Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Pad,a Dokładniej Pytanie:jak Się Nauczyć
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2009
erni13
J.w. ile mam zjeść zdrowia aby zobaczyć plusy użytkowania pada?Mam mnóstwo minusów a plusów brak .Być może te minusy to moja wina,choć nie jestem pewien.Gałka jest śliska,gra się na niej(analogu)niewygodnie,ogólnie jakoś tak beznadziejnie sad.gif nie chcę wyrzucić 120 zł. w błoto!Wiem ,że zaraz mnie zjedziecie ale...
manio3
nie każdy przyzwyczai się do pada ja np: na klawiaturze grać nie umiem i na regularze dostaje po 3-0 a na padzie wygram na top player CFR Cluj z Barceloną po 3-1, a np: mój kuzyn na najniższym poziomie na padzie nie umie strzelić gola...
donaspl
Hyhy też se kupiłem pada ale w ogóle nie idzie mi granie na nim. Na klawiaturze lepiej i żadnych plusów pad nie ma bo taka samo tricki i inne rzeczy można łatwo na klawiaturze robić.
Archie
Jeśli chcesz sie koniecznie nauczyć grać na padzie, to poprostu graj na nim jak najwięcej... z czasem sie nauczysz. A jeśli chodzi o analog, to zawsze mozesz grac na strzałkach, ja np. na nich gram.
rapen
Ja kiedys (jeszcze za czasow PESa 3) kupilem se pada ale nie umialem sie przyzwyaczaic wiec odlozylem go i wrocilem do klawiatury. Jednak po pewnym czasie znow zaczalem grac na padzie i teraz nie wyobrazam sobie PESa bez pada smile.gif
mibats
Heh, tez przez to przechodzilem- rzucalem padem po pokoju, tak mnie irytowal ;p

A teraz? Tylko padzicho, na klawiaturze ciezko wink.gif

Sposob jest jeden- praktyka smile.gif
Zagraj sobie sezon na probe, zeby pocwiczyc i pozniej bedzie z gorki wink.gif

A, tak przy okazji- jak to jest z przejsciowkami z padow z playstation? Bo nie wiem, czy warto zrezygnowac z mojego starzejacego sie juz saiteka i kupic taka przejsciowke za 20zl i podpiac dualshocka, ktory lezy w szafce i sie kurzy, czy lepiej pada na usb kupic (jak z kilkoma klawiszami naraz, analogiem itd?)
2pac
Jak to ktoś na tym forum już powiedział: PAD 1-0 KLAWA (mało powiedziane...)

Włacz trening w PES i graj, trenuj. Ja też kupiłem pada i teraz nie wyobrażam sobie grać na klawie. Teraz kiedy jestem przyzwyczajony do pada, granie w PES'a na klawie przypomina mi granie w PES'a na fortepianie. Plus pada to 12 przycisków + 2 gałki pod czterema palcami.
wally
ja zaczynałem od PS one z FIFA 2001 potem z górki
sorex
Kazdy gra tak jak potrafi,. Jednak granie na padzie na o wiele wiekszy potencjal. Grajac na analogu o wiele latwiej mija sie przeciwnika dryblingiem,.. Chociaz mi nauka gry na analogu duzo czasu zajela;p
wally
Ale czytam że i tak większość graczy sceny pes gra na d-padzie[strzałkach]
cypress.amaru
grac grac i jeszcze raz grac

wszystko w tym temacie smile.gif
Randone
Do wczoraj gralem na Dualshocku2.
Kupilem pada od X i zaczely sie problemy smile.gif
Zupelnie inaczej sie gra. Kontroler X jest strasznie wrazliwy na zmiane kierunkow. Z tego co zauwazylem ma dziwnie ulozone skosy na strzalkach. Powoduje to, ze minimalne nacisniecie skosu i pilkarz zamiast biec prosto/w lewo/prawo nagle biegnie zygzakiem. Takiego problemu nie ma na Dualu.
wanted92
AApropos to mam xboxa 360 i tu pytanie...jeśli chciałbym tamtego pada podłączyć pod kompa to czy takie urządzenie dostanę w normalnym sklepie (np.media markt,empik) czy muszę kupić na necie?
Bo szczerze jak ostatnio chodziłem po sklepach to pracownicy obsługi mówili ,że czegoś takiego nie mają mellow.gif
radziu
CYTAT(wanted92 @ Oct 24 2008, 12:14) *
AApropos to mam xboxa 360 i tu pytanie...jeśli chciałbym tamtego pada podłączyć pod kompa to czy takie urządzenie dostanę w normalnym sklepie (np.media markt,empik) czy muszę kupić na necie?
Bo szczerze jak ostatnio chodziłem po sklepach to pracownicy obsługi mówili ,że czegoś takiego nie mają mellow.gif

raczej na necie, jeżeli w sklepie oczy robili. Wiem, że takie urządzenia spełniają swoją funkcję i można spokojnie grać na kompie ;p

wanted92
ok dzięki za odp.
rapen
mibats:

Ja mam taka przejsciowke (double dragon, kupiona w sklepie robson) i daje rade. nic sie nie psuje ani nic.
szymuR1920
A więc tak. Gdy opanuje się granie na padzie to jest dużo łatwiej.
+możesz kręcić tricki o wiele lepiej i szybciej
+możesz się spokojnie położyć w nocy w łożku i grać
+na padzie ciężko pomylić guzik (ale to zależy od wprawy)
+nie męczysz się robiąc extremalne kombinacje
+ogólnie wygodniej się gra
-szybciej męczą się ręce, ale z 5h przegrasz luzem ;p
bibu
CYTAT(mibats @ Oct 23 2008, 17:19) *
A, tak przy okazji- jak to jest z przejsciowkami z padow z playstation? Bo nie wiem, czy warto zrezygnowac z mojego starzejacego sie juz saiteka i kupic taka przejsciowke za 20zl i podpiac dualshocka, ktory lezy w szafce i sie kurzy, czy lepiej pada na usb kupic (jak z kilkoma klawiszami naraz, analogiem itd?)

Ja mam taką przejściówkę, do niej podpięte 2 pady z PSX'a i gra miodzio ;]. Jedynie wibracje nie działają, ale myślę, że one się głównie liczą przy kierownicach.
Jimmy Floyd
Polecam wszystkim PAD firmy WAREZ Dualshock USB. Jest to replika pada z PS2. Gram na nim 2 lata i ślady użytkowania widać tylko na startych przyciskach - niezawodny, wystarczy w złości nie rzucać o ściane i pociągnie jeszcze parę edycji najlepszego symulatora piłkarskiego smile.gif cena ok 20 zł - ALLEGRO - firma z Zabrza. Tu jest zdjęcie tego kontrolera.
http://zdjecia.swistak.pl/02/644/2644839_1.jpg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.