Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Ga Community Patch 0.1 Beta
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2009
Stron: 1, 2
Fan8
Na stronie gaming acces pojawił się pierwszy patch "GA Community Patch 0.1 Beta", który zawiera w sobie:
- 98% poprawionych składów EPL (dodano brakujących piłkarzy, zaktualizowano składy i numery)
- zaktualizowano menu (wszystkie języki zostały dodane)
- okropna muzyka PESa została zastąpiona oficjalną muzyką FIFA
- poprawiono nazwy drużyn i ich herby
- PES Utd & WE United zostały zamienione przez Hajduk Split (CRO) oraz Slaven Belupo (CRO).
- Liga B z "Pozostałych" została zastąpiona Bundesligą

Instalacja całego patcha jest bardzo łatwa, bowiem wystarczy uruchomić jedynie plik instalacyjny. Cały patch oparty jest na KitSerwerze.

WAŻNE: Zanim rozpoczniesz instalację zaleca się zrobić kopię plików.

Jak zaimportować dodatek:
- zainstaluj dodatek w swoim folderze Pro Evolution Soccer 2009;
- wejdź do folderu kitservera (po instalacji utworzy się w folderze z grą) i dwukrotnie kliknij na plik instalacyjny - "setup.exe";
- wybierz plik pes2009.exe i rozpocznij instalację.

GOTOWE!

a) instalator powinien wykonać za Ciebie pracę, ale jeżeli baza danych jest uszkodzona wystarczy podmienić plik PES2009_EDIT01.bin, który znajduje się w "Moich dokumentach">Konami>Pro Evolution Soccer 2009>save.

cool.gif ta łatka nie poprawia błędów gry!

LINKI: O patchu, POBIERZ
sokol1989
Witam
Mam pytanie dot tego patcha wszystko zrobilem jak trzeba kitserver w kalatogu z grą i mam problem ponieważ w setup nie czyta mi pliku pes2009.exe moze wie ktos co zrobic ?
Kettger
Okropna muzyka? Ktoś tu chyba nie ma gustu...
Piciu
Wszystko fajnie...
Ale gdzie najważniejszy patch, umożliwiający zmianę detali na High (czyt. na full detale)?
Widzewek
CYTAT(Fan8 @ Oct 18 2008, 15:48) *
Na stronie gaming acces pojawił się pierwszy patch "GA Community Patch 0.1 Beta", który zawiera w sobie:
- 98% poprawionych składów EPL (dodano brakujących piłkarzy, zaktualizowano składy i numery)
- zaktualizowano menu (wszystkie języki zostały dodane)
- okropna muzyka PESa została zastąpiona oficjalną muzyką FIFA
- poprawiono nazwy drużyn i ich herby
- PES Utd & WE United zostały zamienione przez Hajduk Split (CRO) oraz Slaven Belupo (CRO).
- Liga B z "Pozostałych" została zastąpiona Bundesligą

Instalacja całego patcha jest bardzo łatwa, bowiem wystarczy uruchomić jedynie plik instalacyjny. Cały patch oparty jest na KitSerwerze.

WAŻNE: Zanim rozpoczniesz instalację zaleca się zrobić kopię plików.

Jak zaimportować dodatek:
- zainstaluj dodatek w swoim folderze Pro Evolution Soccer 2009;
- wejdź do folderu kitservera (po instalacji utworzy się w folderze z grą) i dwukrotnie kliknij na plik instalacyjny - "setup.exe";
- wybierz plik pes2009.exe i rozpocznij instalację.

GOTOWE!

a) instalator powinien wykonać za Ciebie pracę, ale jeżeli baza danych jest uszkodzona wystarczy podmienić plik PES2009_EDIT01.bin, który znajduje się w "Moich dokumentach">Konami>Pro Evolution Soccer 2009>save.

cool.gif ta łatka nie poprawia błędów gry!

LINKI: O patchu, POBIERZ
rafael91
Patch dobry, tylko brak transferow z innych lig niz angielska, brak stroi i nowych pilek. Trzeba czekac na kolejną wersję, aby zacząć jakąś porządną karierkę
Kamson
Ten patch nie będzie się gryzł z tym który wyda Konami? ;>

Zainstalowałem i bardzoo fajnie sie prezentuje smile.gif
golex
Raczej nie będzie się gryzł, ale znając życie to patch wyjdzie za jakiś miesiąc, więc zdążysz sobie pograć.
Bartek10
a czy jest kombatybilny z trybem Become A Legend??
Ramzik
Patch nie jest zły. Jak na razie mam go wgranego. Wymaga oczywiście jeszcze wielu poprawek, ale zapowiada się ciekawie.
JnR
A jak będzie trzeba zainstalować tego patcha od konami na ps3 i na kompie ( nigdy tego nie robiłem więc proszę o w miarę przejrzystą odpowiedź smile.gif )
Tomaszzz
CYTAT(Fan8 @ Oct 18 2008, 15:48) *
została zastąpiona oficjalną muzyką FIFA

FIFA ma jakas oficjalna muzyke ??
biggala2310
CYTAT(Kettger @ Oct 18 2008, 16:19) *
Okropna muzyka? Ktoś tu chyba nie ma gustu...

