Zapraszam do dyskusji o drugoligowych rozgrywkach.
kowiak
Sep 25 2010, 10:13
Tylko 4 pierwszych będzie awansować? Proponowałbym zrobić baraże 5-8 czy coś żeby było ciekawiej. Jak jest nas aż 22óch to później sporo meczy będzie o pietruszkę, a tak zawsze gra o coś.
dj_adriano
Sep 25 2010, 10:42
CYTAT(kowiak @ Sep 25 2010, 10:17)

Tylko 4 pierwszych będzie awansować? Proponowałbym zrobić baraże 5-8 czy coś żeby było ciekawiej. Jak jest nas aż 22óch to później sporo meczy będzie o pietruszkę, a tak zawsze gra o coś.
to jest nawet niezły pomysł ,ale to troche za dużo gdyby aż 8 zespołów awansowało więc proponowałbym inaczej, tzn miejsca od 5-8 grają baraże między sobą i z tego dwóch zwycięsców zagra z pierwszoligowcami z końcowych miejsc. zawsze to już coś bo będzie walka o 8em pierwszych miejsc.
kowiak
Sep 25 2010, 10:43
no o coś takiego mi chodziło tylko byłem ciekaw czy w ogóle taki pomysł wchodzi w grę
JustMe1987
Sep 25 2010, 16:20
Uwazam pomysl kolegow za warty rozwazenia. Uczestnicy uwielbiajacy rywalizowac o czub tabeli beda mieli wielka frajde.
CYTAT(dj_adriano @ Sep 25 2010, 11:46)

to jest nawet niezły pomysł ,ale to troche za dużo gdyby aż 8 zespołów awansowało więc proponowałbym inaczej, tzn miejsca od 5-8 grają baraże między sobą i z tego dwóch zwycięsców zagra z pierwszoligowcami z końcowych miejsc. zawsze to już coś bo będzie walka o 8em pierwszych miejsc.
Jestem na tak tylko zeby nie było ze dwóch zwyciesców 5-8 gra Finał i wtedy dopiero awans jednego z nich , za dużo presjii
lukasz44
Sep 25 2010, 17:41
CYTAT(WKSRKS @ Sep 25 2010, 18:38)

Jestem na tak tylko zeby nie było ze dwóch zwyciesców 5-8 gra Finał i wtedy dopiero awans jednego z nich , za dużo presjii

Awansuj bez baraży to unikniesz presjiii ; D
JustMe1987
Sep 25 2010, 20:01
Apeluje zeby pozostali gracze zapisani wylosowali swoje druzyny bo milo by bylo zagrac pierwsze mecze juz jutro a jak widac niektorzy nie maja czasu do tej pory zeby poswiecic minute na zalogowanie sie do panelu gracza i wylosowanie klubu.
dj_adriano
Sep 25 2010, 21:31
CYTAT(JustMe1987 @ Sep 25 2010, 20:05)

Apeluje zeby pozostali gracze zapisani wylosowali swoje druzyny bo milo by bylo zagrac pierwsze mecze juz jutro a jak widac niektorzy nie maja czasu do tej pory zeby poswiecic minute na zalogowanie sie do panelu gracza i wylosowanie klubu.
dokładnie. ludzie losujcie i grajmy juz
lukasz44
Sep 26 2010, 09:06
Kolejki dodane.
Powodzenia wszystkim !!! V sezon oficjalnie rozpoczęty
GRACZE :-stalówka
-Syberian
-Borozdw
Proszeni są o jak najszybsze wylosowanie ekip w panelu !!!
wracając do tych baraży t o proponuje coś takiego:
13-16 z I ligi i 5-8 z II grają baraże. Przegrani z pierwszej mogą od razu spadać za wygranych z drugiej lub dodatkowo grać baraż w wyniku czego cała czwórka z I ligi mogła by się obronić i tak chyba byłoby najlepiej moim zdaniem.
Siema

