Niby to bez różnicy, bo zawsze masz weekend na rozegranie meczy. Po długim rozmyślaniu, uważam, że to tylko optycznie by przyspieszyło rozgrywki. BO teraz jest tak : Terminarz dostaje w poniedziałek i od razu się umawiam na mecze. Rozegram je w ciągu 3-4 dni i cały weekend się "nudzę". A gdyby był piątek, to rozegrasz wszystko w weekend i masz wolny tydzień. Niby nie widać różnicy, choć jednak uważam, że Poniedziałek jest lepszym wyborem. Rozegram wszystko w ciągu tygodnia, i mam cały weekend dla siebie. Mogę wyjechać bez obaw, że mam do rozegrania mecze. Choć zawsze można je przełożyć.
Co do ilości meczy w kolejce, dobrze by było ją zwiększyć z racji nadchodzących wakacji. Ludzie wyjadą na 2 tygodnie, niektórzy może nawet zafundują sobie dłuższe wakacje i co? Przełoży się mecz o 3 tyg? Lepiej żeby było 5-6 meczy na kolejkę, większość i tak rozgrywa obecną ilość meczy w 4-5 dni, więc nie widzę przeszkód, aby mieć te 5-6 meczy do rozegrania w tygodniu. A przecież zawsze można przełożyć. Takie rozwiązanie dość mocno skróciłoby czas trwania sezonu, co prawdopodobnie ucieszyłoby większość uczestników