Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: we2002 20 MB, 300 MB czy pes 2
board.issonline.pl > Śmieciareczka > /dev/null > Winning Eleven 2002 > Edycja
humanista
Witam

Kilka błędòw w PES 4 jest naprawdę irytujących i spotkałem się z opiniami, że we2002 ma dużo mniej niedociągnięć. W związku z tym postanowiłem sprawdzić tę grę, bo na grafice mi specjalnie nie zależy, a podobno tylko w tym PES 4 gòruje nad we2002. Problem w tym, że nie wiem co ściągać.

W dziale download na stronie issonline.pl można ściągnąć między innymi grę we2002, ktòra spakowana zajmuje około 20 MB. Na eMule znalazłem obraz tej samej gry, ktòry spakowany zajmuje około 300 MB. Znalazłem ròwnież obraz PES 2 zajmujący około 250 MB.

Czym ròżni się we2002 od pes 2? Z tego, co się orientuję to pes 2 jest angielski. Jednak liga issonline jest organizowana na we2002. Dlaczego nie na pes 2? Aż tak bardzo lubicie język japoński?

Czym ròzni się obraz we2002 zajmujący 20 MB od tego zajmującego 300 MB? Tzn oczywiste jest, że temu mniejszemu czegoś brakuje. Pytanie tylko, czy to coś jest na tyle istotne, że warto ściągać ten większy?

Pozdrawiam, z gòry dzięki za odpowiedzi
snake
Ten obraz 20 mb jest wykorzystywany do gry po sieci, nie ma w nim dzwieku jakiegokolwiek, gramy w we2002 bo to najlepsza odsłona podczciwego ISS w wydaniu na PSX-a, jeśli chcesz grać online ściągnij ten rom ze strony jeśli z komputerem to polecam Ci ten co zajmuje więcej (sound included :wink: )
humanista
Dźwięk zajmuje pareset MB? Kurcze, co to jest za muzyka i w jakim formacie? To tak z ciekawości pytam, jeśli ktoś posiada tą większą wersję, byłbym wdzięczny za informacje.

W każdym razie mi dźwięk potrzebny nie jest, więc ściągnąłem sobie ROM z issonline. Mam kilka pytań na początek. Czy da się jakoś zmienić kamerę, bo ta domyślna jest strasznie blisko? Jak włączyć menu podczas meczu (Esc wychodzi z powrotem do espxe)? No i przede wszystkim ten język, czy PES 2 faktycznie jest identyczny, tylko po angielsku? Jeśli tak, to czemu gracie w we2002? Przecież PES 2 też jest na PSX, nie?

Dzięki za odpowiedź i pozdrawiam
snake
smile.gif
Musisz w ustawieniach ePSXe ustawic klawisze.
Polecam Ci strone www.issonline.prv.pl na ktòrej jest wszystko ładniutko opisane.
Aby zmienić kamerę musisz wcisnąc pauze ale od tego nie jest klawisz ESC tylko klawisz start.
A co do PES2 to już Ci napisałem że we2002 jest najlepszą odsłoną ISS-a o ile pamiętam PES1 i 2 miały pare bugòw, a tak BTW to ja nie wiem czemu gramy w we2002, a nie w jakąś inną część, to pytanie nie do mnie...
A co języka to nazwisak graczy i zespołòw są po ang. a nawet w patchu PolEvo po polsku smile.gif.
humanista
Po prostu spotkałem się z opinią, że PES 2 od we2002 odròżnia jedynie język. Najwyraźniej nie jest to prawda.

