wisakoy
Sep 19 2010, 19:54
Zauważyłem, że 80% osób grających w demo PES11 nie potrafi mocno strzelić i pisze, że ich strzał wygląda jak balon.

|Czerwony- Mocny strzał
|Zielone- 2 różne loby
|Niebieski- Techniczny (wewnętrzną częścią stopy)
Mocny strzał:Z+D - Trzymając
Z naciskamy
D (pamiętaj, aby nie puszczać
Z dopóki piłka nie poleci)
Nie jak to było w PES10 D+W
ricken18
Sep 21 2010, 11:38
A jak (skutecznie) wykonywać karne?
karne skutecznie można wykonywać strzałkami a nie analogiem.
Kozii512
Sep 21 2010, 17:18
Czy istnieje jakakolwiek możliwość usunięcia intro w wersji PC?
Tomaszzz
Sep 21 2010, 18:07
Tego na końcu? Wchodzisz w settings.exe i na dole zaznaczasz "Disable movie playback".
a moze ktos napisac jak powinien wygladac ten mocny strzal na klawiaturze?
wisakoy
Sep 23 2010, 19:58
Przytrzymujesz LT (domyślnie Z) -> Naciskasz D (jeżeli masz na tym ustawiony strzał) -> Z nie puszczasz do kiedy piłka nie zacznie lecieć.
Merfi99
Oct 4 2010, 18:05
a jak wogole normalnie strzelac u mnie wiekszosc strzalow nawet jak lekko wcisne D leci nad bramka nawet jak jestem blisko niej?
CYTAT(wisakoy @ Sep 19 2010, 20:58)

Nie jak to było w PES10 X+Y
Jesteś pewien? Spróbuj, efektem będziesz zaskoczony!
topeczekk
Oct 4 2010, 19:54
ehh może przylepcie ten post mój albo coś bo już nie mogę patrzeć na te bzdury :X
Nie ma takiego czegoś do cholery jak kwadrat + trójkąt czy kwadrat i L2 ! Nie wiem skąd wzięły się wam te zmyślone strzały wprowadzacie ludzi w błąd tylko niepotrzebnie
Kwadrat to strzał po prostu
Kwadrat nastepnie L1 = wysoki lob
Kwadrat nastepnie R1 = niski lobik ( pewnie w sytuacji sam na sam)
Kwadrat nastepnie R2 = strzał kontrolowany - techniczny strzał który niby można kontrolować strzałkami
I żeby było jasne nie żadne trzymać R1 czy R2 i strzelać bo to nie wyjdzie. Robi się to tak, że najpierw się wciska strzał a potem R1 albo R2.
(kombinacja z L1 można wcześniej trzymać L1)
Strzały mocne są uwarunkowane tak jak to zawsze było od tego jak zawodnik jest ustawiony, czy jest rozpedzony i czy jest na wykroku czy bije spod nogi itp
Oczywiście inna bajka jest z wolnymi. Tam głównie operujemy strzałkami i jakieś tam jeszcze chyba kombinacje klawiszy są nie wiem nie sprawdzałem dokładnie
CYTAT(topeczekk @ Oct 4 2010, 20:58)

ehh może przylepcie ten post mój albo coś bo już nie mogę patrzeć na te bzdury :X
Dziękujemy Ci wielki panie i władco za ten Twój nieoceniony wykład, zapewne poparty dziesiątkami godzin grania w pes. AVE
jero-83
Oct 4 2010, 20:44
CYTAT(topeczekk @ Oct 4 2010, 19:58)

Nie ma takiego czegoś do cholery jak kwadrat + trójkąt czy kwadrat i L2 ! Nie wiem skąd wzięły się wam te zmyślone strzały wprowadzacie ludzi w błąd tylko niepotrzebnie
Kwadrat to strzał po prostu
Kwadrat nastepnie L1 = wysoki lob
Kwadrat nastepnie R1 = niski lobik ( pewnie w sytuacji sam na sam)
Kwadrat nastepnie R2 = strzał kontrolowany - techniczny strzał który niby można kontrolować strzałkami
I żeby było jasne nie żadne trzymać R1 czy R2 i strzelać bo to nie wyjdzie. Robi się to tak, że najpierw się wciska strzał a potem R1 albo R2.
(kombinacja z L1 można wcześniej trzymać L1)
Strzały mocne są uwarunkowane tak jak to zawsze było od tego jak zawodnik jest ustawiony, czy jest rozpedzony i czy jest na wykroku czy bije spod nogi itp
Oczywiście inna bajka jest z wolnymi. Tam głównie operujemy strzałkami i jakieś tam jeszcze chyba kombinacje klawiszy są nie wiem nie sprawdzałem dokładnie
Zgadzam się z przed mówcą ale dodam do tego że silny szczał otrzymujemy naciskając kwadrat i potem przytrzymując trójkąt
CYTAT(jero-83 @ Oct 4 2010, 21:48)

