Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wisła Kraków ML by pesman (PES6)
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Blogi i kariery
p3sman
Opcje kariery:

Gra: Pro Evolution Soccer 6
Dodatek: PES 6.5 v4
Trudność meczu: Czempion
Długość meczu: 15 min
Trudność kariery: Bardzo trudny

Drużyna: Wisła Kraków
Trener: Pesman
Początkowy budżet: 10 000
Płace zespołu: 8 903
Typ zawodników: oryginalni trybu kariery PES6
Liga: Vodefone League 2 liga

Kadra:
Bramkarze:
Ivarov (31 lat, Rosja)
Lothar (23 lata, Austria)
Zamenhof (33 lata, Polska)

Obrońcy:
Valeny (33 lata, Francja)
Jaric (21 lat, Serbia)
Stremer (29 lat, Szwecja)
Ceciu (33 lata, Anglia)
Libermann (25 lat, Niemcy)
Ruskin (21 lat, Szkocja)
Giersen (22 lata, Dania)

Pomocnicy:
Dodo (22 lata, Włochy)
Iouga (34 lata, Rumunia)
Stein (26 lat, Irlandia)
Espimas (34 lata, Francja)
Ximelez (31 lat, Hiszpania)
Macco (27 lat, Walia)
Minanda (36 lat, Portugalia)
Fouque (24 lata, Niemcy)

Napastnicy:
Burchet (30 lat, Australia)
Ordaz (22 lata, Hiszpania)
Castolo (32 lata, Brazylia)
Hamsun (22 lata, Norwegia)
Huylens (36 lat, Holandia)

===============================================================================

Składy wszystkich lig:

Terminarz Wisły Kraków:

Drabinka pucharowa Pucharu 2 Ligi:

Przegląd Prasy

Pogrążona w aferze korupcyjnej cała piłkarska Europa w jednej chwili niemal przestała istnieć. UEFA posunęła się do ostateczności zawieszając większość europejskich lig. Po niespełna pół roku od tej szokującej decyzji w porozumieniu z największymi klubami europejskimi wprowadziła 4 16-drużynowe pierwsze ligi złożone z najsilniejszych klubów europejskich (Vodafone League, Samsung League, T-Mobile League, Adidas League) oraz jedne wspólne zaplecze tych lig będące szansą dla 8 kolejnych zespołów na awans do którejś z ekstraklas. Na nasze szczęście Lech Poznań i Wisła Kraków dostały szansę na grę na tymże zapleczu. Miejmy nadzieję, że tą szansę wykorzystają...

Przegląd Sportowy

Wisła Kraków musi przygotowywać się do rozgrywek 2 ligi jako praktycznie zupełnie nowa drużyna. Możliwość rozwiązania kontraktów wykorzystali wszyscy piłkarze wyjeżdżając w różne zakątki świata do sprawnie funkcjonujących lig. Ordaz, Libermann, Castolo - czy wam te nazwiska coś mówią? Polski trener o tajemniczym pseudonimie Pesman nie mówi nam również praktycznie nic. Nam też nie, miejmy jednak nadzieję, że z tej dosyć zagadkowej kadry również zagadkowy trener stworzy drużynę walczącą o awans do którejś z pierwszych lig...

wisla.krakow.pl

Na 6 tygodni przed rozpoczęciem rozgrywek 2 Ligi rozlosowano 1 ligi zespołom z 2 Ligi w przypadku ich awansu. Białej Gwieździe trafiła się Vodafone League, w której występują takie zespoły jak Bayern Monachium, Szachtar Donieck czy Fiorentina...

Gazeta Krakowska

Już wkrótce raport z przygotowań Białej Gwiazdy do sezonu, wywiad z trenerem Pesmanem, a także kilka innych istotnych informacji. Zapraszam!
GooFy
Noo, piękna robota. I jeszcze Castole, powodzenia życzę.
Kubbas
Świetne ! Elegancko zrobione !
p3sman
1 tydzień

Pierwszy trening nowej Białej Gwiazdy przebiegł bardzo spokojnie. Trener Pesman postawił głównie na zajęcia biegowe, a na koniec zawodnicy zagrali 11 na 11 przez 40 minut. Na trybunach siedziało kilku zaciekawionych kibiców oraz niewielu reporterów. Jednemu z nich udało się po zajęciach przeprowadzić wywiad z trenerem.