Mam problem. Od wczoraj mam nowy system Windows 7, bo miałem ostatnio problemy z XP. Mam antywirusa Noda, a wcześniej na XP miałem Kaspersky'iego. Chodzi o to, że nie mogę wejść w SIECI w grze, bo gdy wejdę pokazuje się błąd, ze Firewall blokuje i mam opcje żeby ponowić lub rozłączyć i wyjść. Przed odpaleniem Pesa wyłączyłem Noda, a zapora też jest wyłączona bo patrzyłem. Nie wiem co zrobić.. Liczę na waszą pomoc. Z góry dzięki.
CYTAT(Pucek @ Oct 2 2010, 16:27)

Siema

Mam problem. Od wczoraj mam nowy system Windows 7, bo miałem ostatnio problemy z XP. Mam antywirusa Noda, a wcześniej na XP miałem Kaspersky'iego. Chodzi o to, że nie mogę wejść w SIECI w grze, bo gdy wejdę pokazuje się błąd, ze Firewall blokuje i mam opcje żeby ponowić lub rozłączyć i wyjść. Przed odpaleniem Pesa wyłączyłem Noda, a zapora też jest wyłączona bo patrzyłem. Nie wiem co zrobić.. Liczę na waszą pomoc. Z góry dzięki.
Mój problem pozostaje nie rozwiązaną zagadką, próbowałem chyba wszystkiego by móc grać w sieci, lecz nadal coś blokuje i wygląda na to, że jeśli nikt mi nie pomoże i nikt nie zna rozwiązania to będę musiał zrezygnować z gry w lidze...
JustMe1987
Oct 9 2010, 12:32
CYTAT(Pucek @ Oct 9 2010, 13:32)

Mój problem pozostaje nie rozwiązaną zagadką, próbowałem chyba wszystkiego by móc grać w sieci, lecz nadal coś blokuje i wygląda na to, że jeśli nikt mi nie pomoże i nikt nie zna rozwiązania to będę musiał zrezygnować z gry w lidze...
Zamiast wylaczac to powinienes sie postarac odblokowac i w zaporze i w antywirusie pes6.exe W zaporze musisz wprowadzic program w zakladce wyjatki a antywiursie to nie wiem.
CYTAT(JustMe1987 @ Oct 9 2010, 13:36)

Zamiast wylaczac to powinienes sie postarac odblokowac i w zaporze i w antywirusie pes6.exe W zaporze musisz wprowadzic program w zakladce wyjatki a antywiursie to nie wiem.
Próbowałem już to zrobić i nic nie dało.. :/
Niestety mam problem chciałem zagrać mecz ligowy z piwlakiem wchodze na pe6j a tu:
Sorry Ogryz, you are banned from using this forum!
reached 100% warning
Your ban is set to expire November 10, 2010, 06:26:05 AM.
Dostałem bana na miesiąć do 10 listopada. I co teraz? Nowego konta też nie moge zrobić. Nie wiem czemu dostałem bana.
Prosze o pomoc.
prince
Oct 10 2010, 19:33
Jeśli nie masz zmiennego IP, to chyba pozostaje przeczekać okres karencji. Zapewne Cię przyłapał na niegraniu na patchu Deemaza ten nowy 'Texas Ranger' o którym była mowa w którymś temacie tutaj.
Pucek, a Ty może po prostu odinstaluj Noda i wróć do Kaspersky'ego, skoro nic innego nie działa?
CYTAT(prince @ Oct 10 2010, 20:37)

Pucek, a Ty może po prostu odinstaluj Noda i wróć do Kaspersky'ego, skoro nic innego nie działa?
Myślę, że to bardziej kwestia zapory jakiejś w systemie, mimo, że mam ją wyłączoną, niż jednak Noda.
lukasz44
Oct 14 2010, 11:15
CYTAT(Pucek @ Oct 14 2010, 12:08)

Myślę, że to bardziej kwestia zapory jakiejś w systemie, mimo, że mam ją wyłączoną, niż jednak Noda.
Ta jasne, a gdy miałeś Kasperskyego to zapora nie była włączona niby i wszystko działało ? Zastanów się, wina antywirusa na 100%, określ się czy wolisz odinstalować Noda i wrócić do Kasperskyego ( a także ligi) czy rezygnujesz , nie będziemy czekać w nieskończoność. Proszę o odpowiedż.
kowiak
Oct 15 2010, 18:22
Niestety muszę zrezygnować z ligi. Jest to spowodowane po prostu brakiem czasu. Mam dość napięte, że tak powiem sprawy zawodowe. Dzięki chłopaki za wspólną (kulturalną) grę i powodzenia

