Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Pes 6 - Problem Na Laptopie :(
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Pro Evolution Soccer 6
kem
Witam.
Pisze na forum bo szukałem już naprawdę wszędzie i nadal nie mogę pograć w moją ulubioną część pesa (czyli 6).

Odkąd zainstalowałem pesa 6 na lapku z grafiką intel gma 4500hd (gdzie spokojnie powinien chodzić) cały czas podczas gry znikają mi z ekranu różne detale
tj.: wynik meczu, nazwiska na dole ekranu, trójkąty wskazujące kim aktualnie biegnę, nazwy drużyn którymi gram itp. po prostu zostaje sam ekran z grą bez wszystkich tych informacji.
Pogram jakieś kolejne 30 sekund, wskoczą znowu i za chwile znowu się wszystko chowa. Z tego co wiem sterowniki od grafiki są raczej najnowsze ?!

może jakiś patch ? sam już nie wiem ...

takie rzeczy dzieją się i na "czystym" pes'ie i jak zainstalowałem patch'a "orange ekstraklasa v3.0" działo się to samo ?!
JustMe1987
-ze sterami: najnowsze nie zawsze znaczy najlepsze...
-zainstaluj directx (dla xp 9.0c) (dla visty 10)
-moze to by Ci pomoglo "Tobie i wszystkim innym z lekko muzealnymi blaszakami polecam poszukac programu Prio i poczytac troche o odchudzaniu menadzera urzadzen. Dzieki temu programowi bylem w stanie urochomic PES6 na kilku naprawde mocno zabytkowych konfiguracjach badz tez poprzez ten progs uzyksac lepsza plynnosc w grze. Nadaje sie on takze do przekierowania zasobow naszej maszyny na to zadanie na ktorym najbardziej nam zalezy. Ja osobiscie zszedlem do liczby 17. procesow (priorytetem bylo granie w PES z wylaczniem wszystkiego co zbedne na tamta chwile -nawet antywirusa i neta) Wcisnijscie ctr alt delete i zobaczcie ile macie procesow wlaczonych? Jesli macie powyzej 30. to zdecydowanie obciazacie niepotrzebnie waszego kompa a wasza gra ma przez to wacko.gif Zatem powalczcie troche a wtedy lapki beda sie mniej grzaly, gry beda mniej ciely, programy beda sprawniej pracowac itd.

Powyzsza rada jest dla posiadaczy sytemu xp (sam sprawdzalem ten program tylko na tym systemie) a viste bardzo pozdrawiam bo tam srednia procesow po instalce wszystkiego notowalem na poziomie 50+ laugh.gif "

-3dAnalyze: program przez ktory mozna uruchamiac pesa na kartach ktore nie daja rady...

powodzenia cool.gif
kem
to znaczy lapka mam nowego w miare:

core2 duo 2ghz
2gb ram 800mhz
grafa intela 4500hd (to jest najnowszy chipset)

więc po prostu problem chyba leży gdzieś indziej ?!

spróbować z tym "3dAnalyze" czy przy tym sprzęcie to nie ma sensu ?

gra chodzi bardzo płynnie tylko czemu znikają te rożne rzeczy podczas gry ?

mam windowsa xp z directx 9.0c
F.C. Barcelona
CYTAT(JustMe1987 @ Jan 28 2009, 11:39) *
-ze sterami: najnowsze nie zawsze znaczy najlepsze...
-zainstaluj directx (dla xp 9.0c) (dla visty 10)
-moze to by Ci pomoglo "Tobie i wszystkim innym z lekko muzealnymi blaszakami polecam poszukac programu Prio i poczytac troche o odchudzaniu menadzera urzadzen. Dzieki temu programowi bylem w stanie urochomic PES6 na kilku naprawde mocno zabytkowych konfiguracjach badz tez poprzez ten progs uzyksac lepsza plynnosc w grze. Nadaje sie on takze do przekierowania zasobow naszej maszyny na to zadanie na ktorym najbardziej nam zalezy. Ja osobiscie zszedlem do liczby 17. procesow (priorytetem bylo granie w PES z wylaczniem wszystkiego co zbedne na tamta chwile -nawet antywirusa i neta) Wcisnijscie ctr alt delete i zobaczcie ile macie procesow wlaczonych? Jesli macie powyzej 30. to zdecydowanie obciazacie niepotrzebnie waszego kompa a wasza gra ma przez to wacko.gif Zatem powalczcie troche a wtedy lapki beda sie mniej grzaly, gry beda mniej ciely, programy beda sprawniej pracowac itd.

Powyzsza rada jest dla posiadaczy sytemu xp (sam sprawdzalem ten program tylko na tym systemie) a viste bardzo pozdrawiam bo tam srednia procesow po instalce wszystkiego notowalem na poziomie 50+ laugh.gif "

-3dAnalyze: program przez ktory mozna uruchamiac pesa na kartach ktore nie daja rady...

powodzenia cool.gif

a czy przez ten program moglbym uruchomic pesa 2009 ktory mi lekko zacina? karta GeForce FX 5200 128 MB ramu 1 GB procek AMD Athlon 2400+ 2Ghz? Sory ze nie do tematu pozdro
ostek
Przepraszam za odgrzewanie starego tematu ale mam identyczny problem jak autor wiec nie widze sensu zakladac od nowa.

Mam lapka z kartą Intel X4500M i tak samo jak u kolegi pojawia sie problem ze znikajacymi detalami. Instalowanie i uruchamianie PESa przez 3danalyzera nic nie pomaga. Dodam tylko ze gra chodzi płynnie na najwyzszych detalach. Problem tylko z tymi znikajacymi informacjami.

Czy ktos mial podobny problem i wie jak sobie z tym poradzic? Co prawda da sie grac ale brak szczegolnosci mapki jest dosc uciazliwy

pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.