Windziak
Nov 20 2008, 21:46
Witajcie

Po długiej przerwie wasz idol i wzór (

) <skromny> xD powraca na Arenę opisywania kariery

Nie wiem czy z równie wielkim rozmachem jak konkurencja, jednak zasady wiele się nie zmienią.
Nadal grać będę Wisełką Kraków, z tym, że pojawi się cała Ekstraklasa oraz 8 klubów 1.ligi

Start nastąpi wraz z wyjściem OE Patcha v.5.0

(czyli chyba niedługo).
Czas rozgrywki rzecz jasna 2x10 minut
poziom kariery - trudny
poziom gry - czempion
Windziak
Nov 25 2008, 16:33
Witam ponownie.

Jako, że nie wiadomo nic o nowej wersji patcha a mijają kolejne dni, postanawiam rozpocząć moją karierę od drugiego roku. Są pewne niedostatki w kwestii herbów drużyn, albo strojów - niepełny kitserver, ale ogólnie wygląda wszystko bdb

Gram Wisłą. Obecnie jest przerwa międzysezonowa. Wieczorem pierwsze doniesienia w sprawach transferów oraz podsumowanie sezonu 2008/09
Windziak
Nov 25 2008, 19:01
SEZON 2008/2009 TO JUŻ HISTORIA! WISŁA KRAKÓW BRONI TYTUŁ MISTRZA POLSKI!Wisła Kraków została Mistrzem Polski w sezonie 2008/2009. Krakowianie na finiszu wyprzedzili Polonię Warszawa o aż 10 punktów, mimo, że po rundzie jesiennej tracili do "Czarnych Koszul" 2 punkty. Sprawa mistrzowskiego tytułu rozstrzygnęła się w przedostatniej kolejce, kiedy to Wisła pokonała Polonię Bytom i uzyskała przewagę aż 7 punktów. W ostatnim meczu sezonu Wiślacy potwierdzili klasę wygrywając z vicemistrzem Polski - Polonią Warszawa 2:0. Trzecie miejsce zajął poznański Lech. Piłkarze Franciszka Smudy zgromadzili na swoim koncie 59 punktów i okazali się o 5 oczek lepsi niż czwarta w tabeli Legia. Świetną 5.lokatę zajęła niedoceniana Jagiellonia Białystok. Drużyna Michała Probierza radziła sobie w tym roku bardzo dobrze. Przegrywała co prawda w meczach z najsilniejszymi, ale "ciułała" punkty z drużynami z niższej półki, co dało 5.miejsce i występ w europejskich pucharach. O ostatnie premiowane grą w pucharach 6.miejsce walka trwała do końca. Lepsi od gdańskiej Lechii okazali się górnicy z Bełchatowa. Obie drużyny miały 46 punktów, ale bilans bramek przemawiał na korzyść drużyny Pawła Janasa. Kolejne miejsca zajęły wspomniana Lechia, a dalej Ruch, Piast Gliwice, Arka Gdynia, Odra Wodzisław, Górnik Zabrze, Śląsk Wrocław i ŁKS Łódź. Z Ekstraklasą pożegnały się najsłabsze w sezonie Polonia Bytom i Cracovia. Na ich miejsce w lidze zagrają Zagłębie Lubin i Wisła Płock. Królem strzelców minionego sezonu okazał się Paweł Brożek z Wisły Kraków, który ustrzelił zaledwie(!) 13 bramek. Walka o prymat na tej płaszczyźnie również toczyła się do ostatniej kolejki, w której to Brożek przechylił szalę na swoją korzyść. Najlepszym podającym został również Wiślak - Marek Zieńczuk. Po jego bezpośrednich podaniach padło 6 goli dla Wisły. Najwyższą notę wśród wszystkich zawodników Ekstraklasy uzyskał Łukasz Trałka.
Puchar Polski padł łupem Legii Warszawa, która w finale pokonała Arkę Gdynia 1-0.
W trakcie sezonu szeregi krakowskiej Wisły opuścili Varga, Dawidowski, Barreto i Kmiecik. Nową siłę ofensywną stanowili wypożyczony ze Śląska Wrocław Marek Gancarczyk, a także zakupiony z Ruchu Chorzów - Marcin Zając. Trzecim zawodnikiem, który zasilił Wisłę był Sebastian Leszczak, ale on Wisły nic nie kosztował, gdyż był zawodnikiem z drużyny juniorów. 17-letni napastnik jest jednak raczej nadzieją, że za kilka lat zdobywanie bramek to będzie jego domena.Poniżej pierwsza porcja zdjątek.

