Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Aktualności, Wywiady, opinie...
board.issonline.pl > Śmieciareczka > /dev/null
Tobinho
Tutaj będę zamieszczał wszystkie aktualne informacje, wypowiedzi, opinie itd.....
Tobinho
Dziś sparing z Zaba85

Tobinho
Sparing z Milerinho
Tobinho
Sparing z Szopą

Tobinho
Dnia 10 Lipca odbyła się konferencja prasowa z klubem Newcastle United po zakończonym sezonie 2011/2012 w sali mieszczącej się na stadionie Sports Direct Arena. Zaproszeni byli wszyscy działacze, sponsorzy, trenerzy każdego zespołu z ligi oraz wszyscy piłkarze Newcastle wraz ze swoim szkoleniowcem.
Oto sala konferencyjna na której odbyło się spotkanie

REDAKTOR FILIPS
Krul - Straciliście ponad 90 bramek i zajeliście16 miejsce. Jest kilka zespołów które straciły więcej bramek i są wyżej w tabeli od was, jak to skomentujesz ?

- Tak tych bramek mogliśmy stracić dużo więcej. Pierwsza runda niestety była niezadowalająca. Straciliśmy ponad 60 bramek w rundzie jesiennej. Na wiosnę było troszkę lepiej. W piłce jest tak, że wygrywa drużyna, która strzeli więcej bramek i tym drużynom to się udawało. Ekipa Trabzonsporu, Besiktasu i WBA straciła ponad 100 goli ale więcej ich zdobywali i to jest efektem wyższego miejsca w lidze.

Helder Postiga - Co powiesz o tym sezonie ? był on dla Ciebie udany, jesteś zadowlolony ? 18 bramek w lidze Cię satysfakcjonuje ? W tabeli króla strzelców wyprzedziłeś takie sławy jak Van Nistelrooy, Schevchenko, Owena a nawet Pawła Brożka <śmiech>. Zostajesz w Newcastle na kolejny sezon ?

- Ten sezon był bardzo ciekawym doświadczeniem dla mnie. W pierwszej rundzie strzeliłem tylko 5 bramek. Na szczęście trener wierzył we mnie do końca, choć ma takich świetnych napastników jak Shola Ameobi, Del Piero, Maikon Leite czy Lovenkrands. Starałem się odwdzięczyć za ten kredyt zaufania i w rundzie rewanżowej zdobyłem tych bramek 13. Czy jestem zadowolony? Nie czuje się spełniony. Mogłem tych bramek zdobyć dużo więcej ale tego nie udało mi się dokonać. Czuje się świetnie w tej drużynie i nie zamierzam opuszczać Sports Direct Arene. Wierzę, że w nowej rundzie pójdzie mi o wiele lepiej i będę radował nasza publiczność. Jeżeli chodzi o króla strzelców to dla mnie jest ważne zdobywanie bramek dla mojej drużyny, natomiast gratuluje Królowi…hehe(śmiech). Dziękuję.

Arshavin - Strzeliłeś sporo goli jak na pomocnika, jak tego dokonałeś ? Z kim w klubie dogadujesz się najlepiej ? Kto jest najgłośniejszy w szatni ?

- Wiem czy sporo? Chciałbym zdobywać ich o wiele więcej bo nasza druzyna zasługuje na wiele więcej. Jesteśmy świetnym kolektywem. Koledzy mnie zauważali a ja starałem się być wdzięczny za to i zdobywać bramki. Troszkę trener Tobinho miał problemy z ustawieniem formacji ale udało się pod koniec pierwszej rundy. To on jest najgłośniejszą osobą w szatni, zaraz za nim ja. Nie ukrywam, że jestem szalony(śmiech). Ciężko powiedzieć z kim najlepiej się dogaduje, gdyż sprowadzili mnie przed rozpoczęciem ligi. Tak naprawdę z każdym mam niezły kontakt i szanuję wszystkich. Dziękuję bardzo.

