Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Robimy Polski Komentarz
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2008 > Edit Mode: Pro Evolution Soccer 2008 > Other Edit
Stron: 1, 2
tru
Robimy polski komentarz, ale problem jest z językiem angielskim. Kto podjąłby sie przetłumaczenia 4000 plików ?
Przykład - jest plik audio o numerze 004364 i trzeba by przesłuchać napisać co oryginalny komentator mówi (nie musi być dokładnie, ważne tylko o czym).
Do poprzedniego PESa komentarz już powstał w ten sposób, teraz zajmuje sie tym ta sama osoba, tyle że to była podmiana z polskiego na polski (oryginalni komentatorzy wyrzuceni i wstawieni z Fify).
Pozdrawiam
zywul
tiaa, myślisz, że się komuś chce??
tru
może dwóm grupom ludzi by się chciało - fanom pilki nożnej albo komuś kto chce polskich komentatorów w PES8
są tacy ? smile.gif
jest też możliwość zrobienia tego za kasę - aż tak nam zależy.
chodzi o realizm, z angielskimi komentarzami to sami wiecie jak jest...
Kempu
A nie można wrzucić tych plików z komenta tego do PESa 6 z Fify 07??
Hojrak Red Devil
Ja robie komentarz Szpakowskiego i Szaranowicza do nowego pes'a , korzystam z tego który zrobiłem do pes;a 6 aczkolwiek mam małe problemy z angielskim:/

Stepover
Cytat(tru @ Dec 2 2007, 02:45:12) *
może dwóm grupom ludzi by się chciało - fanom pilki nożnej albo komuś kto chce polskich komentatorów w PES8
są tacy ? smile.gif
jest też możliwość zrobienia tego za kasę - aż tak nam zależy.
chodzi o realizm, z angielskimi komentarzami to sami wiecie jak jest...

Co to jest PES8?? Bo ja znam PES6, PES2008 ale o PES8 to pierwszy raz słyszę...
Orange_91
Cytat(Stepover @ Dec 2 2007, 13:48:18) *
Co to jest PES8?? Bo ja znam PES6, PES2008 ale o PES8 to pierwszy raz słyszę...

Wiesz co to jest skrót? Aż tak bardzo chcesz nabjiać licznik postów pisząc nie na temat?
tru
Kempu - nie da rady, niestety pozmieniali dużo
Hojrak Red Devil - to może połączymy siły ? robimy to samo
Hojrak Red Devil
Cytat(tru @ Dec 2 2007, 18:39:16) *
Kempu - nie da rady, niestety pozmieniali dużo
Hojrak Red Devil - to może połączymy siły ? robimy to samo

No w sumie można by, a wy korzystacie z tego komentarza który robiłem do pes 6 ? bo w sumie w pes 2008 większosc kwesti jest taka sama tylko róznią się numerami, jak coś to pisz na gg
Pozdro:)
Hojrak Red Devil
No to jak tru robimy razem ten komentarz? bo nie wiem nic się nie odzywasz.
Pozdro smile.gif
Kempu
No to róbcie, ja jestem za! Przyda się. Piszcie co jakiś czas jak tam prace...

Stepover, jeśli masz jakieś wąty o nazwe PES8 a PES 2008 to sobie je przedstawiaj na innym forum, w innym temacie, widać po tobie że nie masz pojęcia kim jest Orange_91, i jak masz kompleksy to sobie zarezerwój wizytę u psychologa, i jak to w kabarecie mówią NIE WTRANCAJ SIE!!
Hojrak Red Devil
Cytat(Kempu @ Dec 5 2007, 14:43:33) *
No to róbcie, ja jestem za! Przyda się. Piszcie co jakiś czas jak tam prace...

No ja do tej pory przekonwentrowałem ponad 1000 plików, ale mam nadzieje że tru się do mnie odezwie i połączymy siły
Pozdro:)
herubq3
i co tru robisz ten kometarz czy nie ?
pio91
Ja kiedyś robiłem dla własnego użytku konwert z Fify 06 do Pes'a co prawda nie cały tylko posłużyłem się konwertem kogoś ale i tak dodałem z 200 nazwisk i muszę powiedzieć, że to ciężka praca ale duża satysfakcja, chętnie bym się dołączył do pomocy ale wolałbym przenieść ang. komentarz;p pozdrawiam, jeśli to aktualne to proszę o kontakt;)
Hojrak Red Devil
Cytat(pio91 @ Jan 20 2008, 12:39:50) *
Ja kiedyś robiłem dla własnego użytku konwert z Fify 06 do Pes'a co prawda nie cały tylko posłużyłem się konwertem kogoś ale i tak dodałem z 200 nazwisk i muszę powiedzieć, że to ciężka praca ale duża satysfakcja, chętnie bym się dołączył do pomocy ale wolałbym przenieść ang. komentarz;p pozdrawiam, jeśli to aktualne to proszę o kontakt;)

