Witam
Ja w sprawie pada bo nie wiem czy oplaca sie kupic DUALSHOCK2 Sony SATIN SILVER za 48zl lub Dual Shocka Czarnego tez ze Sony za 78zl ? Jest jakas roznica ? bo nie wiem czy ten silver jest wytrzymaly...
kuba-87
Oct 3 2005, 23:37
Ten tanszy pewnie nie jest oryginalny, Spotkalem sie tez z padami ktore sa niby sony, wszystko identycznie ale jednak to nie byl oryginalny dual shock 2 sony. Jesli chodzi o wytrzymalosc i takie tam rozne to wiadomo ze prawdziwy jest nbajlepszy ale jest pare padow ktore sa pardzo dobrze wykonane i w pelni wzorowane na oryginale a jednak duzo tansze.
jesli tylko masz kase to kupuj oryginalny pad Sony.
wszelkie twory innych firm sa zazwyczaj nietrwale i mniej wygodne (pomimo tego samego ksztaltu).
przyciski maja tendencje do wycierania sie, sa zrobione z gorszej jakosci plastiku itd.
Rewelacyjny jest tez Logitech Dual Action Pad, ktory kosztuje w sklepie okolo 100 zl. Ja nim gram i jestem bardzo zadowolony. Nie musisz posiadac przejsciowki, wiec opcja jest warta przemyslenia, jesli nie bedziesz zamierzal grac "gdzies tam" na konsoli.
Aros
Yearman
Oct 4 2005, 09:15
Jezeli masz kase to bierz duala od sony(raczej nie na allegro 90%podroby)albo rumble pad 2. Ja wybralem taniutkiego pada bo wykorzystam go raczej tylko do PESA moze NFS. a tych jest kilka:.Pad Art Delta(mam-jestem zadowolony,chociaz krzyzak moglby byc lepszy-dalem 42 zeta z przesylka), Saitek880, Apollo,czy chwalone Manty.
ten za 78 zl jest orygiunalny a ten tanszy niesadze rozponac to mozna po pudelku napis "black" z lewej strony jak go nie ma to jest pad do dupy
A ja mam tester Dual Shock'òw ukrywający się pod pseudonimem "przejściòwka na LPT1" ;-) Nieoryginalne pady posiadają większą rezystancję, a co za tym idzie napięcie na porcie LPT1 jest niewystarczające by je zasilić. Kupuj tego za 8 dych, wydatek na conajmniej 3 latka.
a ja kupiłem za 40zl pada MediaTech takiego jak dual...
i po 2 miechach ligi poszedł przycisk kierunkowy w prawo
shit na maxa dobrze że mam gałki jeszcze

tylko przez to nie wszedłem bezpośrednio do 3 ligi bo musiałem się nauczyć grać na analogach
pele69
Oct 31 2005, 11:12
Mam big problem. mam przejsciowke zeby połaczyc pada od playa do kompa. PES znajduje tego pada w grze(czyli złączka działa) ale nie moge zmienic konfiguracji klawiszy itp. A pad napewno działa. Moze ktos potrafi mi pomoc?
Mani3k
Oct 31 2005, 12:28
Byc może nie skalibrowałeś przyciskòw.
Panel sterowania -> kontrolery -> kalibruj
Powinno pomòc.
Narazie
Rivaldinho
Oct 31 2005, 12:33
ja bym wziął tego za 78 zeta czarnego, bo te satin silver za 48 zł to podròBY
Yearman
Oct 31 2005, 13:28
Te czarne tez.Trzeba by miec duzo szczescia zeby trafic na oryginal. a tak nawiasem mowiac Rivaldinho to kolo mial problem jakis miesiac temu wiec problem wyboru juz chyba dawno rozwiazal.
Lukas_lbn
Oct 31 2005, 13:41
ja tez gram na padzie od pstwo i uwazam ze na tych padach sie najlepiej gra mam ten czarny z zestawu playstation wie pewnie oryginał
Ja mam tego silver,gram na nim okolo roku i nienarzekam.jak narazie spox i niewykazuje "wytrzymalosci" podroby.po roku uzytkowania moge go polecic
wojczech7
Oct 31 2005, 20:10
Sorry za maly ot, ale mam wielki problem. Mam pada Dual Schock 2 i nagle przestal dzialac. W ustawieniach pokazuje, ze jest OK, ale pad nie reaguje, tzn jak cos wciskam to nic sie nie dzieje

