Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Five server- tutorial jak grać
board.issonline.pl > PES6 Online: Rozgrywka Sieciowa > Master League Online > Sprawy organizacyjne > Dział pomocy
Stron: 1, 2
lukasz44

Witam.
Krok po kroku opisuję czego potrzebujesz do grania poprzez PES6-Club [FiveServer od juce, reddwarf] Server działa, ale musicie zrobić wszystko zgodnie z instrukcją.

1. Aby zagrać na Five-serverze musisz znać swój klucz gry, jak go sprawdzić ? Najlepiej w ten sposób:

Kliknij przycisk Start => Uruchom ...

I potem wciskamy OK

W nowym oknie idziemy drogą:
HKEY_LOCAL_MACHINE => SOFTWARE => KONAMIPES6 => PES6

Następnie klikamy w code po prawej stronie 2 razy, powinno wyskczyć okienko z naszym kluczem gry, kopiujemy go do notatnika i zachowujemy.
Można też go spisać w inny sposób poprzez wejście do trybu online i przepisanie go:

2. Teraz wchodzimy w ten link:

http://pesgame.net:8190/form

W polu Serial wpisujemy swój kod gry, który uzyskaliśmy na podstawie punktu 1.
W polu Username wpisujemy swój nick którego będziemy używać w grze.
W polu Password natomiast swoje hasło które będzie używane w grze, polecam aby było jak najkrótsze.

Przykład wypełnienia:

Klucz może być wpisany zarówno tak:
UAWS-3TYM-UJLK-MRRH-24NY
jak i w jednym ciągu:
UAWS3TYMUJLKMRRH24NY

to nie ma znacznia.

Następnie klikamy na Register, czyli zarejestruj.

Jeżeli wszystko poszło ok powinien nam wyskoczyć taki komunikat:

Jeżeli wyskoczy nam coś takiego znaczy to tyle iż klucz gry jest już zajęty:

3. Teraz wprowadzamy adres IP do serwera.

Ten adres:
91.203.4.126 pes6gate-ec.winning-eleven.net
94.79.54.208 we9stun.winning-eleven.net

wklepujemy go do tego katalogu w komputerze C:\WINDOWS\system32\drivers\etc
otwieramy plik hosts przez notatnik i potem zapisujemy. W pliku powinny być tylko dwie powyższe linijki nic więcej.

4. Następnie uruchamiamy grę smile.gif

5. Następnie wyskoczy nam okno autoryzacji konta:

Przechodzimy do wpisania hasła:

Teraz przypominamy sobie jakich danych użyliśmy przy rejestracji na Five-serverze w punkcie 2.

np.
Username: bobek
Password: 1234

W grze w miejsce password wpisujemy to w taki sposób :
bobek-1234
czyli nasz nick-hasło

i próbujemy wejść.

Jeżeli po wpisaniu hasła widzisz coś takiego:

oznacza to tyle że hasło albo login jest żle wpisane

WIĘCEJ SCREENÓW:

Przypomiam że jest to wersja beta, napewno mogą się pojawić jakieś błędy, ale cieszcie się tym co macie i pamiętajcie aby zachowywać się kulturalnie i z należytym szacunkiem wobec innych graczy zarówno z naszej ligi jak i innych krajów.
Jeżeli ktoś ma jakieś problemy proszę pisać, to samo tyczy się jak ktoś zagra mecz niech da swoją opinię smile.gif
prince
Graliśmy właśnie z Ogryzem i z mojej strony obeszło bez problemów, ani pół laga przez całe spotkanie.

EDIT: Jedyne czego mi brakuje na pierwszy rzut oka to poczekalni "Poland" ;p
wujek831
Taa ewidentnie brakuje
JustMe1987
gapa zalozyl pokoj i zahostowal mecz. Mial dwie kreski a mialem z nim niemalze niegrywalna polowe na jego hoscie. Na moim bylo ok. Spotkalismy sie juz pare razy na GSie i problemy tego typu nie wystepowaly. Dzis wieczorem zagram jeszcze lige z craxa to bede mial jakies porownanie. Wszystko hula plynnie bez zadnych bugow jak do tej pory. Oby byl to jakis jednostkowy problem bo az sie boje co bedzie jak bede mial w takich warunkach z kazdym grac reszte rozgrywek unsure.gif
Stayer
wellcom rolleyes.gif
lukasz44
Tyle gadaliście o serwerze a teraz nawet nie możecie napisać jak się gra ? ; d
Panowie...
WKS
CYTAT(lukasz44 @ Feb 11 2011, 16:55) *
Tyle gadaliście o serwerze a teraz nawet nie możecie napisać jak się gra ? ; d
Panowie...