----
Ps. Wiem, że także admini przeglądają ten temat i mam pytanie: dlaczego mam aż 40% ostrzeżenia?

Czy aż tak niegrzecznym jestem użytkownikiem?
Windziak
Nov 25 2008, 20:21
4 mln Euro za Pawła Brożka?
Włodarze krakowskiej Wisły informują na oficjalnej stronie klubu, że dostali ofertę z Espanyolu Barcelona, ofertę kupna Pawła Brożka. Kwota odstępnego miałaby wynosić aż 4 mln Euro! Czy popularny "Broziu" zdecyduje się jednak na zmianę barw klubowych?
Wisła po raz pierwszy w historii swoich występów na arenie międzynarodowej wystąpi w Lidze Mistrzów. Klub chciałby osiągnąć jakiś sukces, czym byłby awans do kolejnej fazy - 1/4 finału. Wisła ma bowiem zapewniony start w 2.fazie grupowej, podobnie jak inny polski klub - Polonia Warszawa. Aby taki sukces osiągnąć trzeba jednak zachować najlepszych zawodników, a kadrę jeszcze dostatnio wzmocnić. Według Jacka Bednarza Biała Gwiazda zainteresowana jest definitywnym zakupem Marka Gancarczyka, a także sprowadzeniem jego brata - Janusza. Transfer obydwu tych graczy miałby kosztować około 3 mln Euro. Jak sam dyrektor sportowy przyznaje, ci dwaj skrzydłowi to może być niewystarczające wzmocnienie, by znaleźć się w gronie najlepszych klubów Europy. "Szukamy także zagranicą. Wiemy, że jest wielu wartościowych zawodników we Francji i Niemczech, którzy nie mają swoich klubów. Nie chcemy rozstawać się z Pawłem. W zasadzie decyzja zależy głównie od niego. Jeśli będzie chciał odejść, nie będziemy stali na przeszkodzie. Zastanawiamy się też nad ściągnięciem kolejnego bramkarza, gdyż wydaje nam się, że Mariusz Pawełek nie ma dostatniej konkurencji. Dostaliśmy także ciekawą propozycję wymiany z jednego z tureckich klubów, ale z oficjalną informacją na razie wolimy poczekać." Mówi się również o tym, że Bogusław Cupiał w tym okienku transferowym jest skłonny wyłożyć od 5 do 7 mln Euro.
perONE
Nov 25 2008, 20:29
Najlepszy karierowicz IMO na forum
Aż chce się czytać

, na tym forum w tym "fachu" jesteś dla mnie mistrzu, szacun

pzdR i czekam na dalszy rozwój wydarzeń
Windziak
Nov 25 2008, 22:05
Wisła chce kupić syna słynnego bramkarza!Doniesienia ze strony krakowskiej Wisły, jakoby klub chciał nabyć konkurenta dla Mariusza Pawełka sprawdzają się! Wisła prowadzi bowiem rozmowy z Kasperem Schmeichelem! Jacek Bednarz poinformował, że klub z Krakowa jest skłonny wyłożyć 1,5 mln Euro na nowego bramkarza. Czy klub Manchester City zgodzi się na tę transakcję , przekonamy się wkrótce.
Jak wiadomo, Kasper Schmeichel to syn słynnego przed laty golkipera Manchesteru United - Petera Schmeichela.
Doniesienia prasowe mówią także o tym, że do Krakowa spłynęły oferty dla Mauro Cantoro, Mateusza Kowalskiego oraz Przemysława Szabata. Klub jednak nie podał szczegółowych informacji na ten temat.--
Już jutro kolejne informacje na temat okienka transferowego - nie tylko dotyczące Wisły, ale i innych klubów. Oj działo się

a także wywiadzik z Pawłem Brożkiem i pierwsze relacje z nowego sezonu

pozdrawiam, dobrej nocy

Ps. Życzcie mi jutro szczęścia - piszę próbną maturkę z polskiego
qazwsx
Nov 25 2008, 23:06
Fachowiec w każdym calu, Twoje teksty na prawdę fajne ale to chyba słyszysz już nie pierwszy raz

