Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Lista drużyn XII sezon ML Online
board.issonline.pl > PES6 Online: Rozgrywka Sieciowa > Master League Online > Sprawy organizacyjne
GooFy

1. West Ham United
2. Sunderland
3. Swansea City
4. Betis
5. Sociedad
6. Mallorca
7. Hoffenheim
8. Palermo
9. Genoa
10. Udinese
11. Benfica
12. Marsylia
13. Lille
14. Ajax
15. Celtic Glasgow
16. Girondins Bordeaux
17. Hannover
18. Borussia M`gladbach

Potwierdzenia i zapisy za nami. Udało się zebrać ładną liczbę 18 osób. Czas więc zabrać się za dobieranie drużyn. Oto lista którą przygotowaliśmy. Próbowaliśmy jak najlepiej dobrać drużyny. Za równo pod względem kadry jak i budżetu. Wiadomo, że zawsze jakieś różnice będą, ale staraliśmy się żeby były najmniejsze. Oczywiście czekamy na Wasze sugestie. Muszą one być jednak poparte argumentami. Czyli dlaczego dana drużyna się nie nadaje, dlaczego proponowana przez Was jest od niej lepsza. Patcha jeszcze nie ma, ale składy drużyn możecie porównywać na www.pesstatsdatabase.com.

Proszę zapoznać się z listą klubów znajdujących się w patchu.
Rybson
Witam, jak dla mnie teamy które zostałky wybrane są zdecydowanie za mocne, moja propozycja jest taka:
1. West Ham United ---> Norwich City West Ham ma tak potężną pakę, że głowa mała... wystarczy spojżeć na atak, i wystarczy, Cole, Caroll...
2. Sunderland -------> Reading Sunderland również za mocny
3. Swansea City ----> Southampton Swonsea, za mocna
4. Betis
5. Sociedad
6. Mallorca ---> Real Valladolid Mallorka również posiada zbyt dużą siłę ofensywną
7. Hoffenheim ----> Eintracht Frankfurt Hoffenhime tradycyjnie dopakowany, od bramkarzy, po napsatników, cały skład zdecydowanie za dobry
8. Palermo ----> Bologna FC 1909
9. Genoa ----> AC Chievo Verona
10. Udinese ----> UC Sampdoria
11. Benfica ----> CFR Cluj
12. Marsylia ----> FC Dynamo Kyiv może coś ze wschodu?
13. Lille ----> FC Red Bull Salzburg Red bull też by się nadał
14. Ajax ----> FC Terek Grozny obawiam się ze terek będzie za mocny, ale chciałem coś innego dać, niech te teamy się różnią czyms od poprzedniego rozdania!
15. Celtic Glasgow ----> tu nie mam pomysłu może Sivasspor albo Trabzonspor chociaż lepiej Sivaspor
16. Girondins Bordeaux ---> Legia Warszawa dlaczego nie? przejżałem staty poszczególnych zawodników, z PSD i są sporo wyższe niż te które mamy w Patchu polskiej eks dzięki czemu przy takim zestawieniu nawet polska drużyna nadaje się.
17. Hannover ----> 1. FSV Mainz 05 Hanover za mocny już lepiej mniej napakowne Mainz
18. Borussia M`gladbach
GooFy
Nie napisałem tego, bo uznałem to za logiczne. Gramy na patchu PES 6.5 v7. Więc drużyny typu Terek Grozny, Torpedo Wladimir, Trabzonspor, Red Bull odpadają.
Rybson
tylko ja mam jakieś sugestie związane z drużynami? może by mi ktoś pomógłtongue.gif
tak myslałem ze z tego patcha, ale niestetynie miałem go przed oczyma i z pamięci leciałem myślałem ze te teamy są, hmmm ja jednak bym coś pozmieniał, żeby były to słabsze ekipy:)