Wszyscy mecze grają Łukaszku biggrin.gif . Wczoraj rozegrałem z 3 mecze i powiem że jestem zadowolony z serwera ;] , z tymi co łączyło mnie na pes6j łaczy i na five , napewno to o wiele lepsze niz gs -,-. Z lagami takimi mocnymi sie jeszcze nie spotkałem wiec napewno Server da sie lubic ;] jest mały mankament tylko ze jedynie w Rosyjskim pokoju laczy mnie ze wszystkimi a np na Training czy Euroleague juz nie.
craxa93
Wg mnie serwer gwarantuje godne warunki gry w obu połowach meczu, jak dotąd spotkałem się tylko raz z lagami gdy przez jakieś 2 minuty mi wszystko pływało lecz później gra się ustabilizowała i było ok ( pewnie to był błąd czyjegoś łącza a nie serwera wink.gif ) Muszę przyznać że warto było czekać gdyż nigdy nie lubiłem GS'a.
dj_adriano
mnie jak dotąd żaden serwer nie sprawiał większych problemów, tutaj po rozegraniu kilku spotkań, również nie mam powodów do narzekań..
camel11
ciężko mi się trochę wypowiedzieć bo grałem wyjątkowo na łączu Neostrady, na którym w lidze nie gram, ale mimo wszystko na tym serwerze w porównaniu do GSa wystepowało wiecej lagów a nawet rozłączyło nas nie pozwalając nawe zagrac jednej połowy, gdzie na GSie chwile póżniej graliśmy wyjątkowo komfortowo pare meczy... mam nadzieje ze na moim łączu bedzie jednak lepiej bo serwer prezentuje sie fajnie pod wzgledem opcjonalnym i organizacyjnym ;]
krzysiu101
Wszystko w porządku, możemy się tylko cieszyć, że coś takowego powstało, a w moim przypadku nadrabiać stracone mecze, wreszcie "normalnie" wink.gif
jarek
rozegrałem pierwsze spotkania na FS...miałem niestety na początku trochę lagów...(które z pewnością pomogły rywalowi zdobyć bramki). Tak od 25min się poprawiło i było git...
Matis08
ja 2 mecze rozegrałem i na hoście przeciwnika, znacznie gorzej się gra, niż na 6j, czy nieraz na gs ...
Zobaczymy jak pójdzie dalej smile.gif
gapa
no, nie raz to sa duze lagi sad.gif
similo14
Ja narazie bez żadnych problemów kilka meczy rozegrałem
lukasz44
Ja również z żadnym rywalem nie miałem jeszcze dużych lagow (małe też rzadko kiedy), ogólnie serwer jak dla mnie dużo lepszy niż GS a porównywalny z pes6j.

Pamiętajcie że dużo zależy też od łącz graczy i nie zawsze wszystko jest winą serwera wink.gif
ufo19
Póki co mam mieszane uczucia... Sporo lagowało ostatnio ale może to by też problem mojego łącza bo od kilku dni jak krew z nosa działa... Mam nadzieję że to chwilowe i serw się sprawdzi wink.gif
Marcin7
Witam, mam problem.

Co do zapisania pliku w drivers, zapisalem ten adres ip w notatniku u wrzucilem do tego folderu, moze to przez to?

Bo cos nie trybi mi online ;/
prince
CYTAT(Marcin7 @ Feb 14 2011, 13:27) *
Witam, mam problem.

Co do zapisania pliku w drivers, zapisalem ten adres ip w notatniku u wrzucilem do tego folderu, moze to przez to?

Bo cos nie trybi mi online ;/

A jak nazwałeś ten plik? Bo skoro robiłeś to w ten sposób to pewnie się walnąłeś w tym.

Plik musi się nazywać hosts - bez żadnych rozszerzeń (.txt)

Chociaż nie wiem czemu sobie sam robisz problem skoro edytować jest o wiele łatwiej.
Marcin7
nazwalem IP ; ]

ale to ikona notatnika, plik dokumentowy wink.gif nie wiem czy tak dobrze?
prince
CYTAT(Marcin7 @ Feb 14 2011, 14:07) *
nazwalem IP ; ]

ale to ikona notatnika, plik dokumentowy wink.gif nie wiem czy tak dobrze?

