Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Puchar Uefa 08/09
board.issonline.pl > Inne > Piłka nożna
Pro-Evo-S

W pierwszej rundzie zasadniczej Pucharu UEFA Wisła Kraków zmierzy się angielskim Tottenhamem . Rywalem Lecha Poznań będzie Austria Wiedeń.

Losowanie pierwszej rundy Pucharu UEFA odbyło się w Monte Carlo. 80 klubów utworzyło 40 par, których zwycięscy trafią do fazy grupowej. Oba polskie kluby nie znalazły się w gronie rozstawionych i trafiły na teoretycznie silniejszych rywali.

Lech Poznań został umieszczony w grupie 5., a wśród jego potencjalnych przeciwników znalazły się ekipy: Schalke 04 Gelsenkirchen, Deportivo La Coruna, Aston Villa, SC Heerenveen

Losowanie zdecydowało, że "Kolejorz" zmierzy się z Austrią Wiedeń.

Z kolei Wisłę przydzielono do grupy 7., a jej przeciwnikiem mógł być ktoś z grona: Ajax Amsterdam, Tottenham Hotspur, Udinese Calcio, Lewski Sofia i FC Kopenhaga.

Wisła wylosowała teoretycznie gorzej od Lecha, bo zagra z Tottenhamem.

Spotkania 1. rundy Pucharu UEFA odbędą się 18 września i 2 października. Finał rozegrany zostanie 20 maja 2009 r. w Istambule.

Pary I rundy Pucharu UEFA:
AC Milan (Włochy) - FC Zurich (Szwajcaria)
Politehnica Timisoara (Rumunia) - Partizan Belgrad (Serbia)
Hertha Berlin (Niemcy) - St. Patrick's Athletic (Irlandia)
Banik Ostrawa (Czechy) - Spartak Moskwa (Rosja)
Metalist Charków (Ukraina) - Besiktas Stambuł (Turcja)
Portsmouth FC (Anglia) - Vitoria Guimaraes (Portugalia)
Kayserispor (Turcja) - Paris Saint Germain (Francja)
Sevilla FC (Hiszpania) - Red Bull Salzburg (Austria)
VfL Wolfsburg (Niemcy) - Rapid Bukareszt (Rumunia)
Sampdoria Genua (Włochy) - FBK Kaunas (Litwa)
Maritimo Funchal (Portugalia) - Valencia CF (Hiszpania)
Dinamo Zagrzeb (Chorwacja) - Sparta Praga (Czechy)
Manchester City (Anglia) - Omonia Nikozja (Cypr)
Young Boys Berno (Szwajcaria) - FC Brugge (Belgia)
AS Nancy (Francja) - Motherwell (Szkocja)
Everton Liverpool (Anglia) - Standard Liege (Belgia)
SSC Napoli (Włochy) - Benfica Lizbona (Portugalia)
AC Bellinzona (Szwajcaria) - Galatasaray Stambuł (Turcja)
NEC Nijmegen (Holandia) - Dinamo Bukareszt (Rumunia)
Racing Santander (Hiszpania) - FC Honka (Finlandia)
APOEL Nikozja (Cypr) - Schalke 04 Gelsenkirchen (Niemcy)
Litex Łowecz (Bułgaria) - Aston Villa Birmingham (Anglia)
Austria Wiedeń (Austria) - Lech Poznań
Vitoria Setubal (Portugalia) - SC Heerenveen (Holandia)
Brann Bergen (Norwegia) - Deportivo La Coruna (Hiszpania)
Slavia Praga (Czechy) - FC Vaslui (Rumunia)
Slaven Koprivnica (Chorwacja) - CSKA Moskwa (Rosja)
Broendby Kopenhaga (Dania) - Rosenborg Trondheim (Norwegia)
Czernomorec Warna (Bułgaria) - VfB Stuttgart (Niemcy)
Stade Rennes (Francja) - Twente Enschede (Holandia)
Ajax Amsterdam (Holandia) - FK Borac (Serbia)
Tottenham Hotspur (Anglia) - Wisła Kraków
FC Kopenhaga (Dania) - FK Moskwa (Rosja)
MSK Żilina (Słowacja) - Lewski Sofia (Bułgaria)
Borussia Dortmund (Niemcy) - Udinese Calcio (Włochy)
Sporting Braga (Portugalia) - Artmedia Bratysława (Słowacja)
Feyenoord Rotterdam (Holandia) - Kalmar FF (Szwecja)
Hamburger SV (Niemcy) - Unirea Urziceni (Rumunia)
Hapoel Tel-Awiw (Izrael) - AS Saint-Etienne (Francja)
FC Nordsjaelland (Dania) - Olympiakos Pireus (Grecja)