Zgadzam się. Muzyka świetnie pasuję do klimatu.
r.a.j.a.n
Co do muzyki to i ja się zgodzę, KONAMI wreszcie wrzuciło coś, co nie drażni słuchu... smile.gif
marcin_p
Pobrałem wersje 0.2, zainstalowałem kitserver, ale nie mam np herbów, nowego menu. Ma ktos podobnie?
Kamson
CYTAT(Płentokiczkens @ Oct 21 2008, 18:07) *
Pobrałem wersje 0.2, zainstalowałem kitserver, ale nie mam np herbów, nowego menu. Ma ktos podobnie?

Zarzuć linkiem do 0.2

Co poprawia?

marcin_p
Nie miałem wersji 0.1, wiec nie wiem czy duzo poprawił. Link : Wersja 0.2
EDIT : JUZ MAM WSZYSTKO OK, wystarczyło najpierw zainstalowac werjse 0.1
kksm
Ej czy zmieniło sie u was menu w porownaniu do wersji 0,1 bo ja mam nadal 0,1 a instalowałem 0,2? Zobaczcie nowe buty w wersji 0,2 są extra!!!
Kamson
Są stroje! biggrin.gif
mavachi
gdzie instalowaliscie 0.2 ?? Bo ja do folderu glownego i nie mam nic.... sad.gif
brtek00
hmm... zainsatalowalem 0.1 potem 0.2 i nie widze zadnych stroiji sad.gif u was sa stroje czy nie?
Kamson
CYTAT(mavachi @ Oct 21 2008, 20:43) *
gdzie instalowaliscie 0.2 ?? Bo ja do folderu glownego i nie mam nic.... sad.gif
To weź ten plik który ci sie wypakował w głównym folderze do

moje dokumenty/konami/pes/save

Credt
Ludzie, przecież w instrukcji przed instalacją stoi jak byk, gdzie dodatek zainstalować!
Czasem trzeba czytać, a nie bezmyślnie Next klikać... huh.gif
Folder główny PESa, potem odpalić setup kitservera i zainstalować.

Drobna uwaga - nie wszystkie drużyny mają swoje kitsy. Powiedziałbym nawet, że tylko kilka je ma. To jest beta w wersji 0.2, więc nie ma się co dziwić.
mavachi
czy potem trzeba brac cos w grze LOAD czy cos w tym stylu ?
Credt
CYTAT(mavachi @ Oct 21 2008, 21:40) *
czy potem trzeba brac cos w grze LOAD czy cos w tym stylu ?

Hmm... Zdaje mi się, że nie jest to konieczne. Ja nie wczytywałem gry z poziomu menu głównego, a wszystko działa prawidłowo smile.gif

Widzę, że sporo problemów i nieścisłości powstało. Zatem:
1. Jeśli wcześniej mieliśmy już wrzucony kitserver, wybieramy setup.exe i klikamy Remove.
2. Instalujemy patch v0.1 do folderu głównego gry (X:\Program Files\KONAMI\Pro Evolution Soccer 2009). Jeśli mamy zamiar instalować potem v0.2, wersja pierwsza jest konieczna (co też stoi w instrukcji podczas instalacji)!
3. Instalujemy patch v0.2 do tej samej lokalizacji, co poprzednia wersja.
4. Wchodzimy do folderu z kitserverem, uruchamiamy plik setup.exe, po czym klikamy Install. I gotowe. Odpalamy grę i cieszymy się zmianami:
a ) aktualne transfery (m.in. Robinho w Man City, Berbatov w Man Utd)
b ) poprawiona reprezentacja Niemiec (tylko nazwiska!)
c ) poprawne logosy klubów
d ) poprawne nazwy
e ) dodane dwa chorwackie kluby
f ) dodane kilka (dosłownie, no, może kilkanaście) kompletów strojów, m.in. dla Man City, Chelsea czy Evertonu
g ) zmienione menusy
Mam nadzieję, że o niczym nie zapomniałem. tongue.gif
El_Magic
Przy wchodzeniu do PES-a wyrzuca Ci błąd, że brakuje pliku .dll, ale mimo to urchamia grę?
Credt
CYTAT(El_Magic @ Oct 21 2008, 21:52) *
Przy wchodzeniu do PES-a wyrzuca Ci błąd, że brakuje pliku .dll, ale mimo to urchamia grę?

Nic z tych rzeczy. Wszystko uruchamia się poprawnie.
El_Magic
CYTAT(Credt @ Oct 21 2008, 21:53) *
Nic z tych rzeczy. Wszystko uruchamia się poprawnie.