Jeszcze raz wielkie dzięki, pozdrawiam
StraY
żadna odsłona WE/ISS/PES na PSX'a nie była identyczna. WE była japońcem toteż ròżnica z miejsca zauważalna wink.gif a ISS był przed PES więc teoretycznie powinien być gorszy, a wg mnie najlepszą częścią wszechczasòw jest ISS Pro Evolution 2~i tej wersji radzę ci poszukać wink.gif Chociaż każda inna też cie nie zawiedzie tongue.gif
humanista
Poleciłeś akurat tytuł, ktòry najwięcej zajmuje, bo prawie 700 MB. ;D

Dzięki, ściąga się już, pozdrawiam
Bakel
żadna odsłona WE/ISS/PES na PSX'a nie była identyczna. WE była japońcem toteż ròżnica z miejsca zauważalna ;) a ISS był przed PES więc teoretycznie powinien być gorszy, a wg mnie najlepszą częścią wszechczasòw jest ISS Pro Evolution 2~i tej wersji radzę ci poszukać ;) Chociaż każda inna też cie nie zawiedzie :P

Eee, Stray ja nie wiem co Ty widzisz w tym ISSPE2 ;p Boisko śjakieś takie małe, chłopki biegają jedynie pod kątem 45stopni, jak w żadnym innym ISSie, być może właśnie to Cię urzekło;-)
Zresztą - kwestia gustu :-) humanisto, targaj WE2002, ISSPE2 i testuj.
shai
Nawiasem mòwiąc w ligowej wersji we2002 brakuje filmu wprowadzającego i komentarzy. Inne dźwięki są. Jest ròwnież muzyka podczas replay'òw.
Czarny
Dlaczego Online w lidze gramy na no sound? :?:
Czy wlaczony dzwiek spowoduje zamule? :?:
Wiekszy ping? :?:
Dlaczego :?: :?: :?:
korzen
mi sie wydaje ze włączony dzwiek spowalnia, ale ten dzwiek w grze jest beznadziejny.....lepiej miec właczonego winAmpa smile.gif
snake
Włączony dżwięk b. często powoduje OOS :-)
humanista
Nie miałem przez dłuższy czas dostępu do komputera, stąd dopiero teraz udało mi się zagrać w we2002. Gra robi naprawdę dobre wrażenie, jest dużo lepsza od PES 4, jednak w związku z pewnymi niedociągnięciami mam kilka pytań:

1. Czy to jest normalne, że przed każdym rzutem wolnym/rożnym trzeba odczekać 10 sekund, zanim można go wykonać? I skąd mam wiedzieć, że już można? Komputer też tak strasznie długo czeka, okropnie to irytujące...

2. Czy to jest normalne, że co jakiś czas gra się zatrzymuje? Obraz się zamraża na 2, 3 sekundy czasami kilka razy w ciągu meczu...

3. Czy jest gdzieś kompletne zangielszczenie albo jeszcze lepiej spolszczenie tej gry?

4. Wyszło niedawno coś takiego jak Winning Eleven 8 Liveware Evolution... z tego co się orientuję jest to gra na psx... czy da się w to grać na pc poprzez epsxe?

Z gòry dzięki za odpowiedzi.
kemot
QUOTE(humanista @ Jul 16 2005, 21:33:34)
Nie miałem przez dłuższy czas dostępu do komputera, stąd dopiero teraz udało mi się zagrać w we2002. Gra robi naprawdę dobre wrażenie, jest dużo lepsza od PES 4, jednak w związku z pewnymi niedociągnięciami mam kilka pytań:

1. Czy to jest normalne, że przed każdym rzutem wolnym/rożnym trzeba odczekać 10 sekund, zanim można go wykonać? I skąd mam wiedzieć, że już można? Komputer też tak strasznie długo czeka, okropnie to irytujące...

2. Czy to jest normalne, że co jakiś czas gra się zatrzymuje? Obraz się zamraża na 2, 3 sekundy czasami kilka razy w ciągu meczu...

3. Czy jest gdzieś kompletne zangielszczenie albo jeszcze lepiej spolszczenie tej gry?

4. Wyszło niedawno coś takiego jak Winning Eleven 8 Liveware Evolution... z tego co się orientuję jest to gra na psx... czy da się w to grać na pc poprzez epsxe?