Jak odczucia po pierwszym treningu z drużyną?
Fantastyczni ludzie. Pełni energii i zaangażowania. Widać, że im zależy i że zrobią wszystko na co ich stać by zrealizować cel.

A tym celem jest?
Awans. Przed treningiem wspólnie ustaliliśmy, że naszym celem jest awans. Pomimo trudnych przeciwników wierzę w drużynę. Mamy ze sobą bardzo dobry kontakt.

Ma pan już w głowie taktykę na pierwszy mecz?
Jest na to zdecydowanie za wcześnie. Taktykę dobiorę do moich zawodników i myślę, że będzie to na tydzień przed rozgrywkami.

Multinarodowa Bała Gwiazda!
Kibice Wisły Kraków nie ukrywali zdziwienia widząc po raz pierwszy kadrę Białej Gwiazdy na nowy sezon. Wśród 23-osobowej kadry jest tylko jeden Polak! Reszta to zawodnicy z najróżniejszych krajów Europy. Zarząd klubu nie potrafi bądź nie chce odpowiedzieć na to pytanie. Kibice już kwestionują polskość swojego klubu. Czemu tak jest? Odpowiedzi na to pytanie pewnie nie poznamy.

Fragment felietonu Piotra Kalisza dla "Metra"

Kubbas
Piękna sprawa
coley
oo to lubie, jak grac master ligue to tylko z takim skladem wink.gif
powodzenia w wytrwaniu bo widze ze grasz mecze po 15 min
p3sman
Tydzień 3

Już za 3 tygodnie start rozgrywek. Póki co redaktorzy wisla.krakow.pl przeprowadzili wspólny wywiad z dwoma zawodnikami Białej Gwiazdy - Ordazem i Zamenhofem.

Zamenhof (po lewej) i Ordaz podczas treningu

Jak wrażenia po 3 tygodniach treningów z nową drużyną?
Ordaz - Tu nie było sytuacji, że jeden zawodnik przychodzi, a reszta się ze sobą już zna. Tutaj każdy z każdym się poznawał, ta aklimatyzacja wg mnie była znacznie łatwiejsza. Przez te 3 tygodnie intensywnych treningów trener i my sami zdążyliśmy siebie dobrze poznać. Wszystko zmierza w dobrym kierunku
Zamenhof - W tej drużynie widać przyszłość. Trener ma wizję, ma pomysł, który skrupulatnie realizuje. Bardzo dobrze rozumiemy się z trenerem, wiemy czego od nas wymaga. Nie mogę się już doczekać pierwszej kolejki.

Pierwszy mecz z Panathinaikosem Ateny, który będzie zdecydowanym faworytem tego pojedynku. Jak podejdziecie do tego meczu?
Ordaz - Najpierw trzeba wywalczyć miejsce w składzie (śmiech). Przede wszystkim nie można myśleć o klasie rywala. Trzeba wyjść na mecz bez żadnego strachu. Walczyć na maksa i nie odpuszczać rywalowi. Im będzie trudniej, bo oni jako faworyt muszą to spotkanie wygrać...
Zamenhof - Bez względu na to czy znajdę się w podstawowej jedenastce, usiądę na ławce czy na trybunach będę wspierał drużynę jak tylko będę mógł. Jest nas 3 bramkarzy i wiadomo, że tylko jeden z nas stanie w bramce. Rywalizacja będzie się toczyć do ostatniego treningu. ale jest to zdrowa rywalizacja.