Jaką masz ustawioną rozdzielczosć i detale? U mnie niestety ten problem występują przy każdym uruchomieniu PES-a po zainstalowaniu kitservera.
Credt
CYTAT(El_Magic @ Oct 21 2008, 21:56) *
Jaką masz ustawioną rozdzielczosć i detale? U mnie niestety ten problem występują przy każdym uruchomieniu PES-a po zainstalowaniu kitservera.

Rozdzielczość 1024x768, format obrazu 4:3, detale high. Zaznaczone "Use frame skipping". W "Specifications" wszystkie cztery pozycje na good. Zaraz uruchomię PESa raz jeszcze i sprawdzę, czy coś się będzie krzaczyć. W razie czego edytuję posta.
El_Magic
Spróbuj urchomić na wyższej rozdzielczości, obawiam się, że to może być pryczyną.
Credt
CYTAT(El_Magic @ Oct 21 2008, 22:04) *
Spróbuj urchomić na wyższej rozdzielczości, obawiam się, że to może być pryczyną.

Uruchomiłem na 1280x960 - nadal gra gładko odpala.
Pliki DLL, jeśli chodzi o gry, zawsze kojarzą mi się z DirectXem. W ostateczności możesz przeinstalować właśnie jego. Jeśli i to nie pomoże - reinstall gry i patcha. Wiem, żmudne i czasochłonne, ale może pomóc (choć może i nic nie dać) wink.gif

EDIT:
A jakiego konkretnie pliku brakuje?
mavachi
niestety nie dziala mi ten patch nie ma herbow a po zatym u arsenalu i chelsea zrobily mi sie czarne stroje wtf blink.gif
smock1983
zainstalowalem kitserwer i jak wlaczam gre to mi wyskakuje blad (nie wysylaj...) i nie moge grac ...
El_Magic
Ok, poradziłem sobie, problem tkwił w DirectX. Dziękuję za wskazówki.
mateuszddz
hejka czy ktos zauwazyl jakies zmiany w gameplayu plynnosci czy trudnosci czy tez jakies problemy po zainstalowaniu tego patchu ???bo nie wiem czy instalowac nie chce nic zmieniac poza strojami, herbami, nazwami oraz skladami?
donaspl
Hejka :* tak ten patch całkowicie zmienia gameplay:P
Kamson
No dokładnie. Zamiast płaskich podań są teraz super strzały ;s
MakssPl
A mi nie widać np. strojów Chelsea-i ... mam herby, menusy itp. a strojów nie widać tzn. są takie normalne do dupy... wtf?!
WKS
CYTAT(m3xXx @ Oct 23 2008, 22:05) *
A mi nie widać np. strojów Chelsea-i ... mam herby, menusy itp. a strojów nie widać tzn. są takie normalne do dupy... wtf?!

Dokładnie u mnie to samo  huh.gif i co tu biega 
Kamson
U mnie stroje są ok. Przeinstalujcie patch ;s
WKS
CYTAT(Kamson @ Oct 24 2008, 10:46) *
U mnie stroje są ok. Przeinstalujcie patch ;s

Dzieki pomoglo biggrin.gif troche maltretowalem kitserver install i remove ale dziala xD
messjash
Napisz mi ktoś jak zainstalować Ga Community Patch 0.2 Beta na patch 1.10 od konami. Czy jak zainstaluje GA i podmienie kitserver który się utworzy w folderze z grą na ten który jest już kompatybilny z 1.10 to wszystko będzie ok, czy trzeba czekać aż wyjdzie GA pod 1.10.

Pomoże ktoś ???
MakssPl
Ściągnij 8.0.8 wersje i skopiuj pliki z tego nowego kitservera do tego starego i pasi z 1.10
messjash
CYTAT(m3xXx @ Oct 24 2008, 15:17) *
Ściągnij 8.0.8 wersje i skopiuj pliki z tego nowego kitservera do tego starego i pasi z 1.10
Ale czy wystarczy że podmienie folder kitserver czy trzeba podmienić np. jakieś wybrane pliki z tego folderu???
Dzięki za zainteresowanie.
Offsik
wielka prośba !! wrzuci ktoś 1 i 2 na jakiś inny serwer nie chce mi wogole wejsc na gammingacces :/
szymuR1920
To spróbuj otworzyć przez Internet Explorer i wybierz server z małą ilością ludzi (czyli tak gdzie nie pisze SERVER FULL)
matys18
czy ten patch pozwala włączyć wysokie detale na karcie 128 mb? Normalnie są zablokowe:P
Offsik
ale mi wogole nie wlaczy sie pierwsza strona jak otworzy ten link

Edit:

ok sorki juz mi działa to był tylko chwilowy problem smile.gif
MakssPl
Przeinstalowanie pomogło, już są stroje, dzięki!
Kubbas
Tragiczny OF, brak logosów. Ogólnie miernawy ten patch.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.