Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Niewidoczne pliki z kłódką po DKZ Studio.
board.issonline.pl > Edit Mode: Pro Evolution Soccer 6 > Problemy z edycją
kksm
Witajcie!

Po kilku latach znowu wracam na issonline (pewnie mało kto mnie pamięta), bo postanowiłem sobie ponownie pyknąć w najlepszą serię PESa. Zainstalowałem PESa 6 i pobrałem patch ligowy lukasza44. Jest jednak mały problem bo używając autoinstalatora czy ogólnie tych autopatcherów w DKZ studio wszystko ładnie się podmienia i program zapisuje pliki. Ale jest coś nie tak, bo pliki są widoczne w dkz ale nie są widoczne normalnie. Wszelkie opcje ukrytych plików czy udostępniania sprawdziłem i wyłączyłem grupę domową co niektórzy radzili. Dodam tylko, że przy ikonkach tych plików są kłódeczki a mój system to Windows 7. Poniżej screen:

Z góry dzięki za pomoc i witam ponownie!
zibii75
CYTAT(kksm @ Aug 18 2011, 19:57) *
Witajcie!

Po kilku latach znowu wracam na issonline (pewnie mało kto mnie pamięta), bo postanowiłem sobie ponownie pyknąć w najlepszą serię PESa. Zainstalowałem PESa 6 i pobrałem patch ligowy lukasza44. Jest jednak mały problem bo używając autoinstalatora czy ogólnie tych autopatcherów w DKZ studio wszystko ładnie się podmienia i program zapisuje pliki. Ale jest coś nie tak, bo pliki są widoczne w dkz ale nie są widoczne normalnie. Wszelkie opcje ukrytych plików czy udostępniania sprawdziłem i wyłączyłem grupę domową co niektórzy radzili. Dodam tylko, że przy ikonkach tych plików są kłódeczki a mój system to Windows 7. Poniżej screen:

Z góry dzięki za pomoc i witam ponownie!

Mam to samo do puki jest auto instalator jest OK, jeśli występują pliki oddzielne lub o_text do podmianki to nic nie wchodzi i patcha sie nie zmieni. Jedynie przez wgranie nowych plików na starego auto instalatora i zapisanie jako nowy patch. Też mam WIN7 smile.gif, a ścieżki ni jak nie znajdziesz ( kiedyś siedziałem połowę nocy nad tym i nie dało rady) wychodzi na to że system blokuje ten plik i nawet jako administrator nie da rady podmienić.
kksm
Coś tam mi się udało. W oknie dkz studio, czyli tam gdzie widać te pliki kliknąłem usuń i poszły pliki do kosza. Tam już są normalne więc wyciąłem je z kosza na pulpit. Potem Musiałem utworzyc folder dat2 i wyciąć tam mój plik z pulpitu a następnie z dat wziąć pozostałe i usunąć oryginalny dat a dat2 zmienić nazwę na dat xD Trochę to zagmatwane więc problem nie do końca rozwiązany bo zajmuje to 5 razy więcej czasu.

Ale niby już wszystko działa tylko tyle to trwa, że szukam prostszego rozwiązania. Ma ktoś może jakiś pomysł?
Orange_91
Nie bardzo rozumiem co chcesz z tymi plikami zrobić? Usunąć je całkowicie czy co? Pliki mają w nazwie słowo temp (temporary -> tymczasowy) czyli są tworzone np. podczas instalacji czegoś tylko na pewien czas.
kksm
No tak a ja chce te pliki widzieć normalnie bo w katalogu dat widać je tylko poprzez DKZ Studio i mieć możliwość ich podmienienia z oryginalnymi aby patch normalnie działał.
Orange_91
CYTAT(kksm @ Aug 19 2011, 11:13) *
No tak a ja chce te pliki widzieć normalnie bo w katalogu dat widać je tylko poprzez DKZ Studio i mieć możliwość ich podmienienia z oryginalnymi aby patch normalnie działał.

To wez PPM na plik wybierz właściwości i odznacz opcję ukryty.
kksm
Myślisz, że nie próbowałem tak? smile.gif
Robiłem masę operacji i nic. Można tylko tą drogą bardzo na około, ale ile to zamieszania itp xD.
Orange_91
Szczerze to nie rozumiem za bardzo o co chodzi. Za moich czasów biggrin.gif włączało się autoinstalator i instalowało. Po instalacji były tylko 4 pliki afs 0-text, 0-sound, p-sound i p-text. Autoinstalator podmieniał ich zawartość i nie tworzył żadnych nowych.
kksm
Za moich czasów tez tak było hehe. Widocznie coś się zmieniło. Może to mój dziwny Windows 7 w połączeniu z tym DKZtem. Nieważne. Jak ktoś miał podobny problem iporadził sobie niech opisze jak.
Z góry dzięki.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.