http://www.youtube.com/watch?v=EoPVpp8rMOc
No to wydaliśmy v4, niedługo trzeba będzie się wziąć za v5, na pewno już przy tym jak ruszy okienko, piszcie tutaj co chcielibyście zmienić w patchu, co nowego zobaczyć w v5, tutaj będę dawał wszystkie nowe informacje skriny itd, czyli tak jak zwykle
Na pewno po zimowym okienku skupię się na aktualizacji tego co mamy, wiadomo wymianie grafiki na jakąś świeżą, a przede wszystkim przygotowaniom do mundialu, czyli nowe repry w miejsce U-23
Tomaszzz
Dec 7 2009, 16:59
Jakies brazylijskie (argentyńskie) zespoły chętnie widziane. Na PSD są staty dla wielu takich zespołów.
Staty to nie problem, wolne miejsca tak, było głosowanie do v4, sam chciałem brazylijskie, lud nie chciał.
W others muszą być wszystkie drużyny do CL brakujące slotów zostaje mało
__SaNd1__
Dec 7 2009, 19:54
Tak jak na gadu, sagres out, liga rosyjska in

)
No ja mam podobne zdanie jak perONE. ; ) Wg. mnie liga Rosyjska jest poprostu dużo ciekawszą ligą niż liga Portugalska.
Oczywiście przy PES6.5 v5 możecie liczyć na moją pomoc przy bandach, flagach itp. ; )
Tomaszzz
Dec 7 2009, 20:26
CYTAT(Kubbas @ Dec 7 2009, 17:07)

Staty to nie problem, wolne miejsca tak, było głosowanie do v4, sam chciałem brazylijskie, lud nie chciał.
W others muszą być wszystkie drużyny do CL brakujące slotów zostaje mało
Ale to twój patch, mógłbyś zrobić jak chciałeś i znaleźć tak ze 2 sloty, a tak szkoda.
Ja bym w miejsce Ligi Sagres dał Bundeslige ,a tam gdzie była Bundesliga dał Other z Brazyli,Argentyny itp ;D
CYTAT(Tomaszzz @ Dec 7 2009, 20:30)

Ale to twój patch, mógłbyś zrobić jak chciałeś i znaleźć tak ze 2 sloty, a tak szkoda.
Jednemu szkoda tego drugiemu tego i tak dobrze i tak niedobrze, a slotów z Gufiakiem z du... nie wyjmiemy niestety
Windziak
Dec 7 2009, 23:00
A może zamiast tej portugalskiej/rosyjskiej wstawić jakieś inne kluby z różnych krajów Europy, co grają w Lidze Europejskiej?

W kwestii reprezentacji - liczę, że jakoś to rozwiążecie i, że wszystkie kadry z MŚ będą
CYTAT(Windziak @ Dec 7 2009, 23:04)

A może zamiast tej portugalskiej/rosyjskiej wstawić jakieś inne kluby z różnych krajów Europy, co grają w Lidze Europejskiej?

No tak, ale bilans strat wtedy jest większy bo tracimy możliwość zagrania 1 ligi w trybie lig, raczej ta opcja odpada, kompletnie mi się to nie podoba
CYTAT(Windziak @ Dec 7 2009, 23:04)

W kwestii reprezentacji - liczę, że jakoś to rozwiążecie i, że wszystkie kadry z MŚ będą

To jest pewne, tylko pracujemy nad tym aby pojawiło się
dodatkowo 10 repr
Arek.PL
Dec 8 2009, 18:58
Ja jestem za tym aby przenieść Lige niemiecka tam gdzie jest liga Portugalska a reszta to juz jak chcecie
siwers99
Dec 8 2009, 19:10
portugalska może zostać ma ten swój swoisty klimacik;) , można ja zastąpić jak coś jakąś ligą która sie jeszcze nie pojawiała np. Liga Szkocka albo Austryjacka lub np. zespoły z Ameryki Południowej ale nie tylko z Brazylii i Argentyny;)
Pstryks
Dec 10 2009, 21:33
Jak dla mnie usunąć tą portugalską i wstawić tam Bundeslige a w miejsce Others C dać jakieś drużyny z ameryki azji afryki
Ale w pes 6.5 wystarczy nacisnąć

