zibii75
Oct 24 2011, 19:46
Trener S.C. Bragi przed sezonem:
Cóż mogę powiedzieć, oczekiwania, które są stawiane przede mną w tym sezonie są dość duże, choć jestem młodym trenerem z małym doświadczeniem będę starał się im podołać. Obejmując taki zespół jak S C Braga zawsze jest się pod lupą, lecz ekipa jest dość mocna, skład pozwala na wiele wariantów ustawienia i to na pewno będzie testowane na treningach tak, aby w początkowej fazie rozgrywek ta podstawowa 11-ka była już ze sobą zgrana. Co do transferów to mogę powiedzieć, iż mamy około 4 graczy na oku i będziemy się starać ściągnąć ich do nas, oczywiście, jeśli nasza oferta zostanie zaakceptowana przez tych, którzy posiadają karty zawodnicze. Co do personaliów graczy, z którymi mamy się rozstać to nazwiska zostaną ujawnione w okienku transferowym nie wykluczamy też sprzedaży kogoś, jeśli wpłynie ciekawa oferta.
Jednak jak na razie nie mamy zamiaru się osłabiać, bardziej interesują nas wzmocnienia jak wcześniej mówiłem czterech graczy, których widzę w naszej drużynie jest potrzebnych na każdej pozycji. Tyle z mojej strony na dziś.
Życzę sobie jak i drużynie udanego sezonu.
Kolejny wywiad z trenerem Bragi po zakończeniu okienka transferowego
zibii75
Jan 29 2012, 11:06
Podsumowanie pierwszej rundy.
Co można napisać, miejsce, które zajmuje Braga jest dalekie od tego, które byśmy chcieli po pierwszej rundzie zajmować. Obiektywnie patrząc miejsca 6-9 były w naszym zasięgu, ale kilka meczy zweryfikowało te zamiary. Kilkukrotnie zabrakło szczęścia nie raz koncentracji pod koniec meczu a niekiedy umiejętności. Oczywiście były też dobra monety w grze i kilka punktów udało się urwać wyżej notowanym drużynom, jednak to mała pociecha a miejsce, w którym teraz jesteśmy na pewno nie przynosi chluby. W okienku transferowym nastąpią pewne zmiany, z niektórymi graczami się pożegnamy np. Pan Toni nie spełnił naszych oczekiwań i te jego 2 bramki to stanowczo za mało, może zatrybi w innym zespole, bo u nas już nie ma dla niego miejsca niestety. Co do wzmocnień to raczej nie będą to zakupy galaktyczne, lecz spokojne uzupełnienie składu i wymiana 2,3 graczy, którzy odejdą z klubu. Jedne, co mogę obiecać w rundzie rewanżowej to, że będziemy grać do końca i każdy mecz będziemy traktować bardzo poważnie, wiem strata jest duża, lecz wszystko jest możliwe a nadzieję musimy mieć do końca. Na dziś to tyle
Pozdrawiam zibii75 z Hanysowa.
zibii75
Jun 4 2012, 15:44
Podsumowanie wiosennej rundy II Sezonu MLO.
Co można rzec, ani nie jest dobrze ani źle po prostu przeciętnie. Na 19 meczy rundy bilans wygląda następująca 8 meczy wygranych, 6 remisów i 5 porażek. Co do meczy przegranych to można je jakoś jeszcze przełknąć jednak remisy trochę denerwują większość z nich to remisy, które zostały wywalczone przez przeciwników naszego zespołu. Brak konsekwencji oraz za bardzo otwarta gra była przyczyną tego, że zamiast wygranych mamy mecze gdzie podzieliliśmy się punktami.
Co do zawodników nie planujemy za dużo zmian 2, 3 transfery powinny wystarczyć. Na pewno będziemy szukać kogoś na miejsce Omotoyossiego, którego 2 faule wyeliminowały praktycznie na całą rundę rewanżową, skauting przedstawił już 3 nazwiska, które są brane pod uwagę w nadchodzącym okienku transferowym jednak czy dojdzie do finalizacji umów nie wiemy, wszystko zależy od ceny, za jaką uda się sprowadzić tych graczy.