ale niech ktoś jeszcze rzuci jakies propozycje, po LM coś jeszcze popatrze na miejsce tych drużyn których nie ma w patchu.
GooFy
Bez przesady. Nie chcemy grać Realem i Barcą, ale drużyny pokroju Legii Warszawa to kolejna skrajność. Prosiłem także o argumenty, argumentów w Twoich propozycjach znalazło się tylko kilka.
Rybson
znalazło się kilka ponieważ wszędzie są one takie same, głównie patrzę na atak i obronę poszczególnych drużyn, fakt są poziomem zbliżone, ale myślałem, że zagramy czymś innym niż wcześniej, i fajnie by było nie powtórzyć teamów, tym bardziej, że jest 18 graczy więc spokojnie jest to możliwe:)
GooFy
Te drużyny są za słabe. Zaczynając z o wiele silniejszymi teamami niektórym zajęło 4 sezony na zbudowanie czegoś konkretnego.
Rybson
no to może wypadało by zmienić drużyny, jeżeli nie można zmienić ich poziomu...
GooFy
Widzę, że sie nie rozumiemy. Budowanie zespołu takimi drużynami jak podaliśmy wyżej zajęło nam 4 sezony. Jak myślisz ile zajmie budowanie drużyny takimi teamami jakie Ty podałeś, skoro są o półkę niżej? 5-6 sezonów? Kto będzie chciał grać 6 sezonów skoro po 4 liga się wykruszyła? I powtarzam raz jeszcze, nie podałeś żadnych sensownych argumentów.
Rybson
chyba najważniejszym argumentem jest to, że można zbudować fajną drużynę, ze słabszych piłkarzy niż to było w poprzednim rozdaniu, z mniejszym budżetem i słabszymi teamami, no chyba, że znowu trzeba dążyć do budowy koksownika...
Outqer
Ale bez przesady, chyba nie o to chodzi aby grać składami w których ze świecą szukać statów powyżej 70
Rybson
ze swieca szukac statow powyzej 90:) a 70-80 ma kazdy:) nawet pod 90 podchodza!:)
GooFy
Ale na zbudowanie takiej drużyny potrzeba 5 sezonów. Liga się rozleci po takim okresie czasu. Dyskutować możemy o zastąpieniu drużyn z naszej listy, ale klasowo muszą to być takie drużyny. Nie są to potęgi typu Real, nie są to nawet drużyny z ligi europejskiej typu Everton, Tottenham, ale nie są to też słabeusze. Typowe ligowe średniaki, dlatego takimi drużynami będziemy grać. Od grania słabeuszami mamy T-mobile Ekstraklasę.
Rybson
Okej w takim razie proponuję

1. West Ham United ---> Norwich City West Ham ma tak potężną pakę, że głowa mała... wystarczy spojżeć na atak, i wystarczy, Cole, Caroll...
2. Sunderland -------> Westbromich Albion, Sunderland za mocny w porównaniu do hiszpanów, no poprostu napakowany sklad
3. Swansea City ----> StadeRennais, Swonsea za mocna zdecydowanie za mocna, patrząc na skład tej ekipy nie ma słabych pkt, w sumie można fajnie pograć bez transferów
4. Betis teoretycznie może być ale może lepiej dać Levante
5. Sociedad ---> wydaje mi się, że lepiej Ossasuna
6. Mallorca ---> spoko
7. Hoffenheim ----> troszkę za mocne skłąniał bym się ku Stutgartowi
8. Palermo ----> może zostać
9. Genoa ----> jakaś słaba się wydaje może lepiej Cagliari
10. Udinese ----> Catania
11. Benfica ----> Benfika za silna mnie się wydaje może Braga, chociaż ona tez już byłą więc może lepiej Anderlecht?
12. Marsylia ----> Spartak Moskwa Marsylia ma za szeroką ławkę gitów w ataku i na skrzydałach, do tego swietny bramkarz..
13. Lille ----> Trabzonspor
14. Ajax ----> SM Cean Ajax już byłsmile.gif a jak patrze na skład można porównać na spokojnie
15. Celtic Glasgow
16. Girondins Bordeaux ---> dał bym Siene, całkiem Ciekawy zespół patrzać na skład porównywalny, ale zyrondysciu juz byli:) i są troszkę za silni do zestawienia które teraz proponuję...
17. Hannover ----> 1. FSV Mainz 05 Hanover za mocny, z bardzo szeroką ławką, już lepiej mniej napakowne Mainz
18. Borussia M`gladbach