Powodzenia na próbnej.
Windziak
Nov 26 2008, 13:52
Schmeichel nie dla Wisły... Zadziwiająca wymiana!
Mimo wcześniejszych prasowych doniesień, Kasper Schmeichel nie doszedł do porozumienia z Wisłą Kraków i nie zagra w klubie Mistrza Polski. Włodarze Białej Gwiazdy zapowiadają jednak, że nie rezygnują z wzmocnienia pozycji bramkarza. "Szukamy teraz w Hiszpanii." - powiedział Jacek Bednarz na specjalnie zwołanej konferencji prasowej... na której także przedstawił nowego zawodnika Wisły. Został nim Claudio Maldonado, występujący dotychczas w Fenerbahce Stambuł! Chilijczyk znalazł się w Krakowie w zamian za Przemysława Szabata! Wisła dopłaciła do tego transferu 1,2 mln Euro. To już czwarty po Januszu i Marku Gancarczyku oraz Elliocie Grandinie piłkarz, który zasilił Wisłę Kraków w tym okienku transferowym.
Sylwetka piłkarza:
Claudio Maldonado Data urodzenia: 3.01.1980
Pozycja: pomocnik
Wzrost: 1,75 m
Poprzednie kluby: Colo Colo, Sao Paulo, Cruzeiro, Santos, Fenerbahce Stambuł.
--
Ps. Chyba trzymaliście kciuki, bo polski był łatwy

