Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Ranking PES6 - październik 2009
board.issonline.pl > PES6 Online: Rozgrywka Sieciowa > Turniejowe Archiwum > Ranking PES6
Bakel
W tym wątku zajmiemy się sprawą domniemanego oszustwa rankingowego.
lukasz44
Przykro mi ale ja żadnego konta Hayden nie tworzyłem, przecież to gość z którym grałem lol

lowrider
Bakel, hayden to mój kumpel (właściwie kolega sędzia) z Wrocławia, który zalogował się w rankingu 18.10.2009 i z którym sam rozegrałem kilka meczy...
Bakel
124 2009-10-31 21:36:34 hayden (Liverpool) 1:3 lukasz44 (Saragossa) [email protected]

108 2009-10-31 20:32:31 hayden (Brazylia) 3:3 lowrider89 (Anglia) [email protected]

101 2009-10-31 15:45:47 lukasz44 (Borussia D) 1:0 siwers99 (Juventus ) [email protected]

lowrider, skoro piszesz, ze hayden to Twój kolega, to jedynym logicznym wytłumaczeniem wyżej zamieszczonych logów jest "pożyczenie" konta haydena przez lukasza44.
jarek
dajcie chłopakowi tą 100-wke...niech ma...tongue.gif
Bakel
CYTAT(hayden)
Witaj Bakel, hayden z tej strony. Zauważyłem, że stałem się pewnego rodzaju przedmiotem sporów nagrody w rankingu na stronie ISS. Pragnę cię zapewnić, że wszystkie wpisane mecze zostały odbyte. Prawdopodobnie z konta skorzystam dopiero za jakiś czas bo jestem teraz w delegacji i nie będę miał możliwości rozgrywania spotkań. Wczoraj przed 18 założyłem metodą PSL Host serwer na którym ja, lowrider oraz lukasz rozgrywalismy miedzy sobą mecze na 5 minut chcąc zagrać jak najwięcej meczy jak największą ilością drużyn. Umówilismy się, że te mecze wpiszemy do rankingu. Ponadto wiedząc, że na koniec nie będę miał możliwości wpisania wyników moich spotkan z lukaszem udostępniłem mu swoje dane do konta rankingowego, które absolutnie zgadzają się z ich realnością. Mam nadzieję, że to wyjaśni problem. Lukasz nie jest zadnym oszustem i myślę, że moja wiadomość pozwoli zmienić "werdykt". Pozdrawiam smile.gif

12:58:49
* Ponadto wiedząc, że na koniec nie będę miał możliwości wpisania wyników moich spotkan z lukaszem udostępniłem mu swoje dane do konta rankingowego, które absolutnie zgadzają się z ich realnością. Mam tu na mysli wpisane wyniki.
siwers99
na następny raz założyć temat i tam trzeba będzie wstawiać screeny z meczami każdego wpisanego spotkania i po problemie
Milerinho
Do takich rzeczy powinien byc regulamin a nie jeden gosc za drugiego sobie wpisuje wyniki.

Co do mojej osoby gram z kim chce nie bylo wytycznych z kim nie moge a z kim moge grac.

Na pewno nie bede gral z takimi Mankami, lukaszami44 jak po kazdym meczu mi stękaja na gg jak to ja gram prosze was chłopaki.

Dla tego z wami juz sparow nie gram bo za powaznie bierzecie do siebie :0

Niech Bakel da konkretna decyzje.
Bo jezeli bedzie dopuszczane logowanie sie na kogos konto to bedzie istny cyrk w takim rankingu.

Apropo czemu zmienila sie tresc pierwszego posta w tym temacie?
lukasz44
Jak już mówiłem ja mecze z każdym rozegrałem, nie potrzebuję wcale tej 100, mam to gdzieś czy dostanę tą nagrodę czy nie, ale to w jak zwróciłeś się do mnie Bakel nie było miłe. Wyzywać od szmat ?
Żadnych nagród nie oczekuje, możecie nawet dać te 100 zł temu gościowi, najlepiej miller zrób sobie kolejny turniej na swojej stronie wspaniałej i go wygraj, a mańkowi nie dorastasz nawet do pięt jeżeli chodzi o umiejętności grania w pes.
Mani3k
Z jakiej paki wsiadłeś na moją osobę? Bo napisałem prawdę z doborem przeciwników przez twoją osobę do rankingu? Tylko się nie rozpłacz zaraz zakompleksiony PES'owcu.
Jesteś największym konfidentem PES'a, którego cała liga IO jedzie, a ty masz czelność kogoś oczerniać...
Ciesz się, że na GS6 nie banują takich noob'ków jak ty bo byś nie miał gdzie grać już.
Milerinho
Kazdy ma prawo powiedziec wlasne zdanie...

okej, ale po co mi wasze referaty na gg po kazdym sparze byly? za bardzo do siebie bierzecie te granie.