w szczególności osobie, która przejmie Lokomotiw

pozdrawiam!
czubinho
Oct 15 2010, 19:15
zaczyna sie ...
lukasz44
Oct 16 2010, 13:47
Mam nadzieję że więcej rezygnacji nie będzie
Za gracza
Pucek (nie odpisuje ani na forum ani na GG, a ja prosił nie będę) wchodzi 2 z ławki rezerwowych, czyli
Mateusz13 (GG:133541), przejmuje on wyniki Auxerre i w sprawie meczów proszę o kontakt do niego.
Za gracza Kowiak wchodzi 3 z ławki rezerwowych, czyli Hyog (GG: 2833733) przejmuje on Lokomotiw i w sprawie meczów proszę o kontakt do niego.
Niedługo na stronie głównej dopisani zostaną obaj Panowie. dziękuję za uwagę.
JustMe1987
Oct 19 2010, 21:04

Ktos wie jak z tego wybrnac?
Zmienilem sprzet i wgralem ten sam system tego samego antywira i mam porobione wyjatki dla pes6.exe w zaporze i w antywirze. Probowalem takze zalogowac sie na wylaczonych - zaporze i antywirusie i dalej to samo. Moze taki komunikat wyswietla sie zbanowanym na pes6j?
Jeśli ktoś chce rozegrać zaległe mecze, walić na gg.
Syberian
Oct 24 2010, 11:20
Powstanie 3 liga?
JustMe1987
Oct 24 2010, 20:46
CYTAT(Syberian @ Oct 24 2010, 12:24)

Powstanie 3 liga?
Jesli o mnie chodzi to wolalbym raczej odwrotne rozwiazanie. Z dwoch obecnych zrobic jedna w ktorej kazdemu bedzie chcialo sie grac bo zapal niektorych pozostawia wiele do zyczenia.. a tyle sie trabi - nie masz czasu i checi - nie bierz udzialu...
JustMe1987
Oct 25 2010, 10:32
(Sorry za post pod postem ale zalezy mi zeby uczestnicy ligi go dostrzegli)
Prosze pisac do mnie o mecze w ciagu najblizszych 4 dni bo od 29,10 az do 01,11 nie bedzie mnie przy komputerze. Spotkania rozgrywam najczesciej miedzy 19. a 22.
lukasz44
Nov 6 2010, 16:54
Gracze czarny1990a i reyty usunięci z ligi. Reyty wędruje również do czarnej listy ligowców, za olanie rozgrywek
Syberian
Nov 6 2010, 19:06
CYTAT(lukasz44 @ Nov 6 2010, 16:58)

Gracze czarny1990a i reyty usunięci z ligi. Reyty wędruje również do czarnej listy ligowców, za olanie rozgrywek
Wejdzie ktoś za nich czy reszta meczy to walkowery?
dj_adriano
Nov 6 2010, 20:07
pomyłka na stronie głownej w panelu gracza, przez przypadek wpisałem wynik 3-10 dla gracza Vivec(mecz dj_adriano 2:0 Vivec) zamiast na moją korzyść w meczu z Ogryzem, prosze o poprawienie i przepraszam za kłopot.
lukasz44
Nov 6 2010, 20:20
CYTAT(Syberian @ Nov 6 2010, 19:10)

Wejdzie ktoś za nich czy reszta meczy to walkowery?
Nie. Gracze zostali usunięci i ich mecze zostały anulowane, zarówno te rozegrane jak i do rozegrania. Nie ma już ich w tabeli i terminarzach.
CYTAT(dj_adriano @ Nov 6 2010, 20:11)

pomyłka na stronie głownej w panelu gracza, przez przypadek wpisałem wynik 3-10 dla gracza Vivec(mecz dj_adriano 2:0 Vivec) zamiast na moją korzyść w meczu z Ogryzem, prosze o poprawienie i przepraszam za kłopot.
Poprawiłem, już chyba jest OK.
dj_adriano
Nov 6 2010, 21:09
tak, już ok dzieki lukasz
prince
Nov 17 2010, 20:53
CYTAT(lukasz44 @ Nov 17 2010, 18:08)

