Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: VIII sezon ligi ISSONLINE - czy będzie ?
board.issonline.pl > PES6 Online: Rozgrywka Sieciowa > Ligowe Archiwum > Sezon 8 (I sezon MLO)
Stron: 1, 2
lukasz44

Witam wszystkich ligowców i nie tylko. Jak pewnie wielu z Was zauważyło na stronie ISS zaczyna dziać się to co dotknęło wiele innych stron o tematyce ligowej bądż tym podobnej.

O czym mówię ?
O atmosferze która była znakiem firmowym tej strony od lat, począwszy od ligi we2002.
Ze starej gwardii zostałem tylko ja i Mani3k, obaj pamiętamy wszystkie sezony po wznowieniu ligi na ISSOnline w roku 2009. W I, II, III a nawet IV sezonie atmosfera była tutaj całkowicie inna. Nie brakowało rywalizacji, ale każdy traktował rywala z jakimś mniejszym\bądż większym szacunkiem. Obecnie wielu z graczy odbębnia mecze i widać to na dłoni kto takim graczem jest, opis
" Wyrównane spotkanie. Wygrała skuteczniejsza ekipa. Dzięki"
To nie jest to co każdy chciałby tutaj ujrzeć. Ciągłe teksty niektórych że ktoś gra lamersko, schematycznie bądż "mam lagi" od momentu strzelenia przez rywala gola to jest to co powoli niszczy lige od środka.
Wracając do starych czasów pamiętam że mecze ligowe nie były tylko do odbębnienia, każdy przed meczem, w trakcie i po potrafił ekscytować się spotkaniem. Obecnie w większości przypadków odbywa się to tak:

1. Umówienie na gg, "gramy ? " "ok, italy, wbijaj"
2. W przerwie meczu Good Game, po meczu Good Game lub jakaś wymiana zdań typu lamerska gra, szczęście, lagi...
3. Wpis na forum (często w stylu który prezentują dzieci w przedszkolu)
4. Zapomnienie o meczu.

To jest tzw. Odbębnianie i inaczej się tego nie da nazwać, kiedyś nie było meczu który nie został skomentowany na gadu w tym pozytywnym lub rzadziej negatywnym...
Większość graczy jest dla rywali "Obca" , gdzie podział się ten kontakt który kiedyś był znakiem firmowym tej strony... ? Rodzinna atmosfera panowała tu do moim zdaniem IV bądż V sezonu, co jest w stanie chyba potwierdzić też i Mani3k i Czubinho który grają lub grali tu najdłużej...
Owszem są ludzie z którymi da się pogadać i potem zagrać w przyjaznej atmosferze meczyka, ale to już odchodzi w zapomnienie...
Atmosferę tworzą ligowcy (ja niestety sam tego nie mogę zrobić za pomocą czarodziejskiej różdżki) ale nawet gdy będzie się o to starało kilka osób, znajdzie się 2-3 takich którzy to po prostu rozpierdniczą jednym tekstem bądż docinką...

Niektórzy gracze kończą kariery w Pes6 ? Szczerze ?

To nie dziwie im się...
Grając tylko aby ciułać punkt do punktu nie ma sensu. Każdy z nas przyłożył się do obecniej sytuacji która jest naprawdę trudna do przełknięcia, jeden w mniejszym stopniu a inny w bardzo dużym...
Większośc z nas przestała traktować PESa jako zabawę, a to jest bardzo smutne...

Pamiętam ludzi z pierwszy sezonów : Bakel, miler, siwers99, Orange_91 czy lowrider89, z których o każdym mogę powiedzieć dużo więcej niż tylko to że znaliśmy się po nickach z ligowych boisk...
Z każdym gadało się jak z kimś z rodziny, czuło się te radośc gdy siadało się do spotkania z rywalem na wirtualnym boisku...

Obecnie z ligi takie osoby myślę że każdy z nas ligowców może wymienić na palcach jednej dłoni...
Ja powiem szczerze że większy kontakt utrzymuje tylko z 7 może 8 graczami z obu lig, a jest ich przecież 40 !!! To nie jest dobre i niestety przekłada się na atmosferę która się tworzy.

Przykład:
Wejdżmy w dział I liga i do ligowego off-topu :
Co widzimy ? Ledwo 15 postów w których 80% to kłótnie graczy...

A teraz wejdżmy w Archiwum Ligowe i popatrzym na to co działo się w tych tematach w I, II lub III sezonie:

Co widzimy ?
15-stronowe tematy a nie 15 postów !!!

TO JEST BŁACHY PRZYKŁAD ALE POKAZUJE SKALE TEGO CO SIE DZIEJE...

Czy naprawdę chcecie popsuć to wszystko na co pracowaliśmy przez tyle sezonów i to co nas wyróżniało od innych lig ? Myślę że naprawdę warto aby każdy choć na chwilę usiadł przy tym tekście i pomyślał o tym wszystkim...

Nikt nie każe nam się bawić w jakieś kółka różańcowe, po prostu bądżmy dla siebie ludżmi a nie zwykłymi rywalami z ligi, problemów każdemu nie brakuje w życiu codziennym po co dokładać jeszcze tracenie czasu na granie meczy z których nie wynika nic, oprócz dodania goli i punktów w tabeli...
Jeżeli wszyscy otworzymy oczy i spojrzymy na to obiektywnie dojdziemy do wniosku że to wszystko idzie w naprawdę złym kierunku...

Czy możemy coś z tym zrobić ?

Przetrzymaliśmy oraz przescigneliśmy wiele stron jeżeli chodzi o nasze rozgrywki. Wspólnie ustalalismy drużyny na następne sezony, dziękowaliśmy sobie za gre w tematach po sezonie oraz ustalalismy właśnie różne nowinki. A to mecze tygodnia, różne raporty a nawet schemat wyników, który napewno upięknił nam wstawianie meczów i gość który przychodzi jako "swieżak" do naszego grona ligowego napewno jest zachwycony herbami,czcionką czy nawet tym schematem na stronie jaką jest tabelka lub strzelcy.
Niestety nie przypomina wam to takiego PZPNu czy naszej kadry ? Mamy wszystko, jednak brak nam najwazniejszego..to że jest wiele nowości na stronie nie znaczy, ze jest ona coraz lepsza. Ja powiem więcej jest słabsza.

W tym wszystkim za bardzo zagalopowaliśmy się wszyscy.
Pogubiliśmy coś przez co możemy my userzy ISS Online zabić tą ligę (bo forum już dawno upadło)...
Zgubiliśmy to na co pracowaliśmy przez te lata, bo jeżeli dalej ma to wyglądać w taki sposób jak wygląda obecnie to ja po prostu mówię dziękuje i do widzenia. Większośc graczy chyba się ze mną zgodzi i zrobi to samo, być może kończąc kariery wogóle...

Nie wymagamy od was wiele poprostu troche więcej komunikacjii między nami a wszelaka chora rywalizacja "Szczęscie,Fart,Lamerska gra" czy cokolwiek innego przejdzie na drugi plan. Checie dowodu, że tak można ? CI którzy pamiętaja poprzednie sezony (I, II oraz III a nawet i IV) mają najlepszy przykład, że jednak

MOŻNA
.

Panowie którzy są tu najdłużej : Mani3k, Czubinho, JustMe, WKS- powiedzcie czy kiedyś nie było lepiej ?

Ja mówię że było i tego zdania pewnie prędko nie zmienię... Choć bardzo bym chciał closedeyes.gif

Jest szansa aby przywrócić naszej lidze to co powoli tracimy, ale każdy musi dać coś od siebie !!! Nie możemy być nastawienie do siebie wilkiem bo jeżeli tak to ma wyglądać to ten sezon będzie tym ostatnim na ISSOnline.
Brakuje również ludzi chętnych do pomocy przy ogranizacji na stronie, bo ja sam nie dam rady tego dalej ciągnąć, przydałoby się minimum dwóch-trzech ludzi do pomocy unsure.gif Narazie mamy 3 osoby chętne, ale każda kolejna osoba będzie mile widziana smile.gif Gdyż projekt który w przypadku startu kolejnego sezon będzie wymagał troszkę więcej od każdego z nas, począwszy od opiekunów ligi aż po samych ligowców.
Wracając do ogólnego tematu, jeżeli nastawienie nas wszystkich się nie zmieni i nie będziemy czerpać z tej gry radości to to wszystko nie ma sensu i lepiej skończyć działalnośc póki jeszcze się nie pozabijaliśmy bądż też nie skończyliśmy sezonu z większą liczbą walkowerów jak meczy...

Jest też opcja taka że robimy w połowie września zapisy do ligi, odchodzą Ci którzy nie chcą bądż nie czują tego feelu o którym pisałem, zostaje nas 20-30 i gramy tak jak kiedyś z pełną werwą i wspaniałym nastawieniem kolejny sezon ligowy, i bawimy się tym wszystkim a nie walczymy ze sobą...
Nie wiem czy da się to zrobić, mam co do tego obawy tak samo jak i współautor tego tekstu WKSRKS ale jednak nie można nie powiedzieć nic...
Napewno w kolejnym sezonie zrezygnowalibyśmy z licencji a możę i nagród bo być może to przysłania co niektórym oczy...
Jeżeli chcecie pomóc w stworzeniu czegoś naprawdę extra i uczestniczyć w tym to wpisujcie się tutaj bądż wyrażajcie swoje zdanie !

TERAZ PORA NA WAS, WSZYSTKO ZALEŻY OD WAS
Jeżeli te słowa przejdą obok Was to będzie oznaczać że naprawdę nie warto już nic robić, a można zrobić wiele bo pomysł który chodził mi po głowie od paru miesięcy można wcielić w życie już teraz ! Mówię o master league online, czyli nie tylko graniu meczy ale również całej strukturze zarządzania klubem ! Wszystko jest do zrobienia, tylko podejmujemy decyzje, bawimy się czy nie ? Każdy który będzie chciał grać w kolejnych sezonach ma obowiązek dodać coś od siebie, patrząc na bierność w Waszych wypowiedziach po sezonowych jak i w niektórych tematach może to powinno być kryterium do wydalania z ligi...

Dziękuję za uwage i czekamy na wieeele postów i wypowiedzi co i jak ma się toczyć...
kksm
Bardzo ciekawy i bardzo istotny temat w którym poruszone zostały kwestie ligi jak i samych graczy. Moim zdaniem sami "wy" i jednocześnie "my" nie zdziałamy nic jeśli podejścia nie zmieni duża grupa osób. Powinni się oni zastanowić nad swoim postępowaniem i sensem ich startu w lidze.

Powracam na issonline po 3 letniej przerwie i dobrze pamiętam tą bardzo fajną atmosferę. Z każdym można było porozmawiać prawie na każdy temat, a na stronę wchodziło się z myślą o wyluzowaniu, przejrzeniu newsów, rozmowie na forum i oglądaniu arcydzieł, które wstawiali facemakerzy, kitsmakerzy i inni.
Długo mnie więc nie było i jak widzę dużo się zmieniło. Ogólnie po tej przerwie ciężko jest mi, że tak powiem na nowo dołączyć do zgranej grupy forumowiczów bo takich pozostała garstka, a kiedyś było to prawie że całe forum. Jednym słowem czuję się tu obco i kontakt mogę nawiązać tylko z grupą osób na które zawsze można liczyć.

Od nowego sezonu mam też zamiar wystartować w lidze issonline, ale widzę, że to może nie dojść do skutku. Bardzo chciałbym aby doszło i myślę, że jak najszybciej powinny pojawić się zapisy a cała procedura tworzenia ligi były przeprowadzona na nowo oczywiście zachowując odpowiednie schematy lub dodając jakieś usparwnienia.

Pomysł Master League Online jest rzeczą genialną i nietuzinkową aczkolwiek trudną do zorganizowania. Myślę jednak, że można wspólnie pokusić się o wprowadzenie go w życie.
Sam chętnie pomógłbym w organizacji paru rzeczy i jeśli tylko znajdę a wszystko okaże się pod koniec września czy taki czas znajdę możecie na mnie liczyć.

