Ja na razie zagrałem ledwo kilka meczy, ale napiszę co nie co. Przy pierwszym uruchomieniu gra wydała mi się jakaś dziwna, ale im dłużej w nią grałem tym coraz bardziej mi się podobała. Nie wiem, może to tylko moje wrażenie, ale wydaje mi się, że gracze ze wciśniętym sprintem biegają strasznie wolno. Gram na normalnej prędkości gry. Gra ciałem wygląda lepiej i zawodnicy fajnie się przewracają. Zawodnicy faktycznie wyglądają inaczej, tj. postury zawodników z daleka nie są tak podobne jak w poprzednich edycjach. Grafika jest średnia, ale na zbliżeniach wygląda lepiej niż poprzednia edycja. Problemów z optymalizacją nie uświadczyłem, może poza paroma przycięciami po dłuższej grze, chociaż wiele osób się na to uskarża. Bramka wydaje mi się jakaś mała w stosunku do GK, ale to może wina kamery na jakiej gram (telewizyjna, można ją chyba oddalić). Jeszcze wracając do GK, to po tych paru meczach stwierdzam, że zachowują się bardzo dobrze w bramce. Poziom trudności jest chyba faktycznie wyższy niż poprzedniej edycji i komputer naprawdę myśli nad tym co robi. Dźwięk jak na moje pierwsze wrażenie prezentuje się naprawdę dobrze. Wreszcie słychać przyśpiewki kibiców z trybun. Bardzo spodobał mi się też ten jęk zawodu jak nie dochodzi groźne podanie na pole karne. Wielki + także za wszelkie statystyki, podczas meczu pojawiają się dane dotyczące posiadania piłki, % udanych podań drużyny, czy też poszczególnych zawodników. Menu ze statystykami pomeczowymi jest również bardzo rozbudowane. Troszkę więcej pogram to i może więcej napiszę. Oczywiście jest już niemal pewne, że kolejny rok spędzę przy kopance od EA.
CYTAT(Hyoga @ Sep 13 2011, 20:03)

I co ciekawe, zwody na klawiaturze można robić bez problemów, a naprawdę jest ich dużo. Nieraz dziwne zachowanie bramkarzy, komputer potrafi minąć moich jak tyczki, ale na pewno trochę w to pogram. Mimo wszystko - oczekiwałem więcej. Czekam na jutrzejszego PESa.
A jak masz ustawioną klawe? Ja też robię zwody, ale w taki sposób, że ustawiłem sobie CAPSLOCK = NUM2 a SHIFT = NUM 4. I jak chce robić triki to wciskam SHIFT + kontrola tempa bodajże (nie pamiętam już, musiałbym grę włączyć bo z automatu w grze to robię) i fakt wychodzi większa gama trików niż w 11. A ty jaki masz sposób na triki?