jeszcze wg mnie pasowały by ewentualnie Chiewo Verona albo Twente, ale Twente już było:D

pozdrawiam, te drużyny są bardzo wyrównane, i większości nie było:)
Outqer
Moim zdaniem nie ma za bardzo co kombinować, pierwsza lista Goofiego jest dobra, jedyne co bym wymienił to chyba Udinese ze względu na Di Natale, oraz Hannover który ma jednak trochę za bardzo przypakowaną obronę i napad. Ewentualnie do wymiany jeszcze Benfica, gdzie pensje zawodników są zbyt wysokie.
GooFy
Rybson i znowu temat rozbija się o drużyny z patcha. StadeRennais, Trabzonspor, SM Caen nie ma. I znów w wielu przypadkach brak rozsądnych argumentów, tylko:

Udinese ----> Catania
Lille ----> Trabzonspor

żadnego za i przeciw, tak poprostu "bo tak".

Powtarzam po raz kolejny, czekam na konkretne propozycje do zmiany kilku drużyn z naszej listy, nie totalną rewolucję.

Outqer - Udinese to tylko Di Natale, który na na nowych statach nie jest aż taki przypakowany. Benfica - duże płace, ale bardzo dobry skład jak na początek. W każdym razie, co proponujesz w zamian?
Outqer
Faktycznie ciężko dobrać, ale jak tak patrze to Chievo Verona by się nadawała. W takim układzie zostawić Udinese, a podmienić Benficę, skład wiadomo, dobry, jednak wysokie pensję ograniczałyby możliwości transferowe. A chodzi raczej o to, aby samemu dobrą ekipę złożyć
Rybson
jak to nie ma tych drużyn pobrałem sobie offa i patrzyłem w grze na drużyny no chyba tam były skoro mogłem je zobaczyć. chyba ze nie beda aktualizowane, Serio ciężko jest wam coś zaproponowaćbiggrin.gif masakra, konkretna propozycja to konkretna drużyna za drużyne chyba bardziej konkretnie się nie da... ale skoro tak na prawdę nie można nic zaproponowaćsmile.gif to spoko. w sumie niepotrzebny temat, wystarczyło napisać ze drużyny są takie i one są najcudowniejsze i nie do ruszenia:) ehh...
GooFy
Dałem link do listy drużyn zawartych w patchu. Nie będzie tam ani Rennais, Caen i Trabzonsporu. Nie powiedziałem, że te drużyny są cudowne i nie do ruszenia. Powiedziałem, że czekamy na sensowne argumenty, nie takie w stylu "Dajmy Przemytnik Terespol w miejsce Ajaxu, bo tak będzie fajnie." Bierzemy pod uwagę jedyną według nas sensowną propozycję z Twojego postu. Stuttgart za Hoffenheim.
WKS
1. West Ham United
2. Sunderland
3. Swansea City
4. Betis
5. Sociedad
6. Mallorca
7. Hoffenheim ----> Stuttgart
8. Palermo
9. Genoa
10. Udinese
11. Benfica -----> Espanyol
12. Marsylia
13. Lille
14. Ajax
15. Celtic Glasgow
16. Girondins Bordeaux
17. Hannover ----> Torino

18. Borussia M`gladbach

Na zielono Teamy, które zastąpiły proponowane wcześniej. Mam nadzieje, że ta niska aktywność spowodowana jest tym iż wszystkim podobają sie drużyny. Zawsze jest ten problem i zawsze to ryzyko, jednak myślę iż to najrówniejsza paka. Te Teamy są oficjalne i nie podlegają dyskusji.Dostępne do losowania w piątek o godzinie 20:00. Zapraszamy.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.