Witam..
Jak wiemy niedługo wyjdzie gra Pes 11 na konsole ps2.. Huraa.. czarnulka trzyma się mocno, mocniej niż PSP, które dużo młodsze... Nazwałem temat Ostatnia nadzieja.. Czy ta gra zaspokoi moje oczekiwania? Czy zawiodę się jak przy innych częściach?
Moje pierwsze spotkanie z Pesem to "dwójeczka". Gralo się bosko, super grafika, było to 6 lat temu.. Niedawno odpaliłem tę grę- i trochę się uśmiałem mówiąc jak moglem w to grać.. Kiedyś miałem frajdę, teraz ona już mnie nie zaspokaja..
Z Pesem 3 i 4 miałem krótki epizod, gdyż konsole playstation2 kupiłem później.. Potem grałem w "piątkę" która dala mi wiele pięknych chwil.. Jednak za dużo trochę tam fauli, porównując z Pes6.. Apropo szóstki- gram do dziś, bo uważam ją za najlepszą część, absolutną..
I tu pojawia się problem..
Pes 2008 gdy się pojawił mówiłem sobie "no to już będzie gra kompletna w każdym calu".. Zawiodłem się, jest o wiele gorsza od szóstki, niestety.. Mówię oczywiście o wersji na playstation2. Dlaczego mi to zrobili??
Pes 2009 to już zupełnie inny silnik gry, inna bajka, zawodnicy poruszają się po boisku inaczej, po innych torach, krótko trzymają pilke , za krótko.. To nie jest już to samo.
W 2010 podobała mi się liga mistrzów, super sprawa lecz.. silnik gry został z 2009.. Dlatego caly czas wracam do Pes 6, uaktualniając składy..
Dlaczego tak jest? Wiem.. są nowe konsole , lepsze komputery, czarnula idzie w zapomnienie, robią gry już na odpieprz.. Niestety nie stać mnie aktualnie na lepszy sprzęt, przez to MOJA OSTATNIA NADZIEJA tkwi w PES 11.
Proszę Boga o to.. by w najnowszej części grywalność była na poziomie szóstki.. Tam to się gra, są emocje, klimat, kontry...
Jeżeli 11 będzie podobna do 10, to nadal będę grał w szóstkę, lecz niedługo poszukam kasy na lepszy sprzęt..
Nie zamydlą mi oczu nowymi opcjami, możliwością bronienia bramkarzem, ligą mistrzów, Become a Legend itd. Ja chcę starego dobrego pesa, takiego jak 6, gdzie już niestety powoli nie robi się opcji do tej gry.
Mam nadzieje że mnie rozumiecie.
Jeżeli zna ktoś jakieś strony z opcjami do PES 6 na konsole, to prosiłbym o podanie oprócz:
www.pesgaming.com
www.evo-web.co.uk