Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Film Który Potrafi Wstrząsnąć:)
board.issonline.pl > Inne > Filmy & Seriale
Stron: 1, 2, 3, 4
Czarny
Witam zakładam ten temat bo bym sobie obejrzał jakiś fajny filmik a nie wiem jaki smile.gif
Ostatni film jaki wywarł na mnie wrażenie to był "Egzorcyzmy Emily Rose" a oglądałem ich ostatnio dość dużo...
Podawajcie tu tytuły filmów, dobrych filmów, stosunkowo nowych które jest warto lub trzeba zobaczyć smile.gif
Pozdrawiam
PS. Obejrzałbym sobie jakiś naprawdę dobry thriller lub jakiś wkręt coś jak "Piękny Umysł" wink.gif
konsej15
moim zdaniem 'egzorcyzmy emily rose' to kompletny nie wypal...caly czas akcja toczyla sie w sadzie...tylko niekiedy byly jakies fajne sceny...filmy ktore moge polecic to pila 1 i 2...naprawde dobre filmy-szczegolnie 1 pzdr
Capitan Tsubasa
Czarny prosil o thrillera a pila ( szczegolnie 2 ) to komedia jakich malo smile.gif W kinie poprostu brechtalem sie non stop, jak ktos chce sobie porawic humor to polecam. A jesli chodzi o jakis fajny filmik to z pewnoscia jest to nowa wersja KING KONGA w rezyseri Petera Jacksona ( Wladca Pierscieni ) naprawde swietnie mu to wyszlo, goraco polecam. No i oczywiscie HOOLIGANS !!!! UNITED UNITED !!!!
Visi0n
A History of violence
The Amityville Horror
Blind Horizon

jeżeli nie widziałeś, polecam
kmiotass
QUOTE(konsej15 @ Jan 28 2006, 13:06:48) [snapback]50678[/snapback]

moim zdaniem 'egzorcyzmy emily rose' to kompletny nie wypal...caly czas akcja toczyla sie w sadzie...tylko niekiedy byly jakies fajne sceny...filmy ktore moge polecic to pila 1 i 2...naprawde dobre filmy-szczegolnie 1 pzdr

Moim zdaniem mylisz sie 'egzorcyzmy Emily Rose' to historia oparta na faktach a tylko relacja naocznych swiadkow i bieglych sadowych mogla cos ukazac; poniewaz Emily Rose nie zyje. Wiec film zostal w taki a nie inny sposob wyrezyserowany.Bo nie mozna stwierdzic do konca kto sie mylil.
Co do pily masz absolutna racje.
JTK
Nadrobilem braki w klasyce i powiem ze dla mnie Saw2 to strata czasu przy tych filmach tongue.gif

-Bestia wojny Beast of War, The (AKA Beast, The) (1988)
-Pełny magazynek Full Metal Jacket (AKA Stanley Kubrick's Full Metal Jacket) (1987)
-Macross Zero
-Ninja Scroll(AKA Ninja Scroll / Jubei Ninpocho: The Wind Ninja Chronicles) (1993)

-Zejście Descent, The
Nie czytajcie recenzji i opisow "Descent" (stracicie elemeent zaskoczenia). Ten film najlepiej oglada sie w "ciemno" smile.gif

patrixes
siemka!!
szukam przesmiesznej komedii!!dajcie kilka tytułow biggrin.gif
siara_acm
QUOTE(Czarny @ Jan 28 2006, 10:49:50) [snapback]50673[/snapback]

Obejrzałbym sobie jakiś naprawdę dobry thriller

W takim razie moge Ci z sałego serca polecić, mój ulubiony film, thriller psychologiczny pt. Mechanik.
Film jest po prostu genialny, wciągający. Nie będe dużo pisał, to po prostu trzeba obejrzeć.
Z ogólnie dobrych filmów mogę polecić Ci:
-Komornik (niedawno oglądałem, po prostu zajebisty, polski filmik)
-Zły Skręt znany też jako Droga bez powrotu (niby to horror ale nieźle sie uśmiałem laugh.gif )
-American Pie: Band Camp (gorsza od pozostałych częsci sikłela, ale również warta polecenia)
-Chłopaki na Ibizie (raczej znane)
Jak mi sie coś przypomni to napisze, chociarz mam przeczucie że filmy które wyminiłem już oglądałeś skoro szukasz czegoś lepszego wink.gif
Mario
patrixes: ali g in da hause...
the_barti
American Pie: Band Camp to jest kaszana i kicha jakich mało, nie polecam, ale jak ktoś lubi American Pie (tak jak ja) i chce obejrzeć to niech już sobie obejrzy...
siano
QUOTE(Czarny @ Jan 28 2006, 10:49:50) [snapback]50673[/snapback]

