Mamy za sobą restart ML i fiasko w związku ze startem nowego sezonu. Łatwo odczuć można wypalenie i ogólne znużenie wciąż tą samą formułą. Liczba osób która zgłosiła chęć gry była niewystarczająca by rozegrać kolejną edycję ligi. Jednak grupka zapaleńców ciągle pyta mnie o przyszłość ligi. Wciąż gdzieś tli się ta chęć rywalizacji i prowadzenia własnego klubu. Być może ponad półroczna przerwa w ligowych zmaganiach pozwoliła trochę odpocząć, złapać odrobinę nowego wiatru w żagle. Tak więc kolejny raz podejmujemy próbę startu ligi i to jak ona będzie wyglądała zależy od Was. W przypadku małej liczby chętnych, ale "solidnych" graczy możliwe będzie rozegranie ligi w węższym gronie a coby sezon nie był zbyt krótki fazy playoffs. Wypisujcie tutaj swoje propozycje na to jak miała by wyglądać liga. Co chcielibyście usprawnić albo co Waszym zdaniem dodałoby świeżości. Nasza propozycja to rozegranie nowego sezonu, na nowym patchu. Tym razem nie autorskim 6.5 który nie powstał, ale innym, również solidnym Illyria Patch. Proponujemy również grę słabszymi drużynami niż w ostatnim sezonie. Naszym zdaniem największa zabawa jest gdy budujemy drużynę od zera i musimy się trochę przy tym napracować. Ostatnie sezony przed restartem oraz poprzedni sezon pokazał, że gdy gracze dostaną dobre drużyny już w drugim okienku transferowym nic się nie dzieje.Graczy którzy do tej pory wyrazili chęć gry proszę o potwierdzenie.
1. Szopa1910
2. woodi
3. Goofy
4. chelsonik
5. zibii75
6. siero94
7. kuba12-15
8. switek
9. Outqer
10. Witu
11. Jason Bournepotwierdzony
rezygnacjaSkład ligi:
1. GooFy
2 .WKS
3. przemosekk
4. Jason
5. chelsonik
6. Nalep
7. Wolrid
8. Galaktyczny
9. zuang1995
10. Rudniev
11. zibii75
12. aniatos102Nowych graczy proszę o zapoznanie się z:
http://board.issonline.pl/index.php?showtopic=19374http://board.issonline.pl/index.php?showto...t=0&start=0Czym jest Master League Online?
To liga w której dostajemy klub oraz budżet który dwa razy w sezonie możemy przeznaczyć na transfery. To tak w bardzo dużym skrócie. Jest to świetna zabawa w prowadzenie własnego klubu i zmagania na arenie online z innymi graczami.
Oraz zapisy w formie:
CYTAT
Nick:
GG:
Mail:
Moje doświadczenie w PES 6 online:
Posiadam konto na stronie głównej
http://issonline.pl/rejestruj2.php
W tym temacie możecie również wyrażać swoje opinie i pomysły dotyczące nowego sezonu.
Nick: WKS
GG: 4043344
Moje doświadczenie w PES 6 online: No, coś tam jest

http://issonline.pl/rejestruj2.php - Posiadam
przemosekk
Dec 8 2013, 16:41
Nick: przemosek123
GG: 8266028
Mail:
[email protected]Moje doświadczenie w PES 6 online: Grałem już tego typu ligach
http://issonline.pl/rejestruj2.phpJeżeli jest możliwosc zagrania to chętnie zagram. Oczywiście to zależy od adminów. Granie w pes 6 mam opanowana całkiem inaczej niz w poprzednie sezony ML. Jeżeli jest jakaś szansa to prosze o ostatnia szanse udziału a Was nie zawiodę.
Pozdrawiam.
Jason Bourne
Dec 9 2013, 15:16
Nick Jason
GG: 48727202
Mail:
[email protected]Moje doświadczenie w PES 6 online:
kilak sezonów na tymże forum
http://issonline.pl/rejestruj2.phpPomysły: - możliwość wymiany piłkarzy między graczami i dopłat do nich, jeżeli ich ceny są różne, czyli: Jeśli mój piłkarz jest wart 10 baniek i chcę wymienić się z kimś na piłkarza wartego 3 bańki to ta druga osoba dopłaca mi 7 baniek. (10-3= 7 taka jest różnica wartości gracza)
- określona liczba obcokrajowców w składzie- np. dostajemy włoską drużynę z 32 piłkarzami to większość z nich musi pochodzić z półwyspu Apenińskiego
- kolejna rzecz- kontrakty z piłkarzami spoza Europy- można też ograniczyć. Już nei mówię tutaj o ograniczeniu tak jak w prawdziwych ligach, ale do jakieś tam liczby
- rezygnacja z juniorów- ten pomysł z tego co obserwowałem w ogóle nie wypalił.
Fajnie byłoby, aby znów zabawa w ML przyniosła kupę frajdy i radości.
Na razie tyle, jak cos sobie przypomnę dam znać
chelsonik
Dec 9 2013, 15:42
Chelsonik
Potwierdzam udział
Nick: Nalep
GG: 5457507
Moje doświadczenie w PES 6 online: Zagrałem tu kilka sezonów i turniejów, więc coś tam jest.