Pozdrawiam.
kksm
WKS
No więc tak. Na samym początku Witam i również zapraszam do dyskusji bo naprawdę mamy o czym dyskutować. ISSOnline to coś więcej niż liga. To coś więcej niż strona. ISSOnline to część nas. Wspieramy ją, może niektórzy o tym nie wiedzą ale samą obecnością na stronie wspieramy ISSOnline. W archiwum macie wszystkie wyniki. Od waszych pierwszych meczów w tej lidze po ostatnie. Możecie teraz zasiąść w fotelu i patrzeć na progres waszych form przez ten czas...wzloty i upadki. Tak ma się to wszystko skończyć ? Myślę, że kazdemu z nas strzeliła zbytnia sodówka. Każdemu widziało się tylko zwycięstwo, nie zdrowa rywalizacja nastąpiła i wymówki o byle co. Nikt z nas nie jest święty i pomimo wspierania tej strony teraz jesteśmy pierwszymi ludźmi do jej zamknięcia..strony,ligi bez różnicy chodzi o sam fakt. Jak już mówiłem, moglibyśmy mieć coś takiego jak shoutbox i tam kazdy by prowadził jakieś dyskusje lub coś w ten deseń. Nawet tam kazdy moglby porozmawiac po meczu i nawet sam fakt ze włączyłby sie osoby trzecie potwierdzałby, że atmosfera jest na przykład lepsza. Ja do tej pory jako taki kontakt mam tylko z Łukaszem i lepszy z DonKrystem oraz z osobami takimi jak Dabro,Witu czy Worlid jednak nie poznałęm ich na ISS i nie chcę ich dołaczać do tej bandery ale chodzi o sam fakt biggrin.gif.Od pewnego czasu. Z innymi to różnie najczęsciej kończ sie na standardowym "jestes? Gramy? Russia?" i w sumie tyle. To co było pare sezonów temu było czymś innym. Jednak wszędzie im coś ma więcej czasu to się zmienia nie do poznania..niestety często na gorsze. To oznaka ze właśnie nie zawsze technologia i bajery idą z parą Atmofery bo niestety nowe wyniki,tabelki,licencje czy mecze kolejki za bardzo rzuciło się to wszystko na psyche i każdy myslał tylko 3pkt..nikt mi nie powie, że tak nie było nawet jeżeli ktos gra dla zabawy to i tak 3 pkt to jego priorytet a nie rozmowa czy cokolowiek innego. Co do przerwy to jej nie chce.. chciałbym coś pograć bo jak na złośc teraz smali mnie na lige a kiedy byłą to prosiłem wręcz błagałem aby się zakończyła wink.gif. Taki los biggrin.gif. Mam nadzieje, że Wam też Panowie zachce się walczyć o to co sami tworzylismy i wkoncu zepsulismy. Nie pozwólmy tym rozgrywkom tak poprostu odejść...
Dabro96
Zgodzę się z opinią łukiego na temat atmosfery w tej lidze.Parcie na wynik jest ważniejsze od przyjemności z gry.Powiem szczerzę że nikt z ligi nie zaszedł mi za skórę,no może jedna osoba ale już nie będę tego wspominał,jeśli wszyscy zepniemy poślady,atmosfera znów może być dobra,nie mówię abyśmy się kochali ale aby każdy każdego szanował.

A co do Master League online to jest dosyć ciekawy pomysł,gdyby każdy się przyczynił do rozwoju tego i przyłożył mogło by to wypalić.

Tyle z mojej strony smile.gif
Ogryz
Ja ze swojej strony mogę jeszcze raz przeprosić wszystkich graczy którzy mieli ze mną problemy z moimi kosami i czasami głupim zachowaniem podczas meczu albo po meczu. Spinałem się czasami nie potrzebnie przecież to tylko gra i chodzi o zabawę i żeby się nawzajem szanować i w duchu fair play rywalizować. Co do kolejnego sezonu mam nadzieje, że dojdzie do skutku i będzie wszystko rozgrywane w miłej i przyjaznej atmosferze bez żadnych spięć i głupich kłótni. Ja mogę zapewnić poprawę i obiecać, że nie będzie problemów z moją grą i zachowaniem. Co do Master Ligi Online jak najbardziej za i jeśli czas pozwoli to bardzo chętnie pomogę.
Rybson
Jak dla mnie forum jest mało czytelne, ale wstawianie wyników nie jest problemem i skrobnąć opis tez nic wielkiego... sam przyznam ze z początku starałem się opisywać swoje mecze ... i uważam ze to robiłem w miare sumiennie i obiektywnie, ale im dalej w las ty sie bardziej odechciewało, co kolejny post to mniejszy opis nie... zewero atmosfery i zero motytwacji... Łukasz się stara ... jak może JustMe również ale USERzy z dnia na dzien wieksza ol;ewka... wiec czy warto jets się zapisywac jak wiemy ze zaraz nam się odechce .... bo mamy słomiany zapał.

wydaje mi się jeszcze ze niektórzy graczy mają o sobie za wysokie mniemanie biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif i wydaje się jak by robili łaskę ze zagrają z tobą mecza...biggrin.gif no smiech na sali!.

ja z checią jeszcze bym pograł dopóki studia trwają szkoda nie skorzystać cool.gif

tylko skoro jest wymóg opisu meczu wstawienia SS najlepiej nie jednego al chociaz z 2 czy ze 3 ....

wydaje mi się ze strasznie chaotyczna jest klasyfikacja strzelców...

no i najbardziej nie pasuje akurat mi forum (nie wiem czemu może stałem się zbyt wygodny) ale forum przegląda się jakoś słabo...

dodajmy ze jest teraz okres wakacyjny ... uczniowie racziej pracują albo nie ma ich w domu:) studenci tym bardziej ... ludzie pracujący mogą odpocząc i nie zawsze chce się usiąsc do tego kompa ... czasem sie wyjedzie czasem cos i wiecie jak to jest! wink.gif tongue.gif tongue.gif

tak że jezeli nie bedzie gburów wielkich internetowych cwaniaków i innych ... hmmm może tych wszystkoch których PES tak bardzo nie lubi i cały czas ich oszukuje albo lamerzy i zawsze porazka im sie nie należy to bedzie lepiej:)

pamietam kilka lig na ktorych mimo ze nie było wielu ludzi była niezła atmosfera!

pozdrawiam... cool.gif
donkryst
Hmm, co tu dużo mówić. Z II ligi raczej z nikim nie utrzymuję kontaktu, poza Woodim, z którym od czasu do czasu pogadamy czy posparujemy. Z I gadam chyba tylko z Łukaszem, Mańkiem, raz na jakiś czas z Szymonem, i to chyba na tyle. A, zapomniałem jeszcze o WKS, ale on się nie liczy biggrin.gif. A tak na serio, ja zawsze jestem chętny do rozmowy, jeśli tylko macie jakiś problem, czy chętkę posparować, to postaram się pomóc bądź znaleźć czas na spary wink.gif Pozdro.
Szymson
Witam wsyzstkich:)

Ja właśnie też sie zastanawaiłem nad tym co będzie dalej ,mimo tego że ostatniod ziało się nienajlepiej to sądze że nie ma co odpuszczać i zgadzam się przede wsyzstkim że atmosfera powiinna być bardziej przyjazna bo wtedy każdy będzie podchodził do spotkan z wieksza chceciąsmile.gif

Przedwszystkim szacunek dla Ciebie łukasz za prace jaka wkładfasz w dobro ligi i to co dla niej robisz,ja ze swijej strony moge powiedziec tyle że jesli bedzie Ci potrzebna jakiego kolwiek rodzaju pomoc to z chęcią pomoge,pozdraweiam:)
Witu
Witam, jestem po swoim pierwszym sezonie w tej lidze i już uważam że niektórzy gracze mają wielkie parcie na wynik i to zdecydowanie psuje atmosferę bo jeżeli dla kogoś jest ważne każde 3 pkt a nie dobra zabawa to na pewno dobrze to na atmosferę nie wpływa. Jeżeli chodzi o to z kim utrzymuje kontakt z ligi to na pewno Dabro, WKS, Ogryz, i lizaku z innymi jakoś ciężko ten kontakt utrzymać i tak jak napisał to Łukasz polega to na zasadzie umówienia się na mecz zagrania meczu wstawienia wyniku i nic więcej... na serwie to już bywa różnie z niektórymi można pogadać kulturalnie z niektórymi nie da się wgl pogadać a z niektórym to da się tylko kłócić o grę schematami itd. Co do pomysłu z Master League to jest fajny pomysł, tylko trudno będzie coś takiego zrobić, ale jak wiemy nie ma rzeczy niemożliwych i mam nadzieje że takie coś powstanie. Pozdro.
zibii75
Witam, to i ja coś napisze.

Tak jak w moim podsumowaniu ligi był to 1 sezon jak tu gram i było potrzebne przetarcie.

Co do tematu, który tu poruszamy moje zdanie jest takie;
Podstawowy problem to parcie na wynik a nie zabawa, sam rozegrałem kilka meczy, w których było ok do momentu, gdy ja nie strzeliłem gola, Wtedy zaraz było poznać, kto jak gra ( większość ma schemat gry i niestety zabija to zabawę). Nie powiem jest kilku graczy, z którymi się fajnie gra a nawet szło kilka słów zamienić po spotkaniu, jednym z takich graczy jest JustMe przegrałem z nim chyba ze 5 lub 6 zero i nie było żadnej spinki jedyny mecz, który w sumie zapamiętałem, dla czego?....Bo to naprawdę spoko gracz i widać, że rozróżnia zabawę od zdobywania suchych punktów, dzięki za to kolego.

Podejście graczy do innych przed meczem zakładające z góry ze z nim to wygram i mam 3 punkty, a jak jest remis lub porażka to szukanie winy w stylu gry przeciwnika i jego zagraniach ( może popatrzmy jak my graliśmy i co można poprawić na następny mecz).

Co do prowadzenia rozmów po meczu lub przed; każdy ma jakieś sprawy i można to zrozumieć, opisze swoją sytuacje.... Pracuje na 2 zmiany, żona tak samo po prostu nasze zmiany się zazębiają ja przychodzę ona wychodzi i tak na zmianę. Dwoje dzieci w wieku szkolnym, więc nawet jak jestem w domu to obowiązki są zaprowadzić d szkoły, odebrać, wykąpać, zrobić zadanie, kolacje itp., itd., więc naprawdę ciężko wymagać abym siedział i prowadził rozmowy z graczami ( oczywiście jak mam problem jakiś to pisze do kogoś, jeśli ktoś ma nie widzę problemu, jeśli tylko dam rade to pomogę).

Co do opisów pomeczowych:, jeśli się przegrywa kilka meczy pod rząd naprawdę jest ciężko cokolwiek napisać i nie mówię o wynikach na styku typu 1: 2 2: 3 itp., bo wtedy jest, co pisać jak widać mecz był wyrównany, ale jeśli dostajesz mecze po 3, 4, 5 do zero to, co masz opisać nie będzie się chyba ubarwić czegoś, co było profanacją futbolu takie moje zdanie.
Co do spięć pomeczowych; załóżmy temat gdzie gracze sami sobie wyjaśnią sprawy bez ingerencji amina czy opiekuna, bo niestety za wybielaniem forum i czyszczenie pojedynczych postów nie jestem a takie sytuacje były, Ta gra wywołuje emocje i spięcia będą, więc tak kolorowo nie będzie jak by się chciało. Jesteśmy w pełni odpowiedzialni za swoje czyny, więc rozwiązujmy je.
Dla czego nie dopuścić do siebie tego ze ktoś dostał gola po lagu ( sam kilka takich dostałem), co mam wtedy myśleć o przeciwniku, jeśli on myśli o mnie ze kłamie?
Co mam myśleć jak rozłącza grę po zrobieniu ustawień?
Co mam myśleć jak rozłączy w przerwie? A TO SAMO, CO KTOŚ MYŚLI O MNIE JAK PISZE MU ZE DOSTAŁEM BRAMKĘ PO LAGU. Jak dostaje takiego gola od razu mam ochotę się rozłączyć i oddać mecz, szkoda czasu na taką grę, po prostu z kilkoma graczami nie chce mi się grać, bo wiem jak będzie wyglądało spotkanie wtedy po prostu je odpuszczam i tyle
Panowie postawmy się w sytuacji naszego przeciwnika i przemyślmy jego sytuację.

I z jednym się nie zgodze ze forum umarło, bynajmniej nie te dotyczące edycji Pes6 i działów dotyczących zmian w nasze 6-ce. DZIĘKI PANOWIE ZA WSZYSTKIE NOWE TWARZE, STROJE, FLAGI, BANERY, PATCHE, ZA CZAS POŚWIĘCONY TEMU I ZA MOŻLIWOŚC POBIERANIA WASZYCH PRAC KTÓRE SĄ FANTASTICO !!!!

To kończę i myślę, że nowy sezon będzie lepszy.

Pozdrawiam
zibii75

PS
Oczywiście sam nie jestem święty i swije za uszami mam tongue.gif
Kubbas
Master League na bank ożywiłaby Wam ligę, zrobilibyście sobie draft na forum, każdy po kolei kompletowałby drużynę z całej databasy PES'a, odkąd pojawił się ten program co zmienia OFy w rostery to ciężko nie będzie, zrobilibyście koszyki z graczami żeby drużyny nie były zbyt przepakowane, ale też miały trochę gwiazd.