8 WO dostał Sebas
3 WO dostał deadduck
Obaj prawdopodobniej zakończyli już udział w lidze i w reszcie ich rewanżowych meczy zostaną wpisane WO....
Reszta OK

Doprawdy nie rozumiem tego...zapisują się tacy ludzie do 150 różnych lig i 347 różnych turniejów, a potem nie mają czasu grać i same problemy przez to. Podobnie w Bundeslidze, (szacunek dla JustMe, już za samą inicjatywę i chęć urozmaicenia rozgrywek)...okej występują przypadki losowe, imprezy or sth like that, ale kurczę nie 24/7...
EDIT: precyzując, myślę tu o masowych walkowerowiczach.
lukasz44
Nov 17 2010, 21:25
CYTAT(prince @ Nov 17 2010, 20:57)

Doprawdy nie rozumiem tego...zapisują się tacy ludzie do 150 różnych lig i 347 różnych turniejów, a potem nie mają czasu grać i same problemy przez to. Podobnie w Bundeslidze, (szacunek dla JustMe, już za samą inicjatywę i chęć urozmaicenia rozgrywek)...okej występują przypadki losowe, imprezy or sth like that, ale kurczę nie 24/7...
EDIT: precyzując, myślę tu o masowych walkowerowiczach.
Doprawdy nie rozumiem do kogo masz pretensje ? Regulamin jest taki i się go trzymamy:
4.3. W sytuacji rezygnacji z gry zawodnika w trakcie trwania sezonu, jego wyniki zamieniane są na walkowery w wymiarze 3-0 dla przeciwnika. Walkowery pomiędzy dwoma zawodnikami, którzy zrezygnowali z gry w trakcie sezonu punktowane są po jednym dla każdego na korzyść tego, kto w terminarzu znajduje się jako gospodarz.
4.6. Jeżeli gracz zrezygnuje z ligi mając na koncie mniej niż 50% meczów to zostaje usunięty z ligi, a jego wyniki anulowane. Gdy rozegra więcej niż 50%, to zaliczony zostaje jeden mecz z każdym rywalem, a w rewanżach wpisywane są walkowery.
Lepiej wyrzucić graczy którzy rozegrali 20 meczy ? Według mnie to jest wlaśnie dziwne,gdy wpisywane w rewanżach są WO nikt nie jest poszkodowany, a gdy skasowane są wszystkie wszystkie mecze tabela wywraca się do góry nogami, a w poważnej lidze jaką jest ISSOnline nie przyznaje się mistrzostw i awansów przy zielonym stoliku.
JustMe1987
Nov 17 2010, 21:45
Jesli do kogos ma zal Prince to wlasnie do graczy ktorzy olewaja rozgrywki - prawda Prince?. lukasz44 znowu bierzesz cos do siebie i to calkiem niepotrzebnie. Twoj postepowanie jest zgodne z regulaminem i nalezy jak najbardziej reagowac w takich sytuacjach. Sek tkwi w podejsciu ludzi zapisujacych do rozgrywek ktorych postawa wybila mi z glowy prowadzenie jakichkolwiek rozgrywek. Zwyczajnie nie warto sie scierac i poswiecac swojego wolnego czasu dla takich graczy.
prince
Nov 17 2010, 22:27
CYTAT(JustMe1987 @ Nov 17 2010, 21:49)

Jesli do kogos ma zal Prince to wlasnie do graczy ktorzy olewaja rozgrywki - prawda Prince?. lukasz44 znowu bierzesz cos do siebie i to calkiem niepotrzebnie. Twoj postepowanie jest zgodne z regulaminem i nalezy jak najbardziej reagowac w takich sytuacjach. Sek tkwi w podejsciu ludzi zapisujacych do rozgrywek ktorych postawa wybila mi z glowy prowadzenie jakichkolwiek rozgrywek. Zwyczajnie nie warto sie scierac i poswiecac swojego wolnego czasu dla takich graczy.
Tak, dokładnie o to mi chodzi, o graczy którzy zapisują się do rozgrywek, a potem nie uczestniczą w nich regularnie do końca. Co do Twojej decyzji Łukasz oczywiście jest słuszna, nie było moją intencją jej jakiekolwiek podważanie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.