Viperdiesel
Dec 26 2005, 19:51
Witam, a więc mam problem z programami pocztowymi. Po pierwsze niestety nie odbierają mi poczty wyświetla się tylko(w przypadku IncrediMail Xe) w prawym górnym rogu
konto: poczta.o2.pl[1]
>>POLACZENIE>> i nic wiecej... nie przełączają się konta, co po
Po drugie nie mogę wysyłać maili. Dodam jeszcze, że poczta odbiera się na serverze tlena. Tak naprawdę to nie wiem co się dzieje bo jakoś do tej pory było wszystko ok, zero problemów, mam doczynienia z tym fantem:P od 3 dni, a przy okazji... nie zmieniałem nic w ustawieniach mojego konta. FW i AV skonfigurowane poprawnie, tak myśle. Ma ktoś jakiś pomysł na rozwiązanie tego problemu??
PS.Sorki, że zaśmiecam, ale pisałem na forum programosów... no to mnie zbanowali za złe ip;/;/a na google nic nie ma;/
•volvo
Dec 27 2005, 07:40
Może firewall blokuje Ci program pocztowy? Sprawdź jeszcze na stronie twojej skrzynki jak powinien być skonfigurowany dany program - być może zmienili ostatnio servery pop i smtp ...
Viperdiesel
Dec 27 2005, 12:13
No właśnie to jest najgorsze, że firewall nie blokuje nic (mam kerio), a w antyvirusie skonfigurowane tak by programy pocztowe działy jak należy. A jeszcze co do Outlooka to gdy chce wypróbować konto opcji 'Testuj ustawienia konta' ukazują się jakieś błedy, że "znaleziono serwer ale nie można uzyskać od niego odpowiedzi"itp.. Za nic nie wiem przez co to się stało, jeszcze niedawno było wszystko spoko a tu nagle... ;/ A co do serverów pop i smtp to raczej nic nie zmieniali bo zrobiłem inny e-mail(po tym jak przestał działać program pocztowy) i były takie same jak poprzednio.