Wiecie co to moze byc?!
jakubm15
Oct 31 2005, 21:26
MAm zamiar kupić taki pad na allegro
Linkczy warto nie gram duzo czasmi jak mam wolna chwile ale na klawiaturze strasznie niewygodnie
QUOTE(jakubm15 @ Oct 31 2005, 21:30:24)
MAm zamiar kupić taki pad na allegro
Linkczy warto nie gram duzo czasmi jak mam wolna chwile ale na klawiaturze strasznie niewygodnie
[right][snapback]41455[/snapback][/right]
Widze ze to jakas podrobka Duala z PSXa, jeśli nie grasz za często tak jak napisałeś to może sieskusić na zakup takowego urządzenia, na scrrenach przezentuje sie całkiem całkiem.
jezeli masz troche kasy najlepiej kup przejsciowke i Dual Shock 2 z psx albo ps2. Napewno ci sie nie rozwali nawet jak porzucasz nim troche o sciane (probowalem, a to wazne bo podczas gry online czesto emocje biora gore;-)). Przyciski nigdy sie nie blokuja, jest b. wygodny. Naprawde warto troche zainwestowac w jakosc.
Adanio
Oct 31 2005, 23:40
nie kupujcie takich lipnych padow

lepiej jak dolozysz troszke kaski i kupisz sobie cos lepszego

ja gram na padzie logitech rumble pad 2 i jest przynajmniej moim zdaniem lepszym padem od pada z psx

pozdro
Przejsciowka PS2/PSX > PC - 30-50zl
Oryginalny Dual Shock PS2 - 60zl
nie ma sie co zastanawiac
Amar to moze załatwisz mi pada i przejsciowke za stòwkę bo moim zdaniem to niemożliwe (oczywiscie dual orginał!!)....
No to dzieki za cynk

, duala juz zamowilem......
Sory że odnawiam tak stary temat, ale potrzebuje pomocy.
Zdecydowałem się na kupno dual shocka. Możecie mi powiedzieć jak rozróżnić pada oryginalnego od nie oryginalnego ?
Aukcje na allegro
aukcja nr 1 :
http://www.allegro.pl/item113755188_pad_do...ock_2_new_.htmlaukcja nr 2 :
http://www.allegro.pl/item113250461_dualsh..._gier_w_wa.htmlaukcja nr 3 :
http://www.allegro.pl/item112225076_dual_s...2_m_cy_gw_.htmlChodzi mi przede wszystkim o dwie pierwsze aukcje bo 3 to domyślam się że pady są oryginalne, a w 1 i 2 aukcji widać że pudełka się trochę różnią, którego zamówić ?
Petersen
Jul 3 2006, 18:50
QUOTE(finwe @ Jul 3 2006, 18:02:20) [snapback]75973[/snapback]
Możecie mi powiedzieć jak rozróżnić pada oryginalnego od nie oryginalnego ?
Może po napisie SONY?
ja mam 2 pady dragony manty. jeden byl jakis niewydarzony i mi sie w nim psuly gumki ktore sa pod przyciskami. ale drugi to hula az milo. jak dla mniej latwiej jest grac w pesa bo jest 6 przyciskow w glownym panelu
Maverick_pl
Jul 3 2006, 19:16
Pytasz się jak odróżnić orginalnego od podróbki ??
Gościu w 2 aukcji pisze w opisie aukcji żeby uważać na podróbki i ma coś takiego
"UWAGA NA PODRÓBKI!-SPRAWDŻ JAKOŚĆ W SERWISIE SONY
Przykładowe różnice:
brak na opakowaniu napisu`BLACK`gorsza jakość materiałów
klawisze analogowe słabiej reagują
okres działania minimalny"
A jak widać na jego obrazku on takowego napisu nie posiada ...
Lukassch
Jul 5 2006, 08:58
Jaki pad jest najlepszy? Odpowiedź jasna - Logitech RumblePad 2