Później transfery między drużynami i graczami co na bank doprowadzałoby do dyskusji i rozmów na gg o lidze, i na pewno do grania by bardziej ludzi ciągnęło, pograć nowym nabytkiem czy coś, no i ciekawsze relacje by pisali pewnie.
prince
Ja powiem tak:

Według mnie cała ta sytuacja to po prostu naturalna kolej rzeczy, tak jak w normalnym życiu. W wieku nastolatka, ganiało się za piłką z połową osiedla, każdego się znało, z każdym można było dwa słowa zamienić. Człowiek był młody, zero problemów, zero stresów, cieszył się z byle czego...a po paru latach studia, praca - każdy idzie w swoją stronę i teraz taki typ z którym nie jedną flaszkę się obaliło za młodu nawet cześć nie powie na ulicy. Tak bywa po prostu...

CYTAT
Bo z PESem to jak w związku. Na początku wszystko ładnie pięknie, euforia, pierwsza randka, ślub, dzieci...ale po jakimś czasie magia mija i budzisz się na łóżku obok jakiegoś wieloryba biggrin.gif

Także nie dziwię się, że tutaj było podobnie. Gdy się zebrała pierwsza ekipa i wszyscy byli podekscytowani możliwościami jakie dawała gra online - i to scalało, zacieśniało więzi. Ale teraz sądzę, że to po prostu z czasem spowszedniało. Sam widzę po sobie, kiedy zaczynałem grę online w czwartym bodajże sezonie, każde zwycięstwo mnie cieszyło i mogłem góry przenosić. Dlatego, jeśli chłopaki wypali Wam ten pomysł z Master League to wierzę, że przywróci on nieco świeżości tym rozgrywkom. Piszę Wam, bo ja osobiście nie wiem jeszcze czy będę brał udział dalej w tej zabawie, gdyż we wrześniu (oby) bronię magistra, a potem to zależy od czasu jaki będę musiał poświęcić pracy zawodowej, a granie w dwóch ligach na pół gwizdka mija się z celem. Piszę otwarcie, że można mnie będzie jeszcze jeden sezon spotkać na Peslandzie z tego względu, że chcę spróbować sił w wyższej lidze gdyż udało mi się uzyskać tam awans. A co dalej to czas pokaże.

W każdym razie, życzę powodzenia i miejmy nadzieję do zobaczenia na boiskach.

woodi
Ja jestem też tak zwanym "swieżakiem" na ISSOnline bo to zaledwie drugi sezon za mną i co moge powiedziec? Niewiem jaka była atmosfera w I, II czy III sezonie bo mnie wtedy nie było tutaj jestem teraz i atmosfera jest taka schematyczna troche :/ tak jak Łukasz pisal umawania sie na mecz prze gg wyglądało tak "jestes?, gramy?, russia albo italy, gg off, wbijam itp. Podczas meczu schematyczne zdania typu "dobry mecz", "niezły strzał", "gol" itp. Po meczu "Dobry mecz nara" i tyle. Nie mówie tu tylko o innych graczach ale też o sobie bo sam tak robiłem ale robiłem tak bo jak napisałem wyzej jestem nowym graczem i nauczyłem sie tych schematów od innych... Z niektórym graczami dało sie popisać kilka zdań np. z Donkrystem pamietam tamtem sezon pisalismy kilka razy sparingi gralismy żeby udoskonalic formacje, gre itp. z Gapa też kilka razy sparingowalismy i pisalismy na temat drużyn i formacje która formacja pasuje do jakiej drużyny. w tym sezonie pisałem tylko z Dabro96 pare razy i z Bobym1908 (jesli o kims zapomniałem to sorki biggrin.gif) reszta graczy to schematy. Moge również przyznać sie do tego ze w tamtym sezonie grałem tylko o 3 pkt nic wiecej sie nie liczyło i jak na tym wyszłem? 3 miejsce od końca :/ w tym sezonie postanowiłem grać tak jak umie, grać tak żeby mnie to bawiło i żebym czerpał z tego przyjemność nie zważając na wynik i jaki rezultat? 4 miejsce tuż za podium... Oczywiście ideałem nie byłem tego sezonu i jakas napinka sie zdażyła za co przepraszam ale trzeba byc człowiekiem, wkońcu gramy po to aby sie wyluzowac i miło spędzic czas a nie szukać sobie jeszcze jakis napinek... Ja pracuje od 7 do 15 mam 12km do pracy to jest ok.15min samochodem w domu jest tak 15:15 i jak to w domu bywa zawsze jest cos do zrobienia, kto miszka w domu to wie o czym mówie... na kompa wchodze przewaznie wieczorem kolo 20 czasami wczesniej a czasami pozniej i jestem do późnych godzin wieczornych tj. 24 wiec jeśli znalazłoby sie dla mnie jakies zajęcie w które mógłbym wykonywac aby udoskonalac lige ISSOnline to chetnie sie pisze na to!! co do Master League to świetny pomysł wiem ze to nie prosta sprawa ale jest to mozliwe do zrealizowania i naprawde wprowadziłoby to dużo zabawy na ISSOnline smile.gif

Pozdrawiam wszystkich woodi smile.gif

P.S
Zapomniałem o jednej rzeczy która mnie wkurzała bardzo podczas sezonu to dodawanie wyników, nie chodzi o to że mnie to denerwowało bo to banał i zawsze starałem sie zaraz po meczu dodac wynik na forum żeby nie zapomnieć... tylko denerwowało mnie to że jeśli to gospodarz ma dodać wynik po meczu to ma go dodać a dużo razy było tak że 2 mecze grałem z jednym graczem i oba wyniki ja wpisywałem bo gdy kolega był gospodarzem i przegrał to od razu wychodził z gry nie pisząc nawet nara :/ wiec tez dlatego opisy spotkan były takie krótkie czasami bo 2 razy nie chciało mi sie opisywac podobnego meczu i powinno byc to jakos karane surowo i przestrzegane bardzo jak ktos jest gospodarzem to jego obowiazek jest dodanie wyniku i nie ma innej opcji!!! Nie powinno byc proszenia gościa o wpisanie wyniku bo to zadanie gospodarza i bez dyskusji... ile schodzi zrobic ss? frapsem to 5 sek ? moze nawet krócej a tradyctjnym sposobem przez klawisz "PrtScn" i wklejenie do painta 1 minuta bo juz to przerabiałem i czas na dodanie wyniku na forum powinien byc tez okreslony a jesli ktos nie wpisze w danym czasie to ostrzezenie, 3 ostrzezenia i "out" z ligi... Na niektóre wyniki na forum to czekalem tygodniami i kilka razy upominalem sie o to :/

To wszystko dzięki za wysłuchanie moich żali biggrin.gif:D
czubinho
Cześć bimbaski.
Moim zdaniem głownym problemem są te nagrody. Każdy nastawia się na zwycięstwo po trupach(swojego czasu również i ja).
Gram tu od początku i te dwa ostatnie sezony odkąd wprowadzone zostaly licencje byly dziwne. Mnóstwo walkowerów, wiele kłotni o lamy ,hiddeny. Nie tędy droga.
Towarzysze musimy coś z tym zrobić!
Może zacznijmy od zniesienia licencji, zlikwidowania nagród, a jedyną nagrodą niech będzie grafika każdego z graczy stworzona specjalnie dla zwycięzcy ligi. Każdy by wykonał jakąs sygnaturę, avatar związany z graczem który wygra ligę. Pasuje?

Druga sprawa to Master League Online. Ze swojej strony mogę zaoferować swoją pomoc w czymkolwiek.
Jest to świetny pomysł, nowi gracze w szatni swojego zespołu mogliby by dać nową jakość naszej lidze.

Nie będę się wiecej rozpisywał, napisałem co myślę , co leży mi na sercu. Od razu mi lepiej i z czystym sumieniem mogę przystąpić do spowiedzi..... ups to znaczy do nowego sezonu ISSONLINE wink.gif
Edi092
Fakt,patrząc na opinie tych którzy mają wiekszy staż w tej lidze to widać,że coś się dzieje.Ja osobiście przeżyłem już trzy sezony z tego dwa w I lidze i stwierdzam,że akmosfera z tych pierwszych dwóch sezonów była o niebo lepsza do tej która jest aktualnie.Wiecej wymiany zdań,czy to na gadu czy na forum.Czubinho poruszył temat o nagrodach,może coś w tym jest,teoretycznie powinno być mniej walkowerów i mniej rezygnacji bo wiadomo 5 złotych zobowiązuje.Ale niektórzy gracze z którymi miałem okazje grać a było to w II lidze przeginali pod wzgledem żalenia się na temat lagów,nie farta,słabszych form itp. i tylko dlatego że nie mogli przeboleć przegranej ew.remisu bo maleje szansa na wysokie miejscei nagrody.
Lepiej zrobić jedną porządną lige,zebrać kilkunastu graczy którzy nie będą sobie olewać a przy tym możnaby wymienić pare zdań co do meczu. Na forum jest tylu graczy do stworzenia takiej jednej mocnej ligi.Może jacyś starzy weterani wrócą do gry smile.gif

Co do pomysłu z Master League byłoby to genialne,każdy by dał coś z siebie i pomysł by wypalił,a przy tym byłoby wiecej zabawy a przecież o to w tym chodzi ! Jestem optymistą i wierze,że uda się ożywić forum tylko trzeba też chęci.

3mko !
gapa
Czesc.
ja cos powiem. w tym sezonie to zawalilem wszystko wpisywanie wynikow, kontakt z graczami , na wszystko co mi przeszkadzalo sie burzylem. a jeszcze w poprzednim sezonie utrzymywalem kontakt ze sporo grupka II- ligowcow a w tym to z malo kim pisalem, a jesli juz to w celu poklocenia sie. Wszystkich ktorych obrazilem bardzo przepraszam i jesli bede mogl zagrac w nastepnym sezonie to obiecuje poprawic sie tak jak tylko bede umial.

pozdro
lukasz44
Wasza aktywnośc jest porażająca, tylko 14 osób chce uczestniczyć w kolejnym sezonie ligowym ?
Tak jak pisałem na początku :

CYTAT
Każdy który będzie chciał grać w kolejnych sezonach ma obowiązek dodać coś od siebie, patrząc na bierność w Waszych wypowiedziach po sezonowych jak i w niektórych tematach może to powinno być kryterium do wydalania z ligi...

Strasznie nie podoba mi się podejście co niektórych do takich dyskusji zarówno tu jak i w podsumowaniach... Ale w sumie to standard, bo niektórzy udzielają się tylko jeżeli chodzi o jakieś kłótnie z rywalami...

CYTAT(Kubbas @ Aug 26 2011, 13:30) *
Master League na bank ożywiłaby Wam ligę, zrobilibyście sobie draft na forum, każdy po kolei kompletowałby drużynę z całej databasy PES'a, odkąd pojawił się ten program co zmienia OFy w rostery to ciężko nie będzie, zrobilibyście koszyki z graczami żeby drużyny nie były zbyt przepakowane, ale też miały trochę gwiazd.

Później transfery między drużynami i graczami co na bank doprowadzałoby do dyskusji i rozmów na gg o lidze, i na pewno do grania by bardziej ludzi ciągnęło, pograć nowym nabytkiem czy coś, no i ciekawsze relacje by pisali pewnie.

Tak, też myślę że to może być strzał w dziesiątke, gdyż nikt w Polsce jeszcze tego nie zrobił na taką skalę... Regulamin powoli się tworzy, osób chętnych do pomocy też jest już kilkanaście więc kolejny sezon na 70% dojdzie do skutku i zagramy master league online.

Choć nie będzie to wygladać jak draft, każdemu zostanie dolosowana ekipa z obecnymi składami i w czasie okienka przedsezonowego będziemy mogli dokonywać teransferów itp,itd.
Być może dojdzie kilka fajnych atrakcji typu : każdy będzie mógł zaprojektować strój dla swojej ekipy, wybrać markę i zawalczyć o jakiś fajnych sponsorów, pensje piłkarzy, cele sezonowe za które dostawać będziemy pieniążki, to tylko kilka z pomysłów które są wałkowane...

