Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Back line, zone press, offside trap, counter attac
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 5
Radarek
Tak jak w temacie. Szukalem na forum ale nie znalazlem, a w sumie nigdy specjalnie sie tym nie bawilem smile.gif.

Back line - czyli linia obrony
Zone press - presing w obronie (?)
Offside trap - pulapki ofsidowe
Counter attack - gra z kontry.

Chodzi mi o to co oznaczaja w strategy kolejne poziiomy A, B, C dla kazdej z tych cech?
lukasz0
C- slabo wykonywana czynnosc
B- normalnie wykonywana czynnosc
A- agresywnie wykonywana czynnosc

tak jest wedlug mnie... choc moge sie mylic, ale watpie w to:)
lukasso
zone press to presing na całym boju a co do literek to chodzi o to na czym mają sie maksymalnie zawodnicy skupiać i ile mają sił włożyć w dany element
np jak ustawisz liter A przy ofside trap to bede starali sie łapac rywali na pułapkach przez cały czas,obrona bedzie wysunięta,a jak ustawisz C to raczej pułapki odstawią na bok i skupia sie na czyms innym=>mysle ze sie skapnąłęs
PA
Radarek
QUOTE(lukasz0 @ Oct 13 2005, 14:06:25)
A- slabo wykonywana czynnosc
B- normalnie wykonywana czynnosc
C- agresywnie wykonywana czynnosc

tak jest wedlug mnie... choc moge sie mylic, ale watpie w to:)
[right][snapback]38973[/snapback][/right]

QUOTE(lukassoronaldo @ Oct 13 2005, 14:08:00)
zone press to presing na całym boju a co do literek to chodzi o to na czym mają sie maksymalnie zawodnicy skupiać i ile mają sił włożyć w dany element
np jak ustawisz liter A przy ofside trap to bede starali sie łapac rywali na pułapkach przez cały czas,obrona bedzie wysunięta,a jak ustawisz C to raczej pułapki odstawią na bok i skupia sie na czyms innym=>mysle ze sie skapnąłęs
PA
[right][snapback]38974[/snapback][/right]

Musicie sie chyba zgadac bo odwrotnie napisaliscie smile.gif. Wiec wk oncu jak A ma znaczenie najslabsze czy najwazniejsze?
lukasso
A-najwazniejsze jak to ująłeś
GugSik
A - agresywnie ,B - Srednio - C - slabo smile.gif

team setting kumam bo to nieodzowna czesc gry,ale czy wytlumaczy mi ktos taka rzecz...ze jak sobie np. ustawie w team setting zone press na - C ,a w strategy zaznacze zeby grali tez zone press to jak to bedzie wygladalo ...bo tego nie kapuje...
Maesky
team setting kumam bo to nieodzowna czesc gry,ale czy wytlumaczy mi ktos taka rzecz...ze jak sobie np. ustawie w team setting zone press na - C ,a w strategy zaznacze zeby grali tez zone press to jak to bedzie wygladalo ...bo tego nie kapuje...

Mnie własnie też to trapi, dlatego jak ktoś wie to niech napisze.
Radarek
Dolaczam sie do pytania.

Ciekawia mnie jeszcze opcje strategy->manual oraz strategy->semi auto. Manual jest prosty i jasy. Ale semi auto cos nie dziala tak jak pisze. L2 uruchamia podana strategie a 3 pozostale beda odpowiednio wlaczane byc wylaczane przez komputer. Ponowne przycisniecie L2 wylacza tryb semi-auto. Problem w tym ze cos nie dziala to wylaczanie (znaki w stlu A2 itp zostaja wciaz sa na ekranie). Czy macie podobne problemy?
maciek_ssi
link ponizej
Radarek
QUOTE(maciek_ssi @ Oct 23 2005, 23:05:20)
\/ \/ \/ \/
[right][snapback]40188[/snapback][/right]

he?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.