Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Franz Smuda - Road to Euro 12
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Blogi i kariery
GooFy
Po wczorajszym meczu i minimalnym polepszeniu wizerunku kadry postanowiłem zabawić się we Franciszka Smudę.

Let's Get this Party Started !

Po porażce z Rumunią i nieco lepszym meczu z Kanadą Polska reprezentacja zakończyła rok 2009. W Styczniu 2010, kadra zagrała składem złożonym z samych ligowców w Pucharze Króla w Tajlandii. Turniej zakończyła bilansem 3 zwycięstw i 1 remisu. w Maju czekają nas dwa następne mecze towarzyskie. Pierwszy z Australią - mecz powinien stać na wysokim poziomie gdyż dla Australijczyków jest to przedostatni sprawdzian przed MŚ. Drugi mecz Polska rozegra z Walią. Oto kadra powołana na dwa mecze:
Bramkarze:
Łukasz Załuska,Sebastian Przyrowski
Obrońcy:
Paweł Golański,Piotr Brożek,Tomasz Jodłowiec,Damien Perquis,Jakub Rzeźniczak,Seweryn Gancarczyk,Michał Żewłakow,Bartosz Bosacki
Pomocnicy:
Kamil Kosowski,Sławomir Peszko,Rafał Murawski,Ludovic Obraniak,Maciej Rybus,Łukasz Piszczek,Radosław Majewski,Rafał Boguski,Jakub Błaszczykowski
Napastnicy
Artur Wichniarek,Andrzej Niedzielan,Ireneusz Jeleń,Dawid Janczyk
Po wielu rozmowach z Prezesem Latą i Prezydentem Kaczyńskim, Franz załatwił przyspieszone obywatelstwo dla Damien'a Perquis'a. Co ciekawe Sebastian Boenish nadal nie jest pewien czy chce występować w polskiej kadrze.
Franciszek Smuda jak zwykle nie ukrywa wyjściowej jedenastki, wybrał skład teorertycznie silny - lecz eksperymentalny.

Australia 1 : 3 Polska

Takiego wyniku nie spodziewał się chyba nikt. Po meczu prasa Australijska nie pozostawia suchej nitki na nikim. Polacy już w pierwszych minutach grali agresywnie i naciskali Australijczyków, którzy byli zaskoczeni, kompletnie nie spodziewali się takiego nastawienia Polaków już od pierwszych minut. Polska zdeklasowała rywala, mimo iż ten strzelił gola pocieszenia.

0' Polacy już od pierwszych minut grają agresywnie.
5' Obraniak odbiera piłkę Wilkshire'owi i biegnie samotnie na bramkę rywala,
mija 2 obrońców i strzela. Broni Schwarzer.
11'Wilkshire po dośrodkowaniu z rzutu rożnego strzela, jednak piłka mija lewy słupek.
14'Obraniak - dobra sytuacja z rzutu wolnego, jednak piłka uderza w mur.
23'Obraniak przedziera się z lewej strony boiska, dogrywa piłkę po ziemi w pole karne
23'Niedzielan wykańcza akcję celnym strzałem, Polska prowadzi 0:1.
27'Australijczycy nie mogą otrząsnąć się po stracie bramki, Andrzej Niedzielan podwyższa na 2:0
34'Viduka silny strzał na bramkę, końcami palców Załuska wybija na rożny.
45+Kewell sam na sam, jednak strzela prosto w bramkarza.
53'Bresciano brutalnie fauluje Jelenia, na szczęście nic poważnego się nie stało.
53'Obraniak kolejny strzał - tym razem nad poprzeczką.
69'Chipperfield groźny strzał, ledwo broni Załuska. Dobitka posłana w niebo.
75'Andrzej niedzielan odwdzięcza się Ludovic'owi, który jest dzisiaj wszędzie, asystą.
90+Chwila nieuwagi Polaków i Kewell strzela bramkę pocieszenia na 1:3.

Reporter:To był niezwykle udany debiut dla Damien'a Perquis'a a także powrót do reprezentacji Andrzeja Niedzielana, który właśnie stoi obok mnie.
Andrzej niedzielan:Dobry wieczór państwu.
R: Andrzej - to był wspaniały mecz w twoim wykonaniu, 2 gole i asysta, czyżby powrócił "rasowy" snajper, którego od dawna nam brakowało ?
AN: Myślę że Snajperów nam nie brak, wszystko to kwestia gry w klubach. Dzisiaj jestem tym samym zawodnikiem co kiedyś, ale regularnie grywam w klubie i to procentuje.
R: Euro 2012 ? Będziesz walczył ?
AN: Napewno, marzeniem każdego piłkarza jest zakończyć karierę udanym Wielkim Turniejem, w dodatku we własnym kraju. Jestem jednak realistą, do Euro jest jeszcze ponad 2 lata i żaden piłkarz nie wie jak potoczy się jego kariera.
R: Dziękuję za wywiad.
AN: Ja również.
Następne relacje będą krótsze. Jeśli będzie zainteresowanie, mecz z Walią soon.
Kubbas
Elegancko to wygląda biggrin.gif

