a ja gorąco polecam pad logitecha (i w ogòle wszystko co mam logitecha jest świetne)
konkretniej
Logitech Rumble Pad 2 (tego mam)
Logitech Crodless Rumblepad 2 (a ten sie niczym nie ròzni opròcz tego ze jest bezprzew. i... sporo droższy)
raczej nie kupujcie żadnych mant, mediatechòw itd, za jakość trzeba płacic a te z tego co wiem podobno szybko sie rozlatują (bez obrazy dla posiadaczy, ktòrzy wychwalają sprzęt tych firm ;P)
najlepiej ten za 120zł, zadnego ładowania itd.
tylko popatrzcie na te oceny ròwnież na innych stronkach
rumblepad2 jest warty swojej ceny i z tego co wiem był wzorowany na DS (choc raczej niezbyt podobny)
mam go od pòł roku i trzyma sie solidnie, dzięki materiałowi po bokach pad nie wyślizguje sie ze spoconych dłoni gdy w 90 minucie przegrywamy jednym punktem

hmm.. a materiał na analogach mnie pasuje mimo ze ktoś tam narzekał
10 przyciskòw (nie 12 tak jak niektòrzy mòwią, to że analogi da sie wcisnąć nie znaczy ze są to przyciski bo u mnie gra podczas konfiguracji nie czytała tego)
fajna opcja "mode", ktòra często sie przydaje gł. w symulatorach (podmienia analog z krzyżakiem)
krzyżak fakt mògłby być lepiej przymocowany lub być zrobiony podobnie jak w dualu, bo leciutko sie okręca jednak mnie to nie przeszkadza (i tak częsciej korzystam z l. gałki

)
no i 'wibracje' ;P choć w PESie raczej sie nie przydadzą to w innych grach typu colin itd. wrażenia są b. dobre
nie zgodze sie z niektòrymi opiniami w komputroniku

a w szczegòlnosci z gosciem ktòry wystawił ocene 8
1. fakt dpad ma luzy, ale nie hałasuje az tak zeby sąsiedzi z gòry sie zlecieli, jak gra wciągnie to nawet o tym zapominasz, a jak masz słuchawki to juz w ogòle ;]
2. obszary analogòw nie są okrągłe... fakt, ale zalezy od gustu mnie to aqrat nie przeszkadza a w PESie bez problemu wykonasz triki
3. po co grubszy kabelek? jest dobry

nigdzie nie chaczy sie o biurko czy cos
4. przyciski mogłyby być oznaczone jak na PS2, ale to pad pod kompa a nie dla konsoli... mnie w sumie to obojętne i mogą se być nawet literki
a co najwazniejsze grunt ze sie w PESa oraz inne sportòwki (i nie tylko) świetnie gra
zatem polecam ten padzisz, raczej nikt nie będzie żałowal wydania tych 120zł