Cofnijmy się do przeszłości. Powiedzcie, gdzie wcześniej graliście?
Ordaz - Ja jako urodzony Hiszpan większość mojego piłkarskiego życia spędziłem w ojczyźnie. Swoje pierwsze kroki stawiałem w szkółce piłkarskiej w Barcelonie. Grałem nawet w bezpośrednim zapleczu pierwszej drużyny, niestety złamana noga przeszkodziła mi w szansie walki o pierwszą drużynę. Po niecałym roku przerwy w grze grałem w kilku klubach Segunda Division, aż w końcu dostałem propozycję gry tutaj. No i jestem...
Zamenhof - Swoją karierę zacząłem dosyć późno bo w wieku 20 lat. Najpierw była okręgówka, potem 4 liga. Jaki byłem szczęśliwy, gdy zgłosił się po mnie klub ówczesnej 2 ligi - Hetman Zamość. I grałem tam bardzo długo, razem z klubem niestety spadłem do 2 ligi. Zaraz po spadku grałem pół roku w krakowskim Hutniku, a potem podpisałem kontrakt z Wisłą, gdzie większość czasu spędziłem w rezerwach. Teraz jest szansa by pograć w pierwszym składzie.

Najpiękniejszy piłkarski moment w życiu?
Ordaz - Zdecydowanie bramka zdobyta na miarę awansu do 1/32 finału Copa Del Rey, kiedy grałem w Hércules CF. Graliśmy przeciwko Deportivo Alaves, które też grało w Segunda Division, ale mecz był zacięty jak nigdy. Moja bramka w 88 minucie na 2:1 wprawiła kibiców w szał. W następnej rundzie trafiliśmy na Athletic Bilbao i mecze też były wyrównane, ale to przeciwnicy mieli więcej szczęścia.
Zamenhof - Nie mam takiej jednej sytuacji. Wiele razy zdarzało się, że jakimś cudem broniłem strzały nie do wybronienia, ale nie zapadają mi one aż tak w pamięć. Mi zależy na tym, aby w każdym meczu dawać z siebie wszystko i nie rozpamiętywać tego co było, bez względu na to czy to są miłe czy niemiłe wspomnienia.
p3sman
Tydzień 4

Na 2 tygodnie przed startem rozgrywek 2 Ligi serwis goal.com przedstawił swoje prognozy:

APOEL FC
Gwiazda zespołu: Kamil Kosowski
Mocne strony: Ambicja, wola walki
Słabe strony: Słaba ławka rezerwowych
Typ goal.com: 6 miejsce

Blackburn Rovers
Gwiazda zespołu: Benedict McCarthy
Mocne strony: Trener, przyzwoita ławka rezerwowych
Słabe strony: Niepewny bramkarz, nieskuteczność napastników
Typ goal.com: 2 miejsce

Lech Poznań
Gwiazda zespołu: Robert Lewandowski
Mocne strony: Gra do końca, ambicja
Słabe strony: Słaba skuteczność, szczupła i słaba ławka rezerwowych, trener
Typ goal.com: 7 miejsce

Panathinaikos Ateny
Gwiazda zespołu: Djibril Cissé
Mocne strony: Dobra, wyrównana kadra, trener
Słabe strony: brak zgrania
Typ goal.com: 1 miejsce

Sporting Lizbona
Gwiazda zespołu: João Moutinho
Mocne strony: Silna, zgrana kadra
Słabe strony: Wąska kadra
Typ goal.com: 4 miejsce

Stade Rennes
Gwiazda zespołu: Asamoah Gyan
Mocne strony: Doświadczony trener, dobra obrona
Słabe strony: Nieregularny bramkarz, tylko 1 dobry napastnik
Typ goal.com: 5 miejsce

FC Twente
Gwiazda zespołu: Bryan Ruiz
Mocne strony: Trener z bogatym doświadczeniem, młoda, utalentowana kadra
Słabe strony: Słabe doświadczenie
Typ goal.com: 3 miejsce

Wisła Kraków
Gwiazda zespołu: Ordaz
Mocne strony: ?
Słabe strony: Zupełnie nowa, niezgrana kadra, trener zagadka
Typ goal.com: 8 miejsce

