Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Drugoligowy off-top
board.issonline.pl > PES6 Online: Rozgrywka Sieciowa > Ligowe Archiwum > Sezon 5 > Sezon 5 - II liga
Bakel
Zapraszam do dyskusji o drugoligowych rozgrywkach.
kowiak
Tylko 4 pierwszych będzie awansować? Proponowałbym zrobić baraże 5-8 czy coś żeby było ciekawiej. Jak jest nas aż 22óch to później sporo meczy będzie o pietruszkę, a tak zawsze gra o coś.
dj_adriano
CYTAT(kowiak @ Sep 25 2010, 10:17) *
Tylko 4 pierwszych będzie awansować? Proponowałbym zrobić baraże 5-8 czy coś żeby było ciekawiej. Jak jest nas aż 22óch to później sporo meczy będzie o pietruszkę, a tak zawsze gra o coś.

to jest nawet niezły pomysł ,ale to troche za dużo gdyby aż 8 zespołów awansowało więc proponowałbym inaczej, tzn miejsca od 5-8 grają baraże między sobą i z tego dwóch zwycięsców zagra z pierwszoligowcami z końcowych miejsc. zawsze to już coś bo będzie walka o 8em pierwszych miejsc.
kowiak
no o coś takiego mi chodziło tylko byłem ciekaw czy w ogóle taki pomysł wchodzi w grę wink.gif
JustMe1987
Uwazam pomysl kolegow za warty rozwazenia. Uczestnicy uwielbiajacy rywalizowac o czub tabeli beda mieli wielka frajde.
WKS
CYTAT(dj_adriano @ Sep 25 2010, 11:46) *
to jest nawet niezły pomysł ,ale to troche za dużo gdyby aż 8 zespołów awansowało więc proponowałbym inaczej, tzn miejsca od 5-8 grają baraże między sobą i z tego dwóch zwycięsców zagra z pierwszoligowcami z końcowych miejsc. zawsze to już coś bo będzie walka o 8em pierwszych miejsc.

Jestem na tak tylko zeby nie było ze dwóch zwyciesców 5-8 gra Finał i wtedy dopiero awans jednego z nich , za dużo presjii dry.gif
lukasz44
CYTAT(WKSRKS @ Sep 25 2010, 18:38) *
Jestem na tak tylko zeby nie było ze dwóch zwyciesców 5-8 gra Finał i wtedy dopiero awans jednego z nich , za dużo presjii dry.gif

Awansuj bez baraży to unikniesz presjiii ; D
JustMe1987
Apeluje zeby pozostali gracze zapisani wylosowali swoje druzyny bo milo by bylo zagrac pierwsze mecze juz jutro a jak widac niektorzy nie maja czasu do tej pory zeby poswiecic minute na zalogowanie sie do panelu gracza i wylosowanie klubu.
dj_adriano
CYTAT(JustMe1987 @ Sep 25 2010, 20:05) *
Apeluje zeby pozostali gracze zapisani wylosowali swoje druzyny bo milo by bylo zagrac pierwsze mecze juz jutro a jak widac niektorzy nie maja czasu do tej pory zeby poswiecic minute na zalogowanie sie do panelu gracza i wylosowanie klubu.

dokładnie. ludzie losujcie i grajmy juz tongue.gif
lukasz44
Kolejki dodane.

Powodzenia wszystkim !!! V sezon oficjalnie rozpoczęty rolleyes.gif

GRACZE :