No niestety nie. Skoro już tak wolisz to nazwij go hosts, bez żadnego rozszerzenia i wrzuć do C:\WINDOWS\system32\drivers\etc

Ale nadal polecam zrobić tak jak to opisał Łukasz to będziesz miał pewność, że wszystko jest okej.
Stayer
What's new blush.gif
- Statistics FiveServer'a [online]
http://pes6-club.pesgame.net/gal/serverstats.php
- The latest "Top Twenty" game, and results in FiveServer'e
http://pes6-club.pesgame.net/gal/matches.php
- "50" the best players FiveServer'a
http://pes6-club.pesgame.net/gal/serverstatuserspoints.php
Marcin7
Hmm kurde zrobilem wszystko jak w instrukcji i lipa..
otoz nie wiem czego ale wylatuje mi jeszcze pes6j i pisze po polaczeniu 'w trakccie weryfikacji wystapil blad'. Specjalnie przeinstalowalem peesa bo mialem dodatek deemaza 5.0..

moze jest ktos w stanie pomooc, bo chetnie popykałbym sobie w peesika online ;/

Tutaj SS:

http://img522.imageshack.us/img522/1845/pes6j.png
prince
CYTAT(Marcin7 @ Feb 15 2011, 08:45) *
Hmm kurde zrobilem wszystko jak w instrukcji i lipa..
otoz nie wiem czego ale wylatuje mi jeszcze pes6j i pisze po polaczeniu 'w trakccie weryfikacji wystapil blad'. Specjalnie przeinstalowalem peesa bo mialem dodatek deemaza 5.0..

moze jest ktos w stanie pomooc, bo chetnie popykałbym sobie w peesika online ;/

Tutaj SS:

http://img522.imageshack.us/img522/1845/pes6j.png

http://wyslijplik.pl/download.php?sid=uOmRXgH2 wrzuć to do C:\WINDOWS\system32\drivers\etc
Marcin7
Dalej to samo.. te twoj plik, to mialem juz wczesniej taki sam.. kurde, dalej wyskakuje w trakcie 'testowania polaczenia sieciowego' pes6j zamiast waszego serwera.. Wszystko zrobilem jak trzeba, po kolei.. lecz nie wiem w czym lezy blad ;// hmm
prince
No to nie mam pojęcia. Skoro zrobiłeś wszystko wg instrukcji to nie ma prawa nie działać...
Patryk123456789
Ja mam problem rozłącza mnie gdy rozpoczyna sie mecz po zaakceptowaniu formacji
similo14
Musisz miec takiego samego patcha jak przeciwnik.
WKS
Tu nie chodzi o patch o gość mówi ze go rozłacza po zaakepctowaniu . Ja mam inną metodę . Spróbuj ustawiać skład i byc na serwie w oknienku małym w minimalizacjii ,a gdy sie zaczyna mecz to powiększ. Powinno przyniesc efekt bo sam tak kiedyś miałęm xD .
prince
CYTAT(WKSRKS @ Mar 14 2011, 14:54) *
Tu nie chodzi o patch o gość mówi ze go rozłacza po zaakepctowaniu . Ja mam inną metodę . Spróbuj ustawiać skład i byc na serwie w oknienku małym w minimalizacjii ,a gdy sie zaczyna mecz to powiększ. Powinno przyniesc efekt bo sam tak kiedyś miałęm xD .

O w pytę ;D skąd Ty bierzesz takie metody ;D

@Patryk spróbuj może przeinstalować roostera bo może coś się "skiepściło" po drodze (sam miałem swego czasu problemy z połączeniem i reinstal pomógł jak najbardziej).
Patryk123456789
nic to nie dało już dwa razy instalowałem rooster i nic na czystej grze wszystko git ,pomocy niedługo turniej ;D
Prośba o pomoc !!
WKS
CYTAT(prince @ Mar 14 2011, 19:06) *
O w pytę ;D skąd Ty bierzesz takie metody ;D

Wiesz jesli FS nie chodził to trza było kombinować a że na takie głupiutkie sposoby gra sie nabiera to tym lepiej dla mnie tongue.gif

srr za offtopic

prince
CYTAT(Patryk123456789 @ Mar 14 2011, 19:50) *
nic to nie dało już dwa razy instalowałem rooster i nic na czystej grze wszystko git ,pomocy niedługo turniej ;D
Prośba o pomoc !!

