Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Fifa 2007:pes6
board.issonline.pl > Inne > Gry
Stron: 1, 2
draggon
Musze wam powiedziec ze jak zawsze wole PES "ALE" PES zaczyna robic sie jak fifa czyli coraz mniej zmian niestety ale tak jest PES podtrzymuje tylko silnik meczowy bo master league nie umywa sie do carrery z fify przynajmiej wedlug mnie . A w Fifie 2007 ma byc wiele zmian wiec moze wkoncu fifa dorowna PES .W PES + na pewno bedzie polski komentarz ale pewnie i tak nie beda czytane nazwiska niekotrych zawodnikow bo przeciez nie ma licencji . Wiec ja uwazam ze sprawa tutaj jest otwarta ale jezeli silnik meczowy w fifie zmieni sie bede "chyba" za fifa . A wy za czym jestescie prosze o to zebyscie nie byli stronniczy:). Tutaj mozecie umieszac informacje o zmianach w grach
Karol Johnn
Fifa 2007 na moim kompie pewnie mi nie pojdzie albo bedzie chodzic jakby chcialo a nie moglo, a pes 6 i owszem.
naSs_no1
Najpierw to trzeba poczekac az te gry wyjda, nastepnie w nie zagrac, a pozniej mozna brac sie za ocenianie smile.gif
lookass
Fifa moim zdaniem nigdy nie dorówna PESowi. EA Sports udowadniło to przez kilka dobrych lat męcząc się i wymyślając ciągle nowe bajery ale i tak jest do d... choć przyznam że w każdą fife od 2001 zagrałem na kompie (2000 na PSX) to kiedy zobaczyłem PESa juz do niej wróciłem... Co z tego że mają fajny tryb KARIERY (te słowo ma swój polski odpowiednik wink.gif ) PES ma świetny silnik meczowy i dlatego nie robią zbyt dużych rewolucji bo po co zmieniać coś co jest na pewno bardzo dobre ... po prostu to ulepszają. Największym mankamentem PESa jest zachowanie bramkarzy a w szczególności ich ustawianie się względem piłki w najróżniejszych sytuacjach. Same ich ruchy są świetnie odwzorowane ale często puszczają szmaty, piłka przechodzi im obok nogi a oni nawet nie reagują. Gdyby poprawiono zachowanie bramkarzy, troche system podań szczególności więcej kierunków podań górnych i wystawek bo te czesto są nie adresowane do tych graczy do których chcemy sądze że FIFA w krótkim czasie na pewno nie stanie się poważną konkurencją dla gry Konami. Nie zmieni tego na pewno lepsza grafika, lepszy gameplay od poprzedniczek ale na pewno wciąż niezbyt udany, polski komentarz nowe tryby, nowe licencje itp...
draggon
DeTox masz racje szczgolnie ze czesto sa obiecywane gruszki na wierzbie:) ale tak czy tak mozna juz wnioskowac cos wedlug mnie w Fifie bedzie wiecej zmian bo w Pesie to wiem tyle ze komentarz bedzie i poprawione zagrania czyli podania itp. a w fifie to ma byc wiele rzeczy zmienionych znajde wam stronke z zmianami to tutaj dam ale tam ma byc cos takiego ze jak dobrze grasz to kibice dopinguja i wogule a jak slabo to cicho jest ma sie pogoda w czasie meczu zmieniac ma byc tryb managerski poprawiony a to najbardziej lubie a niestety w PES mi sie master league nie podoba. I wiele innych zmian ma byc:) Ale tez wole PES . Lecz musi przyznac gdyby tak w Fifie mecz wygladal jak w PES a reszta z fify to wtedy gra cudo

W szkole to uczą jeszcze, jak używa się przecinków?
Mortin
lookass, zachowania bramkarzy w pes sa czasem dziwne i zdarza im sie puscic szmate, ale bramkarze w fifie sa jeszcze bardziej nierowni. Wiekszosc strzalow wylapuja bez problemow, czasem nawet pilki ktore powinny znalesc sie w bramce, bramkarze lapia w rece bez jakichkolwiek problemow. Natomiast, gdy strzelisz po ziemi z sila porownywalna do podania, to w 90% jest to bramka. Na ten moment nie mozemy nic powiedziec, na temat obydwu gier, ktora z nich bedzie lepsza, a ktora gorsza. Gdy sie ukaza napewno w obydwie zagram i wtedy bede mogl podzielic sie z wami moimi odczuciami.
pozdro
lookass
QUOTE(draggon @ Aug 7 2006, 11:37:15) [snapback]83118[/snapback]