Obertan - Jesteś młodym zawodnikiem, jak trener Tobinho zapatruje się na dawanie szansy właśnie tak młodym zawodnikom jak Ty. Jak znalazłeś się w Newcastle ? Jak oceniasz szanse Newcastle na awans w nadchodzącym malutkimi kroczkami sezonie ?

- Pan Tobinho jest świetnym trenerem. Dużo pracował po nocach aby nas dobrze poukładać na boisku. Manager przygląda się nam na treningach i widzi kto zasługuje na grę a kto nie. Nie zważa na to czy to młody zawodnik, czy bardziej doświadczony. Świetnie się prezentujemy na treningach to gramy w meczu. Bardzo mi się to podoba, że nie ma ułożonej żelaznej jedenastki tylko patrzy na wkład włożony w prace na boisku. Długo by opowiadać jak trafiłem do Newcastle bo nigdy nie chciałem grać na wyspach(śmiech) Natomiast Newcastle mocno trenuje przed nowym sezonem. Mamy sparingi z takimi druzynami jak Chemnitzer, AS Monaco, Fenerbache, Olympiacos, SC Braga czy Cardiff City. Będziemy walczyć w tym sezonie o każdy milimetr na boisku. Dziękuje.

- Coloccini - Jesteś dość doświadczonym graczem zespołu, większość trenerów twierdzi, że dobry zespół buduje się od obrony. Jak oceniasz swoje możliwości ?
Czy Trener Tobinho wykorzystuje w pełni wasz potencjał jako zawodników ? Jak długo zapuszczałeś włosy <śmiech> ?

- Już mam trzydziestkę na karku, także jestem dość doświadczonym graczem natomiast czuje się świetnie i wiem na co mnie stać. Jeszcze pogram dobre 5 lat w piłkę wydaje mi się, że na dobrym poziomie (śmiech) Mój trener z czasów młodzików tak właśnie powtarzał. Jeżeli chodzi o trenera Tobinho to wydaje mi się, że także kieruje się tą zasadą. Ustawił nas dobrze, jednak brakowało nam zgrania z bocznymi obrońcami oraz defensywnymi pomocnikami co było efektem częste głupio stracone bramki. Zdarzyło się również zdobyć bramkę samobójczą(śmiech) taki pech. Tylko trener ciągle nam powtarza. „Jesteście jednym organizmem i jeżeli coś zacznie szwankować, zaraz posypie się cała reszta. Razem zdobywamy bramki oraz razem je tracimy…” Świetnym posunięciem coacha było sprowadzenie jeszcze 2 równorzędnych bramkarzy do walki z Timem. Mowa o Begovicu oraz Rubenie. Teraz Krul zacznie dawać z siebie wszystko, gdyż Begovic i Ruben w paru spotkaniach pokazali ze są klasowymi rywalami. Jeżeli chodzi o włosy to długo teraz tylko je podcinam. Uwielbiam moje włosy, traktuje je jak amulet(śmiech) Dziękuję za pytania

Redaktor Bobi

Pytania dla trenera:

1. Co może powiedzieć Pan o mijającym sezonie? Czy nie uważa Pan, że wynik osiągnięty przez Pana podopiecznych jest poniżej oczekiwań i kibice oczekiwali więcej? Czy w związku z tym nie boi się Pan o swoją posadę w Newcastle?

Sezon był bardzo ciężki, gdyż można powiedzieć zaczynam karierę z drużyną seniorską. Mecze były przeplatane, raz moi podopieczni potrafili zostawić płuca na boisku a raz niestety nic nie grali. Mogę powiedzieć, że w pierwszej rundzie szwankowała linia ofensywna. Mało zdobywaliśmy bramek co było przyczyną przegranych meczy natomiast chcę pochwalić moich piłkarzy za włożenie pracy w treningi i aktualne przygotowanie do nowego sezonu. Kibice są wspaniali w Newcastle. Na pewno oczekiwali więcej ale byli z nami na dobre i na złe. Przeczytałem na oficjalnej stronie fanklubu, że nie są zadowoleni z miejsca lidze, natomiast wiedzą, że to przez przebudowę drużyny. Rozmawiałem z włodarzami klubu oraz działaczami i nie boję się o posadę bo chcą abym nadal był trenerem i widzą, że wszystko idzie w dobrym kierunku. Dziękuję