-stalówka
-Syberian
-Borozdw

Proszeni są o jak najszybsze wylosowanie ekip w panelu !!!
kowiak
wracając do tych baraży t o proponuje coś takiego:
13-16 z I ligi i 5-8 z II grają baraże. Przegrani z pierwszej mogą od razu spadać za wygranych z drugiej lub dodatkowo grać baraż w wyniku czego cała czwórka z I ligi mogła by się obronić i tak chyba byłoby najlepiej moim zdaniem.
Pucek
Siema tongue.gif Mam problem. Od wczoraj mam nowy system Windows 7, bo miałem ostatnio problemy z XP. Mam antywirusa Noda, a wcześniej na XP miałem Kaspersky'iego. Chodzi o to, że nie mogę wejść w SIECI w grze, bo gdy wejdę pokazuje się błąd, ze Firewall blokuje i mam opcje żeby ponowić lub rozłączyć i wyjść. Przed odpaleniem Pesa wyłączyłem Noda, a zapora też jest wyłączona bo patrzyłem. Nie wiem co zrobić.. Liczę na waszą pomoc. Z góry dzięki.
Pucek
CYTAT(Pucek @ Oct 2 2010, 16:27) *
Siema tongue.gif Mam problem. Od wczoraj mam nowy system Windows 7, bo miałem ostatnio problemy z XP. Mam antywirusa Noda, a wcześniej na XP miałem Kaspersky'iego. Chodzi o to, że nie mogę wejść w SIECI w grze, bo gdy wejdę pokazuje się błąd, ze Firewall blokuje i mam opcje żeby ponowić lub rozłączyć i wyjść. Przed odpaleniem Pesa wyłączyłem Noda, a zapora też jest wyłączona bo patrzyłem. Nie wiem co zrobić.. Liczę na waszą pomoc. Z góry dzięki.

Mój problem pozostaje nie rozwiązaną zagadką, próbowałem chyba wszystkiego by móc grać w sieci, lecz nadal coś blokuje i wygląda na to, że jeśli nikt mi nie pomoże i nikt nie zna rozwiązania to będę musiał zrezygnować z gry w lidze...
JustMe1987
CYTAT(Pucek @ Oct 9 2010, 13:32) *
Mój problem pozostaje nie rozwiązaną zagadką, próbowałem chyba wszystkiego by móc grać w sieci, lecz nadal coś blokuje i wygląda na to, że jeśli nikt mi nie pomoże i nikt nie zna rozwiązania to będę musiał zrezygnować z gry w lidze...

Zamiast wylaczac to powinienes sie postarac odblokowac i w zaporze i w antywirusie pes6.exe W zaporze musisz wprowadzic program w zakladce wyjatki a antywiursie to nie wiem.
Pucek
CYTAT(JustMe1987 @ Oct 9 2010, 13:36) *
Zamiast wylaczac to powinienes sie postarac odblokowac i w zaporze i w antywirusie pes6.exe W zaporze musisz wprowadzic program w zakladce wyjatki a antywiursie to nie wiem.

Próbowałem już to zrobić i nic nie dało.. :/
Ogryz
Niestety mam problem chciałem zagrać mecz ligowy z piwlakiem wchodze na pe6j a tu:

Sorry Ogryz, you are banned from using this forum!
reached 100% warning
Your ban is set to expire November 10, 2010, 06:26:05 AM.

Dostałem bana na miesiąć do 10 listopada. I co teraz? Nowego konta też nie moge zrobić. Nie wiem czemu dostałem bana.

Prosze o pomoc.
prince
Jeśli nie masz zmiennego IP, to chyba pozostaje przeczekać okres karencji. Zapewne Cię przyłapał na niegraniu na patchu Deemaza ten nowy 'Texas Ranger' o którym była mowa w którymś temacie tutaj.

Pucek, a Ty może po prostu odinstaluj Noda i wróć do Kaspersky'ego, skoro nic innego nie działa?
Pucek
CYTAT(prince @ Oct 10 2010, 20:37) *
Pucek, a Ty może po prostu odinstaluj Noda i wróć do Kaspersky'ego, skoro nic innego nie działa?

Myślę, że to bardziej kwestia zapory jakiejś w systemie, mimo, że mam ją wyłączoną, niż jednak Noda.
lukasz44
CYTAT(Pucek @ Oct 14 2010, 12:08) *
Myślę, że to bardziej kwestia zapory jakiejś w systemie, mimo, że mam ją wyłączoną, niż jednak Noda.