Witam zakładam ten temat bo bym sobie obejrzał jakiś fajny filmik a nie wiem jaki smile.gif
Ostatni film jaki wywarł na mnie wrażenie to był "Egzorcyzmy Emily Rose" a oglądałem ich ostatnio dość dużo...
Podawajcie tu tytuły filmów, dobrych filmów, stosunkowo nowych które jest warto lub trzeba zobaczyć smile.gif
Pozdrawiam
PS. Obejrzałbym sobie jakiś naprawdę dobry thriller lub jakiś wkręt coś jak "Piękny Umysł" wink.gif

cyknij sobie Pi.
ewentualnie Siedem, jeslis jeszcze nie widzial
kostek
The Amityville Horror
świetny film...
ja polecam
KOMEDIE:
Halfbaked (jarają chłopaki ile wlezie wink.gif )
How High (stary ale polewa na maxa...)

HORRORY:
Dom na wzgórzu

THRILLER:
zdecydowanie dwa najlepsze jakie oglądałem to:
efekt motyla
the jacket

polecam obejrzec jeszcze:
Trainspotting
Requiem for dream
<-są to dramaty 'o narkotykach' smile.gif

lucio
The Amityville Horror- tu akurat sie nie zgodzę -film jest fatalny- strach jest wywołany tylko i wyłącznie poprzez mocny,nagły dzwięk określonej sceny bo wizualnie to jednak klapa.
Partyboy
Ja polece Klątwe znaną inaczej jako The Grudge
bobex77
Moje typy:
Thiller:
Ring 1,2
The Jacket
Siedem
Purpurowe rzeki

Polskie:

Stare(ale jare):
Wojna domowa:P
Podróż za jeden uśmiech
Nie lubię poniedziałku
Poszukiwany, poszukiwana
Kogel Mogel

[/u]polskie:
Psy
Sara
Młode Wilki

Polskie komedie[u] :
Fuks
Chłopaki nie płaczą
Dzień Świra
Poranek kojota

Wojenne :
Szeregowiec Ryan
Pearl Harborn
Wróg u bram

Komedie :

Amerykan Pie 1,2....
Straszny film 1,2...
Jaś Fasola:P
Kłamca Kłamca
Poznaj moich rodziów

Narazie tyle mi przszło do głowy:P

polecam także:
13 Dzielnica
King Kong
halladin
khem khemm akurat pomijając polskie pozycje 'stare jare' <chociaz kogel mogel to syf jakich mało> i
Siedem to kolega bobex wymienił filmy ktorych ja nie polecam wybitnie rolleyes.gif , albo przeszedłem obojetnie <poznaj mojego tate>
a co do filmów polecanych to ostatnio wkręcił mnie reżyser Wes Anderson- najbardziej oryginalny z współczesnych nam rolleyes.gif .

a kinomaniakom polecam stronki gdzie można poszukać

<polski site o azjatyckim filmie>
http://nanikore.pl/index2.php

<a tu najwieksza baza filmow na swiecie:)>
http://www.imdb.com/

zapewne wiekszosc z was je zna ale moze komus si eprzyda, żeby mniej osób sie nabierało na

polecam także:
13 Dzielnica
King Kong

smile.gif ktore uwazam za niewypały 2005<szczególnie 13 dzielnica to kino dla hardkorowych koneserów kina masochistycznego, bo kingkong to wiadomobylo ze okaże się produktem robionym w/g instrukcji smile.gif >

miłego szukania circle.gif strzelaj noooo strzelajjjjj
kostek
Ja polece Klątwe znaną inaczej jako The Grudge

tym razem ja się nie zgodze...film troszke nudnawy...mi sie nie podobal zabardzo:/

13 Dzielnica zajebista biggrin.gif
a no i Formuła (znana także jako 51state) jest spoko....
dzisiaj 'sciaglem' jakis The Dark Hours....oglądał ktoś? bo jest ciekaw czy ciekawe <lol> hehe
pzdr
Andzi
Ja polecam komedie "Harold and Kumar Go To White Castle" laugh.gif
bobex77
QUOTE(halladin @ Jan 29 2006, 13:37:02) [snapback]50833[/snapback]

khem khemm akurat pomijając polskie pozycje 'stare jare' <chociaz kogel mogel to syf jakich mało> i
Siedem to kolega bobex wymienił filmy ktorych ja nie polecam wybitnie rolleyes.gif , albo przeszedłem obojetnie <poznaj mojego tate>
a co do filmów polecanych to ostatnio wkręcił mnie reżyser Wes Anderson- najbardziej oryginalny z współczesnych nam rolleyes.gif .

