Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Pes 2008 Najlepsza Gra.
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2008
STEFAN86
Czemu wszyscy piszą że pes 2008 to taka super gra i że jest najlepsza, a przede wszystkim realistyczna? Gdzie tu realizm? Chyba tylko tu, że są dwie bramki, jedna piłka i 22 zawodników na murawie- reszta to kpina. Gdy komputer jest przy piłce, to żeby mu ją zabrać trzeba sie sporo namęczyć, podczas gdy komputer zabiera nam ja od tak, bez wysiłku. Napastnicy komputera kryją naszych obrońców (dobre), a ci zamiast łapać ich na spalonym, stoją sobie jak gdyby nigdy nic. Nieraz ta gra wygląda jak film Kapitan Hawk z Tsubasą w roli głównej- zawodnik komputera biegnie, a za nim paru naszych graczy, próbujących bezskutecznie zabrać mu piłkę, ten kręci kółka, zawraca, zatrzymuje się, a nasi wspaniali piłkarze odbijają się od siebie, od komputera, przewracają się- ogólnie mówiąc zachowują się jak paralici. Nasi napastnicy jakby mogli, to weszli by w bramkę przeciwnika, zamiast czasem wyjść na 16 metr i tam poczekać na jakieś rozsądne zagranie. Gdy jesteśmy przy piłce nasi zawodnicy wcale nie wystawiaja się na pozycję, nie szukają miejsca na dobre zagranie, tylko biegną byle do przody. Realne prawda? Ile razy kląłem, gdy zaczynałem akcję bocznym obrońcą i nie miałem komu podać, bo wszyscy byli kryci i nie wystawiali się do podania. To tylko kilka błędów, które tu wymieniłem, a mógłbym ich wymienić jeszcze wiele i proszę nie pisać że grać nie umiem, bo w peesy gram już od ładnych paru lat i śmieszy mnie jak wszyscy wypisują jak to ta gra nie jest realna i wspaniała. Może czas zacząć grać na najwyższym poziomie trudności? Ja próbuje grać na tym poziomie w pes 2008 jak tylko dostałem tą grę i śmiać mi się chce jak widze co tam się wyprawia. Naprawdę super gra. Gówno.
.::NorD::.
laugh.gif
Stefan idż kup se mózg , na allegro masz dobre oferty.
STEFAN86
Co? Prawda zabolała? smile.gif
perONE
no fakt, mózg by Ci sie przydal... blink.gif

Pomysl(ajj kurde nie znasz takiego slowa, ale zaryzykujmy) ze kazdy moze miec odmienne zdanie nt. czy pes2008 jest dobry czy jedna sporo mu brakuje. wiec wylewanie swoich zali i frustracji zostaw na strone glowna "Przyjaciółki"
who_me
Durny prowokacyjny temat. Jak nie w pes2008 to w co mam grac ? Fifa czy pes6 z jescze wieksza iloscia bugow co pes 2008 ?
simian raticus
Podkarmiliście go . . . przyznać się ;]
Mooner
Dziwie sie ze zmieszaliscie go tak z blotem. Kolega założył temat, wyraził opinie i teraz powinna zacząc sie dyskusja jak na każdym forum dyskusyjnym. sleep.gif
Ja osobiście za dużo nie grałem w 2008, od razu nie przypadla mi do gustu i odstawilem na bok. Jak dla mnie ( w przeciwienstwie do [b]who me[\b], który nie ma w co grać ) 6 jest lepsza gra z mniejsza iloscia bugów, a pamiecia wracam takze do wspanialem poczciwej 5 smile.gif , która była rewelacyjna i milo ja wspominam, mimo ze denerwujace bugi tez sa jak w każdej grze (sedziowie, strzaly z dyst., górne piłki).
Tyle.. smile.gif
Orange_91
CYTAT(Mooner @ Jul 27 2008, 18:20) *
Dziwie sie ze zmieszaliscie go tak z blotem. Kolega założył temat, wyraził opinie i teraz powinna zacząc sie dyskusja jak na każdym forum dyskusyjnym. sleep.gif

Tyle, że tego typu tematów jest masa na tym forum i kolejny jest niepotrzebny. wink.gif
STEFAN86
Właśnie grałem w pes 6 a potem pes5 i musze powiedzieć że te gry to takie same gowno jak fifa.
DAKO
fifa jest gorsza od pes a porownajmy strzaly w fife i w pesie

w pesie zle staniesz pod zlym katem bedziesz biegl lub ktos  cie zachaczy przy sztrzale - pilka leci jak popadnie niema mozliwosc strzelanie bramki chyba ze odbije sie nie fortunie od obracy

w fife jak nie kopniesz to ta pilka leci prawie zawsze w swiatlo bramki. Nawet jak nie leci na bramke to bedzie szybowac blisko niej 

nawet jak strzelasz np Eto to z polowy mozesz gola strzelic 

co do odbioru pilek to w fife zalatwo sie odbiera jedyny trik jaki mozna zrobic fife zeby byl udany to rainbow 

w pesie sie trudniej zabiera chociaz przetrzymaj kombinacje klawiszy S+E czyli PODANIE + SPRINT a jak sobie nie radzisz to A+S+E wslizg+podanie+sprint to dojdzie doniego najblirzszy zawodnik i we 2 go zatrzymacie 

no i te twoje opinie co do realistycznosci teraz 

jaki pilkarz potrafi strzelic gola z byle jakiego ustawienia sie 

jaki pilkarz zabiera odrazu pilke innemu pilkarzowi 

a mowisz jeszce ze za latwo tobie komputer odbiera pilka a ty jemu nie mozesz. TO moze grasz na ZLYM poziomie ustaw sobie sredni czy nizej i graj.