Niedzielan wielki powrót biggrin.gif
WKS
Noo , walczysz biggrin.gif , genialnie zaczeles bardzo mi sie podoba , oby ci sie to nie znudzilo i zebyś prowadził jak najdłużej . Pozdro.
bobex77
bardzo przyjemnie sie czyta i bardzo dobrze zapowiada smile.gif
Kamilbialego
Na jakim patchu grasz?
Kubbas
PES 6.5 v4
ANALFIGHTER666
Bardzo ciekawy pomysł i dobre wykoanie. Mógłbyś dodawać skróty wideo, gdyż chętnie zobaczyłbym jak Polacy strzelają bramki.
GooFy
Polska 2 : 0 Walia

Tym razem niespodzianki nie było, zwyciężył faworyt.

0' Rozpoczynamy.
8' Rafał Boguski, wyprowadza akcję z Kamilem Kosowskim, którego strzał broni Jones.
27'Savage wyprowadza pierwszy strzał drużyny Walii.
30'Dośrodkowanie Kosowskiego, Strzał głową Wichniarka, obok bramki.
38'Brutalne wejście Edwardsa, I Janczyk kontuzjowany. Zmienia go Niedzielan
43'Kombinacyjna akcja polskiego zespołu i wykańcza niedzielan. 1:0
54'Rob Edwards strzał z rzutu wolnego, broni Przyrowski.
57'Bellamy strzał z dystansu, miminalnie obok słupka.
57'Przyrowski wznawia grę, przejmuje niezwykle aktywny dziś Kosowski, Dogrywa do Wichniarka
który wykańcza formalności.
77'Strzał z dystansu Boguskiego, broni Jones.
90+Niedzielan sam na sam, jednak piłkę posyła prosto w ręce Jones'a.

Reporter: Kolejny zwycięski mecz Polaków, a koło mnie bohater spotkania Kamil Kosowski. Kamil, czy można już mówić o wychodzeniu z "drewnianych domków".
KS: Spokojnie, wstrzymajmy się z takimi określeniami. Australia wymęczona kontuzjami i słaba Walia, wiosny nie czynią. To dopiero początek transformacji polskiej piłki. Musimy się sprawdzić z lepszymi rywalami.
R: A teraz kilka słów o twoim występie.
KS: Jak każdy, przyjeżdżam na mecze reprezentacji żeby oddać cząstkę siebie.
R: Krótko i na temat. Dziękuję. A z państwem widzimy się w następnym meczu Polski, poza terminem Fifa. Grać będą reprezentanci z Ekstraklasy przeciwko zagranicznym gwiazdom Ekstraklasy. Już teraz zapraszam.
Bramek niema, mecz rozegrany wcześniej. W następnej relacji już będą.
Kubbas
Elegancja Francja wink.gif

przeciwko zagranicznym gwiazdom Ekstraklasy

biggrin.gif
WKS
No goofiak spoko spoko ;] , mam pytanie jak ty to robisz? w trybie miedzynaroodowym grasz tylko jako towarzyskie czy sie bawisz edytorem ?

PS.500 tongue.gif
JustMe1987
Nie omieszkam wspomniec ze mi sie ten bloog bardzo podoba i bede tu chetnie zagladal. Nie trac zapalu cool.gif
GooFy
Niestety, mecz rozgrywałem dawno, a wczoraj miałem formatowanie dysku. Wszystkie screeny przepadły i zachował się tylko filmik - który wcześniej wrzuciłem na Youtube.
Polska 2 : 0 Ekstraklasa All Stars

W ładnym, wyrównanym meczu szczęście sprzyjało Polakom.
Skrót Wideo
Po meczu na konferencji prasowej Franciszek Smuda znalazł się pod gradobiciem pytań.
R: Panie trenerze, chyba już czas zapytać, gdzie obiecywana Brazylia ?
FS: Na takich rywali musimy zapracować. Drużyna która jest ciągle w trakcie budowy, która ma małe doświadczenie, nie może rzucać się na Brazylię. Przegramy wysoko i zacznie się krytyka trenera, zacznie się krytyka PZPN i wszystko wróci do ostatnio przyjętej w Polsce normy. Mogę obiecać tylko że rywale będą coraz silniejsi.
R: Co może pan powiedzieć o swojej drużynie ? Czy ma pan już jakichś faworytów, liderów i być może czarne owce ?
FS: Każdy jest traktowany tak, jak sobie na to zapracuje na treningu. Poza boiskiem niemam zastrzeżeń, piłkarze wiedzą, że to nie Lwów. Na boisku, tak jak mówiłem. Zespół stara się i to widać, wiedzą że nikt niema karnetu na grę w kadrze. Niektórzy mogą niedowierzać, ale jakoś niema nikogo odważnego by to sprawdzić.