Ta jasne, a gdy miałeś Kasperskyego to zapora nie była włączona niby i wszystko działało ? Zastanów się, wina antywirusa na 100%, określ się czy wolisz odinstalować Noda i wrócić do Kasperskyego ( a także ligi) czy rezygnujesz , nie będziemy czekać w nieskończoność. Proszę o odpowiedż.
kowiak
Niestety muszę zrezygnować z ligi. Jest to spowodowane po prostu brakiem czasu. Mam dość napięte, że tak powiem sprawy zawodowe. Dzięki chłopaki za wspólną (kulturalną) grę i powodzenia wink.gif w szczególności osobie, która przejmie Lokomotiw biggrin.gif pozdrawiam!
czubinho
zaczyna sie ...
lukasz44
Mam nadzieję że więcej rezygnacji nie będzie mellow.gif

Za gracza Pucek (nie odpisuje ani na forum ani na GG, a ja prosił nie będę) wchodzi 2 z ławki rezerwowych, czyli Mateusz13 (GG:133541), przejmuje on wyniki Auxerre i w sprawie meczów proszę o kontakt do niego.

Za gracza Kowiak wchodzi 3 z ławki rezerwowych, czyli Hyog (GG: 2833733)
przejmuje on Lokomotiw i w sprawie meczów proszę o kontakt do niego.

Niedługo na stronie głównej dopisani zostaną obaj Panowie. dziękuję za uwagę.
JustMe1987

Ktos wie jak z tego wybrnac?

Zmienilem sprzet i wgralem ten sam system tego samego antywira i mam porobione wyjatki dla pes6.exe w zaporze i w antywirze. Probowalem takze zalogowac sie na wylaczonych - zaporze i antywirusie i dalej to samo. Moze taki komunikat wyswietla sie zbanowanym na pes6j?
Hyoga
Jeśli ktoś chce rozegrać zaległe mecze, walić na gg.
Syberian
Powstanie 3 liga?
JustMe1987
CYTAT(Syberian @ Oct 24 2010, 12:24) *
Powstanie 3 liga?

Jesli o mnie chodzi to wolalbym raczej odwrotne rozwiazanie. Z dwoch obecnych zrobic jedna w ktorej kazdemu bedzie chcialo sie grac bo zapal niektorych pozostawia wiele do zyczenia.. a tyle sie trabi - nie masz czasu i checi - nie bierz udzialu...
JustMe1987
(Sorry za post pod postem ale zalezy mi zeby uczestnicy ligi go dostrzegli)

Prosze pisac do mnie o mecze w ciagu najblizszych 4 dni bo od 29,10 az do 01,11 nie bedzie mnie przy komputerze. Spotkania rozgrywam najczesciej miedzy 19. a 22.
lukasz44
Gracze czarny1990a i reyty usunięci z ligi. Reyty wędruje również do czarnej listy ligowców, za olanie rozgrywek

Syberian
CYTAT(lukasz44 @ Nov 6 2010, 16:58) *
Gracze czarny1990a i reyty usunięci z ligi. Reyty wędruje również do czarnej listy ligowców, za olanie rozgrywek

Wejdzie ktoś za nich czy reszta meczy to walkowery?
dj_adriano
pomyłka na stronie głownej w panelu gracza, przez przypadek wpisałem wynik 3-10 dla gracza Vivec(mecz dj_adriano 2:0 Vivec) zamiast na moją korzyść w meczu z Ogryzem, prosze o poprawienie i przepraszam za kłopot.
lukasz44
CYTAT(Syberian @ Nov 6 2010, 19:10) *
Wejdzie ktoś za nich czy reszta meczy to walkowery?

Nie. Gracze zostali usunięci i ich mecze zostały anulowane, zarówno te rozegrane jak i do rozegrania. Nie ma już ich w tabeli i terminarzach.

CYTAT(dj_adriano @ Nov 6 2010, 20:11) *
pomyłka na stronie głownej w panelu gracza, przez przypadek wpisałem wynik 3-10 dla gracza Vivec(mecz dj_adriano 2:0 Vivec) zamiast na moją korzyść w meczu z Ogryzem, prosze o poprawienie i przepraszam za kłopot.

Poprawiłem, już chyba jest OK.
dj_adriano
tak, już ok dzieki lukasz wink.gif
prince
CYTAT(lukasz44 @ Nov 17 2010, 18:08) *
8 WO dostał Sebas
3 WO dostał deadduck

Obaj prawdopodobniej zakończyli już udział w lidze i w reszcie ich rewanżowych meczy zostaną wpisane WO....

