hardstyle87
Oct 20 2008, 11:19
Niewiedzialem do jakiegos postu dołączyć moje zapytanie więc postawnowiłem napisać nowy temat.
Bardzo proszę "fachowców" o opisanie jak dobrze wykonywać rzuty wolne żeby odpowiednio huknąć na bramkę przeciwnika, proszę o dokładną klawiszologie (oczywiście na padzie).
Z góry Dzięki wam.
menu > command list
a tak to... imo - odpowiedni zawodnik, troche szczęścia, troche potrenować... na to nie ma złotego środka
mnie przeważnie udawały sie miękkie piłki w słupek pod którym nie było gk
strzał +
ps X/A - lekki strzał, odpowiedni na bliskie odległości, pasek musi być napełniony raczej do mniej niż połowy bo poleci nad poprzeczkę
strzałka w dół - bardzo lekki
trójkąt/Y - mocny
strzałka w górę - bardzo mocny, w 8 czasem udawało mi sie chamsko celując w bramkarza mocną bombką zaskoczyć

lewo/prawo - podkręcenie
jest jeszcze motyw z 2 zawodnikami przy piłce, ale nie korzystam z niego i dokładnie nie pamiętam
wanted92
Oct 20 2008, 11:39
Ja trzymam się tego co najprostsze . Gdy chcę strzelać bezpośrednio na bramkę :
- z odległości 16-19 m wychylam lewą gałke analogową w dół i strzał z zapełnieniem paska do trochę mniej niż połowy
-z odległości od 19 do większej, wtedy gałke wychylam w górę,strzał zazwyczaj połowa, ponad połowe paska(rzadko strzelam z mega odległości)
-strzał po ziemi , wtedy najczęściej przywołuje do siebie kolegę z drużyny (L1+L2) mi ten strzał najlepiej wychodzi kiedy wykonuje rzut wolny z bocznej linii pola karnego i uderzam pod murem. Gałka analogowa w dół ,długie podanie na full.
A podczas dośrodkowań poprostu staram się dobrze wycelować i wciskam długie podanie.W zależności od miejsca wykonywania wolnego przytrzymuje przycisk.
I oczywiście jak już wspomniał poprzednik podkręcanie Lewo/prawo.
Pozdrawiam.
hardstyle87
Oct 20 2008, 12:09
jeżeli chodzi o podkręcanie piłki to lewo czy też prawo trzyma się po uderzeniu do samego końca aż zawodnik kopnie piłkę czy tylko przez jakąś krótką chwilę, i to samo dotyczy trójkąta czy wciskamy go i trzymamy do samego konca czy tylko w pewnym momencie ?
Jeszcze małe pytanko czy ktoś może ma całe command list przpisane gdzieś do worda albo ogólnie na kompa ?
Dobrze jest także podkręcać strzał, bramkarz może mieć kłopoty ze złapaniem...
araghavan
Oct 20 2008, 20:57
zobacz film, który dzisiaj zrobiłem:
KOD
http://pl.youtube.com/watch?v=o_dnmhn5_u8
hardstyle87
Oct 21 2008, 05:47
Wszystko fajnie pięknię, dzięki za film, ale nadal niewiem w którym momencie podkreca się strzał, czyli kiedy trzymamy kierunki lewo, prawo oraz kiedy wciskamy trójkąt żeby strzał był mocny...
Może to pytanie retoryczne ale ja się wole dowiedzieć i mieć pewność
verelad
Oct 29 2008, 13:48
Ja mam tylko pytanie o to co zrobić by mur nie skakał? Przy wolnych z bliskiej odległości strzał po ziemi to 100% gol, a mur sam skacze i nic nie mogę na to poradzić.
Znalazłem już. Pytanie nieaktualne.
Bartek7
Oct 30 2008, 15:26
ja wygonuje naciskam Q+E i Q+D
Danielloo
Nov 6 2008, 09:23
Ja nie mam reguly na strzelanie wolnych... poprostu nakieruje tak aby szla pila kolo slupka i wciskam kwadrat... tyle czesto padaja bramki a koledzy kombinuja, kombinuja i nic im nie wychodzi xD bardzo sie denerwuja ze ja mam farta itd oni jakies kombinacje robila i dupa a ja strzal i gool xd
Wolne do 24m (mozliwe ze nawet z dalej) można strzelac pod murem. Ladujemy pasek dlugiego podania do 3/4 i trzymamy strzalke w dol. Zapewniam, ze czesto pilka wpada do bramki ;-)
Niedawno odkrylem jak mozna strzelac wlone pod murem, a kiedys te strzaly ktore byly z takiej odleglosci ze nie dalo sie strzelic nad murem strzelalem na krotki slupek, chociaz to bylo bez sensu, bo trafilem tak tylko jakies 3 razy, wuec lepszym sposobem jest strzal pod murem, czyli dlugie podanie + strzalka w dol. Wolne od 18-19 m gdzie mozna strzelic nad murem naciskam pasek na niecala polowe + strzalka w dol. Z ok 24-27 m pasek jak najbardziej w polowie i nie naciskam zadnej strzalki. Przy dalszych rzutach wolnych pasek w polowie lub lekko za polowe i strzalka w gore. Oczywiscie potrzebny dobry zawodnik, ja jak narazie z najdalszej odleglosci strzelilem C. Ronaldo w demie z 39 m i Lampardem z 35. Wlasnie tymi i kilkoma innymi pilkarzami mozna strzelic taka bramke. Jak chodzi o podkrecanie to po nacisnieciu strzalu odrazu klikamy i trzymamy strzalke z kierunkiem.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.