Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Edycja Afs Explorer 3.7 - Potrzebna Pomoc...
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2009
VandenBudenmayer
Mam problem. Nigdy wcześniej nie edytowałem Pes-a. Ściągnąłem demo 2009, AFS 3.7 i zestaw piłek do najnowszego dema - wszystko ze strony IssOnline(linki). Przeczytałem stosowne opisy -> Jak korzystać z AFS Explorer 3.7?(IssOnline), czy ES 2009 Editing - How does it work?(pes2008editing.blogspot.com.). Choć wszystko jest opisane w najprostszy możliwy sposób - moje próby z podmianą/nadpisaniem stosownych plików nie przynoszą rezultatów. Nie wiem gdzie jest błąd. Niech ktoś proszę pomoże i opisze krok po kroku co powinienem zrobić, aby widzieć te piłki/piłkę w demie.

Dodam, że nie mogę krok po kroku powielać czynności z ww opisów:
1) już przy imporcie plików AFS(cv01.img) pojawiło okienko z treścią: >Missing descriptors information. Use "Modify reserved space" function to fix it. AFSExplorer can auto-rebuild AFS file, do you want rebuild it?<
2) po imporcie folderu np. Puma King pojawia się okno z informacją >Folder imported< i szczegółowym opisem, w którym wymienione są wszystkie pliki unnamed z dopiskiem not found.

Po odnowieniu plików i zapisaniu ich jako cv01.img nie pojawiał się już więcej komunikat z punktu pierwszego. Po punkcie drugim próbowałem na różne sposoby zapisać zmienione(?) pliki - bez rezultatów. W ogóle na różne sposoby próbowałem nadpisać te pliki, czy do tego doprowadzić - i choć wszystko powinno być ok - nie jest. Może powinienem wybrać nową piłkę w menu gry? Po moich próbach edycji nie mam możliwości wyboru piłki w menu - opcja niedostępna, a po rozpoczęciu meczu piłka jest dalej tą oryginalną z dema.

Domyślam się, że nie jednego zirytuje długość i treść powyższego posta - wybaczcie - w każdym razie jestem już skrajnie zirytowany, że nie mogę zrobić tak prostej czynności i chciałbym się dowiedzieć, co robię źle.
Dawidi
uruchom AFSa, wczytaj odpowiedni img, Oczywiście przy pytaniu o przebudowanie klikasz "NIE". Wciskasz ctrl + R wybierasz numer pliku który chcesz podmienić i w górnym prawym rogu masz "Byter reserved for file". Zwiększasz odpowiednio, klikasz regenerate AFS i zapisujesz plik gdzie i jaik chcesz. Wyłączasz AFS, włączasz jeszcze raz. Ładujesz ten plik który właśnie utworzyłeś (przy rebuildzie opcja "NIE"), wybierasz plik do podmiany (ten któremu/którym rozszerzyłeś miejsce) dajesz import (albo import folder dla kilku). Wskazujesz plik (folder) do podmiany. Zmieniasz odpowiednio nazwę, zastępujesz oryginalny plik i śmiga.
VandenBudenmayer
Pytania do powyższego opisu:
CYTAT
Zwiększasz odpowiednio.

Skąd mam wiedzieć których plików i do jakich rozmiarów?
CYTAT
wybierasz plik do podmiany (ten któremu/którym rozszerzyłeś miejsce)

Zaznaczyć konkretny plik unnamed_?
CYTAT
dajesz import (albo import folder dla kilku).

W przypadku folderu: Ctrl+3 = z zakładki "Action" wybieram "Import folder" i wskazuję na folder, w moim przypadku na "OMNI SPECTRA,TEAMGEIST II,PUMA KING"?
CYTAT
Wskazujesz plik (folder) do podmiany.

Ctrl+F1 = zakładka File i wybrać Uptade aby zapisać zmienione już pliki?
Dawidi
Ok napiszę prościej na przykładzie.

Masz plik cv0.img W nim znajdują się 2 pliki które chcesz zamienić. Unnamed 4 i unnamed 5. Ładjesz orginalny cv0.img. Ctrl + R. Zaznaczasz unnamed 4 i zwiekszasz jego miejsce (Na czuja. Zwykle nie trzeba więcej niż 2 kliknięcia). Zaznaczasz unnamed 5 i zwiększasz jego miejsce. Regenerate AFS i zapisujesz plik pod nazwą np tintirintin.img. Wyłączasz AFS, włączasz. Ładujesz utworzony przez Ciebie tintirintin.img. Znajdujesz unnamed4 klikasz prawym -> import i wskazujesz unnamed 4 który ściągnąłeś (ew sam zrobiłeś). To samo z unnamed 5. Chyba, że masz dużo to import folder i wskazujesz folder z tymi plikami. Jak robiłeś pojedynczo to nic nie powinno się pokazać. Wyłączasz AFS. Wchodzisz do folderu img tam gdzie gra. Znajdujesz orginalny (albo wcześniej modyfikowany) cv0.img i zmieniasz jego nazwe. Byle jaka byle nie taka sama jak juz istniejąca. Wklejasz tintirintin.img i zmieniasz jego nazwę na cv0.img.

PS.
Ostatnio tak robiłemz pojedynczymi plikami. Może ktoś umie lepiej, ale ja to robię tak. Pamiętam, że z całymi folderami można to było robić sprawniej, ale nie pamiętam jak dokładnie teraz z pamięci. (Jak ktoś chce no niech poszuka w moich postach. Też to kiedyś dokładnie opisywałem w związku z PES 2008) Z tego co pamiętam to przy wklejaniu fiolderu pytało o przebudowanie i wystarczyło wskazać gdzie utworzyć plik i był już z z importowanymi plikami.

EDIT
-----

Znalazłem za kogoś... http://board.issonline.pl/index.php?showtopic=10091&hl=
VandenBudenmayer
Już wiem w czym problem... ohmy.gif Pliki, które ściągnąłem jako Ballpack, to pliki cv01.img. Uparcie próbowałem przeprowadzić ich import. Wystarczyło po prostu podmienić z plikiem cv01.img z folderu img gry. Brak mi słów. blink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.