Drogi bo drogi, kosztuje 120 zł ale jakość wykonania i solidność najwyższa klasa

mam go 7 miesięcy i po codziennym graniu w PESa nadal wygląda i działa tak, jakbym go wczoraj wyjął z opakowania

A co do oryginalnych Dual Shocków PS2 to odradzam. Wg mnie są strasznie niewygodne, RumblePad 2 jest świetnie wyprofilowany przez co w ogóle nie męczy rąk. No i po dłuższym graniu się nie ślizgają, bo uchwyty są wyłożone gumą
Nie ma co się rozwodzić w temacie,
DualShock+Converter PSX/PS2 i nie ma bata...

Lukassch bez komentarza... niewygodne...
Lukassch
Jul 5 2006, 18:32
Mani3k najpierw to pograj sobie godzinkę na RumblePadzie 2 a potem dla porównania na Dual Shocku. Potem się wypowiadaj
QUOTE(Lukassch @ Jul 5 2006, 10:02:54) [snapback]76215[/snapback]
A co do oryginalnych Dual Shocków PS2 to odradzam. Wg mnie są strasznie niewygodne,
No to spoko... Nie ma lepszego pada od oryginalnego dualshocka 2.
Lukassch
Jul 5 2006, 22:02
Na pewno są najlepszymi padami do PS2, ale wg mnie głupie jest kupienie go pod PC zamiast RumblePada 2

RumblePad to po prostu gamepad idealny

Idealne wyprofilowanie - po prostu trzyma się go DUŻO[color=#CC0000] lepiej niż oryginalny Dual Shock

A tak btw to Duale mają beznadziejne przyciski kierunkowe :]
Kamillos
Aug 8 2006, 20:56
Witam.
Jakiego Pada mi doradzicie do 70zł. Co sądzicie o np:
-
http://allegro.pl/item117851788_masz_pc_ta..._usb_prof_.html-
http://allegro.pl/item119097817__masz_pece...ual_shock_.html-
http://allegro.pl/item118878162_gamepad_du...cja_2_lata.htmli doradzcie cos do 70 zł

.
Prosiłbym o nie odopowiadanie w sposób: logitech rumble pad 2 jest najlepszy, albo o przejsciowkach do padow od PS. Na prawdę na tę chwilę nie stac mnie na więcej niż 60-70 zł.
Do tej pory urzywałem taniego pada za 30 zł (?) Apollo. A, że już 3 z 4 spustów się rozwaliły

to czas na wymianę. Z gory dzieki za wszystkie odpowiedzi
QUOTE(Kamillos @ Aug 8 2006, 22:00:09) [snapback]83421[/snapback]
Witam.
Jakiego Pada mi doradzicie do 70zł. Co sądzicie o np:
-
http://allegro.pl/item117851788_masz_pc_ta..._usb_prof_.html-
http://allegro.pl/item119097817__masz_pece...ual_shock_.html-
http://allegro.pl/item118878162_gamepad_du...cja_2_lata.htmli doradzcie cos do 70 zł

.
Prosiłbym o nie odopowiadanie w sposób: logitech rumble pad 2 jest najlepszy, albo o przejsciowkach do padow od PS. Na prawdę na tę chwilę nie stac mnie na więcej niż 60-70 zł.
Do tej pory urzywałem taniego pada za 30 zł (?) Apollo. A, że już 3 z 4 spustów się rozwaliły

to czas na wymianę. Z gory dzieki za wszystkie odpowiedzi
na tych padach to dlugo nie pociagniesz przy "zaawansowanym" uzytkowaniu(znaczy przy napierdalania po kilka godzin dziennie

). najlepszy z nich to chyba manta(naprawde ciezko go rozpierdolic ale przyciski szybko padaja). jesli grasz duzo to polecam jednak wstrzymac sie z zakupem, uzbierac wiecej kasy i kupuc DS2+przejsciowke bo jaki jest sens za 9 miesiecy, moze rok nowego pada kupowac? a moj kochany dual juz 7rok zyje i ciagle dziala(nie liczac zacinajacego sie czasem r1

