Na stronie gaming acces pojawił się pierwszy patch "GA Community Patch 0.1 Beta", który zawiera w sobie:
- 98% poprawionych składów EPL (dodano brakujących piłkarzy, zaktualizowano składy i numery)
- zaktualizowano menu (wszystkie języki zostały dodane)
- okropna muzyka PESa została zastąpiona oficjalną muzyką FIFA
- poprawiono nazwy drużyn i ich herby
- PES Utd & WE United zostały zamienione przez Hajduk Split (CRO) oraz Slaven Belupo (CRO).
- Liga B z "Pozostałych" została zastąpiona Bundesligą
Instalacja całego patcha jest bardzo łatwa, bowiem wystarczy uruchomić jedynie plik instalacyjny. Cały patch oparty jest na KitSerwerze.
WAŻNE: Zanim rozpoczniesz instalację zaleca się zrobić kopię plików.
Jak zaimportować dodatek: - zainstaluj dodatek w swoim folderze Pro Evolution Soccer 2009;
- wejdź do folderu kitservera (po instalacji utworzy się w folderze z grą) i dwukrotnie kliknij na plik instalacyjny - "setup.exe";
- wybierz plik pes2009.exe i rozpocznij instalację.
GOTOWE!
a) instalator powinien wykonać za Ciebie pracę, ale jeżeli baza danych jest uszkodzona wystarczy podmienić plik PES2009_EDIT01.bin, który znajduje się w "Moich dokumentach">Konami>Pro Evolution Soccer 2009>save.

ta łatka nie poprawia błędów gry!
LINKI:
O patchu,
POBIERZ
sokol1989
Oct 18 2008, 15:07
Witam
Mam pytanie dot tego patcha wszystko zrobilem jak trzeba kitserver w kalatogu z grą i mam problem ponieważ w setup nie czyta mi pliku pes2009.exe moze wie ktos co zrobic ?
Kettger
Oct 18 2008, 15:15
Okropna muzyka? Ktoś tu chyba nie ma gustu...
Wszystko fajnie...
Ale gdzie najważniejszy patch, umożliwiający zmianę detali na High (czyt. na full detale)?
Widzewek
Oct 18 2008, 16:37
CYTAT(Fan8 @ Oct 18 2008, 15:48)

Na stronie gaming acces pojawił się pierwszy patch "GA Community Patch 0.1 Beta", który zawiera w sobie:
- 98% poprawionych składów EPL (dodano brakujących piłkarzy, zaktualizowano składy i numery)
- zaktualizowano menu (wszystkie języki zostały dodane)
- okropna muzyka PESa została zastąpiona oficjalną muzyką FIFA
- poprawiono nazwy drużyn i ich herby
- PES Utd & WE United zostały zamienione przez Hajduk Split (CRO) oraz Slaven Belupo (CRO).
- Liga B z "Pozostałych" została zastąpiona Bundesligą
Instalacja całego patcha jest bardzo łatwa, bowiem wystarczy uruchomić jedynie plik instalacyjny. Cały patch oparty jest na KitSerwerze.
WAŻNE: Zanim rozpoczniesz instalację zaleca się zrobić kopię plików.
Jak zaimportować dodatek:- zainstaluj dodatek w swoim folderze Pro Evolution Soccer 2009;
- wejdź do folderu kitservera (po instalacji utworzy się w folderze z grą) i dwukrotnie kliknij na plik instalacyjny - "setup.exe";
- wybierz plik pes2009.exe i rozpocznij instalację.
GOTOWE!
a) instalator powinien wykonać za Ciebie pracę, ale jeżeli baza danych jest uszkodzona wystarczy podmienić plik PES2009_EDIT01.bin, który znajduje się w "Moich dokumentach">Konami>Pro Evolution Soccer 2009>save.

