Po 4 sezonach Master League Online, pełnych wspaniałych i podniosłych momentów, zabawy i rywalizacji, ale też czasami gorszych momentów i rozczarowań, bogatsi w doświadczenie nabyte na tym nieznanym gruncie pragniemy ogłosić, że trwają prace nad restartem i urozmaiceniem ligi. Były to sezony przełomowe w Polsce jak i na świecie, gdyż nawet prekursorzy - Rosjanie nie utworzyli ML w takiej formie. Uznaliśmy, że to dobry moment na restart. Mizerna aktywność w okienkach transferowych i zabetonowana dla nowych graczy liga zmusza nas do restartu. Mamy jednak nadzieję, że będzie to renesans ML. Jesteśmy przekonani, że wszystkie zgrzyty i niepowodzenia wynikały z braku doświadczenia i zrobimy wszystko co w naszej mocy by ustrzec się popełnionych wcześniej błędów a większy nacisk położyć na elementy które sprawiały radość.Naszą sztandarową propozycją na nowe rozdanie ligowe jest wprowadzenie rozwoju młodych talentów. Koncepcji jest kilka.
1. Każda drużyna dostaje 10 juniorów stworzonych na podstawie statystyk z Football Managera.
2. Każdy junior przy zatrudnieniu ma podstawową kwotę 200 tys.
3. Dwóch juniorów można zatrudnić poza slotami transferowymi, każdy następny wlicza się w sloty transferowe.
4. Punkty doświadczenia przyznawane są na podstawie występów w lidze.
a) 10 screenshotów z graczem w wyjściowym składzie 10 punktów.
b) 5 screenshotów z graczem w składzie od 80 minuty w górę 5 dodatkowych punktów.
c) Więcej niż 10 strzelonych bramek 5 pkt.
Podczas okienka transferowego sami decydujecie na co przeznaczacie punkty.Kolejnym pomysłem jest to aby można było przeznaczyć pieniądze na szkolenie młodzieży. Kwota jest jeszcze do ustalenia, ale polegałoby to na tym, że przeznaczając przykładowo 5 mln nasi gracze mają lepsze statystyki już przy zatrudnianiu, lub zarabiają więcej punktów doświadczenia.Pomysł wymaga oczywiście bardzo dokładnego dopracowania aby uniknąć błędów, ale mógłby on wprowadzić dużo życia do ligi, poczucie wpływu i rozwoju własnej drużyny. Oczywiście powyższe liczby i kwoty mogą ulec zmianie po gruntownym opracowaniu.
Gruntownej przebudowie ulegnie też lista zablokowanych zawodników. Dołożymy wszelkich starań aby uniknąć sytuacji w której Robinho jest zablokowany, ale można swobodnie kupić Ronaldinho.Regulamin Master League czyli budżety, premie i kary równiez ulegną zmianie. Temat założyliśmy już teraz gdyż chcemy poznać Wasze opinie i przemyślenia na ten temat. Czekamy również na Wasze pomysły i uwagi. Wypisujcie co w obecnej formule zdaje egzamin a co wymaga poprawy. Oczywiście należy zachować zdrowy rozsądek i umiar, bo nie wszystkie 'odjechane' pomysły uda nam się zrealizować. Zależy nam jednak na tym abyście brali udział w tworzeniu nowej odsłony.
Ekipa Issonline
Outqer
Jan 27 2013, 11:50
W sumie to brzmi ciekawie, ja jestem za. Drużyny byłyby losowane na nowo, czy pozostalibyśmy przy obecnych jednak z odchudzonym składem?
Drogie dzieci. Poznajmy genezę słowa RE-START. Z angielskiego ponowny start, co za tym idzie cała procedura rusza od nowa. Co za tym idzie, losowanie również.
Milerinho
Jan 27 2013, 17:42
bedzie mozliwosc dolaczenia do ML ?
drogie dzieci - mocne

nie wiem czy ktos bedzie wstanie to ogarnac
pomysl ala manager jakis
fajny
ale chyba juz nie dla mnie
wole ta forme grania co teraz
no nic powodzenia
szczegolnie w doborze ligowcow ( pozdro lamy i oszusci)
Drogie dzieci to ironia ; d. A forma znacząco się nie zmieni, jeśli ktoś nie będzie chciał inwestować w młodzież to będzie robił normalne transfery, jak teraz.
Rybson
Jan 27 2013, 20:22
ja jestem, za może nie koniecznie totalna restrukturyzacja, ale zmiana drużyn ja osobisscie propoonował bym te z niższej półki, i dać budżety takie jak mają w realu:) może bez przesady... nie popadajmy totalnie w FM'a... bo może to okazać się zbyt pracochłonne, i nie każdy podoła czasowo, w ogarnięcie wszystkiego, mniej zmian a dokładniejsza selekcja drużyn i budżetów, no oraz graczy "zakazanych"...
Pomysł z realnymi budżetami jest kiepski ktoś dostanie drużynę z Anglii albo Niemiec z budżetem 70 mln a ktoś dostanie drużynę z Ukrainy z budżetem 20 mln. Widzę, że nasz pomysł nie jest do końca zrozumiały. Nie chcemy żadnej totalnej restrukturyzacji ligi ani żadnej rewolucji. Wszystko zostaje po staremu, zmieniają się budżety, drużyny i gracze zablokowani. Dochodzi możliwość szkolenia młodzieży. Nie jest to absolutnie żaden przymus, kto nie chce się w to bawić, może robić normalne transfery.
Rybson
Jan 28 2013, 14:00
niby tak, ale chodzi o to zeby budżety były mniejsze, a co do ukrainy to wydaje mi się ze tam, są potentaci:D i kasy leją jak szejki:P
zibii75
Jan 28 2013, 20:24
Moja propozycja to aby każdy z graczy mógł przenieś ze swojego obecnego klubu 4 graczy do nowego, oczywiście jeśli nie będzie zablokowany któryś z nich. Dobrze wiem iż każdy ma tam swoich których starannie sobie wyszukał i pasuje nimi grać. Najbardziej żal mi się rozstawać z tymi co wyszukałem do patch- a.
Nie. Równie dobrze moglibyśmy wcale nie robić restartu.
CYTAT(Rybson @ Jan 28 2013, 14:00)

niby tak, ale chodzi o to zeby budżety były mniejsze, a co do ukrainy to wydaje mi się ze tam, są potentaci:D i kasy leją jak szejki:P
Przykład z Ukrainą może nie trafiony, ale chodziło mi o duże różnice w budżetach. Oczywiście, że budżety będą mniejsze niż były w pierwszym sezonie.
Rybson
Jan 28 2013, 21:34
Noewe teamy z niskiej półki, i mały budżet, będzie ciekawiej!:)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.