malomowny18
Aug 31 2009, 11:14
Witam serdecznie
W pes 6 gram na rozdziałce 1680 x 1050 jako że mam monitor typu wide screen LCD. Karta graf. to Asus Radeon HD4850. Przeczytałem tutorial odnośnie konfiguracji pesa 6 pod taki monitor i zmieniłem specjalnie rozdziałkę w kload.cfg, następnie ustawiłem aspect ratio w kitserverze no i ustawiłem pasek w Catalyst Center.
Niestety nie wiedzieć czemu nadal podczas gry co jakiś czas pojawia się ów pasek, który jak by nie patrzeć strasznie męczy oczy i ogólnie drażni.
Co może być przyczyną?
W Catalyst Wait for vertical refresh na always on (zawsze wlaczone) czyli na maxa na prawo pasek
malomowny18
Aug 31 2009, 13:03
kksm czytaj uważnie, napisałem przecież, że pasek ustawiłem na maxa w prawo w Catalystach.
michup
Aug 31 2009, 13:35
Pytanie czy masz Vistę czy XP. Jeśli XP to nie wiem w czym problem, natomiast jeśli Vistę to musisz pobrać programik o nazwie D3DOverrider1.5, następnie włączyć go, w tray'u pojawi się jego ikona, tam dasz setup, wyszukasz z listy pes6.exe i pozaznaczasz wszystkie opcje które tam są. Program będzie musiał być włączony przed każdym uruchomieniem PESa.
malomowny18
Aug 31 2009, 15:20
no właśnie mam XP, dlatego nie wiem czemu problem nadal występuje. Co jakiś czas przechodzi poziomy pasek wzdłuż ekranu, np jak idzie dośrodkowanie.
Może ten programik dla visty ściągnąć?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.