Posiadam konto na stronie głównej.
Nick: Wolrid
GG: 10796018
Mail:
[email protected]Moje doświadczenie w PES 6 online: Można powiedzieć, że dosyć duże.
Galaktyczny
Dec 10 2013, 18:37
Nick: Galaktyczny
GG: 10547939
Mail:
[email protected]Moje doświadczenie w PES 6 online:Grałem tutaj w lidze ale musiałem zrezygnować , oraz kiedyś gdzieś tam już nie pamiętam.
Outqer
Dec 10 2013, 19:08
Nick: Outqer
GG: 9925449
Mail:
[email protected]Moje doświadczenie w PES 6 online: Cienki jak polsilver ale damy rade
zuang1995
Dec 11 2013, 13:29
zuang1995
13602014
[email protected]Pesland, Issonline, Pesworld , inaczej stary wyjadacz ze mnie
rudniev
Dec 11 2013, 14:59
Nick: Rudniev
GG: 45459787
Mail:
[email protected]Moje doświadczenie w PES 6 online: nie grałem tutaj nigdy, gram na pesworld.
Temat powoli przygasa więc pora zabrać się za dobieranie drużyn. Tutaj nasza propozycja:
1.Dynamo Kijów
2.La Galaxy
3.Besiktas
4.Sao Paulo
5.Celtic
6.Boca Juniors
7.Fulminense
8.Villareal
9.River Plate
10.Steaua
11.Partizan
12.Rayo VallecanoOczywiście zapisy ciągle trwają i jeśli ktoś się dopisze kolejne drużyny będą dobierane. Tutaj OF do zapoznania się z drużynami:
click. Czekamy na propozycje i konstruktywne opinie.
przemosekk
Dec 15 2013, 21:42
Wg mnie zespoły są ok i nie trzeba nic zmieniac.
Outqer
Dec 16 2013, 18:36
Trochę mocne te drużyny...
@Edit
Dobra, trochę pojechałem, będą raczej git
Jason Bourne
Dec 16 2013, 22:04
Według mnie za mocne, szczególnie Villa- Gio, Pereira, Aquino, Musacchio, Uche. Dynamo, Villa i Sao Paulo zdecydowanie odstają. Ogólnie z tych brazylijskich zrezygnowałbym. Zamiast tych mocnych może tak:
Villarreal- Kopenhaga
Sao- Feyenoord
Fluminense- Olympiacos- słabe mają statsy
Dynamo- Augsburg
To moje typy
Albo dodać te bałkańskie drużyny. One są bardzo słabe

PS Goofy był kiedyś gdzieś przelicznik siły klubów. Sugerowałeś(iście) się nim?
zibii75
Dec 17 2013, 14:53
zibii75
9081376
kilka sezonów na ISS
CYTAT(Jason Bourne @ Dec 16 2013, 22:04)

Według mnie za mocne, szczególnie Villa- Gio, Pereira, Aquino, Musacchio, Uche. Dynamo, Villa i Sao Paulo zdecydowanie odstają. Ogólnie z tych brazylijskich zrezygnowałbym. Zamiast tych mocnych może tak:
Villarreal- Kopenhaga
Sao- Feyenoord
Fluminense- Olympiacos- słabe mają statsy
Dynamo- Augsburg
To moje typy
Albo dodać te bałkańskie drużyny. One są bardzo słabe

