Minęło sporo czasu od mojego ostatniego posty na iss
1. Czemu gra nie zapisuje mi ustawień systemowych - poziom trudności, długość meczu, pasek zmęczenia itd ? Coś nie tak z grą czy ze mną ?
2. Jak zrobić taki numer jak strzał w lewy/prawy róg bramki (nie tylko stojąc twarzą w twarz z bramkarzem). Często właśnie tak mam, że kopie mi prosto (huh?) a nie w róg mimo iż niby naciskam klawisz kierunkowy - czy coś jeszcze trzeba nacisnąć ?
3. Dośrodkowania często są nawet przerzutami na drugą stronę pola karnego, a nie do środka - jest jakaś bo ja wiem sztuczka czy coś ? Pamiętam, że w PES6 trzeba było nacisnąć dwa razy dośrodkowanie ("D" zazwyczaj), a jak jest w 2008 ?
4. Pytanie podobne do 2. Czy tylko siła strzału decyduje o paraboli lotu piłki (wysokość chociażby) ? Często tak mam, że strzela płasko po ziemi i bramkarz z łatwością łapie piłkę...
5. Czy jest taka opcja jak przyjęcie piłki na klatę/ nogę ( to z nogę chodzi mi o to jak to zrobił Łobo w meczu z Czechami - zawodnik przy wysokim podaniu na dojście wystawia nogę i przyjmuje piłkę tak, że nie odskakuje) ?
To narazie wszystko co mi przychodzi do głowy i co chciałbym wiedzieć. Dzięki za briefing i pozdrawiam
Aha no i jeszcze te cholerne przyciski z Xboxa