Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Gra Sie Wiesza Podczas Meczu Online !
board.issonline.pl > PES6 Online: Rozgrywka Sieciowa > Problemy z grą online
AsSoE
Mam PES6 dopiero dwa dni, rozegralem 15 meczów w trybie online i już 3 razy zdarzyło się, że w trakcie meczu gra sie zacinała - obraz nagle staje, nie moge nic robić, nawet zejść na pasek, w gre wchodzi tylko restart. Konsekwencje są tego takie, że mecz mam uznany jako przegrany a do statsów dochodzi kolejne 'rozłączenie' mad.gif

Dlaczego tak się dzieje? Dlaczego tylko w meczach online? Może to przypadek ale te 3 zawiechy były w trakcie powtórek - może mi ktoś wytłumaczyć dlaczego tak się dzieje i jak to naprawić? Sorry ale to bardzo uciążliwe i troche się zawiodłem bo 109zł wydane na gre będą wyrzucone w błoto jeśli nie będę mógł normalnie grać...

Moje łącze to 2 Mbit, procesor Pentium IV 2,4Ghz, karta Radeon 9500 128Mb, 512 Mb ram
maciek_ssi
Sterowniki? DirectX?
Sin3-16
He he to chyba nie jest przypadek ... też mi się zdarzyło 2 razy że gra się zwiesiła podczas powtórki o dziwo zawsze była to powtórka mojej bramki najczęściej na kilka do 0 biggrin.gif Nie jest to żaden bug tylko raczej bezczelna ucieczka przeciwnika ... w innym wypadku może być to lag powodujący rozłączenie dry.gif
AsSoE
Sterowniki mam - co prawda maja trzy lata bo tyle czasu temu kupilem karte ale chyba sa ok. Jesli chodzi o DirectX to nie jestem pewny ktora to wersja ale raczej tez ok bo takie gry jak carbon chodza.

Jeszcze raz podkreslam...zacina mi sie TYLKO w trybie online. Raczej to nie lag bo lacze mam 2mbit, poza tym czekalem 15min i ten lag nie schodzil... robilem reseta i rozlaczenia bylo dopisane dla mnie wiec to tez nie jest ucieczka przeciwnika
AsSoE
No i kolejna zawiecha wrrrrrr.... tym razem skończyła się pierwsza połowa, wygrywałem 2:1, zaczęły się tylko powtórki z pierwszej połowy i od razu zawiecha i koniec.... restart i porazka dla mnie:-( No makabra, może ktoś pomóc?
michal_f
mam ten sam problem. mi sie to czeso dzieje jak koncze 1 polowe
whan
QUOTE(AsSoE @ Nov 29 2006, 17:04:24) [snapback]100975[/snapback]
No i kolejna zawiecha wrrrrrr.... tym razem skończyła się pierwsza połowa, wygrywałem 2:1, zaczęły się tylko powtórki z pierwszej połowy i od razu zawiecha i koniec.... restart i porazka dla mnie:-( No makabra, może ktoś pomóc?
QUOTE(michal_f @ Dec 3 2006, 00:02:46) [snapback]101200[/snapback]
mam ten sam problem. mi sie to czeso dzieje jak koncze 1 polowe

taaa
3 lata, człowieku obudź się wreszcie wink.gif
spr tych sterowników:
http://downloads.guru3d.com/download.php?det=1518
michal_f
ten problem dalej wystepuje po wgraniu tych sterownikow.Karte ma taka sama jak kolega powyzej i najnowsza wersje dirextx
TyMiN
Mam ten sam problem po rozegraniu ok. 5 meczów obraz nagle staje i tylko reset pomaga w pesie 5 tez to miałem ale rzadziej
co może być przyczyną stery najnowsze, nie gram po sieci więc lagi itp. odpadają
wydaje mi sie że może to być przegrzanie rdzenia (bo to typowy objaw ale dziwne bo tylko w tej grze tak sie dzieje)
grafika: radeon 9550
michal_f
ten problem dalej wystepuje i denerwuje strasznie. moze ktos rozwiazal ten problem albo ma pomysl jak go rozwiazac
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.