Gdzie z tym budżetem?!
Zarząd Wisły Kraków wygląda jakby kpił nie tylko ze swoich kibiców, ale i z piłkarzy. Otóż budżet jaki przeznaczył na klub w rozgrywkach 2 Ligi jest zatrważająco mały. Nawet Lech Poznań może pochwalić się dwa razy większym budżetem. Czy tacy ludzie jak Bogusław Cupiał czy Marek Wilczek mają w ogóle ambicje na awans czy to tylko wyświechtane gadki o walce o 1 ligę?
[...]
Dodajmy też, że i tak 80% budżetu idzie na pensje dla zawodników. Prawdopodobnie będą potrzebne wzmocnienia już w przerwie zimowej. Skąd wezmą się na to pieniądze? Pozostaje być zagadką to czy w ogóle się takowe pojawią...

fragment notki na blogu Rafała Steca
Kubbas
Świetne opisy wink.gif
smolarek
Jak to Paweł Brożek gwiazda zespołu? Przecież grasz oryginalnymi zawodnikami trybu kariery. dry.gif
p3sman
CYTAT(smolarek @ Dec 13 2009, 11:29) *
Jak to Paweł Brożek gwiazda zespołu? Przecież grasz oryginalnymi zawodnikami trybu kariery. dry.gif

fakt! trochę się zagalopowałem ;p

już poprawione
siwers99
bardzo mi się podoba;)
p3sman
Tydzień 5

Porażka po karnych!
Wisła Kraków rozegrała niezapowiedziany zupełnie mecz towarzyski, o którym kibice dowiedzieli się dopiero na kilka godzin przed meczem! Rywalem Białe Gwiazdy był węgierski Debreczyn.

Wisła wystawiła niemal 2 różne jedenastki w 1 i 2 połowie. Ta z pierwszej połowy radziła sobie znacznie lepiej tworząc groźne sytuacje pod bramką rywala i strzelając 2 bramki. Jedenastka z 2 połowy rzadko podchodziła pod bramkę rywali. Regulaminowy czas gry zakończył się wynikiem 2:2, jednak obie drużyny umówiły się w przypadku remisu na dogrywkę i ewentualne karne. W dogrywce żadna z drużyn nie strzeliła bramki, więc zwycięzce musiały wyłonić karne. Po 5 rundzie karnych był remis 2:2, gdyż seryjnie pudłowali zawodnicy obu drużyn. Dopiero w 7 rundzie prawy obrońca Wisły - Giersen pomylił się, kiedy decydowała nagła śmierć, a jego węgierski rywal bez problemów pokonał Ivarova.

Wywiad z trenerem Pesmanem - "Porażka nie martwi"

Cykl przygotowawczy dobiegł końca. Jak pan ocenia drużynę?
Wg mnie drużyna została optymalnie przygotowana do sezonu. Wykonaliśmy plan treningowy w 100 procentach i mam nadzieję, że odniesie to skutek podczas sezonu.

Ma pan w głowie już pierwszą jedenastkę na mecz z Panathinaikosem?
Jeszcze nie kompletną. Poziom piłkarzy w kadrze jest bardzo wyrównany co mnie bardzo cieszy, więc dlatego tak trudno wybrać tych jedenastu najlepszych. Swoją ostateczną decyzję podam piłkarzom na ostatnim treningu przed meczem, a więc i wy - media nie będziecie wiedzieli wcześniej (śmiech).

Czy mecz towarzyski z węgierskim Debreczynem wypadł wg pana dobrze?
Jestem zadowolony z 1 połowy. Z 2 już trochę mniej. Ale dobrze, że błędy i problemy wyszły w tym meczu, więc miałem możliwość ich wyeliminowania jeszcze przed startem sezonu. Fajnie, że udało nam się zmierzyć z drużyną zbliżoną poziomem do naszej. Nie zmartwiła mnie porażka, gdyż w tym meczu znaczenie miały inne aspekty.

A myśli pan już o wzmocnieniach?
O wzmocnieniach będę mógł mówić, gdy drużyna będzie kończyła rundę jesienną i będzie widać co i gdzie nam brakuje. Póki co jest wszystko ok.