Okres przygotowawczy poświęcimy na wprowadzenie większej dyscypliny w zespole, polegać to będzie na bardziej rozsądnej grze przy korzystnym wyniku tak, aby jak najwięcej inkasować zwycięstw, bo remisy awansu nam nie dadzą. Strata 11 punktów do miejsca premiowanego awansem jest do odrobienia i to jest naszym cele, czy się uda zobaczymy, ale wiarę mamy i wszystko zrobimy, aby to osiągnąć żeby na koniec rozgrywek cieszyć się z awansu.
Na koniec chcę wyróżnić 3 graczy naszego zespołu
Dany Welbeck - strzelając w tej rundzie 12 goli potwierdził, iż jest dobrym piłkarzem linii ataku a powierzone mu zadanie zastąpienie M.B Dioufa wypełnia solidnie.
Vincenzo Iaquinta – 11 goli mówi same za siebie solidny i doświadczony gracz, który wypełnia w 100% powierzone mu zadania.
Omotoyossi - z 9 golami miał duży udział w grze ofensywnej zespołu a jego brak w rundzie rewanżowej na pewno jest dużym osłabieniem.
Tyle z mojej strony, pozdrawiam.
Zibii75
zibii75
Jul 17 2012, 16:13

Podsumowanie II sezonu ML ISS-Online
Sporting Clube de Braga

Nadszedł czas na podsumowani sezonu w wykonaniu drużyny Bragi oraz ich trenera zibii- ego75.
Były aspiracje, chęci i ciche nadzieje na awans do I Ligi. Jednak runda rewanżowa rozwiała kompletnie jakiekolwiek marzenia o tym celu, brak podstawowego gracza ataku w 15 meczach musiał się odbić na wynikach. Zawodnicy sprowadzenie w okienku transferowym, którzy mieli wypełnić tą lukę nie sprostali zadaniu ( może za krótki czas do zgrania z zespołem albo po prostu za małe umiejętności) i pozostało cieszyć się w cudzysłowie 10 lokatą na koniec rozgrywek. Jak widać miano średniaka II Ligi chyba jest nam przypisane i nie ma, na co więcej liczyć. W minionym sezonie znowu za dużo było remisów, bo aż 8, jak by połowę zamienić na wygraną oraz pechowe WO spowodowane pośpiechem można było jeszcze o czymś myśleć, a tak gra była nawet, nawet jednak wyniki lekko rozczarowują i pozostaje powalczyć w następnym sezonie.
Co do wyróżnień w tym sezonie to oczywiście należą się one Iaquincie, który ciągną grę przez cały sezon, Welbeck też pokazał się z dobrej strony jedne, co brakowało to dobrej formy w meczach( może około 5 meczy był w formie, reszta to zielone i szare). Bramkarz Janot też kilkukrotnie pokazał, na co go stać jednak w większości puszczonych goli nie miał za dużo do powiedzenia, Gilberto Silva podstawa gry środka, pewny punkt drużyny ( chyba najlepszy transfer w historii Bragi). Skrzydłowi robili swoje i do puki grał Omotoyossi wyglądało to dobrze, jego brak w rundzie rew., był aż nad to widoczny. Obrona rozgrywała przeplatane mecze raz na + a następnie na -, ogólnie wychodzi na przeciętne zawody w wykonaniu tej formacji.
Pozostaje jedynie pogratulować Tym, co wywalczyli awans do ligi I, pozostałym podziękować za rozegrane mecze oraz Administracji za włożony swój czas w prowadzenie tego projektu, w którym znajdujemy, choć kilka chwil odskoczni od codziennego życia.
Okres przygotowawczy trzeba poświęcić na ustawienie taktyki oraz szlifowanie formy na nowy sezon, lub całkowicie odpuścić tak, aby był głód gry ( może to jest jakiś rozwiązanie lekko z bastować z granie) zobaczymy.
Co do zakupów na nowy sezon? Wszystko zależy od tego czy kogoś sprzedamy lub ktoś wystawi jakiegoś gracza wartego zachodu J
Tyle z mojej strony Panowie, dzięki za kolejny sezon ML i do następnego.
Pozdrawiam
Zibii75
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.