Zgadzam się z przed mówcą ale dodam do tego że silny szczał otrzymujemy naciskając kwadrat i potem przytrzymując trójkąt
Post mojego wykonania miał być ironiczny
prezes87
Oct 4 2010, 21:58
Czy ja mam wam frapsem film zrobić? Oczywiscie że jest cos takiego jak silny strzał. Wczoraj strzeliłem tak bramkę Alonso o której zresztą pisałem, dzisiaj Diarrą. Trzymasz lewy trigger i wtedy kwadrat i leci bomba. Nie każdy grajek tak umie strzelić, więc jak wam nie wychodzi każdym to nie gadajcie od razu że tego nie ma. Najlepiej to wychodzi jak np. koles nabiega na piłkę a nie jak biegnie z nią. Więc nie pitolcie że nie ma bo nawet w PES6 w Command Settings gdzie było opisane wszystko co jak zrobić, było cos takiego jak 'Strong Shot'i było pokazane kwadrat+trójkąt i w kolejnych wersjach to też działało!!!
Cytat z forum pesfan.com : Well, there's the 'Strong Shot', if that's what you mean. L2 + square as your player receives a pass, but he must possess ability to do it.
Przeczytaliscie? "Possess ability" - być zdolnym do tego, posiadać taką zdolnosc. Byle grajek tak nie strzeli. Strzelą tak Seedorf, Rooney, Gerrard, etc. Wszyscy ci ktorzy mają w special abilities - "long shot".
topeczekk
Oct 4 2010, 22:17
tomaj mimo twojej próby wyśmiania mnie nadal napiszę nie czytajcie ludzie tych bzdur
ironiczną to możesz mieć kupe w klozecie i nie musisz się tu popisywać bo w kopanki konami gram od początku więc daruj sobie prO gejmerze
Jak chcecie strzelajcie sobie z L2 trójkątami a nawet selektem nikt nie broni
prezes87
Oct 4 2010, 22:29
CYTAT(topeczekk @ Oct 4 2010, 23:21)

tomaj mimo twojej próby wyśmiania mnie nadal napiszę nie czytajcie ludzie tych bzdur
ironiczną to możesz mieć kupe w klozecie i nie musisz się tu popisywać bo w kopanki konami gram od początku więc daruj sobie prO gejmerze
Ty nie kumasz że 99 procent osób to zna i potrafi zrobić. Ty uważasz się za wszechwiedzącego i jesli tobie to nie wychodzi to znaczy że w ogóle tego nie ma

Parodia
CYTAT(topeczekk @ Oct 4 2010, 23:21)

Nie muszę próbować cie wyśmiewać. Pozatym nie to było celem. Chciałeś coś mi pojechać jednak ci nie wyszło.
Dziwnym trafem rzuty wolne Rogerio Ceni oraz strzały z gry Djibril Cisse oddają lepiej po naciśnięciu strzału i trójkąta. Weź pod uwagę, że PES daje kilka możliwości strzałów. Możesz dać zwykły kiczowaty strzał, lob, bombe oraz jak jesteś odpowiednio ustawiony strzał wew. częścią stopy. Weź sobie pograj jeszcze trochę na tym twoim "prO geju", popróbuj, poczytaj wypowiedzi innych, także na innych forach, a przede wszystkim poćwicz pojazdy.
topeczekk
Oct 4 2010, 22:45
Chciałeś człowieku nie pierd**.
Poza tym nie udało Ci się przeczytać ze zrozumieniem. Napisałem o wolnych, że nie sprawdzałem jak to jest dokładnie w tej wersji.
Jeżeli chodzi o grę normalną naciskaj sobie co chcesz jeżeli uważasz, że strzela mocniej.
Chcę wyjaśnić sytuację jaka jest z tymi strzałami. Ja nic takiego nie widzę w command list w TEJ wersji Pesa, a także nie zauważam tych specjalnych, mocnych strzałów.
Może ktoś jeszcze się wypowie, jakieś spostrzeżenia.
prezes87
Oct 4 2010, 22:57
Ja pierd*** człowieku jest jak byk w Command List - "Kwadrat + with the gauge on screen RT". I nazywaj to sobie strzał kontrolowany czy nawet strzał którego ja nie potrafię zrobić a wszyscy inni tak ale to jest własnie to!!! Co do wolnych to tomaj ma rację, strzelasz z wolnego na siłę to kwadrat+trojkat+strzałka do przodu. Strzelasz techniczne to kwadrat+krzyżek+strzałka do tyłu. Proste!
CYTAT(tomaj @ Oct 4 2010, 23:34)

