Szczerze to myślałem, że ten temat spotka się z większym odzewem

Ale do rzeczy. Ostatecznie skusiłem się na zupełnie inny aparacik: Samsung Corby Pro i wiecie co? Jestem z niego bardzo zadowolony. Czytałem kilka recenzji na jego temat i stwierdzam, że recenzenci chyba w ogóle nie mieli w rękach tego telefonu.
Bateria bardzo wytrzymała, ładuję go co 4-5 dni, co jest świetnym wynikiem biorąc pod uwagę to ile słucham na nim muzyki. Kolejnym plusem jest niewątpliwie wysuwana klawiatura "qwerty". W niektórych telefonach dotykowych taka klawiatura jest tylko "wyświetlana" na ekranie co zmniejsza obszar widzenia, chociaż jest sporo telefonów, które nie posiadają w ogóle takiej klawiatury.
Na pewno na minus Corby Pro jest, tak jak w większości Samsungów, brak rysika i miejsca na niego, tak jak to jest w Nokii, ale da się z tym przeżyć.
Co do Wi-Fi w telefonie. Nie ma takiego aparatu, w miarę rozsądnej ceny, który oferowałby nam połączenie z internetem w naprawdę dobry sposób. Chodzi mi tu głównie o czyszczenie cache i ciasteczek. Po przeglądnięciu już kilku stron większość telefonów zaczyna się wieszać, opóźniać.
Mi Wi-Fi przydaje się tylko do sprawdzenia wyników jak jestem w terenie
Siano co do Wave, to nie miałem go w rękach, ale prezentuje się całkiem przyjemnie. Na pewno mogę Ci powiedzieć, że nie musisz się martwić o menu, gdyż w porównaniu do pierwszych modeli Samsung zrobił spory postęp. Co na pewno dla mnie wpływa na minus tego telefonu to brak latarki. Niby szczegół, a jednak. Biorąc pod uwagę, że jest to telefon z lampą błyskową, to dodanie tej funkcji producentowi nie powinno sprawić trudności. Na pewno plusem tego telefonu są 2 GB pamięci wbudowanej. Ja w Corby mam tylko 100 MB i kartę 2 GB (muszę sobie kupić 4 GB, bo "dwójka" już na moją muzykę nie starcza

)
Co do samej firmy Samsung. Zapewne w standardzie dostaniesz "krótką" instrukcje, której niestety (czasami) rozwinięcia w wersji elektronicznej nie ma. Do tego słuchawki douszne, które jakbyś chciał kupić, to byś musiał się liczyć z wydatkiem około 90 zł na jakiś lepszy zestaw. Do tego już w samym telefonie Widgety. Jak dla mnie rewelacyjna rzecz, szczególnie przy 3 pulpitach.