W ataku przeciwników będzie Djibril Cissé. Będzie on w stanie przesądzić o wyniku spotkania. Ma pan pomysł na jego powstrzymanie?
Tak, ale na pewno wam go nie zdradzę (śmiech). Zdaję sobie sprawę z tego jak wielkim zagrożeniem będzie Cisse, ale wierzę w umiejętności moich obrońców.

Już za tydzień: mecz Wisła Kraków - Panathinaikos Ateny!
unikat
W 4 tygodniu masz napisany w miejscu Panathinaikosu "APOEL FC" xd

Reszta gitara biggrin.gif
p3sman
CYTAT(Rzepa7 @ Dec 14 2009, 14:24) *
W 4 tygodniu masz napisany w miejscu Panathinaikosu "APOEL FC" xd

Reszta gitara biggrin.gif

hehe dzięki;p To już drugi błąd w tym poście. Pisałem go późno więc może stąd te byki. Dzięki za spostrzegawczość smile.gif
p3sman
Tydzień 6

Vodafone League 2 - 1 kolejka:

Wisła Kraków - Panathinaikos Ateny

Atrakcyjność spotkania

Bramki:
Huylens 78', 84'(asysta Hamsun) - D. Cisse 10'(asysta Petropoulos), Petropoulos 58'(asysta Rukavina)

Skrót meczu:
http://www.youtube.com/watch?v=2wG6lOt0mmg

Szczęśliwy remis na inaugurację!
Niesamowity mecz w Krakowie! Zupełnie zdominowana Biała Gwiazda odrobiła dwubramkową stratę w końcówce meczu. Popis Huylensa!

Piłkarze Wisły mieli dobry początek, gdy byli częściej przy piłce. Jednak nie trwało to długo a do głosu doszły Koniczynki. Najpierw w 10 minucie strzał z niczego Djibrilla Cisse dał Panathinaikosowi prowadzenie. Reszta pierwszej połowy to bronienie się Białej Gwiazdy przed stratą kolejnej bramki. Druga połowa to kolejny festiwal strzałów ze strony Greków. Najpierw strzał w poprzeczkę, a potem drugi gol dla Panathinaikosu. Był to rzut rożny, a najwyżej wyskoczył Petropoulos, który zdobył bramkę głową.

W tym momencie zdawało się, że wynik jest przesądzony, jednak Wiślacy się nie poddawali. Wprowadzenie Huylensa w 70 minucie było strzałem w dziesiątkę trenera Pesmana. Najpierw 8 minut po wejściu stojąc tyłem do obrońcy Huylens przejmuje piłkę od Hamsuna, błyskawicnie się obraca i po chwili sprintu pokonuje bramkarza. 6 minut później p raz kolejny oszukuje obrońce Koniczynek przepuszczając piłkę pod nogami i obracając się w kierunku bramki. I znowu gol! Kibice byli w euforii!

Przegląd Sportowy

Najważniejsze akcje meczu:
10 min - 1:0! Cisse otrzymuje piłkę na skraju pola karnego. Mimo iż miał przed sobą dwóch obrońców z miejsca uderza piłkę! Ivarov nie był w stanie jej obronić.
50 min - zamieszanie pod bramka Wisły. Christodopolous ogrywa przed polem karnym Jaricia i Macco po czym oddaje silny strzał na bramkę Ivarova. Ten broni i przed dobitka na pusta bramke Karagounisa borni Ruskin.
51 min - dośrodkowanie z prawej strony Petroupulousa trafia pod nogi niekrytego Rukaviny. Ten trafia w poprzeczkę!
57 min - Cisse ładną podcinką podaje na wolne pole do Rukaviny. Jego strzał z bliskiej odległości borni
58 min - rzut rożny dla Panathinaikosu wykonywany przez Rukavine. Najwyżej wyskakuje Petroupulos i zdobywa bramkę na 2:0!
78 min - Huylens stojąc tyłem do obrońcy dostaje piłkę od Hamusna. Mija Vintre z lewej strony i gna w stronę bramki. Inteligentną podcinką pokonuje Tzorvasa
84 min - 2:2! Hamsun znowu podaje do Huylensa, ten błyskawicznie się obraca przyjmuje piłkę i w ostatniej chwili wślizgiem uderza piłkę do bramki obok Tzorvasa!