ta łatka nie poprawia błędów gry!
LINKI:
O patchu,
POBIERZ
rafael91
Oct 18 2008, 16:56
Patch dobry, tylko brak transferow z innych lig niz angielska, brak stroi i nowych pilek. Trzeba czekac na kolejną wersję, aby zacząć jakąś porządną karierkę
Kamson
Oct 18 2008, 17:03
Ten patch nie będzie się gryzł z tym który wyda Konami? ;>
Zainstalowałem i bardzoo fajnie sie prezentuje
Raczej nie będzie się gryzł, ale znając życie to patch wyjdzie za jakiś miesiąc, więc zdążysz sobie pograć.
Bartek10
Oct 19 2008, 07:39
a czy jest kombatybilny z trybem Become A Legend??
Ramzik
Oct 19 2008, 08:24
Patch nie jest zły. Jak na razie mam go wgranego. Wymaga oczywiście jeszcze wielu poprawek, ale zapowiada się ciekawie.
A jak będzie trzeba zainstalować tego patcha od konami na ps3 i na kompie ( nigdy tego nie robiłem więc proszę o w miarę przejrzystą odpowiedź

)
Tomaszzz
Oct 19 2008, 14:38
CYTAT(Fan8 @ Oct 18 2008, 15:48)

została zastąpiona oficjalną muzyką FIFA
FIFA ma jakas oficjalna muzyke ??
biggala2310
Oct 19 2008, 20:56
CYTAT(Kettger @ Oct 18 2008, 16:19)

Okropna muzyka? Ktoś tu chyba nie ma gustu...
Zgadzam się. Muzyka świetnie pasuję do klimatu.
r.a.j.a.n
Oct 21 2008, 13:01
Co do muzyki to i ja się zgodzę, KONAMI wreszcie wrzuciło coś, co nie drażni słuchu...
marcin_p
Oct 21 2008, 17:03
Pobrałem wersje 0.2, zainstalowałem kitserver, ale nie mam np herbów, nowego menu. Ma ktos podobnie?
Kamson
Oct 21 2008, 17:17
CYTAT(Płentokiczkens @ Oct 21 2008, 18:07)

Pobrałem wersje 0.2, zainstalowałem kitserver, ale nie mam np herbów, nowego menu. Ma ktos podobnie?
Zarzuć linkiem do 0.2
Co poprawia?
marcin_p
Oct 21 2008, 17:24
Nie miałem wersji 0.1, wiec nie wiem czy duzo poprawił. Link :
Wersja 0.2EDIT : JUZ MAM WSZYSTKO OK, wystarczyło najpierw zainstalowac werjse 0.1
Ej czy zmieniło sie u was menu w porownaniu do wersji 0,1 bo ja mam nadal 0,1 a instalowałem 0,2? Zobaczcie nowe buty w wersji 0,2 są extra!!!
Kamson
Oct 21 2008, 19:30
Są stroje!
mavachi
Oct 21 2008, 19:39
gdzie instalowaliscie 0.2 ?? Bo ja do folderu glownego i nie mam nic....
brtek00
Oct 21 2008, 19:58
hmm... zainsatalowalem 0.1 potem 0.2 i nie widze zadnych stroiji

u was sa stroje czy nie?
Kamson
Oct 21 2008, 20:06
CYTAT(mavachi @ Oct 21 2008, 20:43)

gdzie instalowaliscie 0.2 ?? Bo ja do folderu glownego i nie mam nic....

