Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Karta graficzna...(jaka?)..pomocy
board.issonline.pl > Inne > W przerwie meczu ;-)
zagroo
Miałem taki problem z kartą graficzną chcialem sobie kupic taką zeby sie grało w pes bez problemu i zamòwilem sobie na allegro : ProLink GeForce 6600GT 128 MB .Myslicie ze to był dobry wybòr ?? Jeszcze jej nie mam wiec jesli niee to odwołam tą karte .Jesli zły to powiedzcie na jaką zmienić .
Viperdiesel
Bardzo dobry wybòr, mòj kumpel ma taką i każdą grę ustawia na maxa, zero problemu, nawet NFS:U2 nic nie przycina, no oczywiście jeśli masz za dużo kasy to kup sobie GeForce'a z serii 7xxx tongue.gif laugh.gif
JTK
PCI-E czy AGP ? Osobiscie nie wybral bym 6600gt - 128 bitowa szyna pamieci :/ oraz padaka na HL2 :/
256 ramu i 256 bitowa szyna pamieci to minimum na obecne czasy.
Poczekaj na wersje agp r x800gt.(wersja pcie jest do nabycia juz teraz smile.gif )

klik

PS Nie zapominj ze nowe karty garficzne wymagaja dodatkowego zasilania ,a wiec firmowy zasilacz minimum 350W(400W zalecane) niezbedny!
zagroo
PCI-E a jaka to ròżnica ??a do czego służy to : TV/DVI ?? albo tera związane cos z procesorem co to jest venice box (939 pin)
JTK
Do poczytania smile.gif
JAACA
Posiadam karte gf 6600 gt i nie narzekam. Co do 256 mb to z tego co wiem, ma ona glownie znaczenie gdy chcemy grac w gierki w bardzo duzych rozdzialkach np 1600 pikseli. W normalnej rozdizalce nie odczujemy praktycznie roznicy pomiedzy karta grafiki 128 megowa a 256, a cena jest znacnzie wyzsza. Podsumowujac: Moim zdnaiem dobry wybor. Zreszta co ja moge napsiac skoro mam taka sama karte?:>
onix_the_chosen
tez posiadam obecnie karte z serii 6600gt, dokladnie firmy Gigabyte, na zlaczu pci express. Narazie poki co - nie narzekam. Half life smiga az milo na 1024x768 i full detal, tylko musze dokupic ramu bo mam 512, dlatego gra skacze - ale to wina tego, ze malo mam ramu cool.gif Co do Pesa - to gram na 1280x1024 i chodzi jak marzenie na full detal, synchronizacja pionowa: wlaczona, antyalising x4 i filtrowanie anizotropowe x16 ! Gra chodzi jak blyskawica, dlatego polecam te karte, bo ma duuza wydajnosc cool.gif
JTK
Nastepny klik wink.gif

Sapphire Radeon X800 GT 256 MB DDR III 256 Bit TV PCI-E - 760 zl
Winfast GF 6600GT 128 MB DDR III 128 Bit PCI-E -680 zl

Przykladowe ceny z PCP smile.gif

KLIK
Dalej uwazacie ze zakup teraz 6600gt to dobry wybor smile.gif (ale jak dla mnie tylko 128 ramku ,wiec skreslona wink.gif )
boberto
a czy karta Palit Radeon 9800 PRO 256 MB DDR wystarczy na PES 5? czy raczej nie i czy oplaca sie kupic za 450 zł?
onix_the_chosen
QUOTE(JTK @ Sep 4 2005, 21:30:17)
Nastepny klik wink.gif

Sapphire Radeon X800 GT 256 MB DDR III  256 Bit TV PCI-E - 760 zl
Winfast GF 6600GT 128 MB DDR III 128 Bit PCI-E  -680 zl

Przykladowe ceny z PCP smile.gif

KLIK
Dalej uwazacie ze  zakup teraz 6600gt to dobry wybor smile.gif (ale jak dla  mnie tylko 128 ramku ,wiec skreslona wink.gif )
[right][snapback]34334[/snapback][/right]

mi wystarcza np 128 mb, bo nie gram przy duzych rozdzielczosciach, 1024x768 w zupelnosci wystarczaja cool.gif
Cinek
Tak dalej uwazamy ze to dobry wybor tongue.gif wink.gif rzeczywiscie ma 128mb pamieci ale sporo wieksze taktowanie stad bardzo podobne osiagi kart smile.gif w sporej liczbie gier w testach wypada nawet lepiej ;P niezapominajmy o tym ze jest tez tansza tongue.gif wink.gif
JTK
Do was juz chyba nic nie dociera ,macie jakies klapki na oczach tongue.gif Tekstury ustawione na high w grach Doom 3, BF2 spokojnie zapelniaja 256 ramu na karcie graficznej i to wcale nie przy wysokich rozdzialkach ,a wiec logicznie idac dalej kazda lepsza nowa gra bedzie robic to samo.
Jak juz tak bardzo ktos sie uparl na 128 ramu to lepiej jest kupic 6800 za 740 zl !! ale sa tacy co wola kupic za ta cene lub podobna 6600gt laugh.gif