Ja robie polski komentarz , jak byłbyś chętny do pomocy to napisz w tym temacie .
pio91
Mogę się podjąć ale nie wiem czy podołam;p
norek
Niezle by bylo jakby sie wam udalo gdyz praca Hojrak Red Devila do pes6 budzila respekt. A nie powiem ciekawie byloby slyszec cos polskiego w nowej odslonie pesa. Zycze owocnej pracy.
matwolny
Mogę pomóc w tłumaczeniu tego tekstu z angielskiego na polski smile.gif Może orłem nie jestem ale pomóc zawsze mogę...
W razie czego proszę o kontakt na gg lub na PW. Jedyna rzecz to tylko podać nr. plików z tym komentem a ja postaram sie coś zdziałać. Pozdrawiam.
Hojrak Red Devil
Cytat(pio91 @ Jan 20 2008, 18:59:02) *
Mogę się podjąć ale nie wiem czy podołam;p

Odezwij się do mnie na gg to wszystko ustalimy. Numer wysłałem ci na PW.
Może ktoś jeszcze chciałby pomóc ??
shady1990
Cytat(Hojrak Red Devil @ Jan 21 2008, 11:30:27) *
Odezwij się do mnie na gg to wszystko ustalimy. Numer wysłałem ci na PW.
Może ktoś jeszcze chciałby pomóc ??

moze na patchowaniu sie nie znam ale w angielskim daje rade bo duzo chodizłem na prywatny:P wiec wydaje mi sie ze mogłbym pomóc....

komentarz do pesa 6 ze szpakiem był zajedobry a nie to co pes2008 żal.. smile.gif trzeba naprawic to co niezrobiły buraki z cd projekt biggrin.gif polacy nie gesi swoich komentatorów mają tongue.gif
Marcin28J
Cytat(shady1990 @ Jan 23 2008, 10:19:25) *
polacy nie gesi swoich komentatorów mają tongue.gif

hehe zgodze się smile.gif))
Hojrak Red Devil
Cytat(shady1990 @ Jan 23 2008, 10:19:25) *
moze na patchowaniu sie nie znam ale w angielskim daje rade bo duzo chodizłem na prywatny:P wiec wydaje mi sie ze mogłbym pomóc....

No ok pomoc się przyda wyślij mi na PW numer gg to się odezwę .
mati6a
I jak wam idzie z tym komentarzem do Pesa ?? szczerze chialbym usyszec polski komentarz w grze biggrin.gif
Hojrak Red Devil
Cytat(mati6a @ Jan 31 2008, 23:40:20) *
I jak wam idzie z tym komentarzem do Pesa ?? szczerze chialbym usyszec polski komentarz w grze biggrin.gif

Tak na oko mam zrobione 40% komenta.
Felek?@1
ma ktos moze plik z ikonkami pozycji do pes2008 moze byc samo jpg tego pliku chodzi o poz. plczyli zamiast GK to BR i tak dalej wiecie o co chodzi.Byłbym wdzieczny.
Hojrak Red Devil
Cytat(Felek?@1 @ Feb 14 2008, 11:25:29) *
ma ktos moze plik z ikonkami pozycji do pes2008 moze byc samo jpg tego pliku chodzi o poz. plczyli zamiast GK to BR i tak dalej wiecie o co chodzi.Byłbym wdzieczny.

ściągnij sobie oficjalne spolszczenie do pes
herubq3
A ile jeszcze potrwa ci praca nad kometarzem ?
Felek?@1
hojrak chciałbym pomóc w konwenterowaniu plików z z .wav na .adx bo tłumaczyć nie bardzo bo za bardzo nie znam angielskiego.
Chętnie POmoge!!!
Hojrak Red Devil
Cytat(Felek?@1 @ Feb 15 2008, 09:02:09) *
hojrak chciałbym pomóc w konwenterowaniu plików z z .wav na .adx bo tłumaczyć nie bardzo bo za bardzo nie znam angielskiego.
Chętnie POmoge!!!

A znasz się na tym ?? masz odpowiednie programy itp ? jak tak to zagadaj do mnie na gadu
pozdro:)
Cytat
A ile jeszcze potrwa ci praca nad kometarzem ?

Nie mam pojęcia chciałbym to skończyc jak najszybciej ale nie zawsze mam czas żebyrobic ten komentarz.
herubq3
moge ci pomóc w robieniu komenta daj mi nazwy plików których nie wiesz tak około 15 a ja w ciągu 1 tygodnia przetłumacze Napewno
Mam 4 wyjścia wiec musi któryś zadziałac
Hojrak Red Devil
Cytat(herubq3 @ Feb 17 2008, 20:59:38) *
moge ci pomóc w robieniu komenta daj mi nazwy plików których nie wiesz tak około 15 a ja w ciągu 1 tygodnia przetłumacze Napewno
Mam 4 wyjścia wiec musi któryś zadziałac