DeTox masz racje szczgolnie ze czesto sa obiecywane gruszki na wierzbie:) ale tak czy tak mozna juz wnioskowac cos wedlug mnie w Fifie bedzie wiecej zmian bo w Pesie to wiem tyle ze komentarz bedzie i poprawione zagrania czyli podania itp. a w fifie to ma byc wiele rzeczy zmienionych znajde wam stronke z zmianami to tutaj dam ale tam ma byc cos takiego ze jak dobrze grasz to kibice dopinguja i wogule a jak slabo to cicho jest ma sie pogoda w czasie meczu zmieniac ma byc tryb managerski poprawiony a to najbardziej lubie a niestety w PES mi sie master league nie podoba. I wiele innych zmian ma byc:)

No widzisz draggon to jest właśnie to o czym mówie blink.gif Spójrz w którym kierunku idzie Fifa a w którym PES. Konami stara się ulepszać coś co już jest uznawane za bliskie ideałowi. Nie wiedziałem o tym że mają zamiar poprawić jeden z dwóch największych mankamentów, dowiedziałem się o tym dopiero od ciebie. Widzą błędy w swojej grze i starają się ją poprawić. Natomiast to co robi EA Sports jest śmieszne bo po co komu zmieniająca się pogoda albo kibice reagujący na to jak spisujemy się na boisku skoro sama gra będzie gówniana i znowu nic się nie zmieni w samej rozgrywce. Ciekawy tryb managerski nic nie daje bo i tak gra staje się nudna po paru dniach. Wciąż te same, akcje ten sam powtarzający się często komentarz, z dnia na dzień widzisz coraz więcej błędów, które psują rozgrywkę...

PS. Wie ktoś coś może o wymaganiach i platformach na które zostanie wydany PES6 ? Czy w 6 na PC nastąpi ta wielka rewolucja graficzna bo coś mi się obiło o uszy? Obawiam się że na Moim Athlonie 1600+ z 256 Ramu i GeForce 2 64 MB Ti na którym gram na low detalach Pro Evo 6 już mi nie pójdzie sad.gif

Edit___________

Mortin wiem o tym że Fifie bramkarze są jeszcze gorsi ale od wspaniałego PESa wymagam teraz coraz więcej a bramkarze to jak wspominałem jeden z dwóch najpoważniejszym mankamentów w gameplayu szczególnie zagrania sam na sam gdzie nie trzeba strzelać przy słupku a przy najmniej w bok bramki żeby strzelić gola najlepszym bramkarzom, wystarczy po prostu walnąć dobrym piłkarzem w środek a piła o centymetry minie głowe ręce albo nogi osłupiałego bramkarza i to mnie najbardziej denerwuje sad.gif
Ale z tego co słysze panowie z Konami idą w dobrym kierunku i mają zamiar poprawić system podań (jeśli wiadomości ze źródła draggona są wiarygodne smile.gif ) to już duży plus dla tej serii gier smile.gif
draggon
lookass na forum pro evo:P sa napisane zmiany to mozesz sobie poczytac. PES narazie prowadzi zdecydowanie ale to jest forum PES wiec trudno sie dziwic na pewno na odwrot by bylo na forum FIFY smile.gif ale zobaczymy co te gry beda miec do zaoferowania na pewno dobrze ze jest taka walka:) ja tez jestem zdania ze PES bjie na glowe Fife ale podobno maja byc "WIELKIE" zmiany w fifie wiec badzmy dobrej mysli. Ja tylko czekam na wspaniala gre pilki noznej
Ogród
PES6 smile.gif
rav
Jeżeli plotki o next-genowej grafice PES6 na PC okażą się prawdą, to żadna FIFA nie będzie PESowi straszna, jako że Pro Evo ma już doskonały gameplay, a dojdzie jeszcze pełna polonizacja ...
Pawson
Z tego co widzialem na trailerze fify z xboxa 360, gra bedzie bardzo dynamiczna, szczegolnie zwody i glowki. Nie wiem jak resxzta, ale zapowiada sie smakowicie.
snok3r
QUOTE(rav16 @ Aug 8 2006, 07:46:14) [snapback]83265[/snapback]

