Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: EURO 2012 - po losowaniu grup
board.issonline.pl > Inne > Piłka nożna
lukasz44

Dziś wydarzeniem dnia miało być i losowanie i wydanie pes 6.5

I to i to już za nami, na opinie o patchu przyjdzie czas a co sądzicie o wynikach losowania ?

Według mnie Zizou przyniósł nam szczęście i jeżeli nie damy rady wyjść z tej grupy to będzie wielki wstyd. Szkoda tylko że wszystkie najlepsze teamy oprócz Hiszpanii i Włochów będą grać na Ukrainie..

Stuart17
To dziś grupy losowali ? W gazetach były tylko informacje na temat 6.5.
biggrin.gif

A tak na poważnie, to los na razie nam sprzyja. Chociaż teraz odpowiedzialność jest jeszcze większa, bo nie wyjść z takiej grupy, to jednak będzie większa porażka niż z grupy uznawanej za grupę śmierci. Z jednej strony to dobrze, ale tak jak mówię, żeby ta stosunkowo "łatwa" grupa nie wpłynęła źle na naszych grajków, bo wtedy w kraju nie będzie za wesoło.
Orange_91
Lepiej być nie mogło, aż sam się dziwiłem jak Zizou wyciągał kolejne drużyny i na koniec Mario też postawił piękną kropkę nad i. Jednak zgadzam się z Jerzym Engelem, który powiedział, że to nie grupa marzeń (bo takiej Polacy nie mogli wylosować, ze względu na to, że wszystkie drużyny są mocniejsze) a grupa nadziei. Oczywiście życzę naszym Orłom jak najlepiej. Jeszcze tak na marginesie, to te stadiony we Lwowie i Charkowie są strasznie brzydkie...
GooFy
Stadiony są strasznie brzydkie a kraj jeszcze bardziej. W dodatku losowanie było u nich, finał będzie u nich, większość świetnych drużyn zagra u nich. Przeciętny zjadacz chleba z zachodu pomyśli, że Polska organizuje Euro na doczepkę...
A grupa, jak grupa. Dla nas nie ma grupy łatwej. Radzę się tak nie zachwycać, bo prędzej Ukraina awansuje niż my. Na Faworytów grupy obstawiam Czechów i Rosję. Wszystko będzie zależało od pierwszego meczu, jeśli chłopcy podejdą na luzie i wygrają, będzie łatwiej. Jeżeli wyjdą spięci i przegrają to po turnieju. Potem presja będzie już tylko narastać, będziemy grali "mecz o życie" co zapewne zakończy się "meczem o honor" z Czechami. Podkreślam - Kluczem pierwszy mecz.
jastrzab
Statystycznie mamy szanse wyjsc, ale zawsze trafialismy na łatwą grupę ze (znow) statystycznymi szansami na wyjscie , na ostatnich mitrzostwach w XXI w., rownież statytycznie przepierdalalismy, ze zawsze zostawały matematyczne szanse na awans, wiec zasrane statystyki mowią, ze przejebiemy 2 pierwsze a pozniej ostatni wygramy, i tyle z mistrzostw, przynajmniej ludzie na bazarach zarobia, nie ma sie czego wstydzic jak nie wyjdziemy z grupy, przypal przynosza te nedzne maskotki skserowane od austiakow i szwajcarow, pilka rowniez nic specjalnego, bezguscie totalne, gdzie polska i jej oryginalnosc, polska jest najslabsza druzyna na mistrzostwach, to nie ulega watpliwosci, wiec mozna z gory zalozyc przegrana, kierujac sie zdrowym rozsadkiem to grekom dojebiemy, a od rosji i czechow dostaniemy po pizdzie pozostaje nic innego jak tylko dobry doping
WKS
Cóż mogę powiedzieć, jeżeli chodzi o naszych grajków jestem dość pesymistyczny i wielu ludzi popada już teraz w hurra optymizm i są pewni iż jezeli zagramy na powaznie to z palcem w nosie wyjdziemy z grupy. Niestety Rosja, Czesi i Grecy też zagrają na poważnie i to bardzo i jak tak patrze na naszą kadre to obecnie wygląda ona tak :Grupa z Dortmundu i Szczesny oraz 7 koszulek. Franz mając 2 lata i ogromny komfrot nie spełnił nawet planu minimum i szczerze mówiąc nie daje im zbytnich szans niż 3 miejsce. Choć oczywiście można było trafić sto razy gorzej. "Więcej szczęscia niż rozumu"
jastrzab
syf zrzygac sie mozna juz mnie zemdlilo na widok tych maskotek, wyglada na to ze mistrzostwa maja zostac odklepane i po sprawie, przeciez mamy do cholery szanse sie wykazac, jaka nigdy nie mielismy
GooFy
CYTAT(jastrzab @ Dec 3 2011, 00:25) *
syf zrzygac sie mozna juz mnie zemdlilo na widok tych maskotek, wyglada na to ze mistrzostwa maja zostac odklepane i po sprawie, przeciez mamy do cholery szanse sie wykazac, jaka nigdy nie mielismy