To weź ten plik który ci sie wypakował w głównym folderze do
moje dokumenty/konami/pes/save
Ludzie, przecież w instrukcji przed instalacją stoi jak byk, gdzie dodatek zainstalować!
Czasem trzeba czytać, a nie bezmyślnie Next klikać...
Folder główny PESa, potem odpalić setup kitservera i zainstalować.
Drobna uwaga - nie wszystkie drużyny mają swoje kitsy. Powiedziałbym nawet, że tylko kilka je ma. To jest beta w wersji 0.2, więc nie ma się co dziwić.
mavachi
Oct 21 2008, 20:36
czy potem trzeba brac cos w grze LOAD czy cos w tym stylu ?
CYTAT(mavachi @ Oct 21 2008, 21:40)

czy potem trzeba brac cos w grze LOAD czy cos w tym stylu ?
Hmm... Zdaje mi się, że nie jest to konieczne. Ja nie wczytywałem gry z poziomu menu głównego, a wszystko działa prawidłowo
Widzę, że sporo problemów i nieścisłości powstało. Zatem:
1. Jeśli wcześniej mieliśmy już wrzucony kitserver, wybieramy setup.exe i klikamy Remove.
2. Instalujemy patch v0.1 do folderu głównego gry (X:\Program Files\KONAMI\Pro Evolution Soccer 2009). Jeśli mamy zamiar instalować potem v0.2, wersja pierwsza jest konieczna (co też stoi w instrukcji podczas instalacji)!
3. Instalujemy patch v0.2 do tej samej lokalizacji, co poprzednia wersja.
4. Wchodzimy do folderu z kitserverem, uruchamiamy plik setup.exe, po czym klikamy Install. I gotowe. Odpalamy grę i cieszymy się zmianami:
a ) aktualne transfery (m.in. Robinho w Man City, Berbatov w Man Utd)
b ) poprawiona reprezentacja Niemiec (tylko nazwiska!)
c ) poprawne logosy klubów
d ) poprawne nazwy
e ) dodane dwa chorwackie kluby
f ) dodane kilka (dosłownie, no, może kilkanaście) kompletów strojów, m.in. dla Man City, Chelsea czy Evertonu
g ) zmienione menusy
Mam nadzieję, że o niczym nie zapomniałem.
El_Magic
Oct 21 2008, 20:48
Przy wchodzeniu do PES-a wyrzuca Ci błąd, że brakuje pliku .dll, ale mimo to urchamia grę?
CYTAT(El_Magic @ Oct 21 2008, 21:52)

Przy wchodzeniu do PES-a wyrzuca Ci błąd, że brakuje pliku .dll, ale mimo to urchamia grę?
Nic z tych rzeczy. Wszystko uruchamia się poprawnie.
El_Magic
Oct 21 2008, 20:52
CYTAT(Credt @ Oct 21 2008, 21:53)

Nic z tych rzeczy. Wszystko uruchamia się poprawnie.
Jaką masz ustawioną rozdzielczosć i detale? U mnie niestety ten problem występują przy każdym uruchomieniu PES-a po zainstalowaniu kitservera.
CYTAT(El_Magic @ Oct 21 2008, 21:56)

Jaką masz ustawioną rozdzielczosć i detale? U mnie niestety ten problem występują przy każdym uruchomieniu PES-a po zainstalowaniu kitservera.
Rozdzielczość 1024x768, format obrazu 4:3, detale high. Zaznaczone "Use frame skipping". W "Specifications" wszystkie cztery pozycje na good. Zaraz uruchomię PESa raz jeszcze i sprawdzę, czy coś się będzie krzaczyć. W razie czego edytuję posta.
El_Magic
Oct 21 2008, 21:00
Spróbuj urchomić na wyższej rozdzielczości, obawiam się, że to może być pryczyną.
CYTAT(El_Magic @ Oct 21 2008, 22:04)

Spróbuj urchomić na wyższej rozdzielczości, obawiam się, że to może być pryczyną.
Uruchomiłem na 1280x960 - nadal gra gładko odpala.
Pliki DLL, jeśli chodzi o gry, zawsze kojarzą mi się z DirectXem. W ostateczności możesz przeinstalować właśnie jego. Jeśli i to nie pomoże - reinstall gry i patcha. Wiem, żmudne i czasochłonne, ale może pomóc (choć może i nic nie dać)