Co do ceny x800GT to oscyluje ona 670-760 tongue.gif Ja podalem Sapphira ,wedlug mnie to najlepsza firma.

Na koniec maly cytat z recenzji x800xl 512 z Tweak.pl

"Już w rozdzielczości 1024x768 Doom3 w trybie Ultra Detail potrafi zaadresować ponad połowę z 512 MB pamięci karty graficznej. 512 MB jest tu bardzo mile widziane. John Carmack miał rację."
onix_the_chosen
QUOTE(JTK @ Sep 6 2005, 08:21:43)
Do was juz chyba nic nie dociera ,macie jakies klapki na oczach tongue.gif Tekstury ustawione na high w grach Doom 3, BF2 spokojnie zapelniaja 256 ramu na karcie graficznej i to wcale nie przy wysokich rozdzialkach ,a wiec logicznie idac dalej kazda lepsza nowa gra bedzie robic to samo.
Jak juz tak bardzo ktos sie uparl na 128 ramu to lepiej jest kupic 6800  za 740 zl !! ale sa tacy co wola kupic za ta cene lub podobna 6600gt  laugh.gif

Co do ceny x800GT to oscyluje ona 670-760 tongue.gif Ja podalem Sapphira ,wedlug mnie to najlepsza firma.
Na koniec  maly cytat z recenzji x800xl 512 z Tweak.pl

"Już w rozdzielczości 1024x768 Doom3 w trybie Ultra Detail potrafi zaadresować ponad połowę z 512 MB pamięci karty graficznej. 512 MB jest tu bardzo mile widziane. John Carmack miał rację."
[right][snapback]34420[/snapback][/right]

Ja swoja 6600 gt kupilem za 650 zl, nową na zlaczu pci-express i nie zaluje cool.gif wtedy nie bylo jeszcze x800GT, a karta, ktora osiagami dorownywala 6600gt, ale pozostawala i tak w tyle i to o duzo byla x700pro. Ja wybralem 6600gt i nie narzekam cool.gif
zagroo
onix a bez problemu działają ci gry ?? np. Doom 3 , half life 2 czy far cry?
onix_the_chosen
QUOTE(zagroo @ Sep 6 2005, 14:03:09)
onix a bez problemu działają ci gry ?? np. Doom 3 , half life 2 czy far cry?
[right][snapback]34431[/snapback][/right]

z tych gier gralem tylko w Half Life 2. Mam tylko 512 MB Ram i dlatego gra skacze. Obraz na rozdzielczosci 1024x768 i na full detal jest baaardzo plynny, ale jak mowie mam malo ramu dlatego gra miejscami skacze cool.gif Jezeli chodzi o Dooma 3 to podobno ta karta, ktora ja mam Gigabyte geforce 6600gt chodzi genialnie w tej grze. Czytalem recenzje i karta ta jest "zrobiona" pod Dooma 3 cool.gif
Cinek
Kjacek ty lobuzie uparles sie na te radeony tongue.gif Prawda jest taka ze od dlugiego czasu Radeon wystawil wkoncu karte lepsza jak nVidia .Ja swojego 6600Gt mam od grudnia i to byl najlepszy wybor w tym czasie tongue.gif. a kup teraz sobie tego x800 a za rok ci powiem ze to slaba karta bo jest w lepszej cenie jakas inna sporo lepsza tongue.gif BLEDNE KOLO.... Pozdrowka wink.gif
onix_the_chosen
No wlasnie. kazdy dobrze wie, ze karty graficzne zmieniaja sie na rynku w mgnieniu oka. Czesto dochodza jakies nowe modele. 6600GT to nie jest nowiutka karta. Ten model juz na rynku troche istenieje, wiec ma juz swoj czas cool.gif Moim zdaniem jednak przy ok 1GB - 1,5GB ramu, przy tej karcie, odpowiednim procesorze i plycie glownej mozna pograc we wszystko na very high detal cool.gif
JTK
QUOTE(Cinek @ Sep 6 2005, 14:38:33)
Kjacek ty lobuzie uparles sie na te radeony tongue.gif Prawda jest taka ze od dlugiego czasu Radeon wystawil wkoncu karte lepsza jak nVidia .Ja swojego 6600Gt mam od grudnia i to byl najlepszy wybor w tym czasie tongue.gif. a kup teraz sobie tego x800 a za rok ci powiem ze to slaba karta bo jest w lepszej cenie jakas inna sporo lepsza tongue.gif  BLEDNE KOLO.... Pozdrowka wink.gif
[right][snapback]34439[/snapback][/right]