Jeżeli plotki o next-genowej grafice PES6 na PC okażą się prawdą, to żadna FIFA nie będzie PESowi straszna, jako że Pro Evo ma już doskonały gameplay, a dojdzie jeszcze pełna polonizacja ...

w sumie to nie wiem czy to takie znowu plusy. next-gen'owa grafika w PES6 (w co watpie osobiscie) spowoduje tylko ze w gre,z powodu wymagan sprzetowych, wiele osob nie zagra(a w sumie w tej grze nie chodzi o grafe - patrz we2002 tongue.gif ).
polonizacja tez mnie jakos nie cieszy. tlumaczenia tam jest na dwia kartki A4 (to nie rpg czy przygodowka tylko symulacja pilki kopanej...) a komentarz, w jezyku polskim, nigdy nie bedzie dobry ze wzgledu na dosc skomplikowana odmiane... (bedzie tak samo jak w wersji eng/ger/fra/spa czyli sie go poprostu wylaczy zeby nie draznil...)
QUOTE(Pawson @ Aug 8 2006, 08:09:24) [snapback]83271[/snapback]

Z tego co widzialem na trailerze fify z xboxa 360, gra bedzie bardzo dynamiczna, szczegolnie zwody i glowki. Nie wiem jak resxzta, ale zapowiada sie smakowicie.

i na pewno taka bedzie. przeciez panowie z EA sportu by nas przeciez nie oklamali, prawda? huh.gif
maciek_ssi
QUOTE(Pawson @ Aug 8 2006, 08:09:24) [snapback]83271[/snapback]

Nie ma trailera na X360. Jest, ale na Xbox'a.
Lisek
Fifa z pes'em przegrywa odkąd pamiętam... we wszystkim... grafice, gameplayu... tylko te cholerne licencje:/
jak ta n-g grafika dojdzie do skutku to fifa spada na samiusieńkie dno... a jak bedzie polska liga i gra po polsku z cd projekt to fify w polsce juz nikt nie bedzie kupywal... wiec nie robcie ankiet tak oczywistych...a i ciekawe co za pajace kliknely w fife mad.gif
Mortin
QUOTE(Lisek @ Aug 8 2006, 09:59:37) [snapback]83279[/snapback]

Fifa z pes'em przegrywa odkąd pamiętam... we wszystkim... grafice, gameplayu... tylko te cholerne licencje:/
jak ta n-g grafika dojdzie do skutku to fifa spada na samiusieńkie dno... a jak bedzie polska liga i gra po polsku z cd projekt to fify w polsce juz nikt nie bedzie kupywal... wiec nie robcie ankiet tak oczywistych...a i ciekawe co za pajace kliknely w fife mad.gif

hmm w tym momencie pes deklasuje fife, a jednak wiekszosc graczy gra w dziecko ea sportsu. Czemu? Jest to spowodowane bardziej arcade'owa rozrywka, a jak wiemy pes jest raczej symulacja. Efektem tego jest, ze dzieci (7-13 lat), nie moga sie polapac i rozgrywka jest dla nich o wiele za trudna... Od siebie dodam tylko, ze w prowincjach dominuje fifa, a w miastach pes (widac, kto ma gust tongue.gif )
pozdro
Rivaldinho
Ronaldinho cały czas "mashuje w Fife" być może płacą mu za to by grał właśnie w tą grę, o Pro Evo pewno nigdy nie słyszałsmile.gif
A co do ankiety to możliwe że większy postęp zrobi Fifa, bo Pes6 będzie na motywach powieści We10, a to raczej krok w tył i więcej bug`ów smile.gif
kostek
O czym w ogóle rozmowa... FIFA jest pół wieku za PES i w najblizszym czasie panowie z EA nie dogonią tych z KONAMI... Fifę trzeba by 'napisać' od początku. Chujowa - jak na obecne mozliwości - grafika, gameplay tragiczny, realizmu brak....
Beny13
Mortin mam 13 lat i jakos gram w pesa i nie jestem dzieckiem uraziles mnie troche
snok3r
QUOTE(beny13 @ Aug 8 2006, 20:03:35) [snapback]83400[/snapback]

Mortin mam 13 lat i jakos gram w pesa i nie jestem dzieckiem uraziles mnie troche