EDIT:
A jakiego konkretnie pliku brakuje?
mavachi
Oct 21 2008, 21:43
niestety nie dziala mi ten patch nie ma herbow a po zatym u arsenalu i chelsea zrobily mi sie czarne stroje wtf
smock1983
Oct 21 2008, 21:55
zainstalowalem kitserwer i jak wlaczam gre to mi wyskakuje blad (nie wysylaj...) i nie moge grac ...
El_Magic
Oct 21 2008, 23:12
Ok, poradziłem sobie, problem tkwił w DirectX. Dziękuję za wskazówki.
mateuszddz
Oct 23 2008, 18:26
hejka czy ktos zauwazyl jakies zmiany w gameplayu plynnosci czy trudnosci czy tez jakies problemy po zainstalowaniu tego patchu ???bo nie wiem czy instalowac nie chce nic zmieniac poza strojami, herbami, nazwami oraz skladami?
donaspl
Oct 23 2008, 18:36
Hejka :* tak ten patch całkowicie zmienia gameplay:P
Kamson
Oct 23 2008, 18:42
No dokładnie. Zamiast płaskich podań są teraz super strzały ;s
MakssPl
Oct 23 2008, 21:01
A mi nie widać np. strojów Chelsea-i ... mam herby, menusy itp. a strojów nie widać tzn. są takie normalne do dupy... wtf?!
CYTAT(m3xXx @ Oct 23 2008, 22:05)

A mi nie widać np. strojów Chelsea-i ... mam herby, menusy itp. a strojów nie widać tzn. są takie normalne do dupy... wtf?!
Dokładnie u mnie to samo

i co tu biega
Kamson
Oct 24 2008, 09:42
U mnie stroje są ok. Przeinstalujcie patch ;s
CYTAT(Kamson @ Oct 24 2008, 10:46)

U mnie stroje są ok. Przeinstalujcie patch ;s
Dzieki pomoglo

troche maltretowalem kitserver install i remove ale dziala xD
messjash
Oct 24 2008, 13:30
Napisz mi ktoś jak zainstalować Ga Community Patch 0.2 Beta na patch 1.10 od konami. Czy jak zainstaluje GA i podmienie kitserver który się utworzy w folderze z grą na ten który jest już kompatybilny z 1.10 to wszystko będzie ok, czy trzeba czekać aż wyjdzie GA pod 1.10.
Pomoże ktoś ???
MakssPl
Oct 24 2008, 14:13
Ściągnij 8.0.8 wersje i skopiuj pliki z tego nowego kitservera do tego starego i pasi z 1.10
messjash
Oct 24 2008, 14:17
CYTAT(m3xXx @ Oct 24 2008, 15:17)

Ściągnij 8.0.8 wersje i skopiuj pliki z tego nowego kitservera do tego starego i pasi z 1.10
Ale czy wystarczy że podmienie folder kitserver czy trzeba podmienić np. jakieś wybrane pliki z tego folderu???
Dzięki za zainteresowanie.
Offsik
Oct 24 2008, 15:02
wielka prośba !! wrzuci ktoś 1 i 2 na jakiś inny serwer nie chce mi wogole wejsc na gammingacces :/
szymuR1920
Oct 24 2008, 15:07
To spróbuj otworzyć przez Internet Explorer i wybierz server z małą ilością ludzi (czyli tak gdzie nie pisze SERVER FULL)
matys18
Oct 24 2008, 15:15
czy ten patch pozwala włączyć wysokie detale na karcie 128 mb? Normalnie są zablokowe:P
Offsik
Oct 24 2008, 15:34
ale mi wogole nie wlaczy sie pierwsza strona jak otworzy ten link
Edit:
ok sorki juz mi działa to był tylko chwilowy problem
MakssPl
Oct 24 2008, 15:41
Przeinstalowanie pomogło, już są stroje, dzięki!
Kubbas
Oct 24 2008, 16:17
Tragiczny OF, brak logosów. Ogólnie miernawy ten patch.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.