Także piszemy panowie.
woodi
Super sie zapowiada ta Master League smile.gif jak pisalem wyzej wieczorkami siedze raz dłużej raz krócej ale zawsze siedze przed kompem wiec jesli mógłbym pomóc w czyms to chetnie pomoge smile.gif Respekt dla Łukasza i tych którzy mu pomagaja w tworzeniu tej ligi za to że im sie chce i że poświecaja tyle swojego czasu który mogliby wykorzystac na cos innego. Naprawde panowie podziwiam was smile.gif
GooFy
Ja w ligach nie grywałem, grywałem w Ligach Letnich i Turniejach i już tylko po tym mogę powiedzieć, że ligę zabiła cała struktura cwaniactwa. Cała struktura dziwnych, wręcz niezrozumiałych zachowań znanych przedewszystkim z opisów lub tego co widzieliśmy na forach gier MMO typu Tibia czy jakichś forach Fify. Mówię tu o jakichś koneksjach typu 'Tego nie lubimy, ten to lama a tamten ma zawsze lagi'. Mnie osobiście to skutecznie odstraszyło i po dłuższym namyśle nie wziąłem udziału w lidze, choć wtedy jeszcze kilku ciekawych userów było aktywnych. Dopóki się nie będzie tego piętnować, dopóki nie będziemy wyrzucać 13 latków którzy "chcą sobie nabić punkty do ranku, żeby szpanować przed kumplami", liga będzie taka jaka jest. Wątpię czy ktoś zrozumiał moją wypowiedź, bo może troche zamieszałem. Co do Master League, jakiś tydzień temu po rozmowie na gg okazało się, że wpadliśmy z Łukaszem na ten sam pomysł. Byłoby to coś wspaniałego dla ożywienia ligi, plus wspomniani wyżej nastolatkowie, mogliby się zniechęcić. Wymagałoby już nie tylko zagrania meczu dziennie i napisania "Dobry mecz" ale także, przemyślenia strategii finansowej, dobrania kadry, negocjacji, dłuższych dyskusji i wiele, wiele innych czynności które dla nastolatka mogą się wydać mało atrakcyjne.
JustMe1987
Temat jest o tyle mocno intrygujacy co bardzo na czasie.. Jestem tu juz dosc spory kawal czasu. Wiele mialem okazje zaobserwowac i paru spraw dotknac osobiscie. Ciezko mi jest odniesc sie do tego wszystkiego na spokojnie poniewaz dla mnie PES6 to nie tylko gra.. Pod tym okresleniem ukrywa sie wiele pojec. PES6 to dla mnie synonim ludzi ktorzy sa entuzjastami pilki noznej w niemal kazdym wydaniu. Graja, ogladaja, chodza na mecze, kibicuja, trenuja i dyskutuja o niej. Poswiecaja swoj czas aby przeniesc emocje i realia swiata za oknem na to co mozemy zobaczyc i czego mozemy doswiadczyc wlaczajac komputer. Mysle ze problem ktory jest omawiany ma bardzo wiele skladowych i nie mozna mu przypisac tylko jednej przyczyny czy znalezc jednego winowajcy. Z pewnoscia nie jest temu ani winny komputer ani gra tylko ludzie ktorzy postawili to wszystko na glowie i goniac nie wiadomo za czym pogubili sie w tej gonitwie. Wyscig po laury sieje niezdrowe podejscie do tego co ma byc zabawa i dawac przyjemnosc. Jakosc czasu spedzanego na tym wszystkim ustapila ilosci ktora wykoleila wszystko co przyjemne..

Mamy w tej chwili graczy dla ktorych nie liczy sie nic procz mechanicznego nastrzelania paru bramek. Sa tacy z chora ambicja ktorzy maja klapki na oczach i azymut wycelowany w wygrywanie idac po trupach do celu. Inni traktuja cala otoczke po macoszemu nie szanujac zadnej etykiety i myslac ze nie maja doczynienia z zywymi ludzmi wokolo. Najwazniejsze to wyeliminowac wszystkie "boty" i zdobyc jak najwiecej "fragow"! Zadnego przywitania, kulturalnej wymiany argumentow, odrobiny zartow czy pocieszenia sie gra.. tak po prostu. Nie ma miejsca na to bo terminarz bo tu liga tam turniej a tu znowu jakies inne rozgrywki. O przeciwnik napisal wiadomosc ze jest do gry - a zignoruje go przeciez za jakis czas ktos inny bedzie "zebral" o moj bezcenny czas.. Kurcze co za natret czy moj status zaraz wracam az tak nie daje mu spokoju?! Dobra zrobie mu ta łaske.. italy - wbijaj! Co sie tak grzebiesz z ta formacja przeciez mamy spotkanie do odhaczenia?! No go go! Przerwa. gg. Koniec meczu gg. dz. Uff kolejny z glowy.

Jezu! Zapomnialem jeszcze trzeba wstawic na forum ;/ Kto to wymyslil ten szablon caly? Wpisze sam wynik i powiem ze screeny sie nie zapisaly a ja bardzo sie spiesze. Jeszcze jakis rownowaznik zdania na temat przebiegu meczu i po klopocie.

Tak odbieram wlasnie wiekszosc graczy. Ludzie nie graja dla przyjemnosci tylko co najwyzej dla zabicia czasu czy mozliwosci zdobycia "wielkiej slawy" jaka jest wygrana czy wysoka lokata. Zreszta ten skromny medalik czy pucharek znaczy dla niektorych wiecej niz zloto olimpijskie! Wszystkie chwyty dozwolone w drodze o ten "cenny kruszec" - kurcze ale forma - tak to ja ligi nie wygram - rozlacze sie i powiem ze zapomnialem zmienic rooster.. Dobra gramy. Patrzcie go! Strzela z daleka, wrzuca pilki ze skrzydla. Po co on to robi?! Traci czas na ladna gre jak mozna wszystko rozwiazac mijaniem bramkarza albo kontrami. My tu gramy o najwyzsze cele a on nie chce wjechac w pole karne i minac mojego bramkarza?! Szalony! Pokaze mu jak to sie robi!

Rzygac mi sie chce od grania z takimi cyborgami.. Tylko fragi sie licza bo sa dla nich najsmaczniejsze.. Po co "nakarmic" oczy przeciwnika ladna akcje ktora ma marne szanse powodzenia skoro licza sie tylko 3. punkty i nic ponadto.

O jakas dyskusja na forum jest. Eee tam co ja baba jestem zeby plotkowac? Niech sobie gadaja.. co by nie pisali to na koniec ja i tak swoje 3. punkty wyrwe a ich sprawa co o mnie mysla i czy mnie znaja. Wystarczy ze wygrywam.

Zaraz zaraz ktos ma do mnie jakies "ale" Do mnie?! No jak smie?! Zaraz mu pokaze! Moze by tak na spokojnie przyjac krytyke i rzeczowo na powazne argumenty porozmawiac? Niee!

W rozgrywkach na lamach issonline bierze udzial garstka dojrzalych ludzi dla ktorych jest to zabawa i mozliwosc utrzymania kontaktu z ludzmi o podobnych zainteresowaniach. Reszta to niedojrzale szczeniaki ktore nie traktuja powaznie terminarza, rywali, nie wiedza co to wyczucie dobrego smaku, kultura gry i nie tylko. Szacunek to idea im obca.

Ja mam osobiscie dosc takiego towarzystwa.. Nie wyplewie tych ktorzy psuja klimat a nie jestem z tych co " jesli nie mozesz ich pokonac to dolacz do nich ". Moge jedynie odejsc i starac sie miec w pamieci dobre chwile, fajne relacje i ciekawe mecze z kilkoma osobami. Kto ma wiedziec ten wie ze mam go na tej dobrej liscie.

Co do samego pomyslu zrewolucjonizowania rozgrywek to mysle ze jest to pomysl genialny. Wymaga mnostwo pracy i polczenia sil. Wymaga zaangazowania pracowitosci i wielu godzin jarania sie ta inicjatywa. Zaluje ze Ci co sie tego podejma beda musieli borykac sie z wieloma problemami stworzonymi przez cale to chore srodkowisko. Szczerze to nie wierze w powodzenie tego przedsiewziecia. Nie dlatego ze dyskredytuje czyjes mozliwosci. Nie. Uwazam tylko ze zbyt malo zostalo tutaj ludzi dobrej woli..

Trzymam kciuki za ten projekt i za katharsis rozgrywek na issonline.pl Sam bede sie bacznie temu przygladal bo nic co tu sie dzieje nie jest, nie bylo i nie bedzie mi obojetne. Odsuwam sie w cien i zobacze czy moze jeszcze kiedys bedzie sens wziasc udzial w czymkolwiek co tu bedzie organizowane.

cool.gif

GooFy
Dokładnie te zachowania które opisał Justme miałem na myśli. Nie potrafiłem tego umiejętnie dobrać w słowa. Takie rzeczy działy się od dawna na stronach typu Pesleague czy jakichś ligach Fify a teraz przeniosły się tu. Pociesza to, że natężenie ich jest znacznie mniejsze, co spowodowane jest tym iż PES6 nie jest już tak popularny jak kiedyś. A co do Master League, to poza organizacją o którą jestem spokojny, potrzeba grupki zapaleńców, ludzi z goła odmiennych od tych opisanych powyżej, ludzi którzy zaangażują się w to w 100%, bo to nie będzie już wymagało jedynie odegrania meczu i urwania 3 pkt.
Witu
CYTAT(.GooFy @ Aug 28 2011, 14:13) *
Byłoby to coś wspaniałego dla ożywienia ligi, plus wspomniani wyżej nastolatkowie, mogliby się zniechęcić. Wymagałoby już nie tylko zagrania meczu dziennie i napisania "Dobry mecz" ale także, przemyślenia strategii finansowej, dobrania kadry, negocjacji, dłuższych dyskusji i wiele, wiele innych czynności które dla nastolatka mogą się wydać mało atrakcyjne.

GooFy i tu się nie zgodzę, ja z kumplami codziennie gram w fm'a i na pewno negocjacje, dobrania kadry czy strategie finansowe to nie problem, ok FM to nie to samo bo tu będziemy sami sterować swoją ekipą, ale na pewno w 50 % będzie to podobnie wyglądać, pewnie problem może być z tym że niektórzy będą chcieli jakieś nie wiarygodne pieniądze za jednego gracza czasami nawet przeciętnego i wtedy mogą się rodzić problemy... ale może regulamin spowoduje że unikniemy takich przypadków.
GooFy
W Fm'ie jak coś nie pójdzie to wczytujesz ostatni zapis i poprawiasz. Tutaj z konsekwencjami swojego wyboru będziesz musiał żyć conajmniej do następnego okienka. Transfery będą zatem bardziej przemyślane. A co do kasy, oczywiście, odpowiednio ułożony regulamin załatwi wszystko.
WKS
CYTAT(.GooFy @ Aug 28 2011, 20:51) *
W Fm'ie jak coś nie pójdzie to wczytujesz ostatni zapis i poprawiasz. Tutaj z konsekwencjami swojego wyboru będziesz musiał żyć conajmniej do następnego okienka. Transfery będą zatem bardziej przemyślane. A co do kasy, oczywiście, odpowiednio ułożony regulamin załatwi wszystko.

Sorry, że tak odbiegam ale można będzie Cię ujrzeć w nastepnym sezonie już po wydaniu PES 6.5 czy nie pograsz z nami ? tongue.gif.

Co do pomysłu jest on dobry. Naprawdę mi sie podoba. Zresztą moją opinie macie w szym poscie smile.gif
Witu
Z początku jak zaczynałem w fm'a grać to tak robiłem, ale teraz się wieele nauczyłem i już nie robię tak po prostu z czasem się nabiera doświadczenia, które z czasem można wykorzystać i tu też tak będzie początki będą trudne, ale potem jak każdy załapie to nie będzie to dla nikogo problemem. A co do konsekwencji to chyba każdy jak będzie kupował to będzie się musiał liczyć z pewnym ryzykiem, że transfer może być nie wypałem bo jakby było wiadomo że transfer wypali na 100% to na pewno decyzja o kupnie była by łatwiejsza.
Wolrid
Witam wszystkich po długiej przerwie. Dam sobie pozwolenie oddać swoją opinie w tym temacie, mimo iż nie grałem w żadnym sezonie ligowym. Wkońcu ktoś poruszył tak ważny temat, którym jest atmosfera panująca na forum. Wypowiem się krótko, gdyż nie mam zamiaru nikomu prawić morałów, myśle że wszyscy sa na tyle dorośli, iż sami zauważą co robią. Nie wiem czemu do głowy wielu graczy, wdarła się myśl, która ma na celu zwycięstwo w obojętny stylu. Wielu graczy nie szanuje przeciwnika, i unosi się wobec niego arogancją, lub naciskiem psychicznym, w formie krytykowania jego gry. Kiedyś tego nie było, ofszem zdarzały się przypadki, iż kogoś upomniano podczas spotkania, ale wszystko to przebiegało w pokojowej atmosferze. Teraz liczy się tylko, odwalenie spotkania, zrobienie sreena, wrzucenie na forum. Ja nie jestem ideałem, popełniał błędy, ale chyba nikt nie może mi zarzucić, że kiedyś komuś wytknąłem styl gry. Każda gra tak jak potrafi. Miejmy nadzieje, że wkońcu sięgniemy po rozum, i zmienimy nasze zachowanie. Co do masterleague, to zarąbisty pomysł, nigdy takiego czegoś nie było. Czekam na informacje ^^
GooFy
CYTAT(WKSRKS @ Aug 28 2011, 20:57) *
Sorry, że tak odbiegam ale można będzie Cię ujrzeć w nastepnym sezonie już po wydaniu PES 6.5 czy nie pograsz z nami ? tongue.gif.