Co by sie stalo gdyby Maniek nie wygral ligi no przeciez katastrofa. ohmy.gifo

Konfidentem ? cos wiecej powiedz... ja nie boje siw wyrazic zdania na kazdego z was bo mam jaja a wy na gg jeden drugiemu jedzie po majtach.

naprawde chlopaki troche powagi laugh.gif
Bakel
Określenie "scenowa szmata" skierowane było do osoby, która pokusiłaby się o próbę oszustwa, tylko po to aby wygrać nagrodę. Tak więc, jeżeli jesteś czysty to nie bierz tego do siebie.

Druga sprawa, z przytoczonych tutaj faktów wynika, że mecze raczej nie były przekręcone, osoba o nicku hayden rzeczywiście istnieje i nie jest to alter ego lukasza44.
Jednak regulamin mówi wyraźnie:

CYTAT
III.2
Czas trwania meczu: 10 minut

CYTAT
III.2. Po rozegraniu spotkania do obowiązku gospodarza należy podanie wyniku, a do obowiązku gościa autoryzowanie wyniku.

Te dwa zasadnicze warunki nie zostały dopełnione.

W związku z tym postanawiam nie przyznawać nagrody za zwycięstwo w rankingu w miesiącu październiku.

W rankingu listopadowym nagroda w postaci talonu jest przewidziana, z tą różnicą, że pierwszych 8 miejsc w Rankingu na dzień 30.XI na godzinę 20.00, zostanie podzielonych na 4 pary ćwierćfinałowe, zwycięzcy zagrają w półfinale, a lepsi z par półfinałowych zmierzą się w finale.
Pojedynki będą toczone do 2 wygranych. W przypadku remisu rozgrywamy dogrywkę i rzuty karne. Ewentualny decydujący, trzeci mecz jest hostowany przez gracza rozstawionego z wyższej pozycji.
lukasz44
Aha, bo zrozumiałem to w innym kontekście, żle zinterpretowałem, z haydenem mecze grałem, w sumie wiem że żle zrobiłem samemu wpisujący wyniki, ale nie myślałem że taka będzie z tego afera.
A propo wczoraj pisałem do millera żebyśmy zagrali 3 mecze do rankingu ale on nie chciał grać, mówił że nie gra z takimi jak ja wink.gif
Nowy system będzie napewno dużo lepszy. Ale co do gracza millerinno to już po prostu brak słów.
Mani3k
Milerinho - weź się chłopie nie kompromituj...
Chyba trochę za duży jesteś, żeby robić z siebie takie pośmiewisko?
Zastanów się nad sobą.
snajper1929
CYTAT(lukasz44 @ Nov 1 2009, 17:05) *
Jak już mówiłem ja mecze z każdym rozegrałem, nie potrzebuję wcale tej 100, mam to gdzieś czy dostanę tą nagrodę czy nie, ale to w jak zwróciłeś się do mnie Bakel nie było miłe. Wyzywać od szmat ?
Żadnych nagród nie oczekuje, możecie nawet dać te 100 zł temu gościowi, najlepiej miller zrób sobie kolejny turniej na swojej stronie wspaniałej i go wygraj, a mańkowi nie dorastasz nawet do pięt jeżeli chodzi o umiejętności grania w pes.

Tu się nie zgodzę w resztę nie wnikam mellow.gif
Kubbas
Cieszy to, że lukasz dostanie nagrode, jako jedyny grał mecze w rankingu jak jeszcze nie było za to żadnych nagród, reszta dopiero nabrała motywacji gdy zobaczyła cyfry 100 smile.gif

Brawo dla lukasza, nie bierz do siebie ostatniej rozmowy na gg

Co do stylu Milera, jest on już powszechnie znany, Miler także zna definicję lamy, więc chyba powinien wiedzieć, że nią gra, chce sobie nabijać punkty na słabych przeciwnikach to nabija, itak wygrał lukasz

Wiadomo, że po każdym meczu przegranym, przegrany będzie narzekał i widział swoje zwycięstwo, taka natura footbalu, " przegrałem, no ale gdyby trafił te sytuacje, ale przeciwnik był lepszy, ale to jednak ja miałem więcej posiadania ;] "

pzdr
czubinho
CYTAT
W rankingu listopadowym nagroda w postaci talonu jest przewidziana, z tą różnicą, że pierwszych 8 miejsc w Rankingu na dzień 30.XI na godzinę 20.00, zostanie podzielonych na 4 pary ćwierćfinałowe, zwycięzcy zagrają w półfinale, a lepsi z par półfinałowych zmierzą się w finale.
Pojedynki będą toczone do 2 wygranych. W przypadku remisu rozgrywamy dogrywkę i rzuty karne. Ewentualny decydujący, trzeci mecz jest hostowany przez gracza rozstawionego z wyższej pozycji.

Dziś jest 30 XI. Bedzie to losowanie:D ?
lowrider
ja mam pytanie - jakimi drużynami będziemy grać? też losowymi?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.