jeszcze mam cos mowic 

PES jest wyje******* lepszy od fify  i bardziej realny

jesli sie nie zgadzasz to powiedz z jaka gra chcesz porownac pesa. Bo fife i pesa uwazasz za gowno to co jest dla ciebie dobre ?
STEFAN86
To czemu zawodnicy komputera zachowują się idealnie tzn. zawsze dobiegają szybciej do bezpańskiej piłki, wygrywają wiekszość piłek górnych, są silniejsi, amoi zawodnicy zachowuja sie jak paralici i inwalidzi: odbijają się od siebie, przewracają się, zawodnik pokroju cannavaro nie potrafi normalnie przyjąć piłki, bo gdzieś mu ucieka? Gdy przeprowadzam akcję i jestem na wysokości pola karnego komputera, to moi napastnicy jakby mogli to by do bramki weszli. Czemu obrońcy nie łapia na spalonego? Czemu komputer strzela bramki po durnych błędach moich zawodników, którzy żałośnie próbuja wybić piłkę lecz ta jakimś cudem trafia zawze pod nogi zawodnika komputera? Piszecie o realiżmie- gówno nie realizm. Ta gra jest tak samo nie realna jak i fifa, oczywiście jeżeli chodzi o grywalność, z tym że w pes jest lepszy system podań i takie tam inne pierdoły, ale reszta to kibel. Zero taktyki, logiki, tylko gra na pałę. Komputer strzela bramki po własnych błędach, na które ja nie mam żadnego wpływu (jaki mogę mieć wpływ gdy dwóch moich obrońców zderza się ze sobą w bliżej niewyjaśnionych okolicznościach). Jaka gra jest fajna? Baldur's Gate 2.
barman_2000
zeby obroncy łapali na spalone to sobie to ustaw w taktyce, a czytajac twoje słowa to naprawde albo nie umiesz grac albo grasz w jakas inna gre, u mnie jakos zawodnicy nie wpadaja na siebie i komputer wcale mi tak łatwo piłki nie zabiera, a jak sie dobrze pogrzebie w taktyce to i napastnicy wychodza na pozycje, oczywiscie ta gra ma sporo błedów i jest niedopracowana ale to co piszesz to jest gówno a jesli dla ciebie fajna gra jest Baldur's Gate 2 to graj w nia i nie pisz tutaj juz nic
Mooner
Stefan
Oczywiście to jest tylko gra więc wspaniałego realizmu nie oczekuj. Nie wiem czemu masz takie problemy z graniem w pesa.. Ile ty w ogole w niego grałeś?
Gafy sie zdarzają, najczesciej zawodnikom o małych umiejetnosciach, bo tak to juz jest w 6, ze czesto wygrywa sie umiejetnosciami a nie taktyka. Może szukasz gry zbyt realistycznej lub zbyt prostej?
Nikt tu nie ma tak ogromnych problemów z graniem co ty, twój wylew frustracji jest nieuzasadniony. Bo mówisz ze jest tak i tak, gdy u nikogo więcej tak NIE jest. ( a już na pewno nie tak czesto i zawsze)

Chciałbym zwrócić uwage na to ze w Pesie 6, np w karierze są momenty w sezonie gdy gra ci sie uklada i wygrywasz mecz za meczem, strzelasz z latwoscia bramki (zawodnicy na wiecej pozwalaja), innymi czasy gra sie trudniej w karierze, zawodnicy graja lepiej, czesciej przechwytuja i na mniej pozwalają, mało tego piłka wręcz sama sie oddaje.. najczesciej w takich meczach remisuje z trudem.
Czy wy też to odczuliście? smile.gif Bo tego jestem akurat pewien. ;]
DAKO
Z daza sie ze pilkarz wpadnie na drugiego zle przyjmie itd. Ale zanim zaczniesz grac sprawdz sobie morale zawodnikow jesli zawodnik bedzie mial slabe morale to wiadomo ze bedzie gra slabo jak bedziesz mial najlepsze to bedzie gral bardzo dobrze ale jak ty wystawiasz opewnie tylko optymalny sklad nie patrzysz na morale tylko na nazwiska to tak jest. Fakt ze pes ma troche bugow ale to co ty piszesz to jest wina zlej taktyki lub morali zawodnikow. Jak ci komputer zalatwo zabiera pilke to zmien sobie poziom lub wez sobie kolege i grajcie we 2 
STEFAN86
Próbowałem, no próbowałem już kilka razy jeszcze pograć w tą grę, ale się nie da. To jest syf a nie gra.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.