Bartolek91, chyba źle zrozumiałeś kolegę

ja ten "debilizm" zrozumiałem jako określenie idiotycznego zachowania piłkarzy w PES'ie, przy okazji Blasi "zjadł" literkę ("nie ma pojęcia" zamiast "nie mam pojęcia").
Absolutnie zgadzam się z Blasim. O ile w PES'ie 2010 ustawieniami taktyki bawiłem się bardzo często, bo miało to znaczny wpływ na grę, o tyle w 2011 nie zmieniam KOMPLETNIE NIC. Tak jak drużyna jest ustawiona na samym początku kariery, tak nią gram. Można kombinować, przestawiać, a trafi się komuś sytuacja jak mi: końcówka meczu, chcę obronić skromne prowadzenie, drużyna cofnięta maksymalnie do tyłu, defensive line ustawione na 1 czy 2, player support tak samo, mam piłkę na połowie przeciwnika, tracę ją...i co? Okazuje się, że na własnej połowie został JEDEN OBROŃCA, reszta sobie poszła do przodu...
Poruszanie się zawodników po boisku jest całkowicie skopane, ja już się nauczyłem tego i staram się nie denerwować, bo szkoda zdrowia. Moja rada? Graj, graj i jeszcze raz graj, nie baw się ustawieniami, tylko nabierz doświadczenia jeszcze i ogarnij schematy jakie zachodzą w grze obronnej, a bawienie się ustawieniami taktycznymi wcale nie będzie potrzebne