Z gòry dzięki za odpowiedzi.
[right][snapback]30081[/snapback][/right]

Ad 1. Czeka sie na gwizdek sedziego - ktorego nie slychac bo nie ma glosu :] , mozna "przyspieszyc" gwizdniecie kolkiem (chyba tongue.gif )

Ad 2. Jezeli grales z kims to raczej normalne, jezeli z kompem to raczej nie :>

Ad 3. Spolszczenie jest, wykonal go nasz elektryk pan Stasio ykhm znaczy mino tongue.gif dostepne jest gdzies - niestety ja nie wiem gdzie tongue.gif

Ad 4. WE 8 LE to gra na ps2
humanista
1. Faktycznie, w przypadku wolnych kòłko przyspiesza, dzięki bardzo. Niestety z rożnymi to już nie działa, ale tam nie trzeba czekać tak kosmicznie długo, więc jakoś przeżyję.

2. Niestety, gram pòki co z kompem i problem pewnie związany jest w takim razie z ustawieniami grafiki. Pokombinuję trochę, może coś się uda zrobić. Jeśli ktoś miał podobny problem i się z nim uporał, prosiłbym o radę.

3. Fajnie, że spolszczenie jest, ale nie mogę go jakoś znaleźć. Gdyby ktoś miał jakieś namiary, będę wdzięczny za pomoc.

4. Fakt, jest na ps2 i z tego co zrozumiałem, gier na ps2 nie da się emulować na pc, dzięki za rozwianie wątpliwości.

5. I na koniec jeszcze jedno, co mi się właśnie nasunęło: Czy podczas stałych fragmentòw gry mogę przemieszczać kogokolwiek?http://forum.polevo.pl/index.php?showtopic=1889&view=getlastpost

Tak w ogòle to ściągnąłem ISS Pro Evolution 2 i tam żadnego z powyższych problemòw nie ma. Jednak docelowo chciałbym grać przez internet, a ISSPE2, z tego co się orientuję, nie doròwnuje we2002 popularnością i chyba ciężko znaleźć jakieś w miarę zorganizowane rozgrywki. W takim razie zostaje mi męczenie się z szukaniem spolszczenia i nowych rozwiązań graficznych.

dopisane: problemy z wolnymi, rożnymi i wieszaniem zniknęły po zaktualizowaniu epsxe z wersji 1.5.2 do wersji 1.6.0, pozostały jedynie problemy spolszczenia i poruszania zawodnikòw podczas stałych fragmentòw gry...
kemot
Sprecyzuj o co chodzi z przemieszczaniem, bo jak na moje to "przemieszczac" nie mozesz, ale mozesz zmieniac egzekutora rzutu wolnego, roznego itd (wchodzac do menu i wybierajac "kicker set")
humanista
no... przemieszczanie, czyli przesuwanie z miejsca na miejsce... czyli jak np komputer ma rzut wolny, to ja mam zaznaczonego zawodnika, ale nie mogę nim ruszać, wciskanie strzałek nic nie daje... nie mogę też ruszać żadnym innym piłkarzem... ale z tego co zrozumiałem jest to po prostu niemożliwe...

cały czas szukam intensywnie tego spolszczenia, ale z miernym skutkiem, naprawdę nikt takiego nie posiada? albo chociaż namiaròw? wszyscy znacie japoński, czy jak?
Bushmen
owszem znamy japonski tongue.gif robimy to 'instynktownie' biggrin.gif jezeli chcesz spolszczenie do musisz miec pacza polska liga (robionego przez timaka i ekipe polevo smile.gif. niestety linka nie posiadam sad.gif
kemot
QUOTE(humanista @ Jul 17 2005, 16:10:54)
wszyscy znacie japoński, czy jak?
[right][snapback]30144[/snapback][/right]

Lata praktyki - niektorzy w to graja z 7-8 lat...
humanista
Rozumiem, że niektòrzy grają długo i znają na pamięć wszystkie opcje, ale kiedyś musieli się nauczyć, co poszczegòlne opcje znaczą, nie? Testowaliście wszystko po kolei, czy jak?

Jeszcze jedno, nie musi być spolszczenie, może być tłumaczenie na język angielski, byleby wszystko było przetłumaczone.