z Makbeta pisałem
Windziak
Nov 26 2008, 20:44
Wywiad z Pawłem Brożkiem!Rozmowa z królem strzelców polskiej Ekstraklasy minionych dwóch sezonów, Pawłem Brożkiem
AS: Witaj. Jak idą przygotowania do nowego sezonu?
Paweł Brożek: Czuję, że z każdym dniem, z każdym treningiem jest coraz lepiej. Myślę, że na pierwsze mecze będę w pełni gotowy.
AS: Co powiesz o nowych zawodnikach w Wiśle?
Paweł Brożek: Z Januszem i Markiem znamy się z ligowych boisk. Z Markiem w zasadzie graliśmy przez pół roku, kiedy był u nas na wypożyczeniu. Świetnie się rozumiemy. Obydwaj grają bardzo dobrze, myślę, że współpraca z nimi będzie przebiegać bardzo dobrze.
AS: A jeśli chodzi o Francuza Grandine'a?
Paweł Brożek: Podobno mamy tworzyć nową parę napastników <śmiech>
Szczerze powiedziawszy na razie nie bardzo wiem, co on prezentuje. Skoro został zauważony przez naszych skautów, to znaczy, że jest zawodnikiem wartościowym. Liczę na dobrą współpracę.
AS: Umiesz coś po francusku?
Paweł Brożek: Merci.. Proszę kolejne pytanie 
AS: Czy wiadomo Ci coś o kolejnych wzmocnieniach? Jakie wrażenie wywarł na Tobie Chilijczyk Maldonado?
Paweł Brożek: Nie moja w tym głowa, kto zasili nasz klub w tym oknie transferowym. Wiem, że kolejne wzmocnienia są na pewno potrzebne - dobrych zawodników nigdy za wiele. No a jeśli chodzi o Claudio - jest dowcipny, sympatyczny no i dobrze gra w piłkę, a to jest chyba najważniejsze.
AS: Dlaczego ostatecznie zostałeś w Wiśle? Miałeś przecież wiele kuszących ofert z zagranicy, m.in. z Evertonu i Espanyolu...
Paweł Brożek: Postanowiłem pomóc drużynie w grze w Lidze Mistrzów. Dostałem niedużą podwyżkę, ale nie pieniądze były tu najważniejsze. W Anglii czy Hiszpanii nie miałbym pewnego miejsca w składzie, więc wolę się skupić na grze tutaj. Mam jeszcze pewne rzeczy do udowodnienia i osiągnięcia w Polsce.
AS: Nie sądzisz, że to mogła być ostatnia szansa wyjazdu poza Polskę?
Paweł Brożek: Myślę, że nie. W dużej mierze zależy to od poziomu gry Wisły. Nie chciałem zostawić Wisły w potrzebie. Czuję się mocno związany z barwami tej drużyny i ciężko mi było ot tak zdecydować się odejść. Sądzę, że jeśli będziemy grać nadal tak dobrze w lidze i w pucharach, to kolejne oferty spłyną na biurko Pana Cupiała.
AS: Jakie są plany Wisły na ten sezon?
Paweł Brożek: Na pewno chcemy obronić tytuł Mistrza Polski. Drugim celem jest zdobycie Pucharu Polski. No i mamy nadzieję na dobry występ w pucharach. Na cuda nie liczymy, grunt, żeby dobrze się pokazać.
AS: To dość ambitne plany. Inne kluby też się porządnie wzmocniły. Co sądzisz o GKS Bełchatów i Arce Gdynia oraz Górniku Zabrze, które sprowadziły wielkie gwiazdy do swoich drużyn?
Paweł Brożek: No tak, ciekawe będą pojedynki z Micah Richardsem z Arki. W Gdyni są bardzo duże pieniądze. Nowy sponsor kładzie kasę z myślą, że zwróci się ona z nawiązką. Jeśli chodzi o wzmocnienia Zabrzan - Zyryanov i Jorge Martinez - to doskonali piłkarze, ale myślę, że sobie poradzimy. Widać, że Górnik chce wrócić do starych tradycji a firma Allianz im w tym dopomaga. GKS kupił za 3 mln Edersona. To dobrze, że tak się dzieje, bo polska piłka idzie z poziomem w górę, a poza tym będą jeszcze większe emocje. Do walki o Mistrza Polski może poza największymi: Legią, Polonią, Lechem i Wisłą przyłączą się ci mniejsi?
AS: No na pewno każdy kibic życzy sobie wzrostu poziomu polskiej piłki klubowej. Bardzo dziękuję Ci za ten wywiad, życzę powodzenia w nadchodzącym wielkimi krokami nowym sezonie.
Paweł Brożek: Również dziękuję i pozdrawiam kibiców Wisły Kraków. 
--
Już jutro ostatnie doniesienia transferowe oraz pierwsze mecze nowego sezonu

Zapraszam do czytania i komentowania
Windziak
Nov 27 2008, 21:03
Jeszcze dziś się coś pojawi

Na razie jednak muszę powtórzyć co nieco przed jutrzejszą geografią
Windziak
Nov 27 2008, 23:23
Już jutro kolejne relacje z meczów 2 i 3 kolejki. I może jakaś fajna konferencja prasowa?

się zobaczy

Komentujcie i głosujcie w sondzie
Windziak
Nov 28 2008, 21:06
OK

Zdjęcia dodane

Po meczu Lechii z Legią kolejna relacja

zapraszam
Windziak
Nov 28 2008, 22:01
Windziak
Nov 30 2008, 21:24
Sorki, że ani dziś ani wczoraj się nic nie pojawiło, ale wczoraj popiłem, a dziś skacowany

no i sporo nauki.. jutro nadrobię zaległości wieczorkiem

pzdr!
Stuart17
Dec 2 2008, 21:08
widze ze nie za bardzo idzie Wisle poczatek sezonu