Wg mnie...
Lech Poznań ma duże szansę na przejście Austrii, natomiast Wisła, aby awansować będzie musiała pokazać to co pokazała podczas meczu u siebie z Barceloną...

artysta germanista
jest jest jest ! ani Wisła ani Lech nie ma szans tongue.gif Lech moze ma 15% szans ale Wisła bez szans biggrin.gif Liczę na Milan rolleyes.gif
Damian.
Nie ma co:)
Wisła zarobi sporo kasy na biletach smile.gif
Szans IMO nie ma

Za to Lech jak najbardziej biggrin.gif
Trzymam kciuki
SasuZL
Kiepsko widzę szanse Wisły w meczu z Totenhamem.Ale jest nadzieja ,że chociaż Lech będzie reprezentował Polskę w fazie grupowej pucharu UEFA wink.gif
JuveR
CYTAT(e.handlarz @ Aug 29 2008, 13:13) *
jest jest jest ! ani Wisła ani Lech nie ma szans tongue.gif Lech moze ma 15% szans ale Wisła bez szans biggrin.gif Liczę na Milan rolleyes.gif

Na podstawie jakich wniosków tak sądzisz? Wisła może i ma trudniejszego rywala, ale Tottenham to dla mnie drużyna nie za bardzo poukładana. Liczę że Wisłą podejmie walkę. tongue.gif Lech jak najbardziej powinien ograć klub z Wiednia. Jakoś nie widzę w Austrii Wiedeń klubu znacznie lepszego od Poznaniaków. rolleyes.gif Trzymam mocno kciuki na polskie ekipy smile.gif
damost4
Według mnie Wisełka może powalczyć nawet z Tottenhamem ponieważ ma w ataku Brożka , a jemu wystarczy jedno podanie za plecy obrońców (liczę na jego szybkość) i może być bramka, a poza tym ma dobrą linię pomocy (Sobolewski, Cantoro, Jirsak). Lecha widzę w fazie grupowej. Myślę że sobie poradzi z Austrią i nawet Bąk ich nie zatrzyma.
perONE
Wisła i Lech nie mają szans? closedeyes.gif

Austria Wiedeń jest bardzo słaba w ostatnim czasie a Wisła skoro potrafiła pokonać FCB (juz to wiemy ze fcb odpusciła sobie mecz dry.gif ) to myślę, że mecz z Tottenhamem bedzie stał na wyrównanym poziomie wink.gif
BadNewz
CYTAT(perONE @ Aug 29 2008, 16:19) *
Wisła i Lech nie mają szans? closedeyes.gif

Austria Wiedeń jest bardzo słaba w ostatnim czasie a Wisła skoro potrafiła pokonać FCB (juz to wiemy ze fcb odpusciła sobie mecz dry.gif ) to myślę, że mecz z Tottenhamem bedzie stał na wyrównanym poziomie wink.gif

Ja mam nadzieję, że Wisła dokopie kurakom, a co Austii Wiedeć to myślę, że nie można ich lekceważyć... Co nie zmienia faktu, że szansę Lech na pewno ma, teraz tylko czekać jak ją wykorzysta...
Flisak
Wisła powalczy, ale odpadnie. Tottenham to rywal niedużo gorszy od Barcy. A Lech powinien sobie poradzić. Jak ich kibice będą mocno dopingować, to w Poznaniu może być wynik nie dużo gorszy, jak ten z drużyną z Szwajcarii
__SaNd1__
Wisla i Lech maja szanse na mjejsce w UEFA Cup, dla Wisly chcialem Levski Sofia bo jest nai slabszy z urny Wisly ale nie trafili na nich , a Euroidioty z Sofii trafili na Zilina - juz tutaj wszyscy sie ciesiom ze som w grupach biggrin.gif Tak bylo i przed meczami z BATE biggrin.gif Smiech chyba euroidioty z tych 10 meczow - 9 pregrane i 1 remis jescze 2 razy morze pregraiom biggrin.gif Pozdrowienia tongue.gif
djclanv1r00z
Licze na Lecha smile.gif bo Wisełka bez pełnego zangarzowania w dwumecz to nie da rady :/ coś lipne losowania w tym sezonie tongue.gif

pozdro cool.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.