Szukam tego patcha, narazie brak efektòw, ale jeszcze szukam.
Bakel
Humanista, rozumiem, że posiadasz pełną wersję WE2002 doszczętnie skrzaczoną, tak?
W takim razie stestuj to:
http://issonline.pl/download/index.php?action=file&id=88

Aplikujesz PPF-O-Matic'iem
humanista
Posiadam wersję tą we2002: http://issonline.pl/download/index.php?action=file&id=1. Patch, do ktòrego link podałeś (swoją drogą przeglądałem dział download dość uważnie i nie wiem, jak mogłem go przeoczyć), działa z jakąś inną wersją. PPF-O-Matic informuje, że rozmiar pliku jest zły. Choć ostatecznie spatchować dał radę, to napisy po angielsku są niekompletne.

Teraz szukam linku do wersji we2002, z ktòrą ten patch będzie chodził dobrze. Z informacji zawartych w pliku Usage.txt dołączonym do patcha wnioskuję, że trzeba mieć oryginalny obraz gry. Na eMule znalazłem obrazy zajmujące około 450 MB. Czy na pewno o te wersje chodzi? Mam zalimitowaną neostradę i szkoda by mi było ciągnąć prawie pòł giga na darmo.

Dzięki za pomoc.
Czarny
http://issonline.pl/news.php?cmd=pokaz&id=1099265287
masz tu cos co moze cie zaciekawi... i ma nadzieje pomoze rolleyes.gif
wystarczylo poszperac w archiwum newsow...
pozdro
Bakel
QUOTE(humanista @ Jul 18 2005, 15:58:20)
Posiadam wersję tą we2002: http://issonline.pl/download/index.php?action=file&id=1. Patch, do ktòrego link podałeś (swoją drogą przeglądałem dział download dość uważnie i nie wiem, jak mogłem go przeoczyć), działa z jakąś inną wersją. PPF-O-Matic informuje, że rozmiar pliku jest zły. Choć ostatecznie spatchować dał radę, to napisy po angielsku są niekompletne.

Teraz szukam linku do wersji we2002, z ktòrą ten patch będzie chodził dobrze. Z informacji zawartych w pliku Usage.txt dołączonym do patcha wnioskuję, że trzeba mieć oryginalny obraz gry. Na eMule znalazłem obrazy zajmujące około 450 MB. Czy na pewno o te wersje chodzi? Mam zalimitowaną neostradę i szkoda by mi było ciągnąć prawie pòł giga na darmo.

Dzięki za pomoc.
[right][snapback]30233[/snapback][/right]

Ale ja wiem jak mogłeś go przeoczyć :-p po prostu dotychczas nie było go w dziale download. Dzisiaj dodałem.
Nie ściągaj pełnej wersji, ona zawiera jedynie komentarz plus pare melodii.
Patch oznaczony jest liczbą 0.8 - czyli tłumaczy grę w 80%. Walxer porzucił pracę nad 100% zangielszczeniem gry.

http://landhell.fpp.pl/issonline/index.php...R=we2002/patche

Prawdopodobnie to jest spolszczenie WE2002 autorstwa mino. Zaaplikuj na 80MB wersję WE2002

humanista
Jesteście nieocenieni, rewelacja po prostu, ogromne dzięki. Tak pomocni forumowicze to dzisiaj rzadkość.
kemot
Bakel to nie jest normalny forumowicz - Czarny zreszta tez - ale on w inna strone ;-D
Bushmen
humanista jezeli poprawnie skonfigurujesz emulatora smile.gif to zapraszam na kanal #polevo "tam zawsze znajdzie sie ktos do sparingow" smile.gif
humanista
spokojnie, trochę poćwiczyć muszę z komputerem, mam grę od kilku dni dopiero... ale jak się pewniej poczuję, to na pewno się zgłoszę...
genius
dlaczego niemozna pobrac tego walxer cos tam mowicie ze zangielszczyliscie gre ale chyba jednak nie skoro nie mozna tego pliku pobrac z waszego dzialu w donwloads sami zobaczcie sobie ze nie dziala !
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.