ale to doda emocji kolejnym meczom i opisom
Windziak
Dec 2 2008, 21:23
Wywiad z Maciejem Skorżą!AS: Panie trenerze, czemu zespół gra tak nieregularnie? Potraficie wygrać z Polonią, by chwilę później ledwo zremisować z Ruchem. W czym tkwi problem?
Maciej Skorża: Myślę, że jest za wcześnie na snucie domysłów na temat, co nie działa. Mamy za sobą dobrze przepracowany okres przygotowawczy. Zawodnikom brak jeszcze zgrania. Potrzeba jeszcze może tygodnia-dwóch i wszystko przejdzie na właściwe tory.
AS: Niby ma Pan rację, ale strata do Zagłębia się powiększa...
Maciej Skorża: Póki co nie martwi mnie to wcale. Całą poprzednią rundę goniliśmy Polonię i wyszło nam to na dobre. Zagłębie też w końcu straci punkty. Liczy się tabela po 30.kolejce, a nie po 5.
AS: Jakie cele stawia Pan przed tą drużyną?
Maciej Skorża: Na pewno chcemy obronić tytuł Mistrza Polski i wygrać Puchar Polski. Jeśli chodzi o europejskie puchary, to na pewno nie liczę na jakieś cuda, bo jesteśmy nadal zbyt słabi kadrowo. Chciałbym, żebyśmy zdobyli nowe doświadczenia, które będą procentować w najbliższych latach.
AS: Ale widzi Pan realną szansę na awans do 1/4 finału Ligi Mistrzów?
Maciej Skorża: Poczekajmy do losowania. Na ten moment szanse oceniam na 50 na 50, ale na pewno nie będziemy faworytami.
AS: Jeśli odpadniecie z LM, to na 100% zagracie w Pucharze UEFA. Która runda byłaby sukcesem.
Maciej Skorża: Dobrze byłoby awansować do ćwierćfinału, ale jeśli odpadniemy w 1/8 to też się nic nie stanie.
AS: Przewidujecie jakieś wzmocnienia zimą?
Maciej Skorża: Jest jeszcze dużo czasu do kolejnego okienka transferowego. Jacek Bednarz przygląda się zawodnikom innych klubów, jeździ na mecze nie tylko w Polsce, także poza granicami kraju. Pewnym jest jednak niemal na 100%, że zimą pożegnamy się z Marcinem Baszczyńskim i Mauro Cantoro. Kariery zagranicą chciałby spróbować również Radek Sobolewski. Niepewny jest też los Arka Głowackiego. Zobaczymy, co się stanie. Na szczęście mamy na razie ewentualnych zmienników, często po kilku na daną pozycję, a poprawa w klubowym budżecie na pewno się przyda.
AS: Czyli wynika na razie, iż bardziej się osłabicie niż wzmocnicie. Którego zespołu najbardziej Pan się boi w kontekście walki o Mistrzostwo Polski?
Maciej Skorża: Podkreślam, że to na razie tylko przypuszczenia. Baszczyński i Cantoro raczej odejdą, ale Głowacki i Sobolewski co najmniej do lata zostaną. Jeśli chodzi o moje obawy, to na pewno najgroźniejsze będą kluby z Warszawy, Lech, Zagłębie Lubin. Uważać trzeba na tych mniejszych - Śląska, Ruch czy GKS, które również mają spore ambicje.
AS: Dziękuję za wywiad.
Maciej Skorża: Było mi miło. 
---
Jutro kolejne relacje.

6, 7, 8 i 9 kolejka. Zapraszam do czytania i komentowania.
Stuart jeśli chodzi o to jak mi idzie, to początek poprzedniego był jeszcze gorszy - 5 meczów - 8 pkt. ;P możliwe, że się rozkręcę. Jutro dodam też zaległe zdjęcia

pzdr!
Windziak
Dec 3 2008, 14:02
Zaległe zdjęcia dodane. Później nowe relacje
Windziak
Dec 3 2008, 21:14
Windziak
Dec 4 2008, 16:59
Za półtora tygodnia 2.faza grupowa Ligi Mistrzów! Wisła i Polonia zmierzą się z...
Dziś w Nyonie rozlosowano grupy drugiej rundy Ligi Mistrzów. Los nie był łaskawy dla polskich klubów.
Polonia Warszawa zagra w grupie A. Jej rywalami będą Manchester United, Fenerbahce Stambuł oraz Olympique Lyon. Pierwszy mecz Warszawianie rozegrają z Manchesterem.
Drugi polski klub - Wisła Kraków, nie trafił wcale lepiej. Biała Gwiazda będzie musiała zmierzyć siły z Chelsea Londyn, Juventusem Turyn i Atletico Madryt. Wisła zagra w grupie C. Pierwszym rywalem drużyny Macieja Skorży będzie londyńska Chelsea.
Grupę B tworzą: Bayern Monachium, Inter, Liverpool i AS Roma, z kolei w grupie D zagrają: Real Madryt, AC Milan, Arsenal oraz Fiorentina.
Emocji na pewno nie zabraknie. Ciężko jednak wskazać faworytów.
Droga do ćwierćfinału dla polskich drużyn jest więc bardzo daleka i należy liczyć się mimo wszystko z grą w Pucharze UEFA.-
Po 18.00 kolejne relacje

