Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Transfery w ML
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2010
pablus77
Witam,
dopiero co zalogowałem się na forum i starałem się dokładnie prześledzić wszystkie tematy, nie chcę się powtarzać ale mam problem z transferami w ML w wersji na xboxa. składam ofertę za przeciętnego piłkarza i moja oferta zostaje odrzucona, bo nie mogę decydować o sumie jaką wykładam na zawodnika,gdyż robi to za mnie scout. Czy można w jakiś sposób samemu decydować o sumie płaconej za zawodnika?
jurinho
Najpierw skaut przeprowadza negocjacje tzn sutala czy transfer jest w ogole mozliwy.
Jesli tak dostajesz oferte ktora jednak mozesz negocjowac.
Sume transferu i kontraktu zmieniasz w opcji CHANGE NEGOTIATION TERMS (czy jakos tak smile.gif )
Barley
Też mam taki problem. Po trzech sezonach ciężko w ogóle aby doszło do negocjacji. Każda moja oferta jest odrzucana. Co ma wpływ na to czy oferta zostanie przyjęta do negocjacji?
Tari
m. in. prestiż Twojego klubu (osiągnięcia) oraz aktualna pozycja w lidze. Czasami też zdarza się nielogiczne podejście klubów...Przykład? Ja, lider Serie A, nie potrafiłem skłonić do transferu gracza którejś z drużyn wymyślonych przez KONAMI (typu Szelawce itd...)

Najlepiej dodawać zawodników do obserwowania przez scouta ("add to scout list" albo jakoś podobnie) i poczekać kilka tygodni, a nasz łowca przyniesie informację, czy zawodnik (albo jego klub albo jedno i drugie ;D) będą chętnie z nami negocjować ("more than likely"), czy nie za bardzo ("unlikely"), albo nie ma praktycznie żadnych szans na transfer ("almost no chances").

Z własnego doświadczenia wiem, że z zawodnikami, przy których scout mówi, że szanse są zerowe, nie ma nawet co zaczynać negocjacji, bo i tak nigdy się nie udadzą. Tych, którzy mają opis, że szanse są raczej "unlikely" udaje mi się tak 2-3/10 skłonić do przejścia. Tam gdzie zawodnicy są bardziej niż skłonni do transferu, nie spotkałem się jeszcze z odmową.

Jeszcze jedno spostrzeżenie: bardzo chętni do negocjacji są grajkowie, którzy zawiesili rozmowy z klubem na temat przedłużenia kontraktu ("put on hold").

Mam nadzieję, że trochę niektórym się rozjaśniło w kwestii transferów. Kierując się takimi zasadami, w połowie drugiego sezonu Wisłą udało mi się zdobyć takich graczy jak Ashley'a Younga z Aston Villi, Gakpe z Monaco, Ivanschitza czy Adriana (chyba z Deportivo).

Szczęścia w negocjacjach wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.