Dokładnie. Maskotki z du*y, w dodatku Polska maskotka nazywa się Slavek... Piłka którą będą rozegrane mecze to odgrzewany kotlet z lat 90 plus barwy gospodarzy "żeby się nikt nie czepiał". Nazwa piłki Tango 12. Ja się pytam się co to ma wspólnego z Polską czy Ukrainą ?! To jest nazwa piłki z Argentyny i do nich pasuje. Tak, mistrzostwa mają zostać odklepane, ale maskotki i piłka to chyba zasługa mędrców z Uefa, którzy pewnie myślą, że Polski, Ukraiński i Rosyjski język jest taki sam.
Falcon
Można podsumować to tak:
Polakom UEFA zapewniła świetną grupę, natomiast Ukraińcom zapewniono świetną zabawę przez większą cześć turnieju. Wszystko co najlepsze w grupach odbędzie się u nich.
Orange_91
Fakt, te imiona maskotek to nieporozumienie, nie jestem w stanie pojąć czemu jedna z nich nie może mieć polskiego imienia? Za maskotki, piłkę, logo (swoją drogą też takie jakieś wiejskie) odpowiada UEFA i Polacy nie za bardzo mają coś do powiedzenia w tej sprawie. My tylko mamy zbudować stadiony, zapewnić bezpieczeństwo, rozbudować infrastrukturę (która miała być na turniej nie wiadomo jak rozbudowana, a jak jest sami wiemy) a za resztę odpowiada UEFA. Piłka jak piłka, chyba już ze 100 podobnych wydawał Adidas, ale z drugiej strony co można wymyślić? Nazywa się Tango 12 bo chyba wszystkie piłki do któregoś tam turnieju miały w nazwie Tango o ile się nie mylę. Maskotki mogli wykazać się zdecydowanie większą inwencją twórczą a nie przemalować Trixa i Flixa z Euro 2008. Tych grup faktycznie szkoda, zamieniłbym osobiście B <-> C i byłoby ok. Miejmy nadzieję, że w dalszej fazie turnieju trafią się jakieś fajne mecze w Polsce. Jakbyśmy sami zorganizowali Euro to nie musielibyśmy narzekać, że mamy słabe grupy. biggrin.gif Ale nie wiem czy dalibyśmy radę samemu, chociaż jak tak myślę o Portugalii, która dała radę i wybudowała 10 stadionów (fakt, że spora część świeci pustkami) i zorganizowała samemu turniej a nie jest wcale jakąś potęgą gospodarczą. Dołożylibyśmy Kraków (do dziś się zastanawiam czemu nie organizuje Euro np. zamiast Poznania) Łódź, Szczecin i Chorzów. biggrin.gif Ale nie ma co narzekać ważne, że taki turniej zorganizujemy bo to i tak spora promocja dla kraju i ogólnie jeśli chodzi o przygotowania to myślę, że poradziliśmy sobie średnio/dobrze i turniej będzie udany.
GooFy
W to, że sami dalibyśmy radę nie wątpię. Wybudowaliśmy stadiony na Euro, stadiony rezerwowe i stadiony dla klubów typu Legia, Cracovia. Myślę jednak, że samej Polsce nie przyznano by organizacji. A maskotki i piłka tak jak mówisz, ignorancja UEFY. Widać, że traktują ten turniej w stylu "Niech już się odbędzie i niech nie płączą. Zorganizujmy to potem w jakimś normalnym kraju."
Orange_91
Jeszcze tak sobie przypomniałem i muszę napisać. Czy wy też uważacie, że UEFA na wszelkiego rodzaju losowaniach itp. powinna zrezygnować z części artystycznej? laugh.gif
czubinho
Orange, czyżby nie podobała Ci się piosenka "gol" wink.gif ?
Jestem za, te przerywniki w postaci piosenek, tańców są bez sensu. Nie po to ludzie przed telewizorami czekają, żeby popatrzeć na okropne wykonania, tylko po to żeby zobaczyć losowanie, mecze itd.
ronaldo_9
Akurat ten pierwszy taniec ludowy był zajebisty, ukazujący kulturę, tradycję i umiejętności.
Ta śmieszna piosenka była już kopią kopii z "Zachodu", typowe gówno, które serwują nam również nasi rodzimi "artyści".
Polakom będę do kibicował do końca, najważniejsze że nie ma w naszej grupie drużyny która zazwyczaj z nami wygrywała(Anglia, Niemcy, Szwecja).

Będzie dobrze!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.