i grać
wooooojt
Dec 13 2009, 15:48
Dopeiro sciagam v4....ale gralem w v3 i powiem wam tyle chlopaki.... ogromny szacunek za to wszystko co robicie.... za pasje i czas powiecony.... To co robicie to dla mnei na prawde mistrzostwo swiata...
Sorry za off topica i w ogole ale na prawed c hcialem wam powiedziec ze was podziwiam:)
Kubbas
Dec 21 2009, 23:12
MaTi10
Dec 22 2009, 22:51
Brawo Demiano
born2july
Dec 27 2009, 01:26
Jesli moge cos dodac, prosiłbym o nowe przyspiewki dla reprezentacji Polski, bo te które są w v4 sa odrazajace ( nie wszystkie ) po prostu grajac w PESa6 chce czuc sie jak na stadionie a nie jak na pikniku ala Amica Wronki, itp denerwuje mnie gdy jakis żul spiewa mi Polska do boju, osobiscie wole przyspiewki nagrywane nie z trybuny z której sie spiewa a z naprzeciwka, wtedy nie słychac pojedynczych paralitycznych debilno-polskich przyspiewek debili rodem z Polskich stadionów
__SaNd1__
Dec 28 2009, 09:49
Do V 5 przydaly by sie klasyczne druzyny w miejesce U - 23 w tym klasyczna Polska z lat 1974 - 1982
To co mi sie najmniej podoba to dodatki graficzne.
Loga druzyn slabo sie prezentuja, przydaloby sie je troszke odswierzyc
Niektore scorebordy tez troche koslawo wygladaja (patrz:Sport Klub i Polsat Futbol)
Rozbłyski dane na strzaleczki form IMO zbedne
Z innych rzeczy przecedził bym troche ballpack ewentualnie podopisywał piłki dla konkretnych druzyn
Sporo jest jakichś kolorowych, nie realnych (ze tak powiem) pilek i czasami zeby znalezc cos normalnego trzeba sie troche naszukac
Odnosnie twojego posta Kubbas "Aktualizacje włosów graczy do patcha v5 by Demiano"
Czy ta aktualizcja obejmuje dopasowanie koloru włosow pilkarzy ?
Spora czesc pilkarzy biega z dwukolorowymi fryzurami (np.grzywka blond, reszta czerń)
Kubbas
Dec 28 2009, 18:09
CYTAT(coley @ Dec 28 2009, 11:51)

To co mi sie najmniej podoba to dodatki graficzne.
Loga druzyn slabo sie prezentuja, przydaloby sie je troszke odswierzyc
Niektore scorebordy tez troche koslawo wygladaja (patrz:Sport Klub i Polsat Futbol)
Rozbłyski dane na strzaleczki form IMO zbedne
Na nowe loga szukamy lepszego pomysłu, jak masz jakieś propozycje to pisz, obecnie chyba wyciągneliśmy max
Scoreboardy najlepsze jakie się da zrobliśmy
Rozbłyski zostaną

Z innych rzeczy przecedził bym troche ballpack ewentualnie podopisywał piłki dla konkretnych druzyn
Sporo jest jakichś kolorowych, nie realnych (ze tak powiem) pilek i czasami zeby znalezc cos normalnego trzeba sie troche naszukac
Ballpacki masz 3 w różnych rozmiarach w Alternative Files

Odnosnie twojego posta Kubbas "Aktualizacje włosów graczy do patcha v5 by Demiano"
Czy ta aktualizcja obejmuje dopasowanie koloru włosow pilkarzy ?
Spora czesc pilkarzy biega z dwukolorowymi fryzurami (np.grzywka blond, reszta czerń)
Tzn chodzi Ci chyba o włosy z edit mode bo nie wiem gdzie indziej takie rzeczy mogłeś zauważyć, aktulizacja to włosy 3d + aktualne jakie gracze noszą
CYTAT
Ballpacki masz 3 w różnych rozmiarach w Alternative Files
no fakt nie zauwazylem tego wczesniej, dobra rzecz
CYTAT
Tzn chodzi Ci chyba o włosy z edit mode bo nie wiem gdzie indziej takie rzeczy mogłeś zauważyć, aktulizacja to włosy 3d + aktualne jakie gracze noszą
o cos takiego mi chodzi:
http://img707.imageshack.us/img707/2325/42424.png
Kubbas
Dec 28 2009, 19:21
CYTAT(coley @ Dec 28 2009, 19:20)

To nasz błąd, dużo chyba takich włosów nie ma, przynajmniej ja nie widziałem
btw co to za ikonki pozycji?
Pstryks
Dec 29 2009, 10:42
CYTAT(Kubbas @ Dec 28 2009, 19:25)

To nasz błąd, dużo chyba takich włosów nie ma, przynajmniej ja nie widziałem
btw co to za ikonki pozycji?
Mnie też się w oko rzuciły może by linka dał
tak wygladaja w calosci te ikonki:
http://img121.imageshack.us/img121/6448/5325.pngkiedys znalazlem gdzies na evo web chyba
karwocha
Jan 5 2010, 15:54
CYTAT(Kubbas @ Dec 22 2009, 00:16)

skąd można pobrać te twarze?
__SaNd1__
Jan 10 2010, 11:31
Naprawde swietne twarze