Co do pomysłu jest on dobry. Naprawdę mi sie podoba. Zresztą moją opinie macie w szym poscie smile.gif

Jeśli tylko Master League wypali, to owszem.

@Witu
Dobrze, dobrze, ale po co się tłumaczysz? tongue.gif Ja nie mówię o Tobie, tylko o dzieciarni która wchodzi na kompa i spamuje gg przeciwników, po to aby odegrać kolejny mecz i za wszelką cenę wyrwać 3pkt, po czym zrywa kontakt na zawsze. Takie przemyślenia, polityka transferowa i zarządzanie klubem, nie ułatwiła im tego.
Mani3k
Ja chciałbym poruszyć kwestię, przedłużeń, przekładania kolejek itp.
Może i jestem w błędzie, ale w ostatnim sezonie odczułem, że ludzie nagminnie wykorzystywali ten wariant, pewnie myślą sobie: "a co tam nie chciało mi się grać, wezmę napiszę, że się nie złapałem z rywalem, pewnie mi przedłużą".
Uważam, że do tego powinno się podejść bardziej restrykcyjnie. Cały tydzień wydaje mi się, że to jest wystarczająco dużo czasu na rozegranie raptem 4 spotkań. W dodatku mieliśmy wakacje, a większość ligowców miała 2 pełne miechy laby, a i tak z niektórymi nie można było się złapać.

W nowym sezonie oczekiwał bym konkretnych logów z GG, rozmów z rywalem, a władze ligi byli bardziej surowi w takich sytuacjach i nie bali się wlepiać WO.
Jestem pewien, że po takim 1-2 WO na niekorzyść gracza zaraz by było inne podejście do trzymania terminów.
W VII sezonie chyba nie było żadnego tygodnia, żeby rozpisane spotkania na dany tydzień zostały w pełni rozegrane.
Oczywiście, ja także nie jestem bez winy, bo też miałem zaległości i nie będę ukrywał, że czasami po prostu mi się bardziej nie chciało grać, niż powodem był brak czasu. Dlatego jestem za tym, żeby to zmienić w nowym sezonie.
Gracze powinni się umawiać konkretnie, nie jakieś tam:
- Siema, możesz zagrać ligowy?
- Nie nie mogę teraz.
i tu koniec rozmowy, kolejne zapytanie dopiero w ostatni dzień (niedziela) na rozegranie tygodnia, rywal się nie odzywa tylko pisze przedłużenie... NIE!

Zapytać konkretnie coś na wzór: "siema kiedy możesz zagrać ligę, jaki dzień ci pasuje i która godzina?" ustalamy konkretny termin na mecz, a jeśli rywal nie stawi się, pisać o WO i nie mieć litości. Chyba, że poprosi o inny termin i rozegra spotkanie.
lukasz44
CYTAT(Witu @ Aug 28 2011, 20:38) *
GooFy i tu się nie zgodzę, ja z kumplami codziennie gram w fm'a i na pewno negocjacje, dobrania kadry czy strategie finansowe to nie problem, ok FM to nie to samo bo tu będziemy sami sterować swoją ekipą, ale na pewno w 50 % będzie to podobnie wyglądać, pewnie problem może być z tym że niektórzy będą chcieli jakieś nie wiarygodne pieniądze za jednego gracza czasami nawet przeciętnego i wtedy mogą się rodzić problemy... ale może regulamin spowoduje że unikniemy takich przypadków.

Nikt nie będzie zawyżał cen, wszystko będzie brane z tąd :
http://www.transfermarkt.de/en/fc-bayern-muenchen/startseite/verein_27.html

Naprzykład Manuel Neuer jest wart 28 milionów i od tej kwoty zaczynamy licytacje, nikt nie ma prawa zawyżyć tej ceny i sprawa będzie prosta...

CYTAT(Wolrid @ Aug 28 2011, 21:04) *
Witam wszystkich po długiej przerwie. Dam sobie pozwolenie oddać swoją opinie w tym temacie, mimo iż nie grałem w żadnym sezonie ligowym. Wkońcu ktoś poruszył tak ważny temat, którym jest atmosfera panująca na forum. Wypowiem się krótko, gdyż nie mam zamiaru nikomu prawić morałów, myśle że wszyscy sa na tyle dorośli, iż sami zauważą co robią. Nie wiem czemu do głowy wielu graczy, wdarła się myśl, która ma na celu zwycięstwo w obojętny stylu. Wielu graczy nie szanuje przeciwnika, i unosi się wobec niego arogancją, lub naciskiem psychicznym, w formie krytykowania jego gry. Kiedyś tego nie było, ofszem zdarzały się przypadki, iż kogoś upomniano podczas spotkania, ale wszystko to przebiegało w pokojowej atmosferze. Teraz liczy się tylko, odwalenie spotkania, zrobienie sreena, wrzucenie na forum. Ja nie jestem ideałem, popełniał błędy, ale chyba nikt nie może mi zarzucić, że kiedyś komuś wytknąłem styl gry. Każda gra tak jak potrafi. Miejmy nadzieje, że wkońcu sięgniemy po rozum, i zmienimy nasze zachowanie. Co do masterleague, to zarąbisty pomysł, nigdy takiego czegoś nie było. Czekam na informacje ^^

Dokładnie, są osoby które widzą tylko styl gry rywala i to tylko wtedy jeżeli z nim przegrywają, wtedy już samo wstawienie wyniku przez tą osobę jest łaską co widać po opisie... Lepiej zająć się sobą i mankamentami w grze jakie sami popełniliśmy a nie zwalać wszystko na rywala i pisać że zagrał schemat czy lemerski mecz. Te określenia w kolejnym sezonie trzeba wytępić i tyle...
Każdy gra jak umie, każdy może wygrać z każdym...

Nie dzieje się to tylko u Nas, w każdej lidze jest obecnie podobnie, nie wiem kto zaczął jako pierwszy używać tych określeń i wpoił nam takie głupie zasady ale jest to obecnie strasznie rozpowszechnione...

CYTAT(Mani3k @ Aug 28 2011, 21:34) *
Ja chciałbym poruszyć kwestię, przedłużeń, przekładania kolejek itp.
Może i jestem w błędzie, ale w ostatnim sezonie odczułem, że ludzie nagminnie wykorzystywali ten wariant, pewnie myślą sobie: "a co tam nie chciało mi się grać, wezmę napiszę, że się nie złapałem z rywalem, pewnie mi przedłużą".
Uważam, że do tego powinno się podejść bardziej restrykcyjnie. Cały tydzień wydaje mi się, że to jest wystarczająco dużo czasu na rozegranie raptem 4 spotkań. W dodatku mieliśmy wakacje, a większość ligowców miała 2 pełne miechy laby, a i tak z niektórymi nie można było się złapać.

W nowym sezonie oczekiwał bym konkretnych logów z GG, rozmów z rywalem, a władze ligi byli bardziej surowi w takich sytuacjach i nie bali się wlepiać WO.
Jestem pewien, że po takim 1-2 WO na niekorzyść gracza zaraz by było inne podejście do trzymania terminów.
W VII sezonie chyba nie było żadnego tygodnia, żeby rozpisane spotkania na dany tydzień zostały w pełni rozegrane.
Oczywiście, ja także nie jestem bez winy, bo też miałem zaległości i nie będę ukrywał, że czasami po prostu mi się bardziej nie chciało grać, niż powodem był brak czasu. Dlatego jestem za tym, żeby to zmienić w nowym sezonie.
Gracze powinni się umawiać konkretnie, nie jakieś tam:
- Siema, możesz zagrać ligowy?
- Nie nie mogę teraz.
i tu koniec rozmowy, kolejne zapytanie dopiero w ostatni dzień (niedziela) na rozegranie tygodnia, rywal się nie odzywa tylko pisze przedłużenie... NIE!

Zapytać konkretnie coś na wzór: "siema kiedy możesz zagrać ligę, jaki dzień ci pasuje i która godzina?" ustalamy konkretny termin na mecz, a jeśli rywal nie stawi się, pisać o WO i nie mieć litości. Chyba, że poprosi o inny termin i rozegra spotkanie.

Dobrze mówisz, również zauważyłem że jest to nagminnie wykorzystywane i coś z tym trzeba będzie zrobić.
Za kilka dni dam temat 'Uwagi odnośnie regulaminu' i tam każdy będzie mógł dopisać to co uważa że jest warte dodania, póżniej wszystko skleimy w całość i stworzymy dużo lepszy regulamin i zasady.

Chyba tak jak mówiłem czystka ligowa na podstawie tego tematu i podsumowań ligowych chyba wyjdzie nam na dobre... Bo jak zawsze pewne osoby mają to wszystko w d**** i przechodzą obok tego obojętnie...
Wiele osób mi mówiło że lepiej zagrać ligę w 20 osób i mieć świetne rozgrywki, a nie znowu męczyć się z ludżmi którzy nie umieją nawet wypowiedzieć się bądż dodać opisu...
czarny1990a
Jest to moj 1 sezon po prezerwie. I z tego co wywnioskowalem ze jak gralem wczesniej byla lepsza atmosfera, to jest fakt. Wczesniej pisalo sie do wszystkich i praktycznie kazdy odpisywal. A teraz codziennie pisze do okolo 6 osob jak mam w kolejce z czego odpisuje mi 2, nastpeny dzien to samo i 0 odp. Chociaz jak by ktos odp ze nie moge zagrac albo ze nie teraz to ok(ale zeby odpisal), ale pisanie po 5 razy i 0 odp to jest najgorsze. A co do licencji i nagrod to lepiej byloby bez tego bo tak jest ze czesc graczy za wszelka cene stara sie wygrac. Ja takim graczem nie jestem i wielu graczy z tego co widzialem tez nie. A i gra fair play to tez jest podstawa. A co do mastera to moze byc jeden z najlepszych pomyslow. Wiec jesli beda potrzebnii osoby do pomocy pisac, postaram sie pomoc w miare mozliwosci. Pozdrawiam!
Ferat
czas na moje słowo:)

większość z Was ma żal i wyrzuca, brak tego zaangażowania, dyskusji itd.. czuję się niejako zobligowany do zabrania głosu, ponieważ w wielu aspektach przypominam Waszego, nazwijmy to "niechcianego gracza"..

umawianie się na mecz, zachowanie w trakcie i po nim: z mojej strony mogę powiedzieć, że nie potrafię określić czy danego dnia będę dostępny czy nie, czasem pracuję do 18, czasem do 20 albo i dłużej, niekiedy nie wchodzę nawet na gadu, ale jak tylko jestem i mam czas piszę do każdego monit o mecz, tutaj mam zastrzeżenie do wielu graczy, piszecie o jakiś rozmowach, komentarzach itp., a wielu z graczy nie potrafi napisać głupiego: sorry, nie mogę dzisiaj, czy cokolwiek, czasem mam wrażenie (ktoś w tym wątku już użył podobnego stwierdzenia), że niektórzy gracze robią mi łaskę, żę mogę z nimi grać.. co do komentarzy pomeczowych, sytuacja podobna, czasem można napisać jakieś wrażenia, zamienić słowo, ale bez przesady, to nie sympatia.pl, jeśli ktoś ma czas to proszę bardzo.. ja nie gram w 5 ligach, gram tylko na ISS, mam bardzo mało czasu i to nie jest moje widzi mi się, że po meczu piszę: good game, dzięki.. chociaż na tyle mnie stac, niezależnie od wyniku, ponieważ wielokrotnie doświadczyłem braku nawet najbardziej lakonicznego: "dz", nie przypadkiem chyba tylko po wygranych przeze mnie meczach..

wpisywanie wyniku, opisy meczów: cóż, tutaj faktycznie mogę uderzyć się w pierś, nie pisałem nigdy tam jakiś relacji czy coś w tym stylu i na pewno nie zamierzam, jak to czyni choćby JustMe (taki przykład, na pewno inni takze, chwała im za to), maksymalnie skracam czas na to poświęcony, nazywane jest to odbębnianiem, dla mnie oszczędnością czasu, którego nie mam zbyt wiele.. dochodzę w tym momencie do zastanawiającej mnie kwestii, czy taka osoba jak ja, nie mająca czasu na godzinne polemiki na temat spotkania czy tworzenie wideo-relacji z meczy (wyolbrzymienie celowe), jest tutaj niemile widziana? pes6 jest jedną z moich ulubionych rozrywek i zawsze jestem w gronie tych graczy którzy mają największą ilość rozegranych spotkań.. ze swojej strony, mogę obiecać poprawę w tej kwestii, postaram się obszerniej opisywać rozegrane mecze, ale tylko jeśli stosunek większości userów do gry będzie taki jak wszyscy sobie życzymy, po to bym miał jakąkolwiek motywację to czynić, na tą chwilę niestety tak nie jest..

