Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Mozliwosc Gry Bramkarzem
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2009
courteneycox
Jest w ogole taka opcja w ta edycje? W PES2008 wybieralo sie to bez problemu, w PES6 z lekkim trickiem, natomiast w 2009 jakos... no wlasnie... ciekawe czemu Konami to ograniczylo i np. nie mozna sobie w Exhibition pobronic troche;)
manio3
napisz tu jak w PES6 grać golkiperem pliss....
courteneycox
Nie mam aktualnie plyty, ale z tego co pamietam to na tym ekranie co masz wybor kontrolera gry to:

a) tam gdzie jest ustawienie czestotliwosci przelaczania sie swoich zawodnikow dajesz skrajna wartosc najmniejsza (to jest chyba "fix" albo "stay" - na przeciwleglym biegunie jest full automatic z tymi 5 kwadracikmi zapelnionymi na maxa - zorientujesz sie).

cool.gif jak juz sobie ustalisz, to co powyzej zatwierdasz ENTEREM i wtedy bedac dalej na ekranie wyboru kontrolera naciskasz chyba "strzal" (u mnie na klawie to bylo D, ale wiadomo - kazdy ma rozne ustawienia) - w kazdym razie jak to wybierzesz, to przeniesie cie do ekranu skladu, gdzie obok nazwisk beda wolne pola.

Prawdopodobnie przy jednym naziwsku bedziesz mial G1 - po prostu najezdzasz na to, dajesz ENTER, nastepnie najezdzasz na zawodnika co stoi na bramce i dajesz ENTER - G1 jest teraz przy bramkarzu. Zatwierdzasz to menu i wracasz do wyboru kontrolerow, tam zatwierdzasz juz normalne przejscie do meczu i viola:)

Oczywiscie jak juz bedziesz w meczu, to dobrze by bylo bys mial odblokowana ta kamere "zza plecow zawodnika" (czy jak ona tam sie zwie), bo nia sie najlepiej broni^^
darch
Z całym szacunkiem to jest wątek dotyczący pes 2009 i ludzie wchodząc na niego oczekują wiadomości odnośnie 2009.
O ile zrozumiałem courteneycox nie chodziło chodziło o to czy da się grać bramkarzem cały mecz tylko o to że można się na bramkarza przełączać w obronie ,jak między zawodnikami w polu, by kontrolować np wychodzenie gdyż automatycznie (trójkątem) łatwo da się położyć bramkarza.
Z tego co widziałem niestety nie ma tej opcji ,dziwne że konami zamias dodawać odejmuje.
Mam nadzieję jednak że mnie ktoś poprawi.
courteneycox
To, ze przy wyjsciu bramkarzem mozna dodatkowo kontrolowac gdzie, jak ma sie rzucic to ja wiem.

Chodzilo mi o to, czy jest jakis sposob, aby zablokowac sobie danego zawodnika i grac tylko nim, tak jak to bylo w PES6 czy 2008. I chodzi mi o bramkarza, bo zawodnika, owszem, mozna sobie zblokowac, ale wlasnie nie GK... szkoda, chyba, ze moze wyjdzie jakis patch albo jakis trickiem da sie to zrobic...

A co do poprzedniego to gosc zapytal jak to zrobic w PES6, to mu napisalem. Nie widzie problemu.
manio3
thx:)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.