W jaki sposob bedzie instalacja V 5 - copy/paste tak jak w V 3 czy oddzielna gra tak jak ostatno ? Pozdrawiam
Kubbas
Jan 10 2010, 12:44
Tak samo jak w v4
Jason Bourne
Jan 10 2010, 17:30
Według mnie zamiast sagres powinny być drużyny z Mls takie jak LA Galaxy , Real Salt lake City.Również o Ameryce płd nie należy zapominać i takie kluby jak Sao Paulo , Fluminense , Santos , Palmeiras , Estudiantes czy Riverplate czy Boca Juniors .Również za dużo w V 4 jest drużyn z eredivisie oraz Super Lig (Tureckiej ligi).Można była zamiast tych dać zespoły z Belgii np Anderlecht ,.
PS Nawet skłaniał bym się do tego , żeby zamiast Sagres dać połączoną Argentyńską z Brazylijską Ligę

Takie jest moje zdanie , a co Wy , Twórcy zrobicie zależy od was .
PS
perONE
Jan 10 2010, 17:49
Albo zamiast Sagres dać mieszankę Brazylijski, argentyńskich, tureckich itd. klubow.
Kubbas
Jan 12 2010, 21:54
Sagres zostaje przynajmniej do końca sezonu chłopaki
Pomęczyłem się trochę i spisałem dla was soundtrack, daje do działu v5 bo taki na 90% będzie w v5, dużo utworów było w v4, jak chcecie coś podpowiedzieć do v5 to link do yt i przesłucham/rozważe
Nowe drużyny w v5, propozycje będą również rozważane
Bosnia - Lotwa
New Zeland - Iran
Korea North - Arabia
Honduras - TOT
Mali - Togo
Albania- Class. England
Algieria - class. France
Egipt - Class. Germany
Montenegro - Class. Netherlands
Izrael - Class. Italy
Burkina Faso - Class. Argentina
Senegal - Class. Brazil
Azerbaijan - Hidden Israel
El Polacco
Jan 13 2010, 04:16
CYTAT(Kubbas @ Jan 12 2010, 21:58)

Sagres zostaje przynajmniej do końca sezonu chłopaki
Pomęczyłem się trochę i spisałem dla was soundtrack, daje do działu v5 bo taki na 90% będzie w v5, dużo utworów było w v4, jak chcecie coś podpowiedzieć do v5 to link do yt i przesłucham/rozważe
Nowe drużyny w v5, propozycje będą również rozważane
Bosnia - Lotwa
New Zeland - Iran
Korea North - Arabia
Honduras - TOT
Mali - Togo
Albania- Class. England
Algieria - class. France
Egipt - Class. Germany
Montenegro - Class. Netherlands
Izrael - Class. Italy
Burkina Faso - Class. Argentina
Senegal - Class. Brazil
Azerbaijan - Hidden Israel
I co rozgryzles w koncu jak zamienic flagi klasycznych?
Kubbas
Jan 13 2010, 12:38
Skoro dałem listę to chyba tak ;]
heaton
Jan 16 2010, 19:46
moze tak fikcyjnie zrobcie jedną drużyne jak np Nike i jak ktoś ją bedzie chciał do podmieni sobie plik itp
Kubbas
Jan 17 2010, 19:25
Raczej nie
Poszukuje kogoś kto pomoże mi przy konfigurowaniu flag kibicowskich, jak ktoś chętny pisać
damiank9
Jan 20 2010, 22:16
skoro sie da to powiedz jak to odrkyłes czy jeszcze pracujesz nad tym ??;D
wiem, ze to troche sporo roboty ale chcialbym, zeby sklady byly jak najlepiej zrobione, tj wg info zaczerpnietego z oficjalnych zrodel klubowych, bo brakuje mi troche mlodych pilkarzy z rezerw pukajacych do kadry pierwszego zespolu na miejscu tych, ktorzy w rezerwach klubu pozostaja na dluzej i raczej tam zostana, a wiec w grze raczej z nich nie korzystamy a zajmuja miejsca w druzynie, niestety chyba sporo twarzy tych graczy nie powstalo, przyklad Arsenalu i kilku mlodych graczy z dzisiejszego meczu ze Stoke; oczywiscie chcialbym zeby w miare wszystkie transfery zostaly przeprowadzone i nie zapomniano o takich kwiatkach jak reaktywacja Campbella choc na te pol sezonu :>
wlasciwie ciezko sie do czegos przyczepic w v4

moja uwage zwracaja tylko szczegoly, wiec aktualizacja fryzur to tez swietny pomysl, ale jak narazie za mala ta aktualizacja, bardzo np zdziwil mnie fryc Fellainiego z Evertonu, ktory nosi ta czape juz dosc dlugo, a idealna jest w pesowskim edytorze wiec na takowa sobie zmienilem i jest nawet ok, choc mogla by byc jeszcze bujniejsza
damiank9
Jan 24 2010, 23:04
za Albanie bym dał Mozambik lub Benin

reszta według mnie ok
wracam do pytania wiesz czym i jak zmienic falgi classiców??
Kubbas
Jan 25 2010, 01:07
CYTAT(Kubbas @ Jan 13 2010, 12:42)

