Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: FIFA 12 DEMO.
board.issonline.pl > Inne > Gry
Orange_91
Witam. Może nie wszyscy jeszcze wiedzą, ale jest już dostępne demo FIFY 12. Demo można pobrać z poniższego linku:

DEMO FIFA 12

Wersja demonstracyjna pozwala rozegrać cały mecz (3 minuty jedna połowa) na Etihad Stadium (Man City) takimi zespołami jak:

AC Milan
Arsenal
Borussia Dortmund
FC Barcelona
Manchester City
Olympique Marsylia

Zapraszam do pobierania i podzielenia się na forum opinią na temat nowego dzieła EA Sports.
Hyoga
Pobrałem, zainstalowałem, ale... w opcjach nie ma ustawień klawiatury, jest jedynie pad. \o/
Orange_91
CYTAT(Hyoga @ Sep 13 2011, 16:19) *
Pobrałem, zainstalowałem, ale... w opcjach nie ma ustawień klawiatury, jest jedynie pad. \o/

Masz FIFĘ 11 na kompie? Jak tak to z moich dokumentów z folderu FIFA 11 skopiuj do FIFA 12 plik buttonDataSetup.

Jak ktoś ma FIFĘ 11 na kompie to ten fix pomoże w instalacji dema, które nie chce się instalować: http://www.fifa-infinity.com/files/demofix.rar
Hyoga
Zrobiłem, ale ciągle nie widzę opcji z ustawieniami klawki.
Orange_91
CYTAT(Hyoga @ Sep 13 2011, 18:48) *
Zrobiłem, ale ciągle nie widzę opcji z ustawieniami klawki.

Nie wiem na 100%, ale chyba nie da rady ustawić klawy. Ale przecież po skopiowaniu tego pliku kopiuje Ci ustawienia z FIFY 11.
Hyoga
Już sobie poradziłem, dzięki za fatygę. Od gry oczekiwałem trochę więcej, chociaż na pewno twórcy poszli naprzód. Lepszy system strzałów, rozgrywka stonowana, nie tak szybka, trzeba naprawdę się napocić, żeby skonstruować akcję. Poziom "legendarny" jeszcze trudniejszy niż w 11stce. I co ciekawe, zwody na klawiaturze można robić bez problemów, a naprawdę jest ich dużo. Nieraz dziwne zachowanie bramkarzy, komputer potrafi minąć moich jak tyczki, ale na pewno trochę w to pogram. Mimo wszystko - oczekiwałem więcej. Czekam na jutrzejszego PESa.
Orange_91
Ja na razie zagrałem ledwo kilka meczy, ale napiszę co nie co. Przy pierwszym uruchomieniu gra wydała mi się jakaś dziwna, ale im dłużej w nią grałem tym coraz bardziej mi się podobała. Nie wiem, może to tylko moje wrażenie, ale wydaje mi się, że gracze ze wciśniętym sprintem biegają strasznie wolno. Gram na normalnej prędkości gry. Gra ciałem wygląda lepiej i zawodnicy fajnie się przewracają. Zawodnicy faktycznie wyglądają inaczej, tj. postury zawodników z daleka nie są tak podobne jak w poprzednich edycjach. Grafika jest średnia, ale na zbliżeniach wygląda lepiej niż poprzednia edycja. Problemów z optymalizacją nie uświadczyłem, może poza paroma przycięciami po dłuższej grze, chociaż wiele osób się na to uskarża. Bramka wydaje mi się jakaś mała w stosunku do GK, ale to może wina kamery na jakiej gram (telewizyjna, można ją chyba oddalić). Jeszcze wracając do GK, to po tych paru meczach stwierdzam, że zachowują się bardzo dobrze w bramce. Poziom trudności jest chyba faktycznie wyższy niż poprzedniej edycji i komputer naprawdę myśli nad tym co robi. Dźwięk jak na moje pierwsze wrażenie prezentuje się naprawdę dobrze. Wreszcie słychać przyśpiewki kibiców z trybun. Bardzo spodobał mi się też ten jęk zawodu jak nie dochodzi groźne podanie na pole karne. Wielki + także za wszelkie statystyki, podczas meczu pojawiają się dane dotyczące posiadania piłki, % udanych podań drużyny, czy też poszczególnych zawodników. Menu ze statystykami pomeczowymi jest również bardzo rozbudowane. Troszkę więcej pogram to i może więcej napiszę. Oczywiście jest już niemal pewne, że kolejny rok spędzę przy kopance od EA.