a kinomaniakom polecam stronki gdzie można poszukać

<polski site o azjatyckim filmie>
http://nanikore.pl/index2.php

<a tu najwieksza baza filmow na swiecie:)>
http://www.imdb.com/

zapewne wiekszosc z was je zna ale moze komus si eprzyda, żeby mniej osób sie nabierało na
smile.gif ktore uwazam za niewypały 2005<szczególnie 13 dzielnica to kino dla hardkorowych koneserów kina masochistycznego, bo kingkong to wiadomobylo ze okaże się produktem robionym w/g instrukcji smile.gif >

miłego szukania circle.gif strzelaj noooo strzelajjjjj

kazdy ma swoje upodobania:)
konsej15
komedia-moge polecici nową polska komedie Czas Surferow...naprawde swietna komedia...usmialem sie jak nigdy...pzdr
korzen
Trzy filmy ktore mną wstrzasnely to Zielona Mila, The Million Dollar Hotel i Miasto Aniołow. Poza tym nie przepadam za komediami ale Miś to mistrzostwo swiata. Kiedys wydawalo mi sie to glupie i nie smieszne, ale dopiero nie dawno zrozumialem o co w filmie chodzi...takich filmow juz nie bedzie nigdy. Podobal mi się tez Dirty Dancing 2 i Matrix. Pzdr ;P
Nelson
Nie wiem czy widzieliście filmy: "GOL"& "3:0"... Filmy,któree warto zaobaczyć.... Oprocz tego> 13 Dzielnica też jest spko,Człowiek Pies,Piraci z Karaibów(dość stary,kilka oskarów)

Jeśli miałbym powiedziec o filmie , który zrobił na mnie największe wrażenie w hisorii kina to "TERMINATOR 2'
(kilka oskarów,ale też stary)

Pozdro
zborek
Ziema żywych truow to ostatnio film,który był naprawdę straszny.Naprawdę polecam go oglądnać!.

Pozdro
smile.gif smile.gif
..::PlaymaN::..
bez wątpienia Bad Boys 2 biggrin.gif oglądałem go chyba z 6 razy i nic mi się nie nudzi tongue.gif
torin
Z mojej strony to przede wszystkim 2 tytuly juz wymieniane, czyli Zielona Mila oraz Pi. Poza tym do gutsu przypadly mi tez takie produkcje jak Purpurowe Rzeki (ale nie Aniolowie Apokalipsy wink.gif ) oraz Manchurian Candidate. Warto obejrzec Swietych z Bostonu (montaz i rewelacyjny W. Defoe). Co do nowosci to polecam Monachium i Crash.
lukasso
9 Kompania
produkcja-Finladnia,Rosja,Ukraina
Film powstały na faktach z 88 roku kiedy to młodzi rektuce Rosyjscy jadą do Afganistanu w sam środek konfliktu zbrojnego.Zajebista muzyka,efekty ,klimat
godny polecenia
Karol Johnn
Moja kaseta ze studniowki...
lazy_bum
kickboxing accident.mpg
Regz
QUOTE(lazy_bum @ Feb 14 2006, 23:36:17) [snapback]52834[/snapback]

kickboxing accident.mpg

Geeezzz..... :///
Tomak
QUOTE(lazy_bum @ Feb 14 2006, 21:36:17) [snapback]52834[/snapback]

kickboxing accident.mpg

Też mam coś z cyklu Faces of Death ;d

Horrible Skateboarding Crash.mpg - Jak to zobaczyłem to zakończyłem moją karierę ProSkatera ;d
zborek
Ong Bak-normalnie wypas
13 dzielnica-extra film
Droga bez powrotu-także coś super
Dog Soldiers-jeden z lepszych filmów jakie wyprodukowano na ziemi moim zdaniem
Człowiek Pies-piękny film akcji

biggrin.gif biggrin.gif
lukasz_k
Łowcy umysłów-Bardzo fajny film cos podobnego do piły a nawet lepsze.
Efekt motyla-przecudowny film:P
Oszukac przeznaczenie 1,2 trzecia czesc jest juz na necie.
dr_idea
Filmem, który zapamiętam chyba na całe życie są wspaniali "Święci z Bostonu". Po prostu wypas, a ta ostatnia scena jak zabijają tego mafiosa i wymawiają tę swoją modlitwę - genialna smile.gif Serdecznie polecam
T-Mac
Bambi 2 ze szwdzkim dabingiem
Damian
Najlepszy film bez watpienia Tylko mnie kochaj normalnie taki "zajebisty film":P
snake
QUOTE(dr_idea @ Mar 16 2006, 13:55:28) [snapback]57056[/snapback]

Filmem, który zapamiętam chyba na całe życie są wspaniali "Święci z Bostonu". Po prostu wypas, a ta ostatnia scena jak zabijają tego mafiosa i wymawiają tę swoją modlitwę - genialna smile.gif Serdecznie polecam