2. Jak zapatruje się Pan na swoją przyszłość w klubie? Jaki cel na nowy sezon obierze Pan przed zespołem? Czy planuje Pan głęboką przebudowę składu czy postawi Pan na sprawdzonych graczy i zastosuje tylko kosmetyczne zmiany?

Nie przespałem wiele nocy w związku z ustawieniem składu i nie mam zamiaru więcej mieć takich wieczorów. Skład wydaje mi się, że jest dobry tylko potrzebne są kosmetyczne zmiany. Być Może będę szukał jakiś wzmocnień w linii defensywnej. To wszystko. Dziękuję

Pytanie do Arshavina:

Jaka panuje atmosfera w zespole po - nie ma co ukrywać - nieudanym sezonie? Jest Pan zawiedziony postawą swoją i Pana kolegów? Planuje Pan pomóc osiągnąć lepszy wynik zespołowi Newcastle w przyszłym sezonie czy wysłał już Pan agenta, żeby znalazł Panu nowy klub?

Nie przyszło mi do głowy abym dzwonił do agenta w sprawie zmiany klubu. Czuję się dobrze tutaj i chcę pomóc w lepszych wynikach. Zdobyłem trochę bramek dla tego klubu i chce strzelać ich dużo więcej jeżeli tylko będę w składzie. Jeżeli chodzi o atmosferę to na pewnie nie jest wesoło. Wszyscy wiedzą co zrobili źle i chcą to poprawić. Wierzę w nas. Pozdrawiam

Pytanie do Krula:

Jak Pan oceni ubiegły sezon? Czy w związku z pogłoskami na temat poszukiwań przez trenera Tobinho nowego bramkarza zastanawia się Pan nad odejściem do innej drużyny czy jednak podejmie Pan rękawice i będzie walczył o miano pierwszego bramkarza Newcastle w przyszłym sezonie?

Tak się składa, że trener już ściągnął 2 równorzędnych bramkarzy mowa o Begovicu i Rubenie. Na pewno to nie był udany sezon i wiem, że ten będzie jeszcze trudniejszy niż tamten ale tak jak to pan ujął podejmę rękawice i będę walczył do końca.

Pytanie do wszystkich zawodników:

Jak oceniacie współpracę z trenerem? Uważacie, że to dobry trener i słabsze wyniki w ubiegłym sezonie to efekt mozolnej budowy zespołu przez niego czy jednak jest to efekt słabszej pracy w jego wykonaniu i braki w doświadczeniu oraz zapleczu trenerskim, gdyż jak wiadomo jest to pierwszy klub prowadzony przez niego?

Krul – To dobry trener, pokazał w kliku meczach, że potrafi zrobić zmiany przynoszące czasami punkt a czasami 3pkt odwracając wynik spotkania.

Arshavin - Nasz trener dużo poświęca swojego czasu wolnego nad taktyką drużyny. Wszyscy twierdzili, że będzie kiepskim szkoleniowcem ale mogę powiedzieć, że tak nie jest. To świetny szkoleniowiec mimo tego iż jesteśmy pierwszą drużyną seniorską prowadzoną przez niego.

Helder Postiga – Nie powiem złego słowa na trenera ponieważ wierzył we mnie do końca sezonu.

Obertan - Patrzy na to jak prezentujemy się na boisku a nie czy jesteśmy jego pupilkami.

Coloccini – Pan Tobinho nie popełnia tak radykalnych błędów. Ten sezon był wielką próbą dla niego więc co mogę powiedzieć. Dobrze z nim się współpracuje. Przecież to my jesteśmy na boisku a nie on.

Dziękujemy wszystkim za przybycie i życzymymiłego dnia.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.