Reszta OK smile.gif

Doprawdy nie rozumiem tego...zapisują się tacy ludzie do 150 różnych lig i 347 różnych turniejów, a potem nie mają czasu grać i same problemy przez to. Podobnie w Bundeslidze, (szacunek dla JustMe, już za samą inicjatywę i chęć urozmaicenia rozgrywek)...okej występują przypadki losowe, imprezy or sth like that, ale kurczę nie 24/7...

EDIT: precyzując, myślę tu o masowych walkowerowiczach.
lukasz44
CYTAT(prince @ Nov 17 2010, 20:57) *
Doprawdy nie rozumiem tego...zapisują się tacy ludzie do 150 różnych lig i 347 różnych turniejów, a potem nie mają czasu grać i same problemy przez to. Podobnie w Bundeslidze, (szacunek dla JustMe, już za samą inicjatywę i chęć urozmaicenia rozgrywek)...okej występują przypadki losowe, imprezy or sth like that, ale kurczę nie 24/7...

EDIT: precyzując, myślę tu o masowych walkowerowiczach.

Doprawdy nie rozumiem do kogo masz pretensje ? Regulamin jest taki i się go trzymamy:

4.3. W sytuacji rezygnacji z gry zawodnika w trakcie trwania sezonu, jego wyniki zamieniane są na walkowery w wymiarze 3-0 dla przeciwnika. Walkowery pomiędzy dwoma zawodnikami, którzy zrezygnowali z gry w trakcie sezonu punktowane są po jednym dla każdego na korzyść tego, kto w terminarzu znajduje się jako gospodarz.

4.6. Jeżeli gracz zrezygnuje z ligi mając na
koncie mniej niż 50% meczów to zostaje usunięty z ligi, a jego wyniki anulowane. Gdy rozegra więcej niż 50%, to zaliczony zostaje jeden mecz z każdym rywalem, a w rewanżach wpisywane są walkowery.

Lepiej wyrzucić graczy którzy rozegrali 20 meczy ? Według mnie to jest wlaśnie dziwne,gdy wpisywane w rewanżach są WO nikt nie jest poszkodowany, a gdy skasowane są wszystkie wszystkie mecze tabela wywraca się do góry nogami, a w poważnej lidze jaką jest ISSOnline nie przyznaje się mistrzostw i awansów przy zielonym stoliku.
JustMe1987
Jesli do kogos ma zal Prince to wlasnie do graczy ktorzy olewaja rozgrywki - prawda Prince?. lukasz44 znowu bierzesz cos do siebie i to calkiem niepotrzebnie. Twoj postepowanie jest zgodne z regulaminem i nalezy jak najbardziej reagowac w takich sytuacjach. Sek tkwi w podejsciu ludzi zapisujacych do rozgrywek ktorych postawa wybila mi z glowy prowadzenie jakichkolwiek rozgrywek. Zwyczajnie nie warto sie scierac i poswiecac swojego wolnego czasu dla takich graczy.
prince
CYTAT(JustMe1987 @ Nov 17 2010, 21:49) *
Jesli do kogos ma zal Prince to wlasnie do graczy ktorzy olewaja rozgrywki - prawda Prince?. lukasz44 znowu bierzesz cos do siebie i to calkiem niepotrzebnie. Twoj postepowanie jest zgodne z regulaminem i nalezy jak najbardziej reagowac w takich sytuacjach. Sek tkwi w podejsciu ludzi zapisujacych do rozgrywek ktorych postawa wybila mi z glowy prowadzenie jakichkolwiek rozgrywek. Zwyczajnie nie warto sie scierac i poswiecac swojego wolnego czasu dla takich graczy.

Tak, dokładnie o to mi chodzi, o graczy którzy zapisują się do rozgrywek, a potem nie uczestniczą w nich regularnie do końca. Co do Twojej decyzji Łukasz oczywiście jest słuszna, nie było moją intencją jej jakiekolwiek podważanie. wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.