Następni rywale, Białoruś i Rosja.
JustMe1987
Wywiady robisz bardzo przyjazne do literackiej konsumpcji wink.gif W highlights sporo poprzeczek i slupkow to tak jak u mnie ostatnimi czasy cool.gif
unikat
Miło czytać ; )
WKS
Bardzo dobrze opisujesz , dawaj tak jak w 1 poscie screeny ze składów . Czekam na Białorus i Rosje mam nadzieje ze niedługo przedstawisz nam te mecze ;]
Stuart17
wszystko fajnie wyglada i dobrze sie czyta, tylko jak na trenera polskiej kadry to na razie masz malo powodow do zmartwien tongue.gif
Kubbas
Elegancko !
damiank9
może coś nowego co?
Kubbas
Gufiak jest odcięty od neta od dłuższego czasu, jak mu założą nowy to pewnie coś skrobnie, na pewno
damiank9
aha rozumiem to bo tez miałem tak przez prawie 2 tygodnie biggrin.gif
no to nie moge sie doczekac kolejnych przygód repry wink.gif
siwers99
lepszego blogu tutaj nie widziałem;)
Windziak
Czym się tak kolega wyżej podjarał?

Jak dla mnie dość przeciętnie. Bez składu i ładu. Pomysł jedynie dość fajny.
Kubbas
CYTAT(Windziak @ Dec 19 2009, 22:35) *
Czym się tak kolega wyżej podjarał?

Jak dla mnie dość przeciętnie. Bez składu i ładu. Pomysł jedynie dość fajny.

Wiesz wg mnie lepiej średnio obszernie, ładnie i na temat, a nie długo nudno i o dupie maryni wink.gif
GooFy
Po długiej przerwie spowodowanej brakiem neta, powracam. Oto skład na mecze z Rosją i Białorusią:
Bramkarze:
Łukasz Załuska, Tomasz Kuszczak
Obrońcy:
Seweryn Gancarczyk, Marcin Wasilewski, Maciej Sadlok, Bartosz Bosacki
Piotr Brożek, Marcin Kowalczyk, Michał Żewłakow, Damien Perquis

Pomocnicy:
Roger Guerreiro, Rafał Murawski, Sławomir Peszko, Radosław Majewski,
Michał Janota, Ludovic Obraniak, Kamil Kosowski, Jakub Błaszczykowski

Napastnicy
Marcin Żewłakow, Adrian Sikora, Kamil Grosicki, Andrzej Niedzielan, Ireneusz Jeleń

Wyjściowa jedenastka Polskiej reprezentacji nie jest jeszcze znana. Trener Franciszek Smuda na pytania o skład na mecz z Rosją odpowiada, "Wszystko wyjdzie w praniu." Tak więc trening zadecyduje o tym kto zagra. Najbardziej emocjonują powołania dla wszystkich 3 Polaków z Apoelu Nikozja. Kamil Kosowski który spisywał się bardzo dobrze w poprzednich spotkaniach ma na pewno największe szanse na grę w meczu z Rosją. Kolejne dyskusje toczą się na temat kolejnego braku powołania dla Artura Boruca, trener tłumaczy to niestabilną formą. W istocie Łukasz Załuska rozegrał więcej spotkań w tym sezonie i to on jest póki co nr 1 w Celticu. Będzie musiał walczyć o miejsce w wyjściowym składzie z obecnie pierwszym bramkarzem Manchesteru United - Tomaszem Kuszczakiem. Obaj zasługują na miejsce między słupkami. Nie można zapomnieć o tym że przyjdzie nam zmierzyć się z bardzo silnym rywalem, na jego terenie. Rosja podobnie jak Polska nie awansowała na mundial w RPA. Dla Guusa Hiddinka będzie to mecz ostatniej szansy, jeśli przegra, straci pracę. Po meczu z Białorusią, reprezentacja w składzie złożonym z samych ligowców zagra w Pucharze Króla w Tajlandii, z gospodarzami, Singapurem i Danią. Serdecznie zapraszamy.

Kubbas
Wow, co za świetna robota !
damiank9
no extra prowadz tylko dalej smile.gif
Robcio
Świetnie ;]

Kitsy treningowe miód!
damiank9
kiedy cos nowego ?
siwers99
świetne!
Bonito
Genialnie smile.gif Aż się nie można oderwać biggrin.gif
damiank9
cos bedzie w tym miesiacu czy nie ?
GooFy
Nie wiem, mało komentarzy, małe zainteresowanie. Formata miałem więc save i replaye poszły... Pomyślę jeszcze co czynić.
damiank9
niewiem jak chcesz ale ja zawsze z checią czytam coś o Polsce biggrin.gif
pzdr wink.gif
GooFy
Wszystkie save i replaye poszły się srać. Zaczynamy prawdziwą jazdę, niedługo odnawiam temat relacją z meczu z Chorwacją, następnie może Niemcy albo Francja.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.