...oraz strzały z gry Djibril Cisse...
I kto tu nie umie czytać ze zrozumieniem?
Pozatym pominąłeś chyba post
prezes87, nadal liczę, że zanim się wypowiesz pograsz jeszcze w PES różnymi drużynami i popróbujesz różne rzeczy.
topeczekk
Oct 4 2010, 23:05
Ja mówię, jeżeli chodzi o wolne może macie racje.
prezes w ogóle dałeś przykład strzału technicznego, nie zrozumiałem o co Ci chodzi.
tomaj mimo, że w PES 2011 mało grałem jednak z tego co testowałem to po prostu nieprawda. Niby czemu konami miałoby nie uwzględnić tego w command list ?
I co to za cytat jakiegoś random gościa z forum, czy kogo ?
prezes87
Oct 4 2010, 23:13
Dobra wiesz co whatever. Graj sobie tak jak potrafisz i się upieraj dalej.
topeczekk
Oct 4 2010, 23:24
Ja się nie upieram tylko operuję argumentami i faktami bo nie wierzę w jakieś "ukryte strzały" których notabene nie zauważam (oczywiście będę jeszcze próbował heh). Ale też mówię niech każdy oceni sprawę i gra jak chce.
19serkowski82
Oct 5 2010, 07:02
Ja ładuję pasek mocy i wciskam trójkąt i piłeczka leci jak wystrzał z armaty w kierunku bramki nie w 18 rząd krzesełek xD
blondyn211
Oct 5 2010, 09:57
ja normalnie strzelam z daleka tylko na strzla do polowy pasek 3 bramki juz mi sie udalo tak strzeli z okolo 25-30 metrow tylko mam problemy jak dosrodkowuje w pole karne i gdy dusze strzal to gdy strzeli glowka przelatuje jakies 2 metry nad bramka
blondyn211
Oct 5 2010, 10:04
Mocny strzał:
LT+X
LT- domyślnie Z
X- Strzał (ja mam na D)
LT to ten od zmiany zawodnikow czy ten drugi przycisk
ty sie prezes nie denerwuj, bo topeczekk mówi dość jasno, natomiast ty odpowiadasz w ogole nie na temat.
1. Nie chodzi topeczkkowi o strzały z rzutów wolnych - tylko z gry.
2. Skoro mówisz o strzale z trójkątem to czemu podajesz jako dowód istnienia w Command List strzału finezyjnego, którego z trójkątem sie nie robi zresztą.
CYTAT(topeczekk @ Oct 5 2010, 00:09)

Ja mówię, jeżeli chodzi o wolne może macie racje.
Zaczynasz okazywać pokorę, ale nadal nie przyznajesz się do błędu. Po pierwsze dopiero w połowie tematu piszesz, że chodzi Ci tylko o strzały z gry. Po drugie nadal obstawiasz, że masz całkowitą rację.
topeczekk
Oct 5 2010, 16:52
Zaczynasz mnie irytować nie powiem. Już w pierwszym poście napisałem, że wolne to inna bajka, więc nie zmieniam zdania.
Poza tym ja nie obstawiam bo za moimi argumentami stoi command list i to wy obstawiacie, że macie racje iż jest jakiś ukryty strzał. Dlatego obstawiać możecie ja nie wierzę w to oraz uważam, że nie ma takiego czegoś.
Jak uderzyć zza pola karnego piłkę z akcji ? Próbuję wszystkimi dobrymi piłkarzami i mi lata ta piłka po trybunach. Już z wolnych strzeliłem kilka a te z dystansu masakra nie mogę trafić .. a jak trafiam to w środek bramki prosto w bramkarza. : /
@topeczekk no tak właśnie zrobię, trening : )
topeczekk
Oct 5 2010, 17:03
CYTAT(Mazix @ Oct 5 2010, 18:03)