a .exe pan zgrał?
Patryk123456789
tak kurde nie wiem co to może być wczoraj trzeci raz instalowałem pes i rooster i nic .
woodi
może nie masz zainstalowanego kitservera? mnie tak rozłącza jak nie zainstaluje kitservera
Patryk123456789
Kur.. wszystko mam zainstalowane i kitserver i exe i rooster cztery razy instalowałem,plik host sie zgadza i nic jutro turniej może z użytkownikiem co ma ten sam patch sie uda.prosze o pomoc,nie wiem co to jeszcze może byc
prince
CYTAT(Patryk123456789 @ Mar 17 2011, 12:16) *
Kur.. wszystko mam zainstalowane i kitserver i exe i rooster cztery razy instalowałem,plik host sie zgadza i nic jutro turniej może z użytkownikiem co ma ten sam patch sie uda.prosze o pomoc,nie wiem co to jeszcze może byc

LOL, to Ty się próbowałeś połączyć z kimś kto ma inny rooster? Napisz do mnie na gadu to przetestujemy połączenie (3517270)
Matis08
haha xd

Beka będzie, jeżeli tak robił ;P

Nie połączy Cię z kimś, kto ma inny patch smile.gif
kuba12-15
Czy mozna grac na piracie??
Orange_91
CYTAT(kuba12-15 @ Jan 14 2012, 14:39) *
Czy mozna grac na piracie??

Nie.
kuba12-15
Mam problem.
robie tak jak na instrukcji plik hosts otwieram przez notatnik wrzucam te dwa adresy zapisuje odpalam gre wchodze w gra sieciowa i pisze ze cos tam pisze
i mam do wyboru spóbuj ponownie lub rozlacz i powrót
lukasz44
CYTAT(kuba12-15 @ Jan 25 2012, 17:02) *
i pisze ze cos tam pisze

laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif tekst roku laugh.gif

Pewnie żle wklepany adres bądż antywirus blokuje, robiąc wszystko zgodnie z instrukcją nie ma prawa nie działać...
kuba12-15
czyli jak wylącze antywirusa to powinno hulac jezeli wszystko dobrze wklepane
Posiadam avira free antivirus
Bo jeszcze istnieje taki scenariusz ze moj plik nazywa sie lmhosts a u wy piszecie ze powinien byc hosts moze tu cos jest zle
Orange_91
CYTAT(kuba12-15 @ Jan 25 2012, 17:02) *
wchodze w gra sieciowa i pisze ze cos tam pisze

Mimo iż jest początek roku, to jestem pewien, że przyszłym plebiscycie masz jak w banku zwycięstwo w kategorii Tekst Roku.
kuba12-15
Móglby ktos wysłac mi ten cały plik hosts jakos bo moze cso zle zrobiłem
kuba12-15
Okazało sie ze moj antywirus jest wyłączony a i tak nic nie działa help me
sorry za post pod postem

CYTAT
Zrób chociaż jakiś screen jak ten błąd wygląda a nie piszesz tak bez niczego...
Po drugie lepiej naucz się edytować posty bo polecą %
lukasz44

Uploaded with ImageShack.us

Jeszcze jedno popatrzylem troche na youtube i zobaczyłem ze tam gość ma plik host i lmhost a ja mam sam plik lmhosts a pliku hosts nawet nie mam mylałem ze to jest ten sam ale chyba nie jest zaraz wrzuce screen

Uploaded with ImageShack.us
lukasz44
HOSTS

Wgraj to do folderu
kuba12-15
wszystko Ok tylko antivirus blokuje ale cos wymysle
Wszystko naprawilem i działa od dziś łukasz44 jest moim mistrzem:P
R3D D3VIL
Ja natomiast mam inny problem. Rejestracja na stronce przebiegła pomyślnie, na serwer wbijam z kolegą także bez problemu. Jednak nie możemy przejść do ustawień składu na mecz, pisze, że nie można nawiązać połączenia z innymi graczami. PES`a mamy czystego, nie mamy powgrywanych żadnych patchy, firewall wyłączony, zapora także. Kolega na szybko robił biggrin.gif
WKS
Ja mam coś podobnego tylko, że wtedy zmieniam z przeciwnikiem lobby i później gra gitara. Spróbujcie po tym blędzie wejść na inne lobby i tam zrobić pokój itp. Może pomoże smile.gif

Btw: Widze, wyższa szkoła robienia "skrinszotów" xD
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.