Gracz meczu: Huylens

Fantastyczna zmiana. Pokazał jak powinien grać prawdziwy napastnik. Szybki i z nosem snajpera. Gdyby nie on, Wisła nie miałaby co marzyć o remisie!

OPINIE TRENERÓW
Pesman (Wisła Kraków)
Jestem bardzo szczęśliwy, że udało nam się zremisować z tak wymagającym rywalem. Początek był bardzo dobry, tylko potem się coś zepsuło. Popełnialiśmy zbyt dużo prostych błędów w obornie. Będzie nad czym pracować na treningach.

ten Cate (Panathinaikos)
Wydawało się, że kontrolujemy tą grę jednak dostaliśmy nauczkę. Z drugiej strony gdybyśmy nie zmarnowali takiej ilości sytuacji podbramkowych teraz byłbym w innym nastroju. Mówi się trudno, trzeba iść dalej. To na szczęście dopiero pierwsza kolejka, więc remis ten nie jest tragedią.

Statystyki spotkania

Zdjęcia z meczu

Wyniki 1 kolejki

Tabela po 1 kolejce

W następnym tygodniu Wisła podejmie cypryjski Apoel!
p3sman
Tydzień 7

Vodafone League 2
2 kolejka

Wisła Kraków - APOEL FC

Atrakcyjność spotkania

Bramki:
Ordaz 45'+ - Marcin Żewłakow 20', Solomou 59'

Żółte kartki:
Stein 27', Libermann 55' (obaj Wisła)

Skrót meczu:
http://www.youtube.com/watch?v=vg2sPR3HXZg

Wawel nieobroniony!
Po chaotycznej i fatalnej grze piłkarze Białej Gwiazdy musieli uznać wyższość przeciwnika, przegrywając 1:2. Jednak porażka mogła być jeszcze wyższa, gdyby nie słaba celność przeciwników i dobra dyspozycja Ivarova, który na ironię zawalił drugą bramkę...

Od początku APOEL miał przewagę, a gdy tylko Wisła ją odebrała to bardzo szybko ją traciła. Szczególnie fatalnie się spisali Jaric oraz Stein, którzy raz za razem te piłki tracili. Pierwsza stracona bramka to efekt straty piłki Jaricia, który zbyt długo zwlekał z podaniem do któregoś z kolegów. Przed kolejnymi bramkowymi zdobyczami APOEL-a Wisłę obronił Ivarov, który miał sporo roboty w tym meczu. Kiedy wszyscy czekali na gwizdek kończący drugą połowę, Minanda długim, wysokim podaniem znalazł Ordaza, który bez problemów skierował piłkę do siatki.

W drugiej połowie widać było motywację jaka wstąpiła w Wiślaków. Zaczęli dłużej utrzymywać się przy piłce, ale to niestety nie znalazło odzwierciedlenia w strzałach na bramkę rywala. Kluczowy cios w tym meczu zadał Solomou, którego obrońcy Wisły najwyraźniej zlekceważyli. Szybkie zamarkowanie strzału i zaraz potem już prawdziwy strzał. Ivarov, który przez cały mecz bronił dobrze tym razem źle się ustawił przez co nie zdołał sięgnąć piłki. Do końca meczu Biała Gwiazda próbowała, ale jej próby spełzły na niczym.

Dorobek po pierwszych dwóch meczach niezbyt okazały patrząc na to, że obydwa te mecze Wisła grała u siebie..