styl gry, bezsensowne dysputy na temat gry schematami itp: co oznacza gra schematem? czyż nie wszyscy zachłystują się schematyczną grą Barcelony? (ciągłe podania, usypianie rywala i szukanie luki w obronie by posłać prostopadłą piłkę) to jest tzw. styl gry, jeden gra skrzydłami i non stop wrzutki , inny ciągle gra klepki i komasuje liczbę atakujących, jeszcze inny muruje się na własnej połowie i czyha na kontry, nieliczni zaś mieszają wszystkie te style grając jak wielu z Was to nazywa radośnie, ładnie dla oka.. dyskusje na te tematy skutecznie odstraszają mnie od rozmów na temat meczów, kupę mi się chcę za przeproszeniem, jak widzę te pełne żalu teksty: "ale masz szczęście", "co za schemat", "ciągle to samo", ludzie no to jest piłka, ok miałem szczęście, pozwoliłeś mi grać moim stylem gry (czytaj schematem), Twój problem, to jest patologiczna i konfliktogenna kwestia.. parcie na wynik? ilu z Was gra tylko dla zabawy i nie przejmuje się wynikiem? chyba taki jest cel jakiejkolwiek ligi? zdobywanie punktów? odpowiecie owszem ale nie za wszelką cenę. pytanie co znaczy w ogóle pojęcie za wszelką cenę? granie schematem (swoim stylem)? to znaczy za wszelką cenę? większość wypowiedzi w tym wątku na ten temat tratuje bardzo osobiście, ponieważ pasują do mojego stylu, że rzekomo odbębniam mecz, good game i cześć.. mnie porażka nie boli, ponosząc porażkę nawet z teoretycznie słabszym rywalem, mając nie wiem mega pecha, potrafię napisać po prostu zwykłe, dzięki dobry mecz a wiele osób ma z tym problem (i własnie tutaj widziałbym i szukał kogoś "kto ma parcie na wynik"), więc chyba należy zacząć od podstaw, dopiero takie podejście, z całkowitym szacunkiem do rywala i brakiem tych chorych rozmów na dziwne tematy może dać poprawę ogólnie pojętej atmosfery..

przyszłość ligi:niezwykle interesująco zapowiada się wizja master league online, jeśli tylko moja osoba będzie mile widziana, podejmę wyzwanie.. nie mam żadnych zastrzeżeń do pracy prowadzących i większości graczy (co mnie boli chyba opisałem wyżej), traktuje tą grę jako miłą rozrywkę na niektóre wolne wieczory i nie mam zamiaru denerwować się i prowadzić dziwnych kłótni na forum bądź gadu..

podsumowanie: przepraszam za subiektywność mojej wypowiedzi (choć chyba tak powinno być), nikt nie musi zgadzać się z moim zdaniem, cieszę się, że mogłem je wyrazić na forum i mam nadzieję, że nie zostanie to potępione.. pozdrawiam wszystkich graczy i życzę sobie oraz całej reszcie szybkiego (bądź też nie) startu nowego sezonu;)
Matis08
To może i ja coś napiszę.
Pracowałem do czwartku i zanim coś napiszę chciałem przeczytać Wasze wszystkie wypowiedzi.

Bardzo spodobały mi się posty zibiiego, Czubinho i Mańka. Od dawna jestem pod wrażeniem postawy jaką prezentuje Ferat i jego podejściem do tych spraw.

Lukasz ominął mnie przy wymienianiu graczy, którzy są tutaj najdłużej, bo tak jak WKS zaczęliśmy przygodę z ISS od 3ciego sezonu, także również mogę coś powiedzieć na temat zmian jakie nastąpiły w przeciągu ostatnich sezonów.

Zanim zacznę omawiać poszczególne wątki zacznę od siebie.

Moja przygoda z ISS zaczęła się od ME 2008. Grałem wtedy Grecją, byłem pod wrażeniem prowadzenia rozgrywek opisywania spotkań i całej otoczki tych rozgrywek. Wtedy dużo rozmawiałem z lukaszem, najczęściej pisałem mu jakie to zmarnowałem okazje, jakie bramki strzelił mi przeciwnik. Po prostu jarałem się meczami! Już wtedy pisał mi, że za bardzo przeżywam mecz i to tylko gra. Opisywanie spotkań nieraz zajmowało mi 5 minut, co też pochwalił l44 , mówiąc że nawet dobrze mi to idzie. To mobilizowało mnie do tworzenia kolejnych opisów. Czytałem wszystkie posty przeciwników nie tylko z mojej grupy. Niestety również podczas tych rozgrywek pokazałem się i z tej 'drugiej' strony. Chore ambicje? Nie wiem co mnie skłoniło do sfałszowania strzelców. Chyba za dużo wolnego czasu i nuda sprawiła, że tak postąpiłem. 'A co tam zobaczymy czy się zorientuje". Nie brałem pod uwagę konsekwencji tych czynów. Tylko dzięki lukaszowi mogłem wystartować w lidze, bo równie dobrze mógł mnie od razu wpisać do czarnej listy. Początkujący? Nikt go nie zna, a już takie coś zrobił. Do czarnej listy i żegnamy go!
Jednak tego nie zrobił za co jestem mu wdzięczny. Choć później nie było już tak kolorowo między nami...

Wracając do opisów. To tak jak z nowym TV, telefonem czy czymkolwiek innym. Na początku podniecamy się tym, spędzamy wiele czasu na sprawdzenie różnych nowinek technicznych, To tak z biegiem czasu odstawiamy w kąt i używamy tylko wtedy , gdy jest to nam potrzebne.
Tak samo miałem z opisywaniem spotkań, na początku pisałem dużo. Potem jak widziałem, że większość graczy nie angażuję się w to tak jak garstka ludzi, również i mnie się odechciewać relacjonować meczu co do akcji.
W lidze bywało różnie, z niektórymi tylko 'odbębniłem' mecz i nie nawiązywałem większego kontaktu, a byli i tacy, z którymi pogadałem czy to o spotkaniu czy o prawdziwym futbolu.
Święty też ze mnie nie jest, ale jestem takim typem człowieka, który nie pozwoli sobie dmuchać w kaszę i gdy coś mi się nie podoba to o tym piszę. Stąd też wiele zgrzytów z lukaszem.
Przed obecnym sezonem dostałem ultimatum. Pozwolę zacytować :
"2011-05-15 12:04:19 :: Luksens ;D
A i chciałbym Ci zakomunikować że wystarczy jeden zły komentarz, jedna próba podjudzenia innych bądż coś w tym stylu a wylecisz z ligi ISS.
Nie będziemy tego tolerować jak w poprzednim sezonie, tego podjudzania konfliktów i tworzenia złej atmosfery. Nikt Cię nie trzyma na siłę, jest wiele innych lig jeżeli zasady panujące u nas Ci nie odpowiadają...

Pozdrawiam."

Uważam, że w tym sezonie spisałem się dużo lepiej niż w poprzednim, jeśli chodzi o zachowanie. Nie komentowałem spięć pomiędzy innymi graczami. Jedyny konflikt, który wdarł się na forum z moim udziałem był mecze z gapą. A wszystko przez to, że miałem z nim fatalne połączenie. Może przesadziłem z tekstami typu "gramy od 0-0 czy jest 2-0, bo masz parcie na wynik." Ale zdenerwowała mnie jego reakcja, gdy nie chciał mi uwierzyć, że mam lagi i nic nie mogłem zrobić. Druga taka sytuacja pojawiła się w Pucharze Ligi, gdzie znowu był zgrzyt. Co może pokazywać, że 1 spotkanie to nie moje widzimisie tylko naprawdę miałem problemy z połączeniem.
Każdy ma prawo do refleksji i w tym miejscu chciałbym przeprosić tych, których obraziłem w tym sezonie swoim zachowaniem , a w szczególności Ciebie Gapa.
Sam gapa napisał jakie miał nastawienie w tym sezonie, więc dodać jego podejście i mój charakter tworzy się mieszanka wybuchowa, która miała dwie eksplozje tongue.gif

Po tym zdarzeniu postanowiłem, że następnym razem ugryzę się w język zanim coś napiszę i ewentualne spotkanie opiszę dzień później, gdy minie amok i nerwy.

Wszystko byłoby pięknie, gdyby nie feralne mecze z lukaszem. Od czerwca nie mogliśmy go zagrać minął termin, a ja nie czułem się pokrzywdzony. Rozgorzała się dyskusja na gadu. A że l44 jest na mnie cięty nie wytrzymał i postanowił oddać dwa mecze WO i wywalić mnie z ligi. Dyskutowałem z adminem ligi, ryzykowałem. Mogłem napisać 'ok trudno wpisz wo' i by było inaczej. Tak tylko sobie zaszkodziłem.
Choć też nie powinno być tak, że jeden robi co mu się uważa. I tutaj też dobrze napisał zibii, że były momenty, gdy znikały różnie posty, które nie pasowały serwisowi.

Liga jest dla ludzi i niech ani zdecydują, czy mam grać czy nie. Bo pisanie, że większość ma mnie dość nie jest zbyt wiarygodne.
Jeżeli większość będzie za wydaleniem, zwrócę Ci Łukaszu honor.

Ot taki mały apel. smile.gif

Wracając do najważniejszych spraw.

Przedłużanie - Wielokrotnie zauważyłem nie tylko w tym sezonie ale i w poprzednim nagminne naciąganie terminu.
Mamy cały tydzień na rozegranie spotkania lub ewentualnego napisania przedłużenia bądź WO.
Nieraz jest tak, że gracze piszą o przedłużenie w PONIEDZIAŁEK o 12 !!! Lekka przesada. Dopóki lukasz nie zrobi aktualki, to uznawane są wszystkie wnioski. Powinniśmy się trzymać regulaminu i posty do ostatniego dnia podanego w terminarzu tygodnia do godziny 23.59 +/- 5 minut powinny być uznawane, reszta nie. A wnioski podparte logami z próby nawiązania kontaktu. O czym wspomniał Mani3k.
Zbierana jest ekipa do prowadzenia rozgrywek, więc można by wyznaczyć jedną osobę do zajmowania się tymi sprawami. Gracze wysyłaliby na PW logi czy też same screeny z komunikatora, na których widać chęć rozegrania spotkania przez graczy lub olewka jednego z nich. Myślę, że to by zmobilizowało większość do odpisywania na zagadnięcia i zainteresowania się terminami. Ktoś może się tłumaczyć, że na weekendy wyjeżdża i jak wróci w niedziele wieczorem to jest wyczerpany i nie ma sił wejść na PC i napisać o przedłużenia. Są dwa wyjścia. Albo piszemy przed wyjazdem, a jak rozegramy spotkanie to nic się nie stanie. Albo zmienić terminarz i tydzień kończyłby się w Poniedziałek. Wtedy większość osób jest w domu i rano czy wieczorem mogłaby wejść i coś naskrobać wink.gif

Zachowanie przed i po meczu - z tym bywało różnie, nieraz porozmawiało się przed spotkaniem o sytuacji w lidze, a po spotkaniu o meczu czy też prawdziwej piłce. Ale nie zawsze ma się czas by rozmawiać stąd też zwykłe "gramy?" , "cześć Russia?" ja staram się napisać nieco więcej, a jak wiem, że nie ma mnie cały dzień to proszę o podanie jakiś terminów, żebym mógł się ustawić.
Nikt też nie będzie na siłę pisał co u niego, żeby tylko nie być osądzonym o zabijanie atmosfery i lekceważenie rywala.

Styl gry - to też ciężki orzech do zgryzienia. Ja od dawien dawna krytykuję grę 4 napastnikami. Ustawienie autokaru w 11stce też mi się nie podoba. Nieraz i mnie przydarzy się takie spotkanie, gdzie tylko zdobywa bramki po dośrodkowaniach w pole karne na wieżowców. Ale najczęściej wynika to z tego, że przeciwnik zagęścił pole i po kilku nieudanych próbach idę tam gdzie mi lżej.
Staram się grać urozmaiconą piłkę, czego mi chyba nikt nie może zarzucić..
Co do podań na pustą bramkę, każdy gra tak jak może, a przede wszystkim JAK MU PRZECIWNIK POZWOLI ! Więc jak ktoś wykorzystuje to , że ma dwóch zawodników na bramkarza możemy winić samego siebie za to, że do takiej sytuacji dopuściliśmy.