m.in. mecz Pucharu Polski z ŁKS Łódź

Zapraszam do czytania i komentowania!
Windziak
Dec 4 2008, 17:50
Zapraszam do głosowania w nowej sondzie

Za chwilkę kolejne relacje.
fajnie Ci ta kariera idzie w opisywaniu ;> powodzenia
Windziak
Dec 4 2008, 18:43
Wywiad z Tomasem Jirsakiem!
AS: Czeka was teraz bardzo ciężki okres, macie przed sobą mecze ze Śląskiem, później Chelsea, następnie Zagłębie Lubin i znów Liga Mistrzów z Atletico. Widzicie jakieś szanse na sukces w meczach pucharowych?
Tomas Jirsak: To znaćy wiezymy, ze uda śe wygrać w mećach ligovych. W pucharach bedzie na pevno bardzo trudno. Ja sem w dobra formie i liće, ze damy rade.
AS: Który rywal w Lidze Mistrzów wydaje Ci się najtrudniejszy?
Tomas Jirsak: No na pevno Chelsea to bardzo mocne druźina. I to na pierwśy mecz ich mamy. Później bedzie z górki. 
AS: Jesteś zadowolony z waszych wyników w tym sezonie?
Tomas Jirsak: To sem myśle, ze nie ma sie do ćego pczyćepić. Gramy dobre mecze. Nie tracimy punktików ze slabymi klubićkami. Dobra gra gwarantuje nam sukces.
AS: A jak Twój język polski?
Tomas Jirsak: <śmiech> Pracujem nad tym...
Polski jezyk bardzo trudny jest. Ale chyba rozumie Pan dziennikarz co mówie?
AS: Tak, oczywiście
Kolejne pytanie. Co dla was jest w tej chwili ważniejsze: dobry wynik w lidze czy bogate doświadczenia w Europie?
Tomas Jirsak: I jedno i drugie som waźne. W lidze gramy z klubićkami na naszym poziomie. W pucharach som mocne druzyny. Ale sem myśle, ze utczemi nosa favoritom.
AS: Bardzo dziękuję za wywiad i życzę powodzenia w najbliższych, bardzo trudnych meczach. 
Tomas Jirsak: Teź denkuje. 
-
Kolejne relacje dodam jednak dopiero jutro. Wynikły lekkie problemy w związku z nauką na jutro :/ tak tak, matura niedługo

no i muszę co nieco porobić. Czytajta, komentujta i głosujta w sondzie
bledy w wywiadzie specjalnie czy ledwo zdales do klasy maturalnej ?

:D:D
Windziak
Dec 4 2008, 18:55
To nie błędy tylko czeski akcent

oczywiście specjalnie
damiank9
Dec 4 2008, 19:04
no no gratulation

pomysły masz dobrze je wykorzystujesz,dla mnie troche wiecej screenów z meczów i bedzie gites.A co do wywiadu to dobrze sie pobawiłes z wymową
Windziak
Dec 4 2008, 19:06
Screenów więcej dopiero od rundy rewanżowej

;P ten z Jirsakiem tak mi nagle przyszedł do głowy

od razu mówię, że wywiadu po francusku albo portugalsku nie będzie

Dobra idę się pouczyć, a później wspierać duchowo Kolejorza przy browarku

pzdr!
Ps. Widzę, że wierzycie w Wisełkę w Lidze Mistrzów

dobrze z waszej strony
Noo Windziak widze świr. Gra gra i gra.. ale wywiad z Tomkiem mistrzostwo
Klubicki ;d
Od kiedy Ty amice wspierasz??!!