Skoro dałem listę to chyba tak ;]
damiank9
Jan 25 2010, 16:22
dobra wierze ci ze umiesz tylko chciałem zebys sie to mozliwoscia pochwalił
__SaNd1__
Jan 25 2010, 20:01
Czy bedom jakiesz nowe screeny z V 5
Mesjasz
Jan 27 2010, 15:02
Moim skromnym zdaniem to fajnie by było;
1.zamiast ligi francuskiej zrobić ekstraklase.
2.Piłki żeby można było je odrazu przed meczem wybrać chociaż kilka rodzai a reszte w kitserwerze wrazie czego jak by się komuś nie podobały to sobie będzie mógł podmienić.
3.Zmienić tapete głównego menu. (Jest fajna ale są pewne niedociągnięcia i wygląda to jak by ktoś uderzył w ekran i na skutek tego zepsuła sie tapeta.)
Kubbas jak by co też moge pomóc w np. aktualizacji składów drużyn lub oprawą graficzną. Moje gadu gadu 7066812
-Ekstraklasę ma "Ekstraklasa Patch". Liga francuska jest lata świetlne przed polską.
-Piłki - żaden problem, zrobię to do następnej v.
-Wszystkie tła jak w każdej nowej wersji zostaną wymienione.
unikat
Jan 29 2010, 21:18
szczerze fajnie jakbyście Ekstraklase zrobili

zamiast Portugalskiej
Mesjasz
Jan 30 2010, 11:15
No to portugalska może zostać a ekstraklase zamiast other zrobić.. tam są fajne kluby ale patrząc z punktu widzenia gracza to rzadko ktoś ich używa.. a ekstraklasa by była i do kariery używana i ogólnie online by można było polskimi piłkarzami fajnie pograć. wybór należy do was. a jak jest opcja to najlepiej zrobić jakąś sonde, i wtedy wszystko sie okaże.
__SaNd1__
Jan 30 2010, 12:47
CYTAT(Mesjasz @ Jan 30 2010, 12:19)

No to portugalska może zostać a ekstraklase zamiast other zrobić.. tam są fajne kluby ale patrząc z punktu widzenia gracza to rzadko ktoś ich używa.. a ekstraklasa by była i do kariery używana i ogólnie online by można było polskimi piłkarzami fajnie pograć. wybór należy do was. a jak jest opcja to najlepiej zrobić jakąś sonde, i wtedy wszystko sie okaże.
Jestem jak najwiecej zeby byla Ekstraklasa
Jason Bourne
Jan 30 2010, 18:41
Myślę , że Goofy ma rację , jest osobny patch wydawany poświęcony ekstraklasie , a Polska Liga jest bardzo nudna :(Wolę już grać słabiakiem w Portugalskiej i to mi więcej przyjemności przynosi niż granie Wisą czy lechem i patrzenie , że np.taki Bełchatów kupuje np. Kanoute.No przecież to nonsens.
Kubbas
Jan 30 2010, 18:55
Nie będzie ekstraklasy, zastanawiam się nad daniem do others 4 drużyn z OE
Z tego co wiem następnego OE Patcha od polevo już nie będzie także.
__SaNd1__
Jan 31 2010, 20:32
CYTAT(Kubbas @ Jan 30 2010, 19:59)

Nie będzie ekstraklasy, zastanawiam się nad daniem do others 4 drużyn z OE
Z tego co wiem następnego OE Patcha od polevo już nie będzie także.
Jakie 4 druzynu

P.S. Kubbas juz nie jest OE - a tylko Ekstraklasa - niby szkoda ze nie bedzie Ekstraklasa bo jak po mojemu to Kubbas i cala ekipa P-E robi najlepsze patche i by nasza liga by byla jak najlepjej dopracowana(Pol-Evo tez robi swietnie - ale ciekawe jak by zrobili naszom lige P-E)

pozdrawiam

EDIT 2: Wolalbym zobaczyc znow holenderskom Eredivisie w patchu bo nigdzie w innym patchu tej ligi niema i chyba i wogole w zadnym nie bedzie
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.