Jak uderzyć zza pola karnego piłkę z akcji ? Próbuję wszystkimi dobrymi piłkarzami i mi lata ta piłka po trybunach. Już z wolnych strzeliłem kilka a te z dystansu masakra nie mogę trafić .. a jak trafiam to w środek bramki prosto w bramkarza. : /
Moja rada taka żebyś naciskał lżej przycisk strzału wtym Pesie wystarczy lekko nacisnąć z resztą próbuj na treningu róznych opcji.
prezes87
Oct 5 2010, 18:27
@topeczekk
powiedz mi a czy w command list masz jak zrobić strzał wewnętrzną częscia stopy, który wielokrotnie wychodzi w sytuacjach sam na sam? Nie masz! Ale jednak wychodzi ci to i tego używasz. Tak samo jest z tym strzałem. W command list go nie ma ale da się zrobić i działa, mówie to z własnego doswiadczenia. Pamiętasz jak w PES6 było cos takiego też że jak uderzysz piłkę jak ta już prawie dotyka ziemi to ona wtedy inaczej leci, nabiera wysokosci powoli a potem spada jak rakieta? Też tego nie było w command list a na treningu miałes nawet tutorial z tego.
http://www.youtube.com/watch?v=QkKRdx-hSMM0:22
Secret Strong Shot. To że czegos nie ma w command list nie znaczy że tego nie ma w ogóle. Zapewne tak samo jest w tym pesie bo wiele osób widzi rożnicę pomiędzy normalnym strzałem a tym mocnym z trigerem.
Walus002
Oct 5 2010, 19:05
Już nic z tego nie rozumiem jak strzelać w pes 11 na klawiaturze ?
LT+strzał ?
czy jak Ps. Chodzi mi o mocny strzał np z 25 30 metrów....
r.a.j.a.n
Oct 5 2010, 19:13
Walus002, spoko... nie przejmuj się tak

Ja gram na padzie, i też już się w tym wszystkim gubię.
prezes87, ten "Secret Strong Shot": no powiem, że szału ni ma
topeczekk
Oct 5 2010, 19:51
Nie pamiętam może w PES 6 były po prostu takie kombinacje w command list, ale na pewno nie było jakichś sekretów tylko wszystko było opisane.
Tak czy inaczej my tu mówimy o 2011 więc nie ma co porównywać.
A to że np w sytuacji sam na sam strzela technicznie to po prostu zwykły kwadrat zachowujący się adekwatnie do sytuacji.
Oczywiście można też lobnąc z L1 albo R2.
wisakoy
Oct 5 2010, 20:05
topeczekk mylisz się.
Od PES6 do PES2010 mocny strzał był XY (Strzał+wystawienie). Na LT (na klawiaturze Z) była możliwość zmiany taktyk w trakcie meczu. Teraz taktyki zmienia się w Opcjach, więc LT został bez funkcji dlatego teraz pełni on funkcje zmieniające właściwości strzału i dośrodkowania.

Czerwony- Mocny strzał (D+Z)
Zielone- loby (D+E inaczej się wykonuje, więc może wam nie wyjść)
Niebieski- Techniczny (D+C)
Mam nadzieję, że pomogłem.
topeczekk
Oct 5 2010, 20:30
Ale człowieku gdzie to wyczytałeś, że L2 służy do mocnego strzału ? no ludzie szanujmy się! narysowałeś fajnie kolorowo i co ? Nic.
L2 jak można zauważyć w command list ma inne znaczenie, ale na pewno nie do strzałów. Nawet dzisiaj znowu próbowałem z tym L2 i normalnie. Nie ma żadnej różnicy! normalnym kwadratem strzela takie same bomby jak i czasami klapsy i tak samo jest z L2.
prezes87
Oct 5 2010, 20:44
Dobra topeczekk upieraj się dalej. Zaraz napiszesz że różnych dosrodkowań się też z trigerami nie robi
r.a.j.a.n
Oct 5 2010, 20:49
A robi się?
topeczekk
Oct 5 2010, 20:52
Ja się nie upieram tylko stwierdzam fakty, upieracie się wy nie mając dowodów. Nikt wam nie broni.
Fajne macie te wersje Pesa z tajnymi strzałami, zazdroszczę.
prezes87
Oct 5 2010, 21:03
Dosrodkowań z trigerami też się nie robi nie?

