Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Zawodnicy a ich wytrzymałość
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2011
bart66
Zakładam ten temat, ponieważ nigdzie nie widziałem jeszcze takiego smile.gif. Jestem posiadaczem pesa 2011 od jakiegoś czasu i od razu co mnie wkurzyło w tej grze to wytrzymałość zawodników !!!. Czemu do jasnej ciasnej zawodnik, który ma staminy 95 tak samo się męczy jak zawodnik który ma 78, nie mówię już nawet o bramkarzu który stojąc w bramce po pierwszej połowie muszę go zmieniać bo koleś nie wytrzymuje nawet pierwszej połowy !!!. Ja wiem, że tym razem gra jest bardzo realistyczna i chcieli coś takiego osiągnąć, ale chyba KONAMI tym razem grubo przesadził . Bo jak można grać np Messim, który po 15min meczu już zdycha i nadaje się tylko do zmiany. Czy u was też tak macie ?? ,że nawet bramkarz zdycha po pierwszej połowie czy to u mnie jest jakiś problem ?? może coś źle ustawiłem przy strategi zespołu, ludzie pomocy bo grać nie można sad.gif(
Knl
Zawodnik, który ma staminy 95 nie męczy się tak samo jak na przykład zawodnik o staminie 78. Dużą rolę w zmęczeniu odgrywa też "tenacity".
Poza tym, musisz się odzwyczaić od pojmowania zmęczenia tak jak w poprzednich pesach. Zwróć uwagę, że w prawdziwych meczach WSZYSCY zawodnicy są zmęczeni już po 80 minucie. Żaden nie będzie grał tak samo jak na początku meczu. Tutaj masz to samo.
Inną kwestią jest, że jak zawodnik już ma czerwony pasek, to jeszcze może grać na pełnych obrotach - tu się kłania nasze "tenacity": im większe, tym lepiej będzie grał zmęczony zawodnik. Zawodnicy do zmiany, w mojej opinii, to zawodnicy którzy już WOGÓLE nie mają paska. Tak więc nie ma się co oburzać - zauważ że jak zawodnicy mają czerwony pasek, to jeszcze możesz nimi bez problemu napierdzielać wink.gif
bart66
no bo tak robię smile.gif no ale to jest wkurzające kiedy czasem muszę po pierwszej połowie muszę kogoś zmienić no messiego, chyba dowale mu staminy 90 biggrin.gif
Knl
ale zrozum że nie musisz nikogo po pierwszej połowie zmieniać! do przerwy faktycznie pasek czasem bywa czerwony, ale w przerwie się ta energia regeneruje
portier
Poza tym strzalki tez wplywaja na zmeczenie. Jak gracz ma fioletowa to sie szybciej meczy niz ten z czerwona
Vespa64
Właśnie, dlaczego moi mają prawie wszyscy cały czas strzałki fioletowe? I to już sezon cały, jest taka sytuacja.
kuba32123k
a co konkretnie doją te strzałki odejmują coś czy możne dodają
r.a.j.a.n
CYTAT(kuba32123k @ Dec 18 2010, 13:01) *

doją mleko
kuba32123k
CYTAT(kuba32123k @ Dec 18 2010, 13:01) *
no tak własnie myślałem a konkretnie jakie.
Knl
0_o
Kuczi
Fioletowa strzalka to forma dokladniej jest tak
Czerwona-Najlepsza
Niebieska-Prawie najlepsza
Zielona-Zwykla
Pomaranczowa-Prawie najslabsza
Fioletowa-najslabsza

A jesli chodzi o stamine to jak grasz ML to musisz ich zmieniac ze jeden gra np 5 meczy i przerwa na tam 2 i potem masz go prawie na caly mecz jak ma to 95 staminy czy ile,po prostu nie moze grac ciagle jeden i ten sam.
FoReST3
pomyliłeś niebieską z pomarańczową tongue.gif
Tari
to ja jeszcze dodam, że (jeśli mi się nic nie pomieszało) to strzałki dodają/odejmują pewne procenty do umiejętności zawodników. Przykładowo, zielona strzałka 0%, pomarańczowa +2% itd itd. Wartości nie pamiętam, więc nie będę wam mieszał. Konkluzja jest prosta: słabszy zawodnik z czerwoną strzałką w górę może się w meczu dużo lepiej spisać od mocnego z fioletową strzałką formy w dół.

W PES'ie 2011, jak już kilka osób zauważyło, twórcy w dziwny sposób rozwiązali kwestię meczów u siebie i meczów wyjazdowych. Grając w domu, większość naszych grajków ma strzałki zielone/pomarańczowe/czerwone. Grając na wyjeździe, standardem dla mnie stał się fakt, że moi zawodnicy mają strzałki w dół (niebieskie,fioletowe). Na początku myślałem, że to zwykły zbieg okoliczności, ale po dwusetnym,trzysetnym rozegranym spotkaniu mogę stwierdzić, że to jednak celowy zabieg.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.