Oj potwierdzam. Święci z Bostonu to jeden z lepszych filmów jaki oglądałem. Szczerze polecam!
Raffels
Bracia z Irlandii rządzą! Ten film jest naprawdę godny uwagi. Podobno rozpoczęły się już zdjęcia do drugiej części. A poza tym: Cienka czerwona Linia, Wróg u bram, Pianista, Kompania braci i wiele wiele innych........
lazy_bum
QUOTE(dr_idea @ Mar 16 2006, 13:55:28) [snapback]57056[/snapback]

Dzięki za spoiler! Mogę ci opowiedzieć końcówki 100 innych filmów, chcesz?
Rivaldinho
Nie wstrząsnął mną ale polecam,może kogoś wstrząśnie-"Get Rich Or Die Tryin" z Custis`em ( 50 Cent) Jackson`em.
Hayalet
Tae Guk Gi
We were soldiers
Szeregowiec Ryan
Pluton
No i wszystkie WŁADCE PIERSCIENIOW wub.gif (od puszczania mi sie płyta porysała smile.gif)
Morte
Ja polecam:
The Thing - stary, klimatyczny horror Johna Carpentera
Twierdza - akcja, akcja, akcja
Rafalinsky
a widzial ktos "miasto boga"? o brazylijskim gettcie,tez niezle bylo,maly Ze dobry byl...
norek
chrzat potrafia wyworlazi zygu na imprezie...
Viperdiesel
1.Efekt motyla
2.Święci z Bostonu
3.Bad boys 1 i 2
4.Hooligans
5.Epoka lodowcowa 1 i 2 tongue.gif laugh.gif
Moris
Wy chyba filmów nie oglądacie... tongue.gif Ja polecam Lilja 4 ever, Requiem dla snu smile.gif
baski18
Ja polecam wszystkie filmy o tematyce wojennej oraz seriale np.
Band of Brothers - chyba najlepszy serial o tematyce wojennej
Bitwa o Anglie - swietnie pokazani polscy lotnicy chociaz poswiecono im malo czasu
Szeregowiec Ryan - klasyk

i wiele innych filmow o tej tematyce ktorych tytulow w tej chwili nie pamietam, ogolem jestem maniakiem okresu 2 wojny swiatowej oraz lotnictwa ... te filmy to cos dla mnie smile.gif Gracze Ił-2 łączcie się !!

Pozdro
zyciu
Polecam filmiki:
- Efekt motyla ( of course biggrin.gif to wiadomo i nie bede to odosobniony)
- Pani Zemsta (piękny film i wspaniała muzyka, japońce są schizowe:D)
- Oldboy (to samo co przy Pani Zemście:D)
- Piła 1 i 2, szczególnie 1 i nie zgodze sie z ludzmi ktorzy gadali ze filmy oweż są jakby tu rzec do d.... biggrin.gif bardzo mi sie podobaly a szczegolnie zakonczenia:)
- Drabina Jakubowa ( jeden z najbardziej schizowych filmów jakie oglądałem z jednym z moich ulubionych aktorów- Timem Robbinsem, wspaniały thriller z 1992 roku bodajże)
- Skazani na Shawshank ( hehe to wiadomo ze jest wspaniale smile.gif no i gra tam Tim Robbins tongue.gif )
- Dzień Świra (i rodzima produkcja film ktory widzialem juz tyle razy ze dialogi wymieniam z pamięci tongue.gif wspaniały dramat o Polsce zabarwiony lekką nutką humorystycznej ironii o nas samych, smutne ale prawdziwe)
- Pulp Fiction (film potrafi wciągnąć jak czarna dziura tongue.gif )
To raczej wszystkie ale wciąż czekam na film Silent Hill bo zapowiada sie baardzo smakowicie tongue.gif
A no i zapomiałem oczywiście o Ojcu Chrzestnym smile.gif Of course caaaaała trylogia tongue.gif
Dj Maćkus
Cze jestem nowy mam nadzieje że mnie miło przyjmiecie

niedawno oglądałem Hooligans ten film mną naprawde wstrząsnoł niewiem dlaczego ale oglądałem go z wielkim zainteresowaniem najbardziej poruszyło mnie to że huligani z jednej bady wierza sobie na słowo co niezawsze wychodziło im to na dpbre naprawde polecam ten film
Fidos'ek
Czlowiek w ogniu - jeden z najleprzych jakie oglądałem w życiu
BraveHeart - kazdy chyba kojazy
Patriota - klimaty te co wyzej
Chłopaki nie płaczą - nie ma to jak polska komedia
Dzień Świra - to co wyzej smile.gif
Poranek kojota - up biggrin.gif smile.gif
Nelson
"Gol" & "3:0"
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.