Master League Online - bardzo fajny projekt. Który jeśli wypali będzie nieprecedensowym wydarzeniem na scenie PES 6. W offline`owym Master League mogliśmy sami tworzyć stroje, także każdy mógłby taki stworzyć i podam ktoś to potrafi zrobiłby na wzór niego kitsy do KS, chyba że samo stworzenie wystarczyłoby ;P
Co do transferów to będzie to na zasadzie licytacji ? Może zrobić tak, że każdy miałby limit 2-3 transferów sezonie i musiałby się indywidualnie dogadywać z klubem w sprawie transferu gracza. A kwota nie mogłaby przekraczać 50% wartości rynkowej tj. Jak gracz kosztuje 1mln € to minimalną kwotą byłoby 500 tys. a maksymalną 1,5 mln. Ważne byłby też fakt, czy gracz jest w podstawowym składzie czy siedzi na ławce i sporadycznie wchodzi. W lidze rzadko przeprowadzamy zmiany, głównie wtedy gdy są kontuzje, lub zmieniamy styl gry na bardziej ofensywny lub defensywny. Rzadko zmieniamy w drugiej połowie skrzydłowego na skrzydłowego, bo był już na skraju wyczerpania.
Trzeba byłoby wziąć takie aspekty pod uwagę smile.gif

Zatem zapowiada się to imponująco i byłym mile zaskoczony, gdybym mógł wziąć w tym wydarzeniu udział. Wiem, że u lukasza nie mam za wysokich notowań, ale jestem chętny do pomocy.

Z każdym sezonem staram się być lepszy pod względem zachowania wobec innych graczy i fair play podczas gry. Każdy uczy się na błędach...

Pozdrawiam,
Młody08 smile.gif
lizaku
Był to mój pierwszy sezon, więc za dużo o wcześniejszej atmosferze nie mogę powiedzieć, ale mogę ocenić atmosferę z tego sezonu. Powiem szczerze że za dobra nie była. Nie wiem jak to wyglądało w innych sezonach, ale w tym wyglądało to tak żeby zagrać mecz i tyle. Nie było jakieś miłej atmosfery, jakiegoś dialogu przed, w czasie i po meczu. Wiadomo że nie zawsze jest czas żeby po meczu porozmawiać jeszcze na gadu, ale w czasie meczu jest to jak najbardziej wskazane. Nie które mecze odbywały się na zasadzie, przywitać się z rywalem, zagrać mecz i się pożegnać, a nawet nieraz bez pożegnania - nie miła atmosfera. A dodać do tego jeszcze częste kłótnie między graczami, to już całkiem psuło atmosferę. Odnośnie pisania postów na forum. Nie każdy ma czas żeby pisać często posty, wdawać się w dyskusję, aczkolwiek raz do czasu każdy jak by coś napisał to było by inaczej. Sam nie uczestniczyłem w żadnych dyskusjach i myślę że znalazłbym zawsze tą chwilę żeby coś napisać - oczywiście w razie możliwości. Odnośnie zmian od następnego sezonu to bardzo mi się podobają, aczkolwiek na pewno będzie to ciężko zrealizować. Ale jestem dobrej myśli. Tyle ode mnie.
Tomek93
To i ja się odezwę. Na forum jestem już kilka sezonów. Ponoć kiedy zaczynałem swoją przygodę z PES 6 i ligą ISS owo forum było już w kryzysie, więc nie mam porównania jak było za tych dobrych czasów tak jak chociażby Łukasz. Zauważyłem natomiast że ten sezon stał się tak jakby punktem kulminacyjnym wszystkich rozczarowań itd. W większości mecze są odbębniane, kontakt z graczami to taki szablon jak ktoś już wcześniej zauważył, a wstawianie meczy jest po prostu katorgą. Dla mnie zresztą też. Ratunkiem dla forum na pewno będzie owa Master Liga albo jakiś zjazd czy coś w tym stylu użytkowników forum. W to drugie jednak nie wierzę, więc trzeba próbować z Master Ligą. A i jeszcze jedno, jak się chce to można wszystko. Więc spróbujmy to wszystko dźwignąć i choć w jakimś stopniu ożywić to forum. Można by było rozreklamować naszą ligę, pozapraszać znajomych tak jak np. zrobił to Łukasz ze mną.

A i jeszcze co do stylu gry popieram Młodego i Ferata. O co chodzi z tymi schematami?! Ktoś ma wypracowaną jedną akcję to niech sobie nią gra skoro mu się nie nudzi. Przynajmniej łatwo go przewidzieć i przejąć piłkę w samym zalążku następnej jego akcji. Druga sprawa to nacisk na to że za dużo się gra skrzydłami. To jak mam grać skoro najlepsi zawodnicy w mojej drużynie to skrzydłowi? Mam ich ustawić w środku pola? A może od razu na ławę posadzić? Albo mój napastnik to straszne drewno ale za to jest wysoki i świetnie gra głową? Dać mu piłę przed polem karnym, niech się zakiwa i straci, czy może wrzucić mu piłkę wprost na jego głowę? Nie przesadzajmy z tym. Nawet gra na jednego zawodnika. Nie zaprzeczę potrafi to denerwować. Ale użyjmy trochę rozumu i ustawmy mu krycie. Proste chyba nie? Gorzej z ustawianiem "autobusu" w bramce. Ciężka sprawa, ale jednak i to można ominąć. A nawet jeśli zremisujemy czy przegramy mecz z takim gościem który się zamuruję. To co się stanie? Koniec świata? Każdy gracz ma swój styl, swoje atuty, każda drużyna którymi gramy, ma swoje mocne i słabe strony. Trzeba jakoś do tego przywyknąć.

Wiem że nie jestem zbyt oryginalny w swoich poglądach, ale chciałem dodać cokolwiek od siebie. To tyle. Jeżeli ktoś to przeczytał to dzięki happy.gif. Narka
lukasz44
CYTAT(Tomek93 @ Aug 30 2011, 20:06) *
O co chodzi z tymi schematami?! Ktoś ma wypracowaną jedną akcję to niech sobie nią gra skoro mu się nie nudzi. Przynajmniej łatwo go przewidzieć i przejąć piłkę w samym zalążku następnej jego akcji. Druga sprawa to nacisk na to że za dużo się gra skrzydłami. To jak mam grać skoro najlepsi zawodnicy w mojej drużynie to skrzydłowi? Mam ich ustawić w środku pola? A może od razu na ławę posadzić? Albo mój napastnik to straszne drewno ale za to jest wysoki i świetnie gra głową? Dać mu piłę przed polem karnym, niech się zakiwa i straci, czy może wrzucić mu piłkę wprost na jego głowę? Nie przesadzajmy z tym. Nawet gra na jednego zawodnika. Nie zaprzeczę potrafi to denerwować. Ale użyjmy trochę rozumu i ustawmy mu krycie. Proste chyba nie? Gorzej z ustawianiem "autobusu" w bramce. Ciężka sprawa, ale jednak i to można ominąć. A nawet jeśli zremisujemy czy przegramy mecz z takim gościem który się zamuruję. To co się stanie? Koniec świata? Każdy gracz ma swój styl, swoje atuty, każda drużyna którymi gramy, ma swoje mocne i słabe strony. Trzeba jakoś do tego przywyknąć.

Wiem że nie jestem zbyt oryginalny w swoich poglądach, ale chciałem dodać cokolwiek od siebie. To tyle. Jeżeli ktoś to przeczytał to dzięki happy.gif . Narka

Dokładnie o to chodzi. Nikt nie powinien wogóle mówić do rywala że zagrał schemat, lamerską akcję czy coś w ten deseń. O tym właśnie jest ta dyskusja, aby takie zachowania wytępić. I dlatego od następnego sezonu trzeba będzie wprowadzić bardziej restrykcyjne zasady...

Btw.
Kolejną nowością w lidze będzie program który będą mieli opiekunowie danej ligi liczący posiadanie piłki, faule, strzały, żółte\czerwone kartki, spalone itp, itd.
Myślę że to również będzie ciekawe zobaczyć na koniec sezonu takie statystyki po wszystkich rozegranych kolejkach smile.gif
zibii75
Gra na lame czy schematem lub parkowanie autobusu jeden pieron, choć moze być to irytujące. Mam propozycje aby nowy sezon zagrać na "L.D", Moze to powrót do przeszłości, jednak wyeliminuje to gre przy wł.GG lub innym programie spowalniającym grę i w końcu zobrazuje jakie kto ma łącze, jeśli pomysł dupiaty to trudno.
PS
Grając przez Hamachi używałem tego programu w lidze, nie jednokrotnie nawet nie wiedząc o tym gracz przez ten program dowiadywał się że na PC jest włączony jakiś program ( pokazuje on jak dobrze pamiętam ilośc połaczeń na danym kompie, gdzie chyba 3 połączenia to pes, fraps i LD, jesli jest większa ilość znaczy iż coś mamy włączone bez naszej wiedzy)\
Pozdrawiam
Zibii75
WKS
CYTAT(Matis08 @ Aug 30 2011, 13:15) *
Liga jest dla ludzi i niech ani zdecydują, czy mam grać czy nie. Bo pisanie, że większość ma mnie dość nie jest zbyt wiarygodne.
Jeżeli większość będzie za wydaleniem, zwrócę Ci Łukaszu honor.

Ot taki mały apel. smile.gif

Jeżeli chodzi o mnie to mielismy dużo przykrych zdarzeń o których sam dobrze wiesz. Sam podałeś przykład bramki "2vs1" gdzie teraz uważasz to za dobre zachowanie a wczesniej mnie ganiłeś i uważałeś, że gram na wynik. To niestety nie pierwsze takie sytuacje i akurat ja uważam, że od ligi powieniens odpocząć. Miałem przeciwko z Tobą jeden tylko miły akcent co były spotkania w Carslberg Cup. To jest moje zdanie. Zapewne teraz kolejny dostane "pojazd" od Ciebie no ale skoro chciałeś to ja jako user tego forum wyraziłęm swoją opinie i mam nadzieje ze mimo wszystko ją szanujesz[lub też nie to juz nie moja sprawa].

Hyoga
O, fajnie. Mimo że nie brałem udziału w ostatnim sezonie, to z Młodym grałem już nie raz. I też jestem za decyzją pana wyżej. Choćby ostatni incydent z naszego meczu, kiedy wypuściłem napastnika sam na sam, wyszedłeś bramkarzem aż na 30 metr, żeby przeciąć podanie, nie udało ci się, ja zagrałem do kolegi obok i uderzyłem na pustą zza pola karnego, a Ty uznałeś to za bramkę, hm, niedozwoloną, lamowatą. Grasz według chorych zasad, no i twoje komentarze w stylu, że ktoś wygrał fartem, albo ciągłe "haha" jak nie trafisz setki. To irytujące. Mam zamiar teraz wrócić do ligi, dlatego się wypowiedziałem.
lukasz44
Sprawa jest już zamknięta, tak jak mówisz pytałem ludzi po zakończeniu sezonu co sądzą o tym aby po prostu nie dopuścić Cię do kolejnego sezonu i mieli bardzo podobne zdanie jak panowie wyżej więc dyskusja nawet nie wchodzi w grę.

Kolejny sezon ma być dla nas wszystkich wyjątkowy i nikt tego nie popsuje swoimi głupkowatymi tekstami o lamerach, lagach, fuksie, stylu gry itp. Mówisz że się zmieniłeś a jednak już po przegranym meczu dzieje się to samo:
http://board.issonline.pl/index.php?showtopic=19582&hl=

Być może ban na rozgrywki ISS zostanie kiedyś zdjęty, tego nie wykluczamy.

Dzięki za te kilka sezonów spędzonych tutaj, życzymy sukcesów na innych stronach o tematyce ligowej PES 6 smile.gif

Hyoga
Cholera, sorka, dopiero przeczytałem o Master Lidze, ale zapowiada się na genialny pomysł. Szok, negocjacje między graczami, no brawa dla pomysłodawcy. Tylko jak to ma być? Prowadzę Stoke, jest okienko, i negocjuje sobie z Łukaszem transfer Falcao z Atletico, tak? Jeśli tak, to genialnie.
Matis08
@ Hyog, nie przypominam sobie tego, a raczej chodziło mi o inną bramkę.

@Lukasz, ok teraz wszystko jasne. Będę zaglądał tutaj i jak kiedyś bd mógł zagrać to bd fajnie.

A co do meczu to rozmawialiśmy normalnie, nie pisałem że ma mega farta. Tylko on użył takich słów podczas opisywania spotkania. I to jest właśnie to o czym napisałem w tamtym opisie. Ktoś tak napisze i już wszystko tak myślą. Nawet jak ktoś prowadzi normalną rozmowę i uznaje, że nie zasłużył na porażkę a bramki były strzelone w dość szczęśliwych okolicznościach. To druga osoba powie krótko ze tamta twierdzi że miał farta.