Jest tylko jeden typ dosrodkowania - kółko i nic więcej
wisakoy
Oct 5 2010, 21:18
Dośrodkowania:
2x kółko - podkręcone
3x kółko - płaskie
LT+Kółko- dziwne
LB+Kółko- szybko spada
RT+Kółko- dziwne
@topeczekk
Jak nie wierzysz to nie. To są moje obserwacje. Nic nie było znalezione w internecie ani na command list, ale widać WYRAŹNĄ różnice.
Jak nie udaje Ci się to:
naciśnij D -> trzymaj Z aż do końca strzału
topeczekk
Oct 5 2010, 21:25
Nie zmieniajmy tematu na dośrodkowania, które każdy zna bo są opiwane w command list.
wisakoy
Oct 5 2010, 21:28
CYTAT(topeczekk @ Oct 5 2010, 22:29)

Nie zmieniajmy tematu na dośrodkowania, które każdy zna bo są opiwane w command list.
Włącz sobie trening i zobacz te strzały, a potem pisz.
topeczekk
Oct 5 2010, 21:32
Ostatni raz sprawdzałem dla świętego spokoju, z L2 czy bez strzały są takie same raz wyjdzie mocniej raz lżej.
Heh fajnie, że macie "sekretne strzały"
Dla tych co mówią , że się nie da fajnie strzelić z daleka mocno itd no i jeszcze coś klika brameczek ze znajomym z dzisiejszego dnia.
http://www.youtube.com/watch?v=p6WWNx_uUAQ
prezes87
Oct 5 2010, 21:39
CYTAT(topeczekk @ Oct 5 2010, 22:36)

Ostatni raz sprawdzałem dla świętego spokoju, z L2 czy bez strzały są takie same raz wyjdzie mocniej raz lżej.
Heh fajnie, że macie "sekretne strzały"
topeczekk ty się za Boga uważasz?

bo tobie nie wychodzi czyli nie ma?

Dla mnie to ty jestes bardziej albo slepy albo głupi że ci te strzały nie wychodzą. Wszystkim na forum jakos wychodzi tylko tobie nie

Jaki ty biedny
prezes87
Oct 5 2010, 21:41
CYTAT(bober @ Oct 5 2010, 22:42)

Dla tych co mówią , że się nie da fajnie strzelić z daleka mocno itd no i jeszcze coś klika brameczek ze znajomym z dzisiejszego dnia.
http://www.youtube.com/watch?v=p6WWNx_uUAQostatnia zajebista
r.a.j.a.n
Oct 5 2010, 21:44
CYTAT(prezes87 @ Oct 5 2010, 22:43)

topeczekk ty się za Boga uważasz?

bo tobie nie wychodzi czyli nie ma?

Dla mnie to ty jestes bardziej albo slepy albo głupi że ci te strzały nie wychodzą. Wszystkim na forum jakos wychodzi tylko tobie nie

Jaki ty biedny

prezes87 zrób może filmik, czy co, nie wiem... temat już zaczyna działać na nerwach już nie jednemu forumowiczowi. W związku z cała tą polemiką, to już ja zaczynam "głupieć", szczerzę to i ja nie wierzę w jakieś sekretne strzały. Któryś z Was musi wreszcie ustąpić...

Co do filmiku, to najlepiej z jakiegoś treningu (skoro masz pełną wersję gry, to nie będzie z tym problemu), na którym wykonujesz strzał na bramkę tym samym zawodnikiem, z Trójkątami/Trigerami i bez nich (z podobnej odległości).
Bo to, że można oddać mocny strzał, to każdy wie. Sęk w tym, jak go wykonać ZAWSZE, a nie przypadkowo.
Co Ty na to?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.