CYTAT(Hyoga @ Sep 13 2011, 20:03) *
I co ciekawe, zwody na klawiaturze można robić bez problemów, a naprawdę jest ich dużo. Nieraz dziwne zachowanie bramkarzy, komputer potrafi minąć moich jak tyczki, ale na pewno trochę w to pogram. Mimo wszystko - oczekiwałem więcej. Czekam na jutrzejszego PESa.

A jak masz ustawioną klawe? Ja też robię zwody, ale w taki sposób, że ustawiłem sobie CAPSLOCK = NUM2 a SHIFT = NUM 4. I jak chce robić triki to wciskam SHIFT + kontrola tempa bodajże (nie pamiętam już, musiałbym grę włączyć bo z automatu w grze to robię) i fakt wychodzi większa gama trików niż w 11. A ty jaki masz sposób na triki?
Hyoga
Z i X odpowiadają u mnie za zawody. Plus odpowiednie strzałki.
snake
Z fajnych dodatków, podoba mi się wyrzucanie autów od razu po wyjściu piłki po za linię. No i oczywiście Fair Play. Już nie mogę się doczekać full wersji.

PS. Gram na x360.
Orange_91
CYTAT(snake @ Sep 15 2011, 15:44) *
Z fajnych dodatków, podoba mi się wyrzucanie autów od razu po wyjściu piłki po za linię. No i oczywiście Fair Play. Już nie mogę się doczekać full wersji.

PS. Gram na x360.

Faktycznie to z wyrzucaniem autów to fajna sprawa. W tym roku wersje na konsole i PC różnią się czy nie? Bo pamiętam, że w czerwcu czytałem, że będą identyczne, tylko nie wiem czy od tego czasu się coś w tej kwestii zmieniło.
Co do gry wszystko pięknie, tylko jak dla mnie troszkę za wolna. sad.gif
Pelas
CYTAT
Co do gry wszystko pięknie, tylko jak dla mnie troszkę za wolna. sad.gif

A to dziwne;d bo ja po 1ym meczu, tempo gry od razu zmieniłem na slow, plus oczywiście wszystkie ustawienia pada na manualnym:P
Gra rozwala na łopatki. Zmiany w porównaniu do części poprzedniej - widoczne:) Ciekaw jestem czy powrócą do trybu kariery z Fify 10, mianowicie rozbudowanie stadionów, szkółka piłkarska , i wypadałoby poprawić rozwój zawodników, bo w 11 totalnie ssał;/
Hyoga
CYTAT(Orange_91 @ Sep 15 2011, 18:06) *
Co do gry wszystko pięknie, tylko jak dla mnie troszkę za wolna.

Dla mnie to jest świetne właśnie. Oddaje rzeczywistość. FIFA zawsze wyróżniała się strasznie szybką grą, która w normalnej piłce jest nie do pomyślenia. Akcja za akcje, ciągle z pierwszej. Tutaj trzeba kombinować, myśleć i spokojnie rozgrywać, a jak nadchodzi kontratak, to wtedy nie ma problemu z szybkim wyjściem.

Orange_91
CYTAT(Pelas @ Sep 15 2011, 20:16) *
A to dziwne;d bo ja po 1ym meczu, tempo gry od razu zmieniłem na slow, plus oczywiście wszystkie ustawienia pada na manualnym:P
Gra rozwala na łopatki. Zmiany w porównaniu do części poprzedniej - widoczne:) Ciekaw jestem czy powrócą do trybu kariery z Fify 10, mianowicie rozbudowanie stadionów, szkółka piłkarska , i wypadałoby poprawić rozwój zawodników, bo w 11 totalnie ssał;/

Tutaj jest coś o trybie kariery: http://www.youtube.com/watch?v=hujlpLCmmYM...player_embedded
Szkoda, że nie będzie T-Mobile Ekstraklasy. mad.gif
xsas7
Miał ktoś podobny problem z Demem Fify12?
http://i51.tinypic.com/15gw5ed.jpg
http://i52.tinypic.com/axcv0k.jpg
http://i52.tinypic.com/155tmj7.jpg
Pamiętam, że podobny problem miałem z demkiem Fify11 na PC
W sumie pomaga zmniejszenie ustawień (wszystko na low) a mimo to podczas rozgrywki zwalnia przeokropnie.
K.grafiki aż tak zła nie jest (GF 9600GT 1GB) czy to może optymalizacja dema jest zwalona?
Orange_91
Wiele osób ma problem z demem ze względu na złą optymalizację. Może w finalnej coś poprawią, chociaż ja osobiście nie narzekam. Wracając do samej gry, to kto wymyślił te karne? ohmy.gif
Pelas
te karne są obecne w fifie już bodaj od 10:) I jest to chyba jeden z lepszych systemów wykonywania karnych, trzeba tylko się przyzwyczaićsmile.gif
Orange_91
CYTAT(Pelas @ Sep 17 2011, 23:09) *
te karne są obecne w fifie już bodaj od 10:) I jest to chyba jeden z lepszych systemów wykonywania karnych, trzeba tylko się przyzwyczaićsmile.gif