PS Goofy był kiedyś gdzieś przelicznik siły klubów. Sugerowałeś(iście) się nim?
Nie było przelicznika siły, staraliśmy się aby jakoś urozmaicić kluby, stąd pomysł na brazylijskie i argentyńskie które moim zdaniem powinny zostać.
EDIT: Po przejrzeniu proponuję tak:
Villareal - Torino FC
Sao Paulo - NY Red Bulls
Fulminense i Dynamo zostają, nie widzę w nich nic zbyt mocnego.
aniatos102
Dec 18 2013, 19:22
Nick: aniatos102
GG: 47890500
Mail:
[email protected]Moje doświadczenie w PES 6 online: ?
http://issonline.pl/rejestruj2.php zaraz je zrobie.
W weekend planujemy losowanie drużyn, więc czekamy na propozycje.
Tutaj jest arkusz kalkulacyjny
click. Krótka instrukcja dla nowych graczy.
1. Otwieramy option file który zamieściłem tutaj w temacie.
2. Wyszukujemy swoją drużynę na transfermarkt.de
3. Wpisujemy Imię nazwisko, pozycję i wartość gracza z transfermarkt.de
TYLKO DLA GRACZY KTÓRZYCH MAMY W PESIE. Zawodników którzy są na transfermarkt a nie ma ich w pesie pomijamy.
4. W rubryce budżet początkowy wpisujemy 40 000 000.
5.
POD ŻADNYM POZOREM NIE ZMIENIAMY FORMUŁ.Okienko transferowe planujemy rozpocząć w środę o 20. Jak Wam się podoba ten pomysł?
Outqer
Dec 23 2013, 09:13
Może mniejszy budżet i mniejsza liczba zbanowanych?
I jest 0_text który będzie pasować do tego OFa?
przemosekk
Dec 23 2013, 11:15
Outqer napisz do Jasona on ma linki. Sam mu podałem
rudniev
Dec 23 2013, 11:25
Nie ma w tym patchu Partizan Belgrad.. XD
Outqer
Dec 23 2013, 12:20
Jest tylko pod inną nazwą i innym logiem. Szukaj po zawodnikach.
chelsonik
Dec 23 2013, 12:51
Środa 20?
Może zaczniemy z okienkiem po świętach tj. Piątek 20?
przemosekk
Dec 23 2013, 13:36
CYTAT(chelsonik @ Dec 23 2013, 12:51)

Środa 20?
Może zaczniemy z okienkiem po świętach tj. Piątek 20?
Zgadzam się z chelsonikiem, lepiej zaczac transfery od piatku po świętach nikt nie bedzie robil transferow podczas swiat. Święta trzeba ocbhodzic w gronie rodzinnym.
Jason Bourne
Dec 23 2013, 22:28
W sumie to obojętne, kiidy okienko. Jeśli zaczniemy po świętach, wtedy zachaczymy o Nowy Rok...
Przecież nikt nie każe nikomu siedzieć całe boże narodzenie przed komputerem. Można złożyć ofertę, dwie i dalej się objadać.
Outqer
Dec 24 2013, 14:57
Lepiej teraz to odkręcić zanim wszystko ruszy. Rezygnuję. Fajnie było ale dla mnie to już nie to samo. Zapisałem się nie zastanawiając, ale po odpaleniu 6 i rozegraniu paru meczy stwierdzam że już nie powróci u mnie dawna magia. Życzę Wesołych Świąt i udanego sezonu z nowymi drużynami
Jason Bourne
Dec 24 2013, 15:03
Można prosić o aktualizację zegara, bo śpieszy się o 10 minut
Jason Bourne
Dec 25 2013, 20:22
Przepraszm, ale czy okienko jest otwarte, czy dwójka kolegów wykonali falstart? Nie ma jak zawsze żadnegho info o okienku, także pytam :] Chyba, że w światecznym zamieszaniu, gdzieś mi to umknęło.
Falstart. Żadnej oficjalnej informacji nie było.
zuang1995
Dec 25 2013, 20:28
To kiedy ruszy okienko ... ;/
Miało dziś o 20 ruszyć.
Nie miało, była tylko luźna dyskusja. Żadnej oficjalnej informacji tak jak w poprzednich okienkach
http://board.issonline.pl/index.php?showtopic=23408 nie było.
zuang1995
Dec 25 2013, 20:43
Aha "luźna dyskusja" powiadasz. To w takim razie mam pytanie. Kiedy zacznie się okienko ?
Dobrze by było gdyby każy z graczy ligi dostał dzień wcześniej informację na gg, ze dnia następnego rusza okienko.
PS: Co do offtopu o okienku: kto czytał regulamin ten wszystko zna, bo niczym ten offtop się nie różni od regulaminu.
Tak więc czy dostałeś takową wiadomość na gg lub forum? Nie. Okienko nie wystartowało a oferty nie ważne. Temat z offtopikiem poza wyciągami z regulaminu zawiera wołem napisaną datę rozpoczęcia i zakończenia okienka.
zuang1995
Dec 25 2013, 20:59
Dobra, spoko luz.
To w takim razie pozostaje czekać na informacje na gg .
zibii75
Dec 26 2013, 16:09
Panowie znalazłem alternatywe dla Microsoft Office, program jest bezpłatny i ma praktycznie takie same funkcje co Excel. Zajmuje mniej miejsca na dysku a jest wystarczający do prowadzenia arkusza.
Poniżej link do pobrania
Libreoffisejeśłi nie w temacie to sorki
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.