Mortin ale przypal...gosc prawie pelnoletni a ty go dzieciakiem nazwales tongue.gif
btw. za kilka lat to ty bedziesz marzyl zeby byc spowrotem dzieckiem wink.gif
lookass
Sorry ale to że rodzice ci mówią że już jesteś duży to nie znaczy że nie jesteś dzieckiem blink.gif Mam 17 lat z kawałkiem i nie uważam się za w pełni dorosłego choć wiadomo że dzieckiem już nie jestem ale mając 13 lat miałem świadomość że dorosły nie jestem biggrin.gif Podziękuj z resztą swoim rówieśnikom, którzy krążą po internecie dlatego wasz rocznik i pare innych ma taką opinie. rolleyes.gif
heja
Ludzie

Fifa nigdy nie dorówna PES. Ja grałem we wszystkie Fify od 96 do 2006 włącznie. Kilka miesięcy temu dokupiłem "trochę" ramu, zmieniłem kartę graficzną i spróbowałem PES5 (wcześniej nie grałem w PES, bo miałem za słaby sprzęt). Chciałem się na własne oczy przekonać czy rację mają Ci którzy tak gloryfikują PES i deprymują Fifę. I przekonałem się że mają rację. Powiem tak: Fifa to gra dla dzieci, niemowląt. Co z tego że są licencje, jak najważniejszy jest gameplay, klimat gry. Licencje to nam tu na bieżąco robią ludzie z ISSONLINE, tak więc one nie są problemem. PES bije Fifę na głowę czymś czego nie da się tak po prostu nadrobić licencjami, czy innymi bajerami. Mianowicie BRAKIEM SCHEMATYCZNOŚCI, NUTĄ NIEPRZEWIDYWALNOŚCI, NADANIEM Piłkarzom cech ludzkich (słabości, niedokładności w podaniach, "łapania wiatru w żagle", niemocy, bojaźni, nieskuteczności, skuteczności. W PES każde zagranie (podanie, strzał, "wypuszczenie" kolegi do przodu z piłką) jest INNE. W Fifę wystarczy pograć tydzień by się nauczyć jak się podaje, strzela bramki, zdobyć LM i wyrzucić tą grę właściwie na śmietnik. Żadna to frajda robić te same akcje, strzelać te same bramki. W Fifie piłkarze to automatyczne, zaprojektowane, schematyczne roboty ze swoimi schematycznymi zagraniami. W PES piłkarze równają bardziej do ludzi, niż "genialnych i idealnych" robotów. I to jest siła PESa. Siła która przyciąga wytrawnego gracza, żądnego "czegoś więcej" niż tylko dziecinnej rozgrywki. Siłą PESa dla mnie jest to, że gdy staję sam na sam z bramkarzem przeciwnika nigdy nie wiem czy padnie bramka, czasem nawet irytują mnie zmarnowane przez mnie "setki", czasem rozgrywam mecze, że "w bramkarskiej sieci" znajduje się prawie każdy strzał. Jednym słowem nie ma jednej, niezawodnej metody na bramki w PESie i za to chwała tej grze. Interesuję się piłką kilkanaście lat i warto było czekać by po latach fifowskich schematów, doświadczyć na kompie tej nuty realizmu, ludzkiej nieschematyczności, nieprzewidywalności, niebanalności.

Poza tym coś co mi się jeszcze nasuwa to to że w PES5 każdy piłkarz w zależności od swoich atrybutów inaczej się porusza po boisku: jeden jest wolny, typem drwala Rasiaka wink.gif, inny ma technikę, jeszcze inny szybkość, przyjęcie. Te wszystkie pojedyncze cechy "czuje" się w palcach na klawiaturze. W Fifie prawie wszyscy piłarze są tacy sami.

I jeszcze coś co dał mi PES. To może śmieszne i głupie się może niektórym wydać, ale kilka miesięcy gry w PES5 spowodowało, że inaczej patrzę na konstruowanie akcji grając z kumplami na boisku, potrafię zobaczyć, wykombinowac coś czego wcześniej nie robiłem. Ta gra naprawdę potrafi czegoś nauczyć, nowych elementów, by to później przenieść na realne boisko. Grając w tą grę można odkryć elementy, których się wcześniej nie widziało, kolejne możliwości w rozegraniu piłki, własnym ustawieniu, bronieniu piłki, wywalczeniu jej od przeciwnika, pressingu. Bo w PESie każdy mecz bardziej przypomina pojedynek piłkarzy niż robotów...

