kchmarzynski
Nov 4 2008, 19:51
Witam.
Może mi ktoś odpowiedzieć na dwa pytania?
1. Kiedy chcem zrobić menu w grze, otwieram obrazek z gry, łączę te dwa w jeden (jeden jest normalnie, a drugi odwrucony o 90'). Następnie wklejam swoją tapete (o rozmiarze takim jaki jest łączny rozmiar wczesniej złączonych 2 obrazków z gry), wycinam, jeden ustawiam normalnie, a drugi odwracam i także zastępuje. Moje pytanie brzmi jak wy to robicie, bo jak ja tak zrobie to mi te dwa obrazki (mojej tapety) wychodzą nierówno w grze.
2. Kontynuując, kiedy juz zrobie sobie menu (jak dotąd z "nierównością") i jest ona dobrze widoczna w Photoshop'ie to w grze jest zbyt ciemna. W ustawieniach jasność,R,G i B mam na 0 a monitor (contrast i jasność, po 50). Nie wiem dlaczego jest taka różnica w jasności i kotraście między grą a pulpitem np.
to że jest nie równo to musisz dobrze obciąć i dobrze ustawić
a to że masz ciemne to też tak mam z paroma menusami ale jakoś mi to wychodzi że raz jest dobrze a
drugi raz ciemno
kchmarzynski
Nov 4 2008, 20:16
Wycinam idealnie, ale jak do 1-szego obrazka dodam 2-gi (ten odwrócony) to jest krzywo. Niech ktoś mi pomoże, ktoś kto robi menu do PESa.
pokaz tapete to spróbuje zrobić
kchmarzynski
Nov 4 2008, 20:31
Ups...
Niestety sam robie tapety, które chce wrzucić do gry,a właśnie teraz jestem u dziewczyny (w domu nie mam net'a) i nie mogę dać Tobie tapety jaką chce.
Może jakiś krótki filmik...?
filmiku nie bede kręcił ale moge na jutro zrobić template
powiem tylko że najliepiej jak tapeta jest w roździelczości 1024x768 wtedy łatwiej jest zrobić(przynajmniej dla mnie)
kchmarzynski
Nov 4 2008, 20:47
A jak zaczynałeś robić to nie było żadnego załamania pomiędzy dwoma obrazkami (w grze)?
PS. Mam do Ciebie ogromną prośbę, mógłbyś mi przerobić ten obrazek (
http://www.chemik.edu.pl/images/ukl5.gif) na czarno biały w Photoshopie. Bardzo szybko jest mi to potrzebne, z gory dzieki.
kchmarzynski
Nov 4 2008, 21:04
Proszę żeby ktoś zrobił ten obrazek (LINK WYŻEJ) na czarno-biały.
PS. Czekam także na template...
kchmarzynski
Nov 9 2008, 18:57
CYTAT(oposq3 @ Nov 4 2008, 20:45)

filmiku nie bede kręcił ale moge na jutro zrobić template
powiem tylko że najliepiej jak tapeta jest w roździelczości 1024x768 wtedy łatwiej jest zrobić(przynajmniej dla mnie)
To mógłbyś teraz zapodać template? Bardzo mi zależy na szybkiej odpowiedzi.
PS. Najlepiej było by jakby ktoś nagrał filmik jak robić menu w Photoshop'ie, żeby nie było tego "przejścia". Zależy mi na tym. Uwieżcie, że będzie to z korzyścią dla wszystkich, bo mało jest dodatków graficznycg menu do PES09.
Witam. A moze napisalibyscie wspolnie jakis krotki tutorial jak tworzy wlasne menu?
Ja, osobiscie bylbym bardzo wdzieczny i mysle, ze wielu innych pes maniakow rowniez.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.