To zagadaj do mnie na gg
herubq3
Cytat
To zagadaj do mnie na gg

OK podaj go na PW
Luku
Mógłbym pomóc?? Co- nieco znam angielski i myślę, że z konwertowaniem też nie ma problemu. (Wgrałem sobie muzykę [pierw z mp3 na wava a potem adx, wiec wiem o co chodzi]). Teraz próbowałem wgrać "żeby Szpaku wymawiał po swojemu wink.gif nazwiska (tylko kilka na próbę) i też potrafię. To co mógłbym pomóc, chociaż spróbowaź tongue.gif ?
herubq3
Cytat
Mógłbym pomóc?? Co- nieco znam angielski i myślę, że z konwertowaniem też nie ma problemu. (Wgrałem sobie muzykę [pierw z mp3 na wava a potem adx, wiec wiem o co chodzi]). Teraz próbowałem wgrać "żeby Szpaku wymawiał po swojemu wink.gif nazwiska (tylko kilka na próbę) i też potrafię. To co mógłbym pomóc, chociaż spróbowaź tongue.gif

To sie zgłos do hojraka. Ja tez mu pomagam
potrzeba więcej ludzi

Mam pytanie do Hojrak Red Devil w jakim ten kometarz bedzie patchu
Hojrak Red Devil
Cytat
Mam pytanie do Hojrak Red Devil w jakim ten kometarz bedzie patchu

Komentarz będzie dostępny "luzem" .
herubq3
Cytat
Komentarz będzie dostępny "luzem" .

A może być w patchu co jest OE ?
hojrak odezwij sie na gg lub gdzie kolwiek ma przetłumaczone pliki
Hojrak Red Devil
Cytat
A może być w patchu co jest OE ?

raczej tak
Cytat
hojrak odezwij sie na gg lub gdzie kolwiek ma przetłumaczone pliki

Teraz raczej sie nie odezwę ponieważ komp mi siadł.
pozdro smile.gif
herubq3
9278095

6016495 od poniedziałku dostępny

3383949

To są te numery gg
nastepny numer gg
4483449
vigor@pomorze
Jak idą prace panowie..(w procentach)
Hojrak Red Devil
Cytat(vigor@pomorze @ Mar 3 2008, 10:30:44) *
Jak idą prace panowie..(w procentach)

Obecnie mam problemy z kompem więc prace niestety stoją, ale ja tu mówię za siebie jest kilka osób które mi pomagają ale jak im idą postępy to nie wiem .
pozdro smile.gif
herubq3
Cytat(Hojrak Red Devil @ Mar 3 2008, 11:10:52) *
Obecnie mam problemy z kompem więc prace niestety stoją, ale ja tu mówię za siebie jest kilka osób które mi pomagają ale jak im idą postępy to nie wiem .
pozdro smile.gif

hojrak oezwij szybko sie na PW bo duzo ludzi do tłumaczenia jest a nie wiem które pliki mają tłumaczyć podaj mi pliki które jeszcze trzeba przetłumaczyć wszyskie albo jakie trzeba ludzie się zgłaszają pod twoje gg a ty nic wiem ze masz problemy z kompem ale podaj mi te nazwy plików a ja im powiem co i jak

Beto
I jak tam idą prace? smile.gif

PS. Gdybym wiedział jak to mógłbym jakoś pomóc. Jak coś to pisać na gg.
robien92
macie już jakąś przypuszczalną datę premiery.CZy patch nie bedzie sie scierał z poprawioną wersją OE 3.0 oraz tymi stadionami (http://downloads.gamingaccess.com/index.php?file_id=20685, wgrywałem je przez GAME GRAPHIC STUDIO).
herubq3
Cytat
macie już jakąś przypuszczalną datę premiery.CZy patch nie bedzie sie scierał z poprawioną wersją OE 3.0 oraz tymi stadionami (http://downloads.gamingaccess.com/index.php?file_id=20685, wgrywałem je przez GAME GRAPHIC STUDIO).

Ten komentarz bedzie czytał polskie nazwiska tylko musimy najpierw go dokoczyc a potem bedziemy sie w takie cos bawic
Hojrak Red Devil
Cytat(Beto @ Mar 8 2008, 15:25:41) *
I jak tam idą prace? smile.gif

PS. Gdybym wiedział jak to mógłbym jakoś pomóc. Jak coś to pisać na gg.

A umiesz w miare angielski ?? bo potrzeba osób które by tłumaczyły kwestie z języka angielskiego na polski.
Beto
QUOTE(Hojrak Red Devil @ Mar 10 2008, 09:51:36) *
A umiesz w miare angielski ?? bo potrzeba osób które by tłumaczyły kwestie z języka angielskiego na polski.

W miare... Myśle, że mogę spróbować.
Napisz na gg.
herubq3
tylko hojrak ja tlumacze te od unnamed_6838 do 6972
i od u_6101 do 6200
robien92
mozecie podac procentowo stan prac??
herubq3
Cytat(robben92 @ Mar 12 2008, 18:30:07) *
mozecie podac procentowo stan prac??

myśle że jest 45%
robien92
planujecie juz jakąs przypuszczalną date premiery???
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.