Już tydzień później poznaliśmy imię jego zastępcy, brzmi ono Matthias.
Klub jak i cała dyrekcja wysłuchali planów pana Matthiasa i po kilku dniach namysłu podpisali z nim kontrakt. Niestety nie znamy szczegółów tj. kwota transferu, czas trwania czy warunków takich jak np: premie.
Sam dyrektor klubu zapewniał, że pan Matthias to odpowiedni człowiek na odpowiednim miejscu.
Tuż po rozpoczęciu okna transferowego obecny trener Rayo Vallecano kupił Damiana Diaz'a.
Bardzo perspektywicznego młodego gracza, który jest dobrym dryblerem.
W dniu dzisiejszych mogliśmy przeprowadzić wywiad z trenerem i zapytać go co sądzi o pierwszym transferze klubu jak i przyszłych transferach no i oczywiście celach na nadbiegający sezon.
[Zdjęcie mężczyzny udzielającego wywiadu nie jest moje. Jest zapożyczone. ]

Dziennikarka:Sara Carbonero
Trener:Matthias
S-Sara Carbonero
M-Matthias
S:Najpierw chciałabym się z panem przywitać.
Dobry wieczór. Chciałabym panu podziękować, że znalazł pan dla mnie czas, by udzielić wywiadu.
M:Również dobry wieczór. Proszę, nie ma problemu. Poza tym kto by tak pięknej kobiecie mógł odmówić
S-Jak pan już zaczął o pierwszym transferze swego nowego klubu to podtrzymam ten temat. Co pan zauważył w tym zawodniku ? Co pan o nim myśli jako o piłkarzu ?
M:Zauważyłem w nim potencjał, wolę walki. Jest młodym , perspektywicznym graczem, który ma "głód zwycięstwa" , chcę wygrywać, stawać się coraz lepszy, być jednym z naszego zespołu. Ten chłopak ma niebywały talent i pasję do piłki nożnej. Podobnie jak ja za młodu. To mnie w nim najbardziej zauroczyło. On traktuje piłkę jak swoją dziewczynę. Jest pieszczotliwy, miły , ale kiedy trzeba umieć pokazać pazury(strzelać gole) .
Na pewno będzie w przyszłości jednym z czołowych pomocników Europy jak nie Świata.
S-Czy nie uważa pan, że jest młody przez co presja "wielkiego transferu" i tego co dokonał w poprzednim klubie będzie zbyt wielka, przez co on sam może nie wytrzymać tego naporu ? Czy wydane owe 2.200.000 na niego to duża dla pana kwota ?
M
S-Na razie to wszystkie pytania jakie mi przychodzą do myśli, ale jeszcze z pewnością za niedługo skontaktuję się panem w sprawie kolejnego wywiadu.
Dziękuję serdecznie za wywiad. Z tej strony Sara Carbonero
M-Ja też dziękuję, będę z pewnością oczekiwał pani telefonu. Miłego wieczoru.
S-Och , dziękuję. Również miłego wieczoru.