Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Szeroko pojęta edycja. Pytania
board.issonline.pl > Edit Mode: Pro Evolution Soccer 6 > Problemy z edycją
pedrossi
Mam kilka pytań odnośnie edycji PES6. Proponuję w ogóle zrobić ten temat jako "przypięty", bo w tym temacie nie jestem osamotniony.

1. Jak zmienić nazwy REPREZENTACJI?? W PES Editor można zmienić tylko nazwy klubów, a mam taki problem, że nazwy reprezentacji narodowych są po niemiecku. Język oczywiście ustawiony na angielski, nawet nie mam niemieckiej wersji.

2. Jak zrobić, żeby piłka i stadion były ładowane dla tego klubu, który jest gospodarzem?? Chodzi mi o to żeby nie wybierać tego ręcznie. Wszystko mam w kitserverze. Home_map dla piłek jest zrobiony, map dla stadionów też.

3. Gdy kamera jest na normalnym oddaleniu to nie widać włosów (tych z hair), jak się zbliży, np. w powtórce to się pojawiają, ale tak normalnie to biegają takie łyse ludki. Da się coś z tym zrobić??

4. No i mój największy problem zmiana herbów. Korzystam z GGS i ciągle wyskakują mi jakieś błędy. Po dograniu kilku herbów reszta robi się "czarna". Ma ktoś jakieś sposoby??
11A
jezeli chodzi o stadiony to nacisnij "D" przy wyborze stadionu co do reszty to nie wiem smile.gif
Sinet18
Z tego co napisałeś znam tylko odpowiedź na pytanie 3 (przynajmniej u mnie jest dobrze) tongue.gif
Mianowicie w folderze kitserver jest taka aplikacja o nazwie "lodcfg" kliknij 2x i będziesz miał tam coś takiego:
"LOD #1,LOD #2, LOD #3, LOD #4 i LOD #5" weź ustaw wszystkie na najwyższe detale i problem z włosami w grze powinien zniknąć.
Mani3k
1.PES6.exe Editor v1.0
2.Na ekranie z wyborem stroi, przechodzisz na zakładkę wyboru piłek/stadionów poprzez naciśnięcie klawisza F1, następnie wciskasz A by wybrać automatyczny wybór piłki lub stadionu -> 'Home Team Stadium'.
3.W folderze kitservera znajduje się plik o nazwie lodcfg, w którym musisz ustawić detale na Very High (najlepiej we wszystkich numerkach LOD #1, LOD #2, LOD #3, LOD #4, LOD #5) i dać SAVE.
4.Wszystkie herby muszą posiadać tę samą paletę kolorów, pewnie niektóre, których używasz mają inną paletę i dlatego po wrzuceniu reszta robi się czarna. Korzystaj z logosów jednego autora i powinno być OK.
pedrossi
1. Wszystko super. Bardzo thx.
2. Wciskam na F1, na padzie sellect. Przechodzę między tymi wyborami, ale jak wciskam A to on nie wybiera tego odpowiedniego, tylko losowy, to samo z piłką. Jak wciskam D to jest "game choice" i on wybiera tylko ze standardowych, a nie tych które mam w kitserverze.
3. Wszystko super. Bardzo thx.
4. Robiłem tak, że wyciągałem z innego patcha te herby (bo jakoś nie mogę znaleźć takie, żeby był normalny układ drużyn), więc powinny być z jednej palety.

5. Jak w PES Editor usunąć zawodnika??
pedrossi
Kolejny problem i pytanie:

Robi mi się coś dziwnego podczas strzelania. Zawodnik zamiast normalnie strzelić, LOBUJE. Gram na padzie Logitech Cordless RumblePad 2, mam zmienione kółko z kwadratem (strzał z dośrodkowaniem, przyzwyczajenie z fify). Ktoś miał podobny problem?? Co z tym zrobić, bo się nie da normalnie grać. Zamiana z powrotem kółka z kwadratem nie wchodzi w grę.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.