L lub R2, sam zapomnialem bo nie gram juz w PESA troche czasu, ale chodzi mi tak czy siak o wcisniecie przycisku, za ktorego pomocą przejmujemy większa wladze nad poruszaniem sie zawodnika po boisku, jestesmy w stanie się nim robic wszystko gdy nie ma on przy nodze piłki

WIem, ze to zawsze dzialalo bo mialem ten sam problem z ludzmi, ktorzy grali schematycznie i powtarzali do znudzenia ten sam system rozgrywanych akcji, dlatego tez manualem i sterowanie pojedynczym graczem wyprzedzalem zamiary rywala
Polecam również ewentualnie podwoić krycie Rooneya, z ktorym masz te problemy na prawej france.. Może to pomóc w uniemozliwieniu dosrodkowania, wysoki presing ze strony obroncow i ustawienie w taktyce przed meczowej dwoch graczy, ktorzy beda sie troskliwie opiekowac Shrekiem z creamsfield
Nie polecam natomiast kombinowania w stylu zakładnia pułapek ofsajdowych, bo w PESIE niestety ta funkcja zbyt czesto zawodzi z racji takiej, iz jeszcze mamy maly wplyw na to jak porusza się linia obrony i zazywczaj do komputer o wszystkim decyduje a jesli jest próba zlapania na pulapce zawodnika ktory ma dosc wysokiego skillsa, to najczesciej konczy sie to niepowodzeniem

Jak pisalem, moze pomoc albo podwojenie krycia, albo sterowanie obronca za pomoca trzymania przycisku L lub R2 (zapomnialem

) i wyprzedzenie zamiarow rywala moze stac sie skuteczne
Choc tak czy siak mnie powiem szczerze znudzila by gra z kims, kto gra tak schematycznie i tylko jednym sposobem probuje przedostac sie pod bramke rywala i ukąsić z adidasa; )
pozdrawiam