Przegląd Sportowy

Najważniejsze akcje meczu:
20 min - 0-1! Fatalna strata Jaricia przed własnym polem karnym.Odbiorca piłki był Marcin Żewłakow, który wbiega w pole karne i uderza prosto w bramkę. Ivarov nawet nie drgnął!
25 min - Na lewej stronie Ximelez wymija obrońce APOELU i od razu dośrodkowuje w pole karne. W polu karnym najwyżej wyskakuje Ordaz, ale bramkarz drużyny przeciwnej z trudem chwyta piłkę.
38 min - Kosowski swobodnie wbiega w pole karne i oddaje groźny strzał. Na szczęście Ivarov broni bez zarzutu.
45+1 min - Atak z prawej strony. Jean Paulista podaje w sam środek pola karnego do Solomou, który nie ma problemu z oddaniem strzału. Wisłę po raz kolejny ratuje Ivarov.
45+3 min - 1-1! Fantastyczne podanie górą Minandy do Ordaza. Snajper Wisły przyjmuje piłkę i strzela obok bramkarza!
59 min - 1-2! Podanie Kosowkiego do Solomou. Ten markuje strzał, wbiega w pole karne i strzela obok źle ustawionego Ivarova.
90min - Hamsun podaje płasko po ziemi z pole karne. Tam są Castolo i Ordaz. Chiotis za pierwszym razem nie łapie czysto piłki, która znajduje się przed pusta bramka. Jednak żaden z napastników Wisły nie dobiega do niej. Chiotis w końcu pewnie łapie piłkę.

Gracz meczu: Solomou

Biegał, dryblował, podawał, strzelał, wszędzie go było pełno. I na dodatek strzelił zwycięską bramkę!

OPINIE TRENERÓW
Pesman (Wisła Kraków)
Jestem rozczarowany postawą moich zawodników w pierwszej połowie. W drugiej było lepiej, ale szybko pojawił się problem zmęczenia zawodników, którzy już nie mieli siłę na grę. Będę musiał nad tym poprawcować. Kolejny mecz dopiero za dwa tygodnie więc myślę, że uda mi się poprawić kondycję i wytrzymałość u zawodników.

Jovanović (APOEL FC)
Cieszy mnie to pierwsze zwycięstwo w lidze. Mam nadzieję, że od teraz APOEL będzie grał tak jak w tym meczu. Mieliśmy rozpracowanego rywala, a moi podopieczni wykonywali wszystkie polecenia. Bramka stracona pod koniec pierwszej połowy to skutek dekoncentracji. Będziemy starali się takie rzeczy eliminować. Trzeba być skupionym od początku do końca spotkania.

Statystyki spotkania

Zdjęcia z meczu

Wyniki 2 kolejki

Tabela po 2 kolejce

Za dwa tygodnie pojedynek z dotychczasowym liderem - Sportingiem Lizbona!
Jason Bourne
Wszystko elegancko i podziwiam za wytrwałosć -15 minut to gruba męczarnia ;p;p jak dla mnie smile.gif
p3sman
Tydzień 8

Ogłoszono ranking klubowy!

Tydzień po porażce z cypryjskim APOEL-em, kolejna zła wiadomość dla kibiców Białej Gwiazdy. Otóż ich zespół został sklasyfikowany na przedostatnim miejscu w pierwszym notowaniu rankingu klubowego. Niżej znalazł się tylko klub Jakuba Błaszczykowskiego - Borussia Dortmund.
Pocieszeniem może być to, iż nikt oprócz samych układających ten ranking nie ma pojęcia na jakiej podstawie jest ten ranking prowadzony...

wisla.krakow.pl

Ruskin wraca do gry!

Za tydzień Wisłę czeka trudny pojedynek z liderem 2 ligi - Sportingiem Lizbona. Zespół ten jako jedyny ma komplet punktów i samodzielnie przoduje w tabeli.

Na szczęście w tym meczu będzie mógł wybiec na murawę nieobecny w sobotnim meczu Ruskin. Lewy obrońca Wisły dzień przed meczem z APOEL-em naciągnął sobie mięsień łydki na treningu. Na szczęście teraz jest już wszystko w porządku i rosyjski obrońca, mogący też grać na lewej stronie pomocy, trenuje już razem z drużyną. -Jestem głodny gry, nie mogę się doczekać pojedynku ze Sportingiem - mówi Ruskin.

Przegląd Sportowy
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.