Wersje 6800 z 128 ramku mozna kupic za okolo 740 zl(wersja AGP!) ,a zalet takiego rozwiazania w porownaniu z 6600gt nie bede przedstawial ,bo te sa oczywiste.
Mozna tez sie rozgladnac za 6800LE z 256 bitowa szyna pamieci.
Cinek na to tez byles slepy tongue.gif Wasze 6600 GT i juz ,bo go macie.(Racjonalne wyjasnianie ,ze za ta sama cene lub porownywalna mozna miec cos bardziej wydajnego i z lepsza specyfikacja nie dociera tongue.gif)

6600 gt w przeszlosci byl bradzo atrakcyjnym zakupem ,ale czasy sie zmienily i to bardzo.W nastepnych miesiacach wcale nie bedzie mial latwiej tongue.gif O tym to juz mozecie poczytac na stronkach do tego stworzonych.

Dla mnie temat zamkniety i nie mam zamairu wiecej sie produkowac.
Kupujta co chceta tongue.gif
Pozdrowienia

PS Wersje LE i SE kupuje sie tylko "modowalne".

PS2 Karte 6600gt sam polecalem jeszcze jakis czas temu ,bo byla poprostu bezkonkurencyjna i do tej pory ma bardzo dobre osiagi. Jezli ktos juz takowa posiada to nie oplaca mu sie jej zmieniac.
Nowe modele GFwo oraz konkurencja ATI z nowymi modelami x800GT i z nadchodzacym w tym miesiacu x800GTO jednak robi swoje.
Cinek
http://www.frazpc.pl/artykuly/302/GeForce/6600GT/vs/6800LE Poczytac ocenic wink.gif upewniam sie w tym ze 6600Gt to byl dobry wybor smile.gif
onix_the_chosen
QUOTE(JTK @ Sep 6 2005, 16:08:07)
Wersje 6800 z 128 ramku mozna kupic za okolo 740 zl(wersja AGP!) ,a zalet takiego rozwiazania w porownaniu z 6600gt nie bede przedstawial ,bo te sa oczywiste.
Mozna tez sie rozgladnac za 6800LE z 256 bitowa szyna pamieci.
Cinek na to tez byles slepy tongue.gif Wasze 6600 GT i juz ,bo go macie.(Racjonalne wyjasnianie ,ze za ta sama cene lub porownywalna mozna miec cos bardziej wydajnego i z lepsza specyfikacja nie dociera tongue.gif)

6600 gt w przeszlosci byl bradzo atrakcyjnym zakupem ,ale czasy sie zmienily i to bardzo.W nastepnych miesiacach wcale  nie bedzie mial latwiej tongue.gif O tym to juz mozecie  poczytac na stronkach do tego stworzonych.

Dla mnie temat zamkniety i nie mam zamairu wiecej sie produkowac.
Kupujta co chceta tongue.gif
Pozdrowienia

PS Wersje LE i SE kupuje sie tylko "modowalne".

PS2 Karte 6600gt sam polecalem jeszcze jakis czas temu ,bo byla poprostu bezkonkurencyjna i do tej pory ma bardzo dobre osiagi. Jezli ktos juz takowa posiada to nie oplaca mu sie jej zmieniac.
Nowe modele GFwo oraz konkurencja ATI z nowymi modelami x800GT i z nadchodzacym w tym miesiacu x800GTO jednak robi swoje.
[right][snapback]34443[/snapback][/right]

Chodzi mi glownie o to, ze kiedy kupowalem swoja 6600gt nie bylo jeszcze na rynku x800gt, byly tylko x800 ktore byly za drogie. Dlatego wybralem 6600gt, zamiast x700pro, ktora miala wtedy konkurowac z modelem 6600gt. Przeczytalem mase testow i recenzji i zdecydowalem sie na Gigabyte Geforce 6600gt. Mysle ze wybralem dobrze cool.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.