To tyle ode mnie. O Fifie już nie chcę więcej słyszeć...
Gienia
Zgadzam się w 100% z kolegą u góry.
kucharz
QUOTE(heja @ Aug 8 2006, 21:29:27) [snapback]83416[/snapback]

Ludzie

Fifa nigdy nie dorówna PES. Ja grałem we wszystkie Fify od 96 do 2006 włącznie.

O Fifie już nie chcę więcej słyszeć...

............madrze napisane i podzielane :-) pozdro cya
Lisek
lokkas- mozna wiedziec jaka ten 'nasz' rocznik ma opinie?
lookass
Widziałem różne przekręty mojego nicka ale takiego to jeszcze nie widziałem biggrin.gif Po prostu na 12 - 13 latku w sieci mówi się dzieci neostrady taka jest prawda... mam neta raptem dwa lata ale sam zauważyłem że z dnia na dzień takich gówniarzy którzy wbijają się na forum i piszą głupoty myślą że im wszystko wolno itp było coraz więcej. Wszystko to przez rozpowszechnienie się i większego dostępu do neta poprzez neostrade. Oczywiście jest napewno wiele osób w twoim wieku (może ty?) lub mających neostrade którzy są normalnymi użytkownikami sieci. Czasami na forum słyszałem coś o roczniku 89 ale to były chyba żarty ? smile.gif
CJ-2005
Fifa nigdy nie dorówna PES

Racja
meyzos
QUOTE(Mortin @ Aug 8 2006, 10:25:33) [snapback]83287[/snapback]

hmm w tym momencie pes deklasuje fife, a jednak wiekszosc graczy gra w dziecko ea sportsu. Czemu? Jest to spowodowane bardziej arcade'owa rozrywka, a jak wiemy pes jest raczej symulacja. Efektem tego jest, ze dzieci (7-13 lat), nie moga sie polapac i rozgrywka jest dla nich o wiele za trudna... Od siebie dodam tylko, ze w prowincjach dominuje fifa, a w miastach pes (widac, kto ma gust tongue.gif )
pozdro

Mortin nie wiem czy wiesz, ale to właśnie PES jest grą bardziej arcade'ową....Z resztą sami twórcy nas o tym informują.
Hayalet
Marudzicie, a ja wiem że za pare lat Fifa może dogonić/przegonić PESa zwróćcie uwagę na zmiany w kolejnych częściach Fify i PESa:
FIFA (wiadomo że ich mocną stroną jest licencja), ale w ciągu ostatnich lat EA Sports wprowadzało wiele mniej lub bardziej udanych patentów zwiększających realizm, zakres możliwości - Off the ball, zmiana tempa akcji, przyjęcia piłki. Fifa coraz bardziej upodabnia się do Pesa, a rozgrywka jest coraz bardziej znośna, i stąd moje przekonanie że małymi krokami seria od Electronic Arts przegoni technicznie i game playowo PESa (fanboye PESa nie bluzgać to jest w pełni obiektywna wypowiedż).
Natomiast panowie z tajwańskiej firmy KONAMI sądząc że Fifa nie jest w stanie ich dogonić balansują między kolejnymi częsciami swojej gry rozgrywką - raz dostajemy arcade, drugi raz symulacje i tak w kółko Macieju... Ich polityka aby coś popsuć i naprawić w następnej częsci, psując inną rzecz, może zaowocować upadkiem serii w czasach "złotych" dla Fify (miejmy nadzieję że ta rywalizacja osiągnie wtedy prawidłowy poziom)
Dlatego uważam że jeśli Konami zrobi klona WE 10, to przy następnej części fani serii mogą pobłażliwiej patrzeć na tasiemca od EA (ot co obie gry to już tasiemce pytanie który większy),a wtedy odcinanie kuponów, miejmy nadzieję, stanie się prawdziwą walką o klienta...
Moim skromnym zdaniem jeszcze tą walkę wygra PES6, jeszcze...
popiol
QUOTE(Kaori @ Aug 9 2006, 11:39:08) [snapback]83493[/snapback]

