Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Tutorial: Jak Zaaplikować Of Do Memory Card (bin&cue).
board.issonline.pl > Edit Mode: Pro Evolution Soccer 6 > Problemy z edycją
kusik
Wiele osób ma problemy z zaaplikowaniem optfion file'a do memory card. Poniżej mały tutorial, który z pewnością Wam ułatwi zadanie.

1. Upewnij się, czy aby napewno skasowałeś stary plik opcji! Jeśli tego nie zrobiłeś, nie czytaj dalej bo nie ma po co.

2. Ściągniety przez nas OF, nagrywamy na płytę CD jako obraz płyty. Może być zarówno NERO jak i Alcohol 120% nie ma różnicy.
IPB Image
Po czym wybieramy plik o rozszerzeniu .CUE

3. Świeżo wypaloną płytę wkładamy do napędu konsoli. Naszym oczom powinno ukazać się takie oto menu:
IPB Image

4. Wciskamy r1.gif i wybieramy CDFS po czym naciskamy x2.gif.
IPB Image

5. Szukamy pliku z rozszerzeniem .NPO i naciskamy triangle.gif, w ten sposób nagrywamy go na memory card. (plik .NPO jest tylko jeden, nie tak dużo jak na załączonym poniżej obrazku)
IPB Image

6. Przegrywanie powinno potrwać kilka sekund. Po jego zakończeniu, powinien pojawić się taki oto komunikat.
IPB Image

7. Nie pozostaje nam nic innego, jak wrzucenie płyty z grą i cieszenie się nowymi składami. Miłej gry.
jose19
witam mam taki problem nagralem te opcje na cd i wkaldam plyte do ps2 to nikiedy wsykakuje dis error lub przenosi mnie do tego menu gdzie mam po lewej karte a poprawej cd wiec co mam zrobic by te savy skopiowac?? z gory Thx
_maciek_
ja jestem w tym kompletnie ciemny więc nawiązuje do pierwszego punktu

"upewnij się, czy aby napewno skasowałeś stary plik opcji! Jeśli tego nie zrobiłeś, nie czytaj dalej bo nie ma po co"

gdzie to mam sprawdzić/skasować?? chodzi o ten save na pesie ?
snok3r
QUOTE(_maciek_ @ Jan 13 2007, 13:24:19) [snapback]112378[/snapback]

ja jestem w tym kompletnie ciemny więc nawiązuje do pierwszego punktu

"upewnij się, czy aby napewno skasowałeś stary plik opcji! Jeśli tego nie zrobiłeś, nie czytaj dalej bo nie ma po co"

gdzie to mam sprawdzić/skasować?? chodzi o ten save na pesie ?

tak chodzi o ten save ktory tworzy sie w momencie pierwszego odpalenia gry(option file tzw...)
Flippo
W sciagnietym patchu nie ma niestety pliku *.cue. Jak wypalic plytke zeby pliki na niej sie znalazly. Z gory dziekuje za pomoc.
piksel
wgralem na cd, najwolniejsza predkoscia. ale po wgranu nie wyskakuje mi cale menu tylko sam ten niebieski napis PS2MENU a reszta ekranu ciemna, czy ktos zetknal sie z podobnym problemem?poprzedniego ofa wgralem bez problemu do iss6
przemek15
Czy to by odpalilo na konsoli bez chipa
CZarkou
nagrałem za 1szym razem włożyłem płytke do napędu , moim oczom ukazało się menu tak jak na ssie , po czym przypomniało mi się , że nie skasowałem starego OF więc resetnołem konsolę , skasowałem stary save i ponownie chciałem uruchomić płytę ale ku mojemu zdziwnieniu nie załadowała sie jak za 1szym razem , próbowałem kilkanaście razy jeszcze aż wkońcu postanowiłęm wejść w browsera , tam ujżałem boski naspi : Disc Error czy jakoś tak , wysunołem tacke i wsunołem raz jeszcze ku mojemu zdziwieniu ukazała sie plyta podpisana Play Station 2 Disc nie czekają na oklaski "najechałem" na nią i nacisnołem X zaczeło czytać płyte a po chwili ukazało sie to Czerwone Tło pewnie każdy wie o jakie mi chodzi ... postanowiłem nagrać raz jeszcze i cóż się okazało to samo jak i poprzednio... następnym razem to samo ... nie wiem co się stało a szkoda mi płyt na takie babranie się ;/ czy ktoś miał podibną sytuacje?co mam zrobić aby wkońcu zatrybiło ;/

10109540 zostawiam nr gg. pisać !!! ;

Czarkou Signed.

pozdrawiam ;]
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.