), a nie mozna powiedziec zebym sie z nim jakos delikatnie obchodzil...
QUOTE(Lukassch @ Jul 6 2006, 01:06:38) [snapback]76368[/snapback]
A tak btw to Duale mają beznadziejne przyciski kierunkowe :]
To prawda, stasznie kciuk boli jak się gra w wyscigi jakieś; ))))))))) (tylko w wyscigi w moim przypadku)

Duale są cholerne solidne, mój spadł setki razy na ziemie i się trzyma (;
(nawet nie wiem czy na moim padzie działa vibrator <: mam go od roku i nie umiem ustawić;PPPPP)
Pozdrawiam,
saper
QUOTE(Aros @ Oct 4 2005, 06:07:48) [snapback]37997[/snapback]
Rewelacyjny jest tez Logitech Dual Action Pad, ktory kosztuje w sklepie okolo 100 zl. Ja nim gram i jestem bardzo zadowolony. Nie musisz posiadac przejsciowki, wiec opcja jest warta przemyslenia, jesli nie bedziesz zamierzal grac "gdzies tam" na konsoli.
Aros
Ja popieram Arosa, posiadam Logitech Dual Action Pada już ponad 7 miesięcy(prawie 8) i działa bez zarzutu. Nic się nie psuje, działa cały czas tak jak od nowości. No i jak dla mnie dość wygodny.
Kamillos
Aug 9 2006, 07:42
A co do dualshocków to ma jakieś znaczenie czy jset od PS1 czy PS2?
no jasne! jeden jest biały a drugi czarny

a tak na powaznie w dual 2 sa analogowe przyciski.. osobiscie gram na jedynce
Kamillos
Aug 9 2006, 08:26
Hmmm chyba jednak kupie pada do PS 1 i konwerter. Wyniesie mnie to 65 zł

.
lookass
Aug 9 2006, 08:39
Ale się opłaca sam dwa razy kupiłem przejściówkę z dwoma zwykłymi padami (bez analogu) kiedy zakupiłem z analogiem okazało się że inne joye niż firmy tej przejściówki (chyba tylo kierownica mi działała) nie działały :|
Kupiłem wtedy Pady z analogiem u tego typa co przejściówkę... na allegro typ sprzedaje firmy "warez"

ale dobrze działają i pady i przejściówka natomiast taka bardzo niebieska bezfirmowa to jest lipna przynajmniej ja taką miałem.
corduroy
Aug 11 2006, 17:09
pad do ps2 + przejsciowka manty = smiga niesamowicie
ave sony
odswiezam ten temat bo mam problem a nie chce zakladac nowego tematu.
kupilem w media markt pad sony dualshock2. kiedy przyjechalem do domu okazalo sie ze nie ma jednego "zabka" we wtyczce. nie wiem czy pad bedzie dzialal bo dopiero czekam na przejsciowke z allegro. co wy o tym sadzicie? czy bedzie dzalalo?
będzie działał, u mnie też nie ma
dzieki whan
MakssPl
May 29 2007, 20:18
Dzisiaj kupiłem Logitech Rumble Pad cordless 2 super!! polecam
Cytat(mexx @ May 29 2007, 19:22:29) [snapback]150481[/snapback]
Dzisiaj kupiłem Logitech Rumble Pad cordless 2 super!! polecam
Wszytskie inne pady oprocz z sony maja lipne krzyzaki i malo wytrzymale

Wiec najlepszy pad i ktorego wiekszosc poleca to wlasnie pady od sony
matthew
Jun 3 2007, 16:03
Wg mnie bezkonkurencyjne są pady od Logitech'a.. Może drogie, ale świetnie się na nich gra..
Sony kiedyś miałem i nie przypadł mi do gustu ;D
white_wolv
Sep 18 2007, 22:15
witam,
czy Waszym zdaniem to moze byc oryginal :
http://allegro.pl/item245226341__pady_logi..._promocja_.html ?
BO nie slyszalem zeby podrabiali Logitechy..
No i ogolnie co sadzicie o tym padzie. Przesiadam sie z klawiatury wiec nie mam jeszcze wyrobionego gustu
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.