Marudzicie, a ja wiem że za pare lat Fifa może dogonić/przegonić PESa zwróćcie uwagę na zmiany w kolejnych częściach Fify i PESa:
FIFA (wiadomo że ich mocną stroną jest licencja), ale w ciągu ostatnich lat EA Sports wprowadzało wiele mniej lub bardziej udanych patentów zwiększających realizm, zakres możliwości - Off the ball, zmiana tempa akcji, przyjęcia piłki. Fifa coraz bardziej upodabnia się do Pesa, a rozgrywka jest coraz bardziej znośna, i stąd moje przekonanie że małymi krokami seria od Electronic Arts przegoni technicznie i game playowo PESa (fanboye PESa nie bluzgać to jest w pełni obiektywna wypowiedż).
Natomiast panowie z tajwańskiej firmy KONAMI sądząc że Fifa nie jest w stanie ich dogonić balansują między kolejnymi częsciami swojej gry rozgrywką - raz dostajemy arcade, drugi raz symulacje i tak w kółko Macieju... Ich polityka aby coś popsuć i naprawić w następnej częsci, psując inną rzecz, może zaowocować upadkiem serii w czasach "złotych" dla Fify (miejmy nadzieję że ta rywalizacja osiągnie wtedy prawidłowy poziom)
Dlatego uważam że jeśli Konami zrobi klona WE 10, to przy następnej części fani serii mogą pobłażliwiej patrzeć na tasiemca od EA (ot co obie gry to już tasiemce pytanie który większy),a wtedy odcinanie kuponów, miejmy nadzieję, stanie się prawdziwą walką o klienta...
Moim skromnym zdaniem jeszcze tą walkę wygra PES6, jeszcze...

Dobra, ale do czego Ty wlasciwie zmierasz? Nawet jak Fifa dorowna PES'owi to co z tego ? Przeciez ona bedzie w tedy taka sama jak PES blink.gif A po co nam dwie takie same gry ? EA musialo byc zrobic cos nadzwyczajnego i lepszego od PES'a ! Chociazby mozliwosc gry tylko jednym pilkarzem w meczu, tak jak to ma miejsce w grze Love Football tyle ze w przeciwientwie do tej gry zeby moc sobie wybrac jakiego sie chce zawodnika i z jakiej chce sie ligi, a nie tylko z ligi japonskiej jak to ma miejsce w tej grze. No i tez oczywiscie zebysmy musieli dbac o jego zycie. Treningi itd itd. No ale i tak pierw Fifa musi popracowac nad gameplayem i ewentualnie potem zajac sie tym o czym mowie. Dla mnie w Fifie jedynie dobra rzecza jest muzyka, licencje no i ewentualnie tryby gry, ale to juz niekoniecznie, bo ja w PES'a i tak gram tylko ONLINE, zaden tryb gry nie zastapi satysfakcji gry z zywym przeciwnikiem.
Hayalet
jakbyś dokładnie przeczytał moją wypowiedz zrozumiałbyś że ja (jako gracz) chce tego wyrównania poziomów aby wreszcie zaczął sie prawdziwy pojedynek 2 gigantów, żeby sytuacja panująca teraz się zmieniła (solidna praca EA nie dająca efektów i odcinanie kuponów KONAMI) poprostu jestem ciekawy czy przy takim obrocie sprawy KCET nadal dominowałby rynek tak jak teraz (chociaż przypuszczam, że do takiej sytuacji nie dojdzie, amerykanie tak czy siak parskają smiechem widząc PESa bo nie ma tam ich MLS) to tyle nie będe więcej pisał w tym temacie, bo nie chce żeby liczniczek mi się zbytnio nabił