Heh. Może i tak, ale jak dla mnie to to takie arcadowe troszkę. W FIFie 11 na PC tego nie było. Swoją drogą ciężko dobrać jakąś fajną kamerę, jak była np. w 11.
Milerinho
Ja mam taki problem, ze w momencie odpalenia Dema otwiera sie oknoz gra i zaraz sie wylacza..
E 9
Ja powiem szczerze...

Nie grałem w FIFĘ ok. 2 lat, ale to co doświadczyłem w tym demku przerosło moje oczekiwania. Gra na prawdę ociera się o realizm i to jest w tym zajebiste. Starcia, przepychanki, mijanie się z piłką... mamy tu wszystko.

Oczywiście dużym minusem jest brak licencjonowanej E-sy, ale z tym patchmakerzy się uporają pewnie szybko.

Reasumując, na pewno będę tą grę katował (zwłaszcza, że w pracy umieram z nudów). Tryb kariery zawsze niszczył ten z PESa i to jest część tej gry dla której ją prawdopodobnie zakupię w wersji oryginalnej.

wink.gif
Orange_91
E9 bardzo dobra decyzja!
Jacmen
Ja również zachwyciłem się Fifą 12. gra naprawdę wygląda coraz lepiej w stosunku do wersji sprzed roku, podania strzały przepychanki to wszystko wygląda powoli realistycznie. Niestety muszę powiedzieć ze pesa 12 nawet nie zasysałem, po kilku filmikach graczy stwierdziłem ze niestety w tym roku również pogram w Fife. Tak jak koledzy wyżej w tym roku zakupie nowe dziecko od EA bo nawet jak patrzyłem na tryb online będzie poprawa i nowości względem wersji 11 tryb kariery licencje itp itd. Jednym słowem EA wypuszcza dla nas nową grę która trafi w serca milionów graczy a KONAMI niestety zamiast robić to co chcą fani cofa sie w zupełnie innym kierunku. Stwierdzam ze jeżeli Japończycy nic nie zrobią stary dobry pes 6 na stałe zagości w naszych sercach a nowe częśći zamiast zyskiwać swych fanów coraz więcej straca.
Pelas
swoja droga jakie to dziwne, starzy pesowscy graja w fife:P no coz niestety Konami same sobie jest winne.
@ Orange - filmik, który pokazles mi o karierze juz widzialem. Chcialbym, zeby w 12 wrocili troche do elementow z kariery z fify 10, gdzie mozna bylo rozwijac trenerow, stadiony itp. W 11 to niestety wyrzycili, co bylo dla mnie ogromnym szokiem. Choc ogromny plus, ze wprowadzili w tej edycji cos takiego jak deadline.
ps. zapewne czesc z Was juz widziala - zbior bramek z nowej Fify.
http://www.youtube.com/watch?v=-kogsqlKmZM - ogolnie polecam sledzic poczynania kolesia o nicku Hjerpseth, bo koles jest niesamowity. Odbiegajac od tematu polecam obejrzec kompilacje jego bramek z Fify 10 World Cup.
Kubbas
No fajne Pelas, tylko ja się tak czasami jak oglądam te filmiki zastanawiam czy to jest symulacja piłki nożnej czy Tekken i walimy kombosa za kombosem?

http://www.youtube.com/watch?v=x0XSIo1ZCeo
Orange_91
Też mi się nie podoba jak ktoś tak gra, bo faktycznie takie coś mało przypomina mecz piłkarski. Grałem trochę online i na szczęście jakoś niespecjalnie widziałem żeby ludzie tak grali, ponieważ to najzwyczajniej psuje grę.
Kubbas
No psuje, dlatego byłem ciekaw co mi na to odpiszecie, bo ja po prostu nie mam warunków obecnie żeby przetestować Fifę, grałem na Xboxie u kumpla kilkanaście razy, i jak oglądam te filmiki na necie z Fify, to to po prostu odpycha od grania. Przynajmniej mnie.
Hyoga
Wyciek na PC. Bierzcie z multiuploadu, leci maksymalnie. Torrent jest lewy, trzymajcie się z daleka.

+40% To nie forum warezowe!///Orange_91
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.