Może jeszcze kiedyś się zobaczymy smile.gif Minie zapewne sporo czasu, wydorośleje , obym był wtedy innym graczem tongue.gif

Dzięki lukasz za tamtą szansę podczas ME jak i dziękuję reszcie graczy za te pare sezonów smile.gif

POWODZENIA i życzę udanego projektu ML.
JustMe1987
Wiem ze to troche przykre co stwierdzili userzy wraz z opiekunem ligi ale niestety kazdy pracuje na opinie o sobie podczas meczu jak i na forum. Mam nadzieje ze zobaczymy Cie tu w jakis kolejnych rozgrywkach poniewaz masz nieprzecietne umiejetnosci i Twoja osoba podnosi poziom kazdej ligi czy tez turnieju. Popracuj nad zdrowym podejsciem do tematu i mysle ze nikt nie bedzie mial oporow zeby dac Ci kolejna szanse.

Co do nowinek ja jestem bardzo za tym zeby obaj gracze mieli zawsze odpalonego frapsa podczas meczu i niezaleznie od tego czy sa gospodarzem czy gosciem - robili screeny z wyniku, statystyk i strzelcow. Proponuje zrobic sobie katalog ze screenami z ligi. W srodku podzielic go na tygodnie rozgrywek i foldery meczow z danym zawodnikiem. Wtedy zawsze ktorys z graczy jest w stanie udukomentowac mecz screenami ktore beda bardzo wazne zwlaszcza dla prowadzenia statystyk ktore proponuje l44. Ja sam korzystam z imageshack uploadera i wrzucanie screenow robie latwo szybko i przyjemnie. Mysle ze jesli szersza grupa osob bedzie odpowiedzialna za prowadzenie rozgrywek to mozna smialo zrezygnowac z wpisywania strzelcow skoro sa na screenie. Dany "moderator" sobie je przeciez przeczyta i uzupelni a gracz opisujacy spotkanie bedzie mial mniej do wklepywania. ( Dziwi mnie to ze az tak wam to przeszkadza bo ja to uwielbiam )

Jeszcze jedna wskazowke jaka moge podsunac to dac przyklad jak to odbywa sie w moim przypadku. Wiecej czasu poswiecam na pierwsze spotkanie w sezonie i pozniej wchodze w temat i kopiuje sobie caly opis. Tym samym mam siebie zawsze jako gospodarza oraz logo mojej ekipy jest juz tam jak trzeba.

Mam nadzieje ze to pomoze wam troche we wstawianiu spotkan bo moim zdaniem szablon jest bardzo prosty do wrzucenia i wrecz ubogi poniewaz malo kto daje nam mozliwosc zobaczyc statystyki spotkania.
Matis08
Dzięki Dżast za słowa otuchy smile.gif

Co do wpisywania wyników. Ja zawsze robiłems obie foldery z ligami i potem podfoldery z drużynami z jakimi grałem. I do końca sezonu trzymałem screeny. Wyniki też wrzucam jak ty ImgShackUploaderem.

A w notatniku zawsze sobie kopiuje wzór wpisywania wyników jaki podaje lukasz, i robię sobie gotowe dwie kopie. Gdy jestem gospodarzem i gościem. Wtedy tylko podmieniam przeciwnika i wynik, i to w zasadzie wszystko.

Bardzo to ułatwia wpisywanie meczy.
dj_adriano
no to moze pare słow ode mnie.. jakiś czas mnie tu nie było ,ale po pierwsze urlop i teraz po powrocie również nie miałem zbyt wiele czasu ,a teraz myśle ,że wszystko wróci do odpowiedniego rytmu i będe mógł na nowo znaleźć troche czasu na gre smile.gif
co do poprzedniego sezonu to prawda był on z biegiem czasu coraz bardziej nużący po pierwsze chyba wakacyjna aura nie sprzyjała większosci po drugie z każdą kolejną rezygnacją gra liga traciła sens i aż odechciewało się ,stąd też zaczęło powoli wyglądać to tak ,że większość chciała tylko odbębnić swoje mecze i mieć z głowy.. jeszcze 4 sezony temy gdy rozpoczynałem przygode online na ISS byłem zachwycony organizacją , a przede wszystkim tym zaangażowaniem każdego w gre i zdrową atmosferą i rywalizacją ,która aż mobilizowała i dosłownie chciało się grać by móc walczyć z tymi najlepszymi awansować do pierwszej ligi. nawet właśnie ten mój pamiętny pierszy sezon który skonczyłem jako "czerwona latarnia" gdzie zająłem ostatnie 20 miejsce nie zraził mnie i nie zniechęcił bynajmniej miałem jeszcze większą ochote do gry bo byłem pod takim wrażeniem ,że moge grać w takim gronie.. jednak z sezonu na sezon powoli wszystko zaczęło się sypać. kilka konfliktów spowodowało odejscie niektórych graczy ,poźniej ten sezon gdzie weszła opłata za grę która najwidoczniej również zniechęciła co poniektórych i zaczęła się ,ale chyba tylko i wyłącznie walka o nagrody do tego ciągłe spięcia między ludźmi co wprowadziło niemiłe sytuacje i w zasadzie cała ta lige to o dupe rozbić bo wszystko straciło swój dawniejszy urok.. no ,ale najwyższy czas chyba zapomnieć o tym co było i pomyśleć o tym co może być bo jeśli się sprężymy to można to jeszcze jakoś postawić na nogi i pobawić się w miłej atmosferze jak to dawniej było. sam powiem szczerze ,że byłem zdecydowany już zezygnować ,ale postanowiłem jednak dać szanse i zobaczyć co przyniesie kolejny sezon i jak będzie wyglądał, dlatego też jestem w grze na kolejny sezon i myśle ,że będzie od wyglądał o niebo lepiej w porównaniu z poprzednim.
bardzo zachęcająco i obiecująco wygląda formuła Master Ligi co prawda mam nieco obaw ,że może nie wypalić ,ale jestem dobrej myśli i licze ,że się sprawdzi dlatego jestem jak najbardziej za tym pomysłem smile.gif

lukasz44
CYTAT(dj_adriano @ Sep 4 2011, 16:41) *
no to moze pare słow ode mnie.. jakiś czas mnie tu nie było ,ale po pierwsze urlop i teraz po powrocie również nie miałem zbyt wiele czasu ,a teraz myśle ,że wszystko wróci do odpowiedniego rytmu i będe mógł na nowo znaleźć troche czasu na gre smile.gif
co do poprzedniego sezonu to prawda był on z biegiem czasu coraz bardziej nużący po pierwsze chyba wakacyjna aura nie sprzyjała większosci po drugie z każdą kolejną rezygnacją gra liga traciła sens i aż odechciewało się ,stąd też zaczęło powoli wyglądać to tak ,że większość chciała tylko odbębnić swoje mecze i mieć z głowy.. jeszcze 4 sezony temy gdy rozpoczynałem przygode online na ISS byłem zachwycony organizacją , a przede wszystkim tym zaangażowaniem każdego w gre i zdrową atmosferą i rywalizacją ,która aż mobilizowała i dosłownie chciało się grać by móc walczyć z tymi najlepszymi awansować do pierwszej ligi. nawet właśnie ten mój pamiętny pierszy sezon który skonczyłem jako "czerwona latarnia" gdzie zająłem ostatnie 20 miejsce nie zraził mnie i nie zniechęcił bynajmniej miałem jeszcze większą ochote do gry bo byłem pod takim wrażeniem ,że moge grać w takim gronie.. jednak z sezonu na sezon powoli wszystko zaczęło się sypać. kilka konfliktów spowodowało odejscie niektórych graczy ,poźniej ten sezon gdzie weszła opłata za grę która najwidoczniej również zniechęciła co poniektórych i zaczęła się ,ale chyba tylko i wyłącznie walka o nagrody do tego ciągłe spięcia między ludźmi co wprowadziło niemiłe sytuacje i w zasadzie cała ta lige to o dupe rozbić bo wszystko straciło swój dawniejszy urok.. no ,ale najwyższy czas chyba zapomnieć o tym co było i pomyśleć o tym co może być bo jeśli się sprężymy to można to jeszcze jakoś postawić na nogi i pobawić się w miłej atmosferze jak to dawniej było. sam powiem szczerze ,że byłem zdecydowany już zezygnować ,ale postanowiłem jednak dać szanse i zobaczyć co przyniesie kolejny sezon i jak będzie wyglądał, dlatego też jestem w grze na kolejny sezon i myśle ,że będzie od wyglądał o niebo lepiej w porównaniu z poprzednim.
bardzo zachęcająco i obiecująco wygląda formuła Master Ligi co prawda mam nieco obaw ,że może nie wypalić ,ale jestem dobrej myśli i licze ,że się sprawdzi dlatego jestem jak najbardziej za tym pomysłem smile.gif

Piszesz że rezygnacje spowodowały to że gra traciła sens, ale niestety sam zrobiłeś to samo w lidze polskiej, gdzie bez słowa przestałeś grać mecze i nie potrafiłeś nawet napisać na forum " Jade na urlop, przepraszam ale nie dogram sezonu, sorki"
Hipokryzja ?

Postanowiłes dać szanse lidze ? To my musimy się zastanowić czy dać Ci szansę na gre w kolejnym sezonie, bo jeżeli masz mieć takie podejście jak do ligi polskiej to dziękujemy...

Piszesz o tym że jak zajmowałeś 20 miejsce w lidze atmosfera była inna- napewno tak.
Ale powiem Ci szczerze że Twoje podejście również diametralnie się zmieniło po wejściu do I ligi.

Nigdzie nawet nie napisałeś głupiego "Sorki za moje zachowanie" bo to jak olałeś i moje zapytania na GG co się dzieje i innych graczy nie jest w porządku.
Matis08
Dobra riposta Łukasz smile.gif

Ja zamierzam obserwować rozwój nowych projektów i uczestniczyć w miarę możliwości na forum.
Może jeszcze kiedyś będzie mi dane znowu rozegrać z wami niejeden sezon.
arczi333
Witam Łukasz masz racje że atmosfera troche padła i ludzie nie dopisują dobrze że jest taki temat niech p[oprostu zgłoszą sie osoby co chcą grać i po sprawie
Ja wyrażam chęć i postaram się poprawić ale wiem że na siłe nie da sie nikogo zmusic do miłej atmosfery ja myśle że nagrody nie są problem tylko my gracze
jak każdy sie sam za siebie nie weźmie to lipa i tak będzie troszke serca trzeba włożyć i dać coś od siebie
Jeśli chodzi o pomoc to po 15 września mogę służyć pomocą bo mam operacje na wiązadła i mam dobre 3 miesiące siedzenia w domu więc jak coś to moge pomagać
seba
Witam.
Panowie, mam tylko jedną prośbę odnośnie koncepcji dalszych rozgrywek pes6 na ISSO.
Grajmy dalej tradycyjną ligę + polską ekstraklasę.
Projekt rozgrywek ML, przy wszystkich swoich zaletach, w praktyce nie ma szans na powodzenie.
Jestem z issonline związany od paru lat, zostawiłem tu masę wolnego czasu, czy to przy zabawie w patchmakerke przy pes 2008 i 2009, czy ostatnio przy rozgrywkach pes 6 online. Poznałem tu wielu fajnych i wartościowych ludzi. W lidze pes 6 online nie grałem tylko pierwszego sezonu, znam ją niemal od podszewki i w jakimś tam stopniu czuję się upoważniony do zabrania głosu w tej sprawie.
Dlatego jeszcze raz powtórzę: Rozgrywki w formule ML, pogrzebią ligę pes6 na ISSO.
GooFy
CYTAT(seba @ Sep 12 2011, 23:50) *
Dlatego jeszcze raz powtórzę: Rozgrywki w formule ML, pogrzebią ligę pes6 na ISSO.

Argumenty, argumenty, argumenty...
lukasz44
CYTAT(seba @ Sep 12 2011, 23:50) *
Witam.
Panowie, mam tylko jedną prośbę odnośnie koncepcji dalszych rozgrywek pes6 na ISSO.
Grajmy dalej tradycyjną ligę + polską ekstraklasę.
Projekt rozgrywek ML, przy wszystkich swoich zaletach, w praktyce nie ma szans na powodzenie.
Jestem z issonline związany od paru lat, zostawiłem tu masę wolnego czasu, czy to przy zabawie w patchmakerke przy pes 2008 i 2009, czy ostatnio przy rozgrywkach pes 6 online. Poznałem tu wielu fajnych i wartościowych ludzi. W lidze pes 6 online nie grałem tylko pierwszego sezonu, znam ją niemal od podszewki i w jakimś tam stopniu czuję się upoważniony do zabrania głosu w tej sprawie.

Mylisz się i to bardzo wink.gif Rozgrywki master league wypalą na 100% i będzie to duży krok ku lepszemu jeżeli chodzi o rozgrywki pes 6 online na ISS. Taki sam system doskonale sprawdza się w angielskich i rosyjskich ligach pes6 więc dlaczego ma nie wypalić u nas ?

Polską ekstraklasę również wznowimy, ale to już po starcie MLO smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.