Pozdro
heja
Kaori

Ja tam już dawno straciłem nadzieję i wiarę w Fifę. Grałem w 10 ostatnich edycji tej gry. Powiem Ci: oni znowu coś fajnego, przyciągającego wymyślą pewnie, może i nawet coś nowego, ALE TO DALEJ BĘDZIE JEDEN WIELKI SCHEMAT tylko trochę inny, SCHEMAT, który wystarczy opanować w 2 tygodnie i tłuc te bramy bez opamiętania. Pograłem już kilka miesięcy w PES5 i jak przypadkowo zobaczyłem (w empiku grali kolesie) Fifa 2006 Mistrzostwa Świata to zebrało mi się na uśmiech politowania w stosunku do tej gry. Ja do tego już nie chcę wracać. Owszem oni znowu coś wymyślą, może coś trochę innego, ale to będzie KOLEJNY SCHEMAT, gameplay któremu można poświęcić kilkanaście dni by się przejadł i znudził. PES tchnął w rynek gier piłkarskich coś niesamowitego, niespotykanego wcześniej: brak schematyczności i odejście od koncepcji piłkarzy-idealnych robotów, by nadać im cechy ludzkie o czym pisałem w poprzednim poście: słabość, niemoc, niedokładność, łud szczęścia, czyli jednym słowem NIEPRZEWIDYWALNOŚĆ, bo ona jest nieodłącznym atrybutem zachowania człowieka, także sportowca w odróżnieniu od kompa, który jest po prostu schematyczną, bardzo przewidywalną maszyną. Sukcesem PESa jest stworzenie sztucznej inteligencji u piłkarzy, która przypomina bardziej naszą ludzką.

Powiem tak: ta gra mnie zauroczyła, bo dosłownie każdy mecz w tej grze jest inny, każde podanie do partnera jest inne, każde dośrodkowanie jest inne, każda bramka jest inna. Zupełnie jak na prawdziwym meczu.

Dodając do tego jeszcze taktykę, ustawienie piłkarzy na boisku co ma i tu i w rzeczywistości ogromne znaczenie gra zaczyna się jawić jako niemal doskonała symulacja dyscypliny określanej mianem piłki nożnej.

Ja już się nie łudzę kolejną Fifą. Kolejny odgrzany kotlet nic nie wnoszący nowego, znaczy wnoszący NOWY SCHEMAT i jak zwykle licencje. Ale przecież wspaniali ludzie z Issonline i nie tylko robią na bieżąco patche więc na licencje PESa nie ma co narzekać.
Simon
wiadomo ze jezcze w tym roku pes bedzie lepszy ale w nastepnych latach kto wie... nawet nie zdajecie sobie sprawy ile jest osob ktore KUPUJA (nie sciagaja) obie gry chociaz wiedza ze pes jest lepszy ale chca zobaczyc jaka ta fifa jest
popiol
I juz wszystko wiadomo na temat nowej fify: http://gry.wp.pl/filtr;0,0;x;nowinki,10,30083;core.html
Bo0os
już sądząc po screenach fify 07 moge stwierdzić jedno... gówno im wyjdzie z tych obietnic jak co roku.Ten sam silnik graficzny, gdzie zawodnicy wyglądają jak manekiny, te ruchy, zwody-wszystkie sztuczne.

jeżeli PES6 bedzie jak we10, a z tego co słyszałem niebył on wyjebany w kosmos... to może być gorąco.ale znając konami, bedą starali lepiej sie dopieścić europejską wersje ze względu na konkurencje, kturej w japonii, niema

więc, bądźmy spokojni wink.gif
Tomo10
Fifa była zawsze najlepsza!! PS5 i innne Pro evo są do bani!! Fifa rulez!!!!! biggrin.gif
CJ-2005
filmiki z nowej fify 07
Fifa 2007 Gameplay 1
http://www.youtube.com/watch?v=-Rf_hpbtX6M
Fifa 2007 Gameplay 2
http://www.youtube.com/watch?v=3eSY9EVUnqE
Pik
dla mnie pytanie w ankiecie to glupie pytanie...Pro Evolution Soccer 6
Ogród
QUOTE(Tomo10 @ Aug 12 2006, 07:24:57) [snapback]83900[/snapback]

Fifa była zawsze najlepsza!! PS5 i innne Pro evo są do bani!! Fifa rulez!!!!! biggrin.gif

hahahahahahahahaha
cezar
fifa jest zbyt drętwa brak w niej swobody ruchy i ciekawych zagrań, a strzały pozostawie bez komentarza. Pozdro dla wszystkich fanów pes biggrin.gif
kostek
fifa jest zbyt drętwa brak w niej swobody ruchy i ciekawych zagrań, a strzały pozostawie bez komentarza. Pozdro dla wszystkich fanów pes biggrin.gif

ITP.

panowie, temat ten jest wałkowany od kilku lat. Kazdy fan gier piłkarskich wie jak drętwa jest fifa (dla niektórych PES), kazdy fan wie jak lipne zagrania są w fifie (dla niektorych w PES) i jak dupny jest gameplay w fifie (dla niektorych w PES)... Wiec? Temat ten nie ma zadnego sensu.

Moim zdaniem, kolejne części fify, jaki i PES, będą tylko kontynuacją poprzednich wersji z kilkoma, kosmetycznymi zmianami...
phoenix86
ja mam w domu 2 braci 10 i 13 (sorry za tego co się wypowiadał w temacie "Nowe Stroje 2006/2007" niewiem jak on odkrył moje chasło !!?? )i wszyscy gramy tylko w pesa prawdopodobnie dpiero fifa 2087 mogła by dorównać pesowi 7

ps
tak pozatym fifa jest zbyt arcadowa i czy zauwsażyliście że co pojawi się w pesie to w nasępnej cześci fify też jest to troche chamskie .a co do licenci to przeciesz i tak pes ma ich coraz więcej np w pesie5 holandia niemiała nawet prawdziwych nazwisk a w pesie 6 co pełna licencia na rep. holandi
naSs_no1
PES byl, jest i bedzie lepszy od Fify. To, że nie ma licencji jest najmniejszym problemem. Wkoncu wychadza patche smile.gif
Bombka
Czy ktos zna tytul piosenki jaka leci w tle filmiku z fify07??

http://www.youtube.com/watch?v=1ZMT55IAO_w...related&search=
norek
QUOTE(Mortin @ Aug 7 2006, 11:45:47) [snapback]83119[/snapback]

lookass, zachowania bramkarzy w pes sa czasem dziwne i zdarza im sie puscic szmate, ale bramkarze w fifie sa jeszcze bardziej nierowni. Wiekszosc strzalow wylapuja bez problemow, czasem nawet pilki ktore powinny znalesc sie w bramce, bramkarze lapia w rece bez jakichkolwiek problemow. Natomiast, gdy strzelisz po ziemi z sila porownywalna do podania, to w 90% jest to bramka. Na ten moment nie mozemy nic powiedziec, na temat obydwu gier, ktora z nich bedzie lepsza, a ktora gorsza. Gdy sie ukaza napewno w obydwie zagram i wtedy bede mogl podzielic sie z wami moimi odczuciami.
pozdro

Po tej wypowiedzi w zasadzie temat powinien zostać zamknięty.
naSs_no1
Po tej wypowiedzi w zasadzie temat powinien zostać zamknięty.

Ten temat nie powinien byc otwierany. Jak mozna porownywac gry, ktore jeszcze nie ujrzały swiatla dziennego. Najpierw trzeba w nie zagrac, a pozniej mowic, ze PES jest lepszy tongue.gif
!HarrY?
QUOTE(DeToX @ Aug 22 2006, 06:16:27) [snapback]85504[/snapback]

Ten temat nie powinien byc otwierany. Jak mozna porownywac gry, ktore jeszcze nie ujrzały swiatla dziennego. Najpierw trzeba w nie zagrac, a pozniej mowic, ze PES jest lepszy tongue.gif

Zgadzam się z DeToXem... Gry nie wyszły, więc nie ma co komentować. Na papierze wszystko wygląda super(szczególnie w fifie) .. Poczekamy, zobaczymy smile.gif
rav
Whoooaaaa ohmy.gif Pojawił się pierwszy filmik z PES6 na X360 biggrin.gif

mms://vodstream.ncsoft.co.kr/ncsoftext/this/gc2006/winnin360.wmv (wpisać URL w Windows Media Player albo Winamp).

IPB Image

IPB Image

Link do pobrania - http://www.ravx.vel.pl/pes6.avi
mcraczek
Jesli to ma byc nextegowa wersja PES'a to graficznie prezentuje sie lipnie.... i te cudowne murawy smile.gif
Mortin
swietny ten filmik chociaz nienajlepszej jakosci i troche przykrotkawy, ale mozna zauwazyc istotne jak dla mnie zmiany: juz pilkarze nie sa drewniani jak w pes5, sa zwrotniejsi ( najlepsi gracze poruszaja sie jak rasiak, a co dopiero ci najslabsi ? ), widac ze sa nareszcie jakies techniczne strzaly jak ten 2, bo w pes5 nie ma takich..
szkoda tylko ze na next genowa grafike poczekamy do pes7..
pozdro
rav
IPB Image
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.