Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: PeS 2010 (PS2)
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Konsole
Dude
Witam

Jak widać jestem tutaj nowy, więc ze wstępu proszę o wyrozumiałość i cierpliwość.

Ogólnie gram w PeS'a długi czas z kumplem, z jakieś 2 lata, od kiedy zakupiłem konsole, gramy codziennie jak na to czas pozwala.

Irytuję mnie powoli nie wiedza o pewnych rzeczach w PeS'ie które mogą mi pomóc.
Mam parę pytań:

1. Gdy przyciskam R2 + square.gif przykładowo wyskakuję mi na dole po lewej stronie square.gif, gdy np. nacisnę R2 i circle.gif to wyświetla mi na dole po lewej stronie circle.gif. Nie mam zielonego pojęcia do czego to służy, może mi ktoś to wytłumaczyć jak to się przekłada na zawodników?

2. Możecie mi napisać jak robi się jakieś zwody, bo przypadkowo czasami udaję mi się zrobić zwód strzałkami który ciężko mi wyłapać (nauczyć się by zawsze wychodził).

3. Jak strzelać wolne, nie rozumiem w treningu nadal po co przy strzale naciska się triangle.gif lub X.

4.Jak strzelać po ziemi wolne?

5. Jak robić dośrodkowanie po ziemi (Corner Kick), wiem jak po ziemi się robi w czasie hmm..biegu 1x circle.gif - górne dośrodkowanie 2x circle.gif - płaskie górne dośrodkowanie 3x circle.gif - po ziemi

Jak na razie, nie przychodzi mi nic do głowy. W czasie meczu jak coś zauważę to tutaj wrócę, na pewno parę pytań będę miał co do strategi ustawiania zawodników, bo jak wiadomo bo takim długim czasie to już własną sobie ustawiamy wink.gif.

Pozdrawiam
Kubbas
CYTAT(Dude @ Nov 22 2009, 14:56) *
Witam

Jak widać jestem tutaj nowy, więc ze wstępu proszę o wyrozumiałość i cierpliwość.

Ogólnie gram w PeS'a długi czas z kumplem, z jakieś 2 lata, od kiedy zakupiłem konsole, gramy codziennie jak na to czas pozwala.

Irytuję mnie powoli nie wiedza o pewnych rzeczach w PeS'ie które mogą mi pomóc.
Mam parę pytań:

1. Gdy przyciskam R2 + square.gif przykładowo wyskakuję mi na dole po lewej stronie square.gif, gdy np. nacisnę R2 i circle.gif to wyświetla mi na dole po lewej stronie circle.gif. Nie mam zielonego pojęcia do czego to służy, może mi ktoś to wytłumaczyć jak to się przekłada na zawodników?

2. Możecie mi napisać jak robi się jakieś zwody, bo przypadkowo czasami udaję mi się zrobić zwód strzałkami który ciężko mi wyłapać (nauczyć się by zawsze wychodził).

3. Jak strzelać wolne, nie rozumiem w treningu nadal po co przy strzale naciska się triangle.gif lub X.

4.Jak strzelać po ziemi wolne?

5. Jak robić dośrodkowanie po ziemi (Corner Kick), wiem jak po ziemi się robi w czasie hmm..biegu 1x circle.gif - górne dośrodkowanie 2x circle.gif - płaskie górne dośrodkowanie 3x circle.gif - po ziemi

Jak na razie, nie przychodzi mi nic do głowy. W czasie meczu jak coś zauważę to tutaj wrócę, na pewno parę pytań będę miał co do strategi ustawiania zawodników, bo jak wiadomo bo takim długim czasie to już własną sobie ustawiamy wink.gif.

Pozdrawiam

1. To są ustawienia taktyki, która przed meczem możesz sobie poustawiać w trybie formacji
2. To są pewnie zwody intuicyjne czyli się ich nie wyuczysz
3. Ja tego nie używam
4. Tak samo jak robi się wrzutki po ziemi, czyli kółko i trzymasz strzałkę w dół
Dude
CYTAT(Kubbas @ Nov 22 2009, 15:00) *
1. To są ustawienia taktyki, która przed meczem możesz sobie poustawiać w trybie formacji
2. To są pewnie zwody intuicyjne czyli się ich nie wyuczysz
3. Ja tego nie używam
4. Tak samo jak robi się wrzutki po ziemi, czyli kółko i trzymasz strzałkę w dół

2. Nie... jakoś robię taki obrót 360stopni, ale nie wiem jak czasami mi wychodzi przypadkowo, albo zwód że przerzuca na jedna nogę później na druga i biegnie dalej (to wszystko robię w czasie biegu).

3. Rozumiem że tego nie używasz, ale do czego to służy?

4. Yhym... czyli jak będzie wolny, i oni podskakują to trzymam kółko i strzałkę na dół.
Kubbas
Podobno triangle.gif przy wolnym daje siłę strzału większą, ale w to nei wierzę
Dude
To rozumiem że X to strzał techniczny?

I jak jest z tymi zwodami?
dawiddawido
Zwody są banalne tylko wszystko jak zawsze zależy od umiejętności ....... ale nie twoich tylko zawodnika którym sterujesz biggrin.gif

Przede wszystkim szybko w prawo i lewo (troszeczke pod katem [ja gram analogami biggrin.gif] ) podczas normalnego biegu (nie szybkiego ) to zrobi balans ciałem albo przerzuci z nogi na noge np. henry albo niektórzy potrafią zrobić jak ronaldinho lub ibrahimovic . Dawniej każdy umiał robić balans ciałem w ten sposób a teraz tylko wybrańcy biggrin.gif

Pozdro
Dude
Właśnie prosił bym o wskazówki do zwodów.

Gram tylko strzałami smile.gif).

Znam obecnie 360(stopni) - W prawo, do góry, w lewo, na dół, w prawo
Bieg do przodu, strzałka do tyły, po chwili do przodu - podrzucenie piłki do góry smile.gif.
Trzymanie R2 - drybling przy piłce.
R2, do tyłu, do tyłu - cofnięcie piłki do tyłu dwa razy.

Nie znam jako tako więcej zwodów, może jakieś wskazówki, bo gram naprawdę systematycznie w PES'A i chciałbym go jakoś urozmaicić i zaskoczyć kumpla nowymi zwodami biggrin.gif.
19janek89
panowie mam ps2 i gram w pes 2010 i prubuje zrobic ten trick ibramem co pilke podrzuca i nie moze mi wyjsc